Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar garantir que no s´apliqui el Fracking

Posted by lejarza en 27 abril, 2016


El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar garantir que no s´apliqui el Fracking

Argelaguer – Vall del Llierca

El Govern va acordar ahir garantir que a Catalunya no s´apliqui el Fracking -tècnica de fractura hidràulica per a l´explotació de recursos naturals per a l´aprofitament d´hidrocarburs-, malgrat que el Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la Llei catalana que ho prohibia.

La consellera de la Presidència, del Govern de la Generalitat de Catalunya, va explicar, que aquesta anul·lació de la Llei que prohibeix l´ús del Fracking a la comarca de la Garrotxa (Riudaura) i a la resta de les comarques de Girona, no implica que se segueixi utilitzant aquesta tècnica.

Encara que la Llei hagi estat anul·lada, el Govern disposa, va dir, “d´eines administratives i ambientals” per impedir l´ús d´aquesta tècnica, ja que de la Generalitat “depenen” uns determinats tràmits i autoritzacions ambientals per dur a terme activitats sotmeses a una declaració d´impacte ambiental.

Sempre que el Govern observi afectacions negatives per al Medi Ambient, pot aplicar una “salvaguarda” que impedeixi desenvolupar aquest tipus d´activitats.

El Govern va reafirmar així el seu compromís amb el compliment del mandat emanat del Parlament, que l´1 d’octubre del 2014 va aprovar les conclusions de “l´informe de la Comissió d´Estudi dels Permisos de Prospecció i Explotació d´Hidrocarburs no convencionals mitjançant la fractura hidráulica”, presidida pel Diputat i Alcalde de Besalú (Garrotxa).

L´informe concloïa que és “poc recomanable” que s´impulsi la tècnica de la fractura hidràulica, davant els “costos socials locals que podrien produir-se”.

L'única proposta de prohibició ha vingut de Podem (Podemos) i IU, en quant a partits amb entitat en el joc polític nacional Foto Riudaura Garrotxa

L’única proposta de prohibició del fracking ha vingut de Podem (Podemos) i IU, en quant a partits amb entitat en el joc polític nacional Foto Riudaura Garrotxa

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: