Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Associacio de Veïns de Sant Jaume de Llierca fà Asemblea General

Posted by lejarza en 26 abril, 2016


L´Associacio de Veïns de Sant Jaume de Llierca fà Asemblea General

En acabar, hi haurà un pica-pica per tothom”

L´Associacio de Veïns d´Argelaguer (AVA), Informa – Vall del Llierca

Asemblea General de L´Associacio de Veïns de Sant Jaume de Llierca, davant la insistència de fer una Planta de Triatge a Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), en terreny agrícola i permeable en un meandre natural del Riu Fluvià, amb el peril de contaminació dels aqüifers, i l´impacte ecològic en un àmbit d´interes connector, volem expresar el nostre rebuig als interessos econòmics que volen tirar endavant aquest projecte que resulta totalment innecesari.

Asemblea General el divendres 29 d´abril, a les 19:30 al Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca.

Intervenen: Antoni Tomàs, President de l´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca,; Carles Santaeulària de la Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa; Sílvia Pagès consellera comarcal al Consell Comarcal de la Garrotxa.

Modera: David Picola, secretari de l´Associacio de Veïns de Sant Jaume de Llierca.

Nota: En acabar, hi haurà un pica-pica per tothom.

Asantjaume.jpg

Anuncios

Una respuesta to “L´Associacio de Veïns de Sant Jaume de Llierca fà Asemblea General”

 1. lejarza said

  MOCIÓ DE SUPORT AL CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER LA GESTIÓ DELS RESIDUS DE LES COMARQUES DE LA GARROTXA I EL PLA DE L’ESTANY I DE RATIFICACIÓ DEL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU NÚM. 191/2014 INTERPOSAT PER L’AJUNTAMENT DE SANT JAUME DE LLIERCA CONTRA L’ACORD D’APROVACIÓ DEL PLA ESPECIAL URBANÍSTIC DEL CENTRE DE GESTIÓ DE RESIDUS DE LA GARROTXA.

  Tenint en compte que en data 21 de gener del 2016 el Consell Comarcal de la Garrotxa, en sessió plenària, va ratificar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Consell Comarcal de la Garrotxa per integrar i gestionar de forma conjunta el model de gestió de residus de les dues comarques.

  Tenint en compte que en data 8 d’octubre de 2014 l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va presentar un recurs contenciós administratiu per la impugnació de l’acord d’aprovació del Pla Especial Urbanístic per la instal·lació del Centre de Residus de la Garrotxa al nostre municipi, i que actualment s’ha iniciat la instrucció d’aquest recurs.

  En base això, ACORDEM:

  PRIMER: Manifestar el suport de l’Ajuntament de Sant Jaume al conveni signat entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consell Comarcal del pla de l’Estany en matèria de gestió de residus. Pensem que el conveni signat entre les dues comarques és positiu en el sentit que permet sumar esforços i estratègies, potenciant les sinèrgies i els consensos entre territoris per aconseguir una major eficàcia i eficiència en un servei públic.

  Però aquest conveni no pot servir per justificar la necessitat de desenvolupar el Pla Especial aprovat, doncs el document només té en compte la massa crítica a reciclar de la comarca de la Garrotxa. Més aviat s’hauria d’entendre que l’existència del conveni entre les dues comarques obliga a les parts a tornar estudiar el projecte del Centre de Gestió de Residus, fins i tot planificar altres opcions possibles com la de diversos centres de gestió propers als abocadors comarcals existents.

  SEGON: Instar a les parts a treballar conjuntament per cercar el consens i integrar tot el model de gestió de residus de les dues comarques, en especial allò que fa referència a les polítiques d’inversió en noves infraestructures i gestió d’aquestes.

  TERCER: Que el Ple de l’Ajuntament ratifica el recurs contenciós administratiu contra l’aprovació del Pla Especial Urbanístic del centre de residus de la Garrotxa, per conseqüència tots els grups municipals que formem part de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca rebutgem aquest projecte de Pla Especial Urbanístic aprovat per desenvolupar al nostre municipi.

  QUART: Fer arribar aquests acords al Consell Comarcal de la garrotxa, al Consell Comarcal del Pal de l’Estany, als respectius municipis d’ambdues comarques, a l’Agència de Residus de Catalunya, i al govern de la Generalitat de Catalunya.

  Sant Jaume de Llierca, a 31 de març de 2016

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: