Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Associacio de Veïns d´Argelaguer participarà a la campanya “Let´s Clean Up Europe”

Posted by lejarza en 13 abril, 2016


L´Associacio de Veïns d´Argelaguer participarà a la campanya “Let´s Clean Up Europe”

Argelaguer – Vall del Llierca

A principis del mes de maig, la l´Associacio de Veïns d´Argelaguer (AVA) participarà en la campanya europea “Let´s Clean Up Europe” que es celebra en el marc de la setmana europea de la prevenció de residus.

La campanya vol fomentar la neteja d´espais naturals i es netejarà l´entorn de la Font Puda d`Argelaguer que és una font d’aigües sulfuroses, molt visitada per la gent de Sant Jaume de Llierca, ja que s´hi troba ben propera, a la banda dreta del riu Fluvià, al costat del passallís i carretera que porta al Castell de Montpalau d´Argelaguer i ha la capella de Santa Magdalena del mateix municipi.

Lets Clean Up Europe” consisteix en una jornada de neteja d´un espai natural amb la que, a la vegada que es retiren els residus, ja siguin humans o restes vegetals, d´aquests indrets també serveix per informar i sensibilitzar sobre la prevenció de residus.

A Argelaguer, el tram que es netejarà serà l´entorn de la Font Puda. Un espai natural al costat del riu Fluvià, es farà el dissabte 7 de maig, i és oberta a totes aquelles persones d´Argelaguer que hi vulguin col·laborar.

Argelaguer església de Santa Magdalena (by lejarza)

Ermita de Santa Magdalena de Montpalau d´Argelaguer a la Garrotxa (Foto: Lejarza Argelaguer)

Foto: Ermita de Santa Magdalena de Montpalau d´Argelaguer a la Garrotxa (Lejarza Argelaguer)

Anuncios

Una respuesta to “L´Associacio de Veïns d´Argelaguer participarà a la campanya “Let´s Clean Up Europe””

 1. lejarza said

  El Barri Vell d´Olot es mobilitza per culpa dels esfondraments

  Veïns i entitats s’han reunit i han organitzat grups de treball per tal de trobar solucions al deteriorament

  21.04.2016

  OLOT | DDG Entitats i veïns del Barri Vell s’han reunit al local social dels Catòlics per tractar la situació del Barri Vell. Abans de l’esfondrament de la teulada d’un edifici situat entre els carrers Bellaire i Lliberada Ferrarons. Ja va tenir lloc almenys una convocatòria de reunió del conegut confiter que organitza La trencada de mona pels que ni tenen padrins. La primera crida va ser per debatre la situació del Barri Vell i que els presents poguessin aportar idees. Resultat de la crida va ser una assemblea que va tenir lloc (el divendres dia 8 d’abril).
  El dia 10 va tenir lloc l’esfondrament i el desallotjament de 21 veïns. De moment, els veïns encara no han pogut tornar a casa seva. Durant les entrevistes fetes per motiu de l’ensorrada, els veïns van indicar que si bé la darrera havia estat grossa, sovint cauen elements de les façanes de les cases velles.

  Els fets van multiplicar l’assistècia a la reunió del divendres dia 15 d’abril. Van assistir-hi una trentena de persones i representants d’entitats estretament vinculades al Barri Vell, com l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic.
  A la darrera reunió van configurar tres grups de treball: habitatge, comerç i via pública. A partir d’ara cada grup mantindrà reunions independents.
  Les reunions són obertes a tothom. L’objectiu de les trobades és fer un anàlisi des del punt de la situació del barri vell i generar propostes ciutadanes per la seva revitalització. Els veïns i representants associatius implicats consideren cabdal la implicació ciutadana a l’hora de trobar una solució per al Nucli Antic.

  Reducció d’habitants
  El nucli antic acollia més de 10.000 habitants a la dècada dels 90, quan ja havia viscut una reducció de la densitat de població en les dècades anteriors. L’Ajuntament convergent de Pere Macias va decidir contrarestar el pes demogràfic amb la ubicació d’equipaments públics al centre. Van fer-hi la biblioteca pública, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Escola Superior de Disseny i Art d’Olot. Això no obstant, als 2000 només quedaven uns 2.000 habitants al centre. Va ser l’època del Pla de Barris Socialista. Van ensorrar cases i van crear espais oberts a partir d’un esforç econòmic i diplomàtic colossal.
  Ara, falta el més important acabar-ho i canviar els carrers estrets, on les cases s’enrunen a trossos. L’esforç és més difícil que mai, perquè ara no hi ha disponibilitat econòmica.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: