Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Fibra òptica, seguretat i millor accessos són les prioritats de les empreses a Politger

Posted by lejarza en 13 abril, 2016


Fibra òptica, seguretat i millor accessos són les prioritats de les empreses a Politger

Jordi Altesa

El polígon de Politger de Sant Jaume té quasi 25 empreses instal·lades i s’ha convertit en un dels principals puntals econòmics de la comarca. L’alcalde ha explicat a Ràdio Olot que l’espai per créixer s’acaba i que no és partidari de seguir creixent ni gaire més ni al ritme actual. La fibra òptica, la seguretat i els accessos són les peticions que més els fan les empreses.

A hores d’ara l’Ajuntament de Sant Jaume calcula que al polígon de Politger hi ha gairebé 25 empreses, tant en el seu sector nord com el sector sud. El seu alcalde, Jordi Cargol, assenyala que malgrat que hi ha empreses que tenen una reserva d’espai, la disponibilitat de lloc per instal·lar-s’hi és cada cop menor. Cargol però entén que, malgrat que es podria fer una ampliació, el polígon ha de deixar la seva fase expansiva i entrar en una més de maduresa i consolidació. Per això diu que revisaran una de les peces dels mapes urbanístics locals per tenir espai per créixer més a poc a poc.

Millorar accessos i la circulació

El polígon de Politger té molt bones connexions per carretera ja que està a tocar de l’A-26 però en canvi la fibra òptica és una de les peticions constants dels empresaris establerts a la zona. Els temes de seguretat preocupen però les companyies ja s’han espavilat buscant seguretat privada per a les seves naus. Finalment, la tercera de les peticions habituals que els han fet té a veure precisament amb els accessos evitant que passin pel centre i fent possible que un dels vials estigui preparat per a camions. Per això estudien que el nou POUM permeti crear un accés específic des de l’autovia al polígon de Politger.

A banda de les arribades i sortides al polígon, l’alcalde admet que un dels reptes és ordenar la circulació interna per marcar els circuits que poden fer els camions. Ara hi ha una certa màniga ampla que ja ha causat algun problema.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: