Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Els municipis de la Vall del Llierca comencen a treballar conjuntament

Posted by lejarza en 1 abril, 2016


Els municipis de la Vall del Llierca comencen a treballar conjuntament

Per Jordi Altesa

L’objectiu és mancomunar serveis i compartir equipaments. La bona sintonia ha de permetre “generar múscul” entre els ajuntaments de quasi 3.000 garrotxins. L’acord entre Argelaguer, Sant Jaume, Montagut i Tortellà passa també per unir camins i crear bicicarrils. Ho avança Ràdio Olot.

Als quatre municipis de la Vall hi viuen 2.979 persones agermanades geogràficament pel riu Llierca però ara també agermanades per un acord entre els consistoris. Argelaguer, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix i Tortellà s’han posat d’acord per diferents motius. Un d’ells, com explica l’alcalde d’Argelaguer Artur Ginesta és tenir més múscul per negociar temes com els serveis i subministres bàsics.

L’acord entre aquests quatre municipis té aspectes que ja funcionaven però ara es milloraran i d’altres s’hi afegiran de manera immediata i uns a llarg termini. El primer que es veurà serà un butlletí d’activitats culturals per tal de que tothom ho conegui i evitar solapaments, com ha explicat a Ràdio Olot l’alcaldessa de Montagut i Oix, Mònica Boix.

De fet, Boix és l’alcaldessa més “veterana” que hi ha a hores d’ara a la Vall del Llierca… malgrat només portar cinc anys en el càrrec. Un canvi a les alcaldies passades les eleccions municipals que ha fet més fàcil que es pugui arribar a un acord de manera més ràpida. Ho assegura l’alcalde de Tortellà, Rafel Domínguez.

Els carrils bicis, la xarxa de senders, l’abastament d’aigua o les xarxes de residus són alguns dels temes d’aquests pobles ubicats a les portes de l’Alta Garrotxa però ben comunicats gràcies a l’autovia A26. Des de Sant Jaume, l’alcalde Jordi Cargol, ha ressaltat a Ràdio Olot que també compartiran elements físics com la maquinària de la brigada.

Els alcaldes fan reunions mensuals per tal de veure com es pot anar treballant i desenvolupant aquest treball en conjunt. Deixar-se cadires, escenaris, o fer compres agregades, són alguns dels aspectes d’aquest acord a la Vall del Llierca.

Foto Castell Gòtic d’Argelaguer (Lejarza Garrotxa)

Castell Gòtic d’Argelaguer (Foto: Lejarza Garrotxa)

Foto: Castell Gòtic d’Argelaguer (Lejarza Garrotxa)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: