Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Generalitat de Catalunya reclama a l´Alcalde de Besalú que torni 250.000€ de la subvenció del teatre-cinema Cal Tronc

Posted by lejarza en 22 marzo, 2016


La Generalitat de Catalunya reclama a l´Alcalde de Besalú que torni 250.000€ de la subvenció del teatre-cinema Cal Tronc

Argelaguer – Vall del Llierca

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya reclama a l´Alcalde de Besalú a la Garrotxa que retorni gairebé 250.000 euros d´una subvenció.

Es tracta d´un ajut que el Govern català va atorgar el 2006 al consistori per a la rehabilitació de l´antic teatre-cinema Cal Tronc de Besalú.

La Generalitat anul·la la subvenció perquè l´equipament “no disposa de l´informe favorable de mesures de seguretat”, ja que el setembre de l´any 2013 no estava construït el vestíbul d´accés ni d´evacuació de l´espai.

També retreu a l´Ajuntament de Besalu que el gener del 2010 no comuniqués la paralització de les obres de rehabilitació de Cal Tronc.

Per això, el Departament de Cultura ha resolt que revoca la subvenció de l´any 2006 i que Besalú ha de retornar 243.000 euros.

El juny de l´any 2006 la Generalitat de Catalunya va atorgar a l´Ajuntament de Besalú una subvenció de 315.578 euros per al finançament d´un crèdit de l´Institut Català de Finances.

Es tractava d´un crèdit de 270.000 euros destinat a la rehabilitació de l´antic teatre-cinema Cal Tronc.

El maig del 2014, però, Cultura va proposar una revocació parcial de la subvenció i l´octubre del mateix any Intervenció del Departament de Cultura va demanar que l´anul·lació de la subvenció fos total.

Els motius, segons l´interventor, són que l´Ajuntament de Besalú va vulnerar bases de l´ajut i no va comunicar la paralització dels treballs i va incomplir “radicalment l´origen i la finalitat de la subvenció concedida”.

L´Alcalde Besalú Lluís Guinó va adjudicar els treballs de rehabilitació de Cal Tronc el gener de l´any 2008 a la constructora Xavier Alzina, SA per un import de més d´un milió d´euros (IVA inclòs).

Una respuesta para “La Generalitat de Catalunya reclama a l´Alcalde de Besalú que torni 250.000€ de la subvenció del teatre-cinema Cal Tronc”

 1. lejarza said

  AJUNTAMENT DE BESALÚ Edicte d’informació pública d’un conveni urbanístic

  Núm. 113 – 14 de juny de 2016 Núm. 4907

  Edicte d’informació pública d’un conveni urbanístic

  En data 4 de maig de 2016 es va signar entre l’Ajuntament de Besalú i el Sr. Mateu Ros Pararols i la Sra. Maria Lourdes Juanola Illa, un conveni urbanístic, l’objecte del qual és la modificació de les superfícies i qualificacions de l’interior del pati d’illa de Cal Tronc per a facilitar la gestió de l’actuació reordenant l’interior de l’illa de Cal Tronc, expedient núm. CVU 02/2015.

  L’Ajuntament de Besalú indemnitzarà al Sr. Mateu Ros Pararols i la Sra. Maria Lourdes Juanola Illa per un import de 10.000,00 euros.

  En compliment del que estableix l’article 110.3 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

  Atès l’article 26 del Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei d’Urbanisme, article 104 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprova el text refós de la Llei d’Urbanisme i article 25 del Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei del sòl i rehabilitació urbana, es sotmet a informació pública la signatura del present conveni durant el termini d’un mes a comptar des de la darrera publicació del present anunci.

  L’expedient es pot consultar a la Secretaria de la Corporació, en horari d’atenció al públic.

  Besalú, 3 de juny de 2016 Lluís Guinó i Subirós Alcalde

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: