Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Exdiputats i exalcaldes demanan la paga d´atur i la pensió de jubilació

Posted by lejarza en 13 marzo, 2016


Exdiputats i exalcaldes demanan la paga d´atur i la pensió de jubilació

Argelaguer – Vall del Llierca

El Congreso de los Diputados ha fet públic la llista dels exdiputats que han demanat una paga d´atur de 2.800€/mes per cada any de diputat perquè després de la seva activitat parlamentària ara no troben feina, són fins a 64 que l´han demanat.

La indemnització és justifica per donar temps a la reinserció al mercat laboral als polítics que han hagut de deixar la seva feina per la tasca parlamentaria.

La majoria, 41, són del PP, entre ells l´exministra de Sanitat Ana Mato, que té dret a 19 mesos de paga a raó de 2.813 euros cadascuna.

Entre els exdiputats catalans que apareixen a la llista hi ha Montserrat Surroca, Antoni Picó, Teresa Cunillera, Esperança Esteve i Lourdes Muñoz.

D´altra banda la Generalitat de Catalunya no ha fet pública la llista dels exalcaldes que cobren l´atur.

Els expolitics municipals tenen dret a la prestació de l´atur (paro) quan plegan, segons l´Associació Catalana de Municipis (ACM), segons la Ley 37/2006 relativa a la inclusió en el Règim General de la Seguretat Social i a l´extensió de la protecció per desocupació, en finalitzar el seu mandat, els càrrecs de les corporacions locals, – Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions -, o quan es produeixi el cessament involuntari es a dir quan perden les eleccions municipals.

Segons l´ACM “els requisits per al naixement del dret a les prestacions d´Alcalde són els previstos de forma general per a qualsevol treballador”.

En aquest sentit, el que disposa la llei s´aplica a les situacions legals de desocupacio, les cotitzacions per desocupació que s´haguessin pogut efectuar amb anterioritat a l´entrada en vigor de la Llei tindran efecte i es computaran per al reconeixement, durada i quantia de les prestacions per desocupació que es reconeguin a les persones a què es refereix la Llei.

Segons l´Associació Catalana de Municipis, el govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar les disposicions normatives als efectes de computar el temps que estan exercint el càrrec d´Alcalde a l´Ajuntament, amb l´objecte que se´ls reconegui el dret a la percepció de la pensió de jubilació d´Alcalde, pagada amb els diners públics.

Anuncios

2 comentarios to “Exdiputats i exalcaldes demanan la paga d´atur i la pensió de jubilació”

 1. lejarza said

  No es pot cobrar la pensió de jubilació d´Alcalde-funcionari a temps parcial
  https://llierca.wordpress.com/2014/03/10/no-es-pot-cobrar-la-pensio-de-jubilacio-dalcalde-funcionari-a-temps-parcial/

 2. lejarza said

  Josep said

  3 julio, 2011

  El conseller de Governació, Joan Puigcercós (ERC), va anunciar a Tortosa la voluntat del Govern català que el 1 de gener de 2008 entri en vigor el decret mitjançant el qual els alcaldes dels pobles de menys de 2.000 habitants cobraran un sou a càrrec de la Generalitat.

  El conseller va precisar que actualment s’està quantificant el cost anual que suposarà aquest decret, que podria beneficiar més de 300 municipis catalans, la qual cosa representa un terç dels ajuntaments de Catalunya.

  Joan Puigcercós va argumentar que amb aquest Decret de Retribucions dels Electes Locals es vol «posar fi a suspicàcies i dignificar la feina dels alcaldes als municipis petits.

  És una forma d’ajudar els municipis petits».

  La quantia d’aquests sous encara no ha estat determinada, tot i que el conseller va explicar que es determinaran tenint en compte diverses franges de retribucions de l’escala pública i de la població dels municipis.

  Això no obstant, el conseller va comentar que el Departament de Governació s’està plantejant la possibilitat de fer una «selecció per sota» per deixar fora del decret als municipis més petits -situats al voltant de la xifra dels 100 habitants- perquè «depenent del nombre d’habitants, la feina que comporta tampoc no justifica» aquest sou, va argumentar.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: