Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Un veí porta l´Ajuntament Mieres (CUP) al jutjat Contenciós Administratiu Núm. 3 de Girona per la titularitat pública d´un camí

Posted by lejarza en 16 febrero, 2016


Un veí porta l´Ajuntament Mieres (CUP) al jutjat Contenciós Administratiu Núm. 3 de Girona per la titularitat pública d´un camí

Garrotxa – Mieres DdG Xavier Valeri

Un veí de Mieres ha presentat un contenciós contra l´Ajuntament, perquè vol que ès declari de titularitat pública un camí.

Es tracta d´un camí que havia ajuntat el carrer de can Caló amb l´antiga font de can Batlle.

Ara, el recorregut passa per diferents propietats i camps i –segons l´alcalde, Enric Domènech (CUP)– no es visualitza bé.

D´altra part, un dels arguments del partidari de la titularitat pública és que el camí havia estat usat durant molt de temps per anar a buscar aigua a la font de can Batlle.

El tema del camí ve de temps. El 2006, el veí va presentar un escrit a l´Ajuntament on es demanava “que es mantingués el passatge públic que ha existit des de temps immemorials”.

Des de llavors, els diferents equips de govern no han pres una posició sobre si el camí és d´ús públic, pero ara el veí ha recorregut contra un acord de desestimació de la seva demanda i l´Ajuntament, en el darrer ple, va haver d´aprovar de comparèixer com a part demandada al Contenciós Administratiu número 3 de Girona.

Per tal de presentar-se davant del Contenciós amb els arguments clars, l´Ajuntament, en el darrer butlletí municipal, demana testimonis orals i proves documentals per tal de clarificar si el camí ha de ser públic o continuar com ara. És a dir, ubicat dins de propietats privades i sense marcar.

Si hi ha proves que el camí era d´ús públic, no hi haurà litigi perquè les dues parts estarem d´acord”, es posiciona l´alcalde de Mieres, Joaquim Domènech (CUP).

De moment, segons ell, ni l´antic Ajuntament ni l´actual ha procedit a inscriure el camí a l´inventari municipal de béns ni ha procedit a recuperar-lo atès que a la vista de la documentació no resulta concloent ni la seva naturalesa jurídica, ni la seva existència en tot el tram i amplada reivindicat.

El secretari de la corporació considera que l´Ajuntament ha de comparèixer en el procediment judicial com a part demandada.

Domènech qualifica el tema de la tituralitat del camí de complexa. Segons ell, la titularitat del camí no és un conflicte amb partidaris de si és públic o no, i no hi ha cap problema al poble per un camí que –segons ell– tampoc és d´extrema necessitat.

Anuncios

3 comentarios to “Un veí porta l´Ajuntament Mieres (CUP) al jutjat Contenciós Administratiu Núm. 3 de Girona per la titularitat pública d´un camí”

 1. lejarza said

  Ajuntament de Mieres (Garrotxa)

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 33 – 18 de febrer de 2016 Núm. 1154

  Edicte sobre l’inici d’un expedient d’investigació de béns

  En data 29 de gener de 2016, el Ple de l’Ajuntament reunit en sessió ordinària, va aprovar per majoria absoluta (sis vots a favor i una abstenció) l’inici de l’expedient d’investigació d’ofici de béns relatiu als terrenys que conformaven el camí que anava del carrer de can Caló, passant pel passatge públic dels números 41 i 43, a l’antiga Font de can Batlle, per tal de comprovar la titularitat pública del mateix, i si s’escau el seu atermenament, seguint el procediment establert per la normativa sobre patrimoni i béns de les entitats locals

  L’expedient es sotmet a informació pública per un un termini de 2 mesos a comptar des de la data de publicació al BOP Durant aquest tràmit els veïns i interessats podran presentar les al·legacions que estimin oportunes acompanyant tots els documents en què fonamentin les mateixes.

  Així mateix es va nomenar instructor del present procediment al Sr. Jordi Jové Perich, secretari habilitat de la corporació, al qual se’l faculta perquè una vegada finalitzada la informació pública proposi la realització de les proves escaients i una vegada practicades formuli proposta de Resolució.

  L’esmentada proposta es sotmetrà novament a un tràmit d’audiència de tots els interessats, i una vegada resolt aquest tràmit, l’instructor elevarà la proposta definitiva de Resolució al Ple de la Corporació, que resoldrà l’expedient d’investigació i si s’escau l’atermenament del camí.

  Acords que es fan públics als efectes del que estableixen els articles 49 i 50 del R.D 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de Béns de les Entitats Locals,

  Mieres, 10 de febrer de 2016 Enric Domenech i Mallarach Alcalde

 2. lejarza said

  L´Ajuntament de les Planes repararà el camí vell d´Amer
  18.02.2016
  LES PLANES D’HOSTOLES | DDG L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha establert un acord amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de reparar el camí vell d’Amer. Es tracta d’un camí que surt del sud del poble, a l’Hostal del Fang, va al veïnat de les Encies i després continua fins Amer. També és conegut com el camí de les Encies perquè els veïns d’aquest veïnat el feien servir per anar a Amer.
  El camí -segons fonts de l’Ajuntament- té trams en els quals travessa un torrent. En època de pluja, l’aigua passa per sobre el camí i el malmet. Per això, l’acord estableix invertir 16.700 € en la reparació.
  Ara, el camí és usat pels veïns del barri de l’Hostal del Fang per comunicar-se amb el nucli urbà de les Planes.

 3. lejarza said

  Mieres resol la investigació sobre el camí de can Batlle

  Una veïna va presentar un recurs contenciós administratiu pel domini públic del camí i el va perdre

  ddg 29.03.2017

  El determini aprovat per l’Ajuntament de Mieres ha resolt que el passatge entre les cases 16 i 18 del carrer de can Caló és públic. En canvi no ha quedat acreditada la naturalesa del domini públic del tram que passa els camps fins al camí de can Grivé. La resolució suposa que part del camí entre el carrer de can Caló fins a la font de can Batlle no és de domini públic.

  La resolució exposa que havia existit un ús lliure i tolerat per les propietats dels camps pels quals transcorria el camí. El pas va generar amb una servitud de pas que no es va constituir de manera formal i l’ús es va perdre.

  L’Ajuntament també ha tingut en compte que el juliol del 2016, el Jutjat Contenciós número 3 de Girona va desestimar el recurs presentat per una veïna sobre el requeriment de la recuperació del domini públic del camí.

  Paral·lelament a la presentació del recurs, l’Ajuntament va activar una investigació. Va demanar testimonis orals i proves documentals per tal de clarificar si el camí havia de ser públic o no.

  En tot cas, el resultat del procés permet que les cases situades entre el 16 i el 18 del carrer de can Caló tinguin un accés a les finques adjacents destinades a horts i jardins que no disposaven de sortida directa a la via pública.

  Per tal de concretar els canvis, l’Ajuntament promou una modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: