Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Curs sobre Coneixement Turístic de la Garrotxa

Posted by lejarza en 7 febrero, 2016


Curs sobre Coneixement Turístic de la Garrotxa

Argelaguer – Vall del Llierca

Aquesta activitat està adreçada principalment al sector turístic professional amb l’objectiu de millorar la qualitat del turisme a la comarca

El curs s’emmarca en l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible de la Garrotxa i està organitzat pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG), Turisme Garrotxa i la Fundació d’Estudis Superiors (FES).

Es tracta d’un curs obligatori per a les empreses que es vulguin acreditar amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i com a membres del Servei d’Innovació i Productes de Turisme Garrotxa.

Els objectius del curs són donar al conèixer el funcionament del sector a la nostra comarca, quins productes i serveis s’articulen al nostre territori i, també, donar eines per a transmetre informació de qualitat als nostres visitants.

Mòdul 1. Dimarts 9 de febrer

Visió i tendències del turisme a l’actualitat. Evolució i situació actual de la gestió turística a la Garrotxa. Funcionament de Turisme Garrotxa, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i d’altres organismes supracomarcals.

Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa

Mòdul 2. Dimarts 16 de febrer

Què és la Carta Europea de Turisme Sostenible. Altres acreditacions.

Isabel Junquera, gerent de Repte Territorial

Mòdul 3. Dimarts 23 de febrer

Coneixement dels productes i serveis turístics locals.

Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa

Núria Valverde, tècnica de turisme d’Olot

Mòdul 4. Dimarts 1 de març

Eines per transmetre informació de qualitat al visitant. Funcions i tasques de l’informador. Material Informatiu. Perfil del visitant.

Mireia Tresserras, gerent d’Educ’art

El curs de 12 hores de durada s’estructura en 4 mòduls que tindran lloc els dies 9, 16 i 23 de febrer i el 1 de març, de 9.30h a 12.30h, a la seu de la FES.

Anuncios

Una respuesta to “Curs sobre Coneixement Turístic de la Garrotxa”

 1. lejarza said

  Fan passar una línia elèctrica d´alta tensió per la Fageda d´en Jordà

  La rasa al costat dels faigs ha causat alarma entre els caminants i els veïns que han demanat explicacions al Parc Natural

  09.02.2016

  XAVIER VALERI | OLOT

  El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha informat de les obres de construcció d´una línia elèctrica d´alta tensió (uns 25.000 volts) que uneix l´inici de la vall del Corb, amb la seu del Parc a can Jordà, a la Fageda. Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha explicat que la finalitat de l´obra és la de crear xarxa. Segons ell, disposar d´una xarxa extensa fa que quan hi hagi una avaria la companyia pugui desviar l´alimentació de la zona avariada a un altre transformador i així reduir els efectes de l´incident d´una manera quasi immediata.

  La línia segueix un camí de la Fageda d´en Jordà que ara està aixecat. Hi ha una rasa llarga, amb terra i rocs de basalt a banda i banda.
  Puig ha indicat que quan la línia estigui acabada faran un treball de restauració acurat gràcies al qual no es notarà res de l´obra. «Quan fan les obres –ha valorat–, vulguis que no, es visualitza un impacte que es fa més gran a les zones difícils». Ha oposat: «Però el Parc està perquè es faci un treball de restauració ben fet i, un cop fet, no es noti».

  Ha assenyalat que l´obra és necessària perquè els habitants de les masies de la zona, can Jordà (la seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i la cooperativa la Fageda tinguin electricitat. La Cooperativa la Fageda en els darrers temps ha doblat gran part de les seves estructures per mitjà de fer equipaments soterrats. És a dir, no hi ha impacte visual perquè l´augment de més d´un 20 % de la zona edificada en els darrers 5 anys és subterrània.

  Pel que fa als veïns, el director del Parc ha explicat que els ha anat a trobar i els ha explicat el projecte, la seva necessitat i l´impacte nul, un cop hagin fet els treballs de restauració.

  Puig també ha recordat que el mateix camí ara ja serveix per a les conduccions soterrades de la xarxa d´aigua. Ha indicat que el Parc fa un seguiment precís perquè, quan estiguin acabades, les obres no hagin deixat cap senyal.

  Segons Puig, la línia s´allargà durant uns 2 quilòmetres i la meitat ja està soterrada. Pel que fa a la durada de les obres, ha indicat que en un termini d´uns 10 dies estaran acabades.

  La part ara en construcció és la més complicada, perquè passa per una zona amb parets seques i petits promontoris. La visualització de la rasa al costat dels faigs i de les fulles ha causat impacte entre els caminants i els ciclistes que es passegen pel bosc.
  En alguns casos, s´han trobat amb l´obstacle i l´han hagut de superar amb salts i, en d´altres, han quedat sorpresos i s´han preguntat sobre la necessitat del llarg vall enmig del bosc de faigs més conegut de Catalunya.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: