Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Portal de transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa

Posted by lejarza en 5 febrero, 2016


El Portal de transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa

Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

El Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot ha de donar compte als garrotxins de la seva activitat i de la gestió dels recursos públics que s’han posat al seu abast.

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha de ser transparent. Ha de ser proactiu i donar a conèixer la informació relativa als seus àmbits d´actuació i les seves obligacions, amb caràcter permanent i actualitzat, de la manera que resulti més comprensible pels vilatants de la comarca, per mitjà dels instruments de difusió que els permetin un accés ampli i fàcil a les dades i els facilitin la participació en els assumptes públics.

El Consell Comarcal de la Garrotxa s´ha de regir pel principi de bon govern transparent. S´ha d´ajustar a les regles i obligacions sobre la qualitat dels serveis i el funcionament de l´Administració, i els principis ètics i les bones pràctiques d´acord a la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, i accés a la informació pública, amb la qual han d´actuar els alts càrrecs de l´Administració supramunicipal, amb l´objectiu que aquesta funcioni amb la màxima transparència, qualitat i equitat i amb garantia de rendiment de comptes.

Tota la informació del Consell Comarcal de la Garrotxa ha de ser comprensible, de fàcil accés, gratuïta i estar a l´abast de les persones amb discapacitat en un format subministrat per mitjans o formats escaients que resultin accessibles i comprensibles.

El Portal de transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa es un portal marc elaborat pel Consorci d´Administració Oberta de Catalunya (AOC) que cada Consell Comarcal i Ajuntament podrà personalitzar i que ja tindrà un 40% de les informacions carregades automàticament. D´aquesta manera, el Consell i Ajuntaments de la Garrotxa: Argelaguer, Olot, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d´Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres i Santa Pau hauran d´encarregar-se d´emplenar només el 60% de la informació restant.

A la vegada, cada Portal de transparència està connectat amb el Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya, que recull totes les dades de les administracions públiques garrotxines.

Que diu la Llei:

Article 77.

Infraccions molt greus 1. Són infraccions molt greus en matèria de transparència:

a) Incomplir les obligacions i els deures de publicitat establerts pels capítols II i III del títol II aplicant de manera manifestament injustificada els límits a què fa referència l´article 7. b)

Incomplir, les persones físiques o jurídiques, les obligacions a què resten subjectes d´acord amb el que estableix l´article 3.2 i 4. 2.

Són infraccions molt greus amb relació al dret d´accés a la informació pública:

a) Donar informació parcial, o ometre o manipular informació rellevant amb l´objectiu d´influir en la formació de l´opinió ciutadana.

b) Impedir o obstaculitzar deliberadament l´accés a la informació en el cas de resolució estimatòria i en els casos establerts pels articles 35.1 i 43.

d) Ocultar l´existència d´informació pública per a impedir-ne el coneixement i l´accés.

Són infraccions molt greus en matèria de bon govern:

a) Prendre decisions o adoptar mesures manifestament contràries a la Constitució o a l´Estatut d´Autonomia.

b) Cometre actes o omissions que vulnerin el contingut essencial dels drets i les llibertats públiques.

c) Prendre decisions, dur a terme actuacions o cometre omissions amb finalitat discriminatòria, per raó de qualsevol circumstància personal o social.

d) Incomplir de manera pública i manifesta les funcions inherents al càrrec.

e) Incomplir els principis ètics i les regles de conducta a què fa referència l´article 55.2.

L´Alcalde de Sant Joan les Fonts i President del Consell Comarcal de la Garrotxa que no tè Portal de transparència Joan Espona Agustín (argelaguer)

Foto: L´Alcalde de Sant Joan les Fonts i President del Consell Comarcal de la Garrotxa que no tè Portal de transparència Joan Espona Agustín (Argelaguer)

Foto: L´Alcalde de Sant Joan les Fonts i President del Consell Comarcal de la Garrotxa que no tè Portal de transparència Joan Espona Agustín (Argelaguer)

Anuncios

3 comentarios to “El Portal de transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa”

 1. lejarza said

  La Diputació de Girona augmenta les partides per als consells comarcals en un 13,4%

  La Diputació de Girona ha anunciat que destinarà als consells comarcals un 13,4% més de la dotació de l’any passat. Això suposa més de 3 milions 700 mil euros, distribuïts entre els diversos consells. Al de la Garrotxa, enguany li pertocarà una dotació de 545 mil 973,26 euros. El president del consell comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha valorat positivament l’assignació de la Diputació. “El que fa la Diputació ara és aportar el que ens havia d’aportar la Generalitat per les llars d’infants”, ha aclarit Espona, “d’aquí vé l’increment de les partides destinades als consells”. Espona també ha mostrat satisfacció que els recursos arribin però ha aclarit que “el que ha de venir d’Ensenyament, vingui d’Ensenyament, i que el que ens destina la Diputació sigui per altres afers provincials que li pertoquen a la Diputació”.

  http://www.olot.tv/noticies/la-diputacio-de-girona-augmenta-les-partides-per-als-consells-comarcals-en-un-134/

 2. lejarza said

  El Consell considera excepcional l´atac viral a l´Ajuntament de Besalú

  OLOT| X. V. El conseller de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Garrotxa, Jordi Cargol, ha indicat que -segons el seu coneixement- cap més ajuntament de la Garrotxa ha patit els efectes del virus de Correus. A la tardor passada, el conegut virus anomenat de Correus va encriptar bona part de la documentació de Secretaria de l’Ajuntament de Besalú. Cargol ha explicat que el Consell Comarcal assessora i dóna protecció antivirus als municipis que li demanen.
  Per la seva part, Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU) ha explicat en una entrevista a OTV que, després de l’atac, l’Ajuntament va fer una auditoria informàtica. Després de l’avaluació, l’Ajuntament -amb el suport de la Diputació- ha dut a terme una planificació destinada a disposar de més mesures de seguretat. Guinó ha valorat que l’atac va afectar només documentació interna de secretaria i que no ha tingut cap mena de repercussió a nivell d’usuaris.
  Immediatament després de l’atac informàtic, l’Ajuntament de Besalú es va posar en contacte amb el Centre de Seguretat de la Infomació (CESICAT) i amb els Mossos d’Esquadra. Els van explicar que tenien la possibilitat de recuperar part de la informació si seguien el xantatge dels pirates informàtics, però els van aconsellar que no ho fessin.
  L’Ajuntament ha seguit els consells del CESICAT i dels Mossos d’Esquadra i ha optat per millorar l’equipament informàtic i els tallafocs.

 3. lejarza said

  La Garrotxa s´incorpora lentament als requisits de la Llei de Transparència

  10.03.2016

  OLOT| DDG

  L’adequació dels portals informàtics exigits per la Llei de Transparència és més lenta del que en principi s’havia previst als municipis de la Garrotxa. Si bé la major part ja han posat la finestra a les seves pàgines web, la majoria encara estan lluny de tenir penjats els 127 temes que marca la llei.
  El 25 de gener, el Consell Comarcal de la Garrotxa va crear la Comissió de Treball en matèria de Transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de realitzar l’adequada publicació i gestió.
  Fa pocs dies, el conseller comarcal de Noves Tecnologies, Jordi Cargol, va explicar que al seu poble Sant Jaume de Llierca, on és l’alcalde, confien tenir entrades un 50% de les demandes de la llei en el termini de 5 o 6 mesos.
  A Santa Pau, en el darrer ple, els regidor Narcís Feixas va explicar que si bé disposen d’una pàgina reconeguda i molt actualitzada tenen dificultats per entrar tot el que els demanen. El problema és que el portal els queda penjat.
  L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts fa quasi un any que té el portal de transparència obert, però les actualitzacions de les actes dels plens daten del 2015. El mateix passa en la major part dels municipis de la comarca.
  Olot, el municipi més gran, també avança en l’actualització de les dades. Un de les darreres novetats va ser l’emissió en directe dels plens. Si bé no és una exigència de la llei, l’Ajuntament va considerar bo de fer-ho, perquè els grups de l’oposició li ho havien demanat.
  Un dia després de l’emissió en directe, els plens queden gravats a la pàgina web de l’Ajuntament i al motor de cerca de vídeos You-Tube.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: