Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Sant Jaume de Llierca connecta el Polígon de Politger a la Estació Transformadora d’Aigua Potable

Posted by lejarza en 3 febrero, 2016


Sant Jaume de Llierca connecta el Polígon de Politger a la Estació Transformadora d’Aigua Potable

Argelaguer – Vall del Llierca

L’Ajuntament de Sant Jaume en breu connectarà el polígon de Politger a la xarxa del poble que provè de la Bac de la Muntada, Riera de Palomers al terme municipal de Argelaguer, hi tenen un pou amb aigua de molta qualitat. Ara l’aigua d’aquest pou només serveix per abastir d’aigua una part del poble; l’altra aigua els ve de pous fets a la zona del costat de l’autovia A-26.

A través de la nova Estació Transformadora d’Aigua Potable (ETAP), l’aigua s’acumularà en un dipòsit de 500m3

La connexió suposarà la fi de la dependència de Argelaguer i del Consorci d’Aigües del Gomarell (CAG).

El polígon s’abasteix de l’aigua captada al Gomarell (Alta Garrotxa) per una unió formada pels ajuntaments de Argelaguer, Montagut i Oix i Tortellà; Sant Jaume de Llierca en el consorci només és client, si hi ha aigua li’n venen.

El Gomarell proporciona l’aigua potable, aquesta captació és explotada pel Consorci format pels municipis de Tortellà, Montagut i Argelaguer. El cabal d’explotació de la captació en època de màxim consum arriba fins a 937 m³/dia dels quals Montagut i Oix consumeix 576 m³/dia, Tortellà 191 m³/dia i Argelaguer 170 m³/dia.

El Gomarell, està situat on s’acaben les gorges de Sant Aniol per arribar ha de seguir-se la direccio: Sadernes-Ermita de Santa Cecília de Sadernes-Cova del Lladre-El Gomarell. El Gomarell també es conegut com la “platja de la calma”.

Drets afectats per l´Estació Transformadora d’Aigua Potable (ETAP):

Finca núm. 1 Ubicació: polígon 3, parcel·la 48 Propietària: Lourdes Castañé Farré Titulars d’altres drets: no consten. Superfície a ocupar temporalment: 125m2. Superfície servitud de pas: 50m2. Naturalesa (classificació urbanística): rústica (sòl no urbanitzable). Qualificació urbanística: Protecció agrícola (clau 21). Referència cadastral: 17175A003000480000KQ Dades registrals: Tom 1549; Llibre 32; Foli; 80; Finca 523 Valoració: – Ocupació temporal: 73,25 € – Servitud de pas: 200,13 € Destinació: instal·lació canonades xarxa d’aigua potable

Finca núm. 2 Ubicació: polígon 3, parcel·la 70. Propietàris: Francisco Javier Pages Gastaminza (25%); Maria Luisa Pages Gastaminza (25%); Ignacio Pages Gastaminza (25%); i Mercedes Pages Gastaminza (25%). Titulars d’altres drets: no consten. Superfície a ocupar temporalment: 300m2. Superfície servitud de pas: 120m2. Naturalesa (classificació urbanística): rústica (sòl no urbanitzable). Qualificació urbanística: Protecció agrícola (clau 21) Referència cadastral: 17175A003000700000KE Dades registrals: Tom 1092; Llibre 25; Foli; 10; Finca 522 Valoració: – Ocupació temporal: 175,80€ – Servitud de pas: 480,30€ Destinació: instal·lació canonades xarxa d’aigua potable

Finca núm. 3 Ubicació: polígon 3, parcel·la 44 Propietari: Ignacio Torrella Mas Xaxas Titulars d’altres drets: no consten. Superfície a ocupar temporalment: 350m2. Superfície servitud de pas: 140m2. Naturalesa (classificació urbanística): rústica (sòl no urbanitzable) Qualificació urbanística: Protecció agrícola (clau 21). Referència cadastral: 17175A003000440000KA Dades registrals: Tom 1384; Llibre 30; Foli; 127; Finca 227 Valoració: – Ocupació temporal: 211,75 € – Servitud de pas: 560,35 €. Destinació: instal·lació canonades xarxa d’aigua potable”

Sant Jaume de Llierca (Foto Lejarza - Argelaguer)

Sant Jaume de Llierca (Foto Lejarza – Argelaguer Garrotxa)

Foto: Sant Jaume de Llierca (Lejarza – Argelaguer Garrotxa)

Anuncios

Una respuesta to “Sant Jaume de Llierca connecta el Polígon de Politger a la Estació Transformadora d’Aigua Potable”

  1. lejarza said

    L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca posa en marxa la nova estació de tractament d’aigua potable del municipi

    L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha construït una Estació de Tractament d’Aigua Potable que acaba amb l’alta concentració de sulfats de l’aigua procedent del pou proper al riu Llierca. L’actuació ha millorat substancialment la qualitat del subministraments en moments en què l’aigua procedent de la Miana no és suficient, i dóna resposta a una reivindicació dels veïns de molts anys.

    Sant Jaume de Llierca ha posat en funcionament la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable. El nou equipament evita la concentració de sulfats de l’aigua procedent del pou proper al riu Llierca i millora la qualitat del servei de la xarxa que abasteix 375 habitatges del nucli urbà, a més d’altres nuclis disseminats. La instal·lació de la nova estació forma part d’una actuació que té un cost de 490.000 euros i que també ha suposat l’automatització i monitorització del sistema d’aigua. El nou sistema compta amb unes alarmes que avisen l’operari en cas d’una futura incidència. Això permetrà arreglar la falla abans que l’usuari se’n ressenti. Properament, l’Ajuntament organitzarà jornades de portes obertes per mostrar les noves instal·lacions. També portarà una exposició itinerant que explica la importància de fer bon ús de l’aigua.

    Durant el primer any, l’empresa encarregada de la construcció de l’estació serà l’encarregada de l’explotació del servei. Posteriorment, s’obrirà un concurs perquè altres empreses puguin oferir-se. L’Ajuntament s’ha fet càrrec del 20% de l’actuació. Un altre 30% s’ha assumit a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat, i el 50% restant corre a càrrec d’una junta de compensació formada per empreses del polígon industrial. Això és així perquè l’actuació comprèn també la connexió de la xarxa d’aigua del nucli urbà amb la del polígon, que fins ara prové del Gomarell, a Montagut i Oix. És previst que la connexió de les dues xarxes d’aigua es completi d’aquí a 2 o 3 mesos, quan s’acabin de construir els 100 metres que falten de canalització. El següent pas per a la millora de la xarxa d’aigua del municipi serà la construcció d’un nou pou sota el pont del Llierca, com a alternativa per extraure l’aigua de les immediacions del riu Llierca. L’actuació costarà 40 mil euros que assumirà l’Ajuntament i que ja són inclosos a la partida de despeses del pressupost del 2016.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: