Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Abocament al torrent del Riot va á parar al riu Turonell a Sant Joan les Fonts

Posted by lejarza en 2 febrero, 2016


L´Abocament al torrent del Riot va á parar al riu Turonell a Sant Joan les Fonts

Argelaguer – Vall del Llierca

Dos camions cisterna extreuen l´aigua del torrent del Riot a Sant Joan les Fonts després que un veí denunciés que baixava bruta.

Aquest torrent, que només recull aigua de la pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell.

L´aigua que baixa ara és de color fosc i l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ja ha agafat mostres per determinar quina substància és i comprovar si hi ha o no contaminació.

Agents Rurals, tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) i un inspector de l´ACA s´han desplaçat fins al lloc per agafar mostres de l´aigua i determinar de què es tracta.

També s´ha analitzat el solatge fosc del fons del torrent per veure si es tracta d´un problema de filtració del sòl per l´activitat industrial a la zona durant tots aquests anys.

L´empresa Noel Alimentària, que està just a sota del torrent, ja va avisar a l´ACA fa uns quinze dies d´un brollador intermitent de sota terra que sortia de la seva finca en una zona on no hi ha activitat industrial i va assumir la neteja de la llera, tal i com estableix el protocol d´actuació.

Segons informa la CUP de Sant Joan les Fonts, l´abocament ha provocat la contaminació de prats limítrofes a la fàbrica i la llera del riu. Aquesta zona de la Garrotxa acumula diverses queixes dels veïns, ja que els abocaments són força habituals.

Els Agents Rurals han aixecat acte de la incidència i han comprovat tots els punts de sortida de l´empresa, que també té una depuradora pròpia, sense detectar cap anomalia. Aquesta zona està inclosa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG).

Abocamets de runes a la Riera del Vinyot d´Argelaguer per l'Empresa Salvador Serra

Foto Lejarza: Abocament de runes a la riera del Vinyot d´Argelaguer (Garrotxa)

Foto Lejarza: Abocament de runes a la riera del Vinyot d´Argelaguer (Garrotxa)

Anuncios

8 comentarios to “L´Abocament al torrent del Riot va á parar al riu Turonell a Sant Joan les Fonts”

 1. lejarza said

  Vessament en un torrent de Sant Joan les Fonts

  L’aigua baixa bruta i l’ACA i els Agents Rurals investiguen si algú l’ha contaminada

  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/02/01/investiguen-possible-vessament-torrent-tocar/765493.html

  ACN | SANT JOAN LES FONTS Dos camions cisterna extreuen des d’aquest matí l’aigua del torrent del Riot a Sant Joan les Fonts després que un veí denunciés que baixava bruta. Aquest torrent, que només recull aigua de la pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L’aigua que baixa ara és de color fosc i l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha agafat mostres aquest matí per determinar quina substància és i comprovar si hi ha o no contaminació.

  L’empresa Noel Alimentària, que està just a sota del torrent, ja va avisar a l’ACA fa uns quinze dies d’un brollador intermitent de sota terra que sortia de la seva finca en una zona on no hi ha activitat industrial i va assumir la netejar la llera, tal i com estableix el protocol d’actuació. Els Agents Rurals han aixecat acte de la incidència i han comprovat tots els punts de sortida de l’empresa, que també té una depuradora pròpia, sense detectar cap anomalia. Aquesta zona està inclosa al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  La CUP de Sant Joan les Fonts ha demanat que es posi solució a aquest tema que preocupa als veïns de la zona, on a banda d’empreses hi ha també masies i turisme rural. La formació denuncia que el polígon industrial arrossega “deficiències ambientals” des de fa temps. Cal recordar que aquests terrenys estan inclosos a la zona del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrota i per tant són de gran interès ecològic.

  Investiguen un possible vessament en un torrent a tocar del polígon de Begudà de Sant Joan les Fonts

  L’ACA ha pres mostres per determinar de quina substància es tracta i des d’aquest matí s’està netejant la llera

  http://www.directe.cat/acn/702170/investiguen-un-possible-vessament-en-un-torrent-a-tocar-del-poligon-de-beguda-de-sant-joan

  ACN Sant Joan les Fonts.-Dos camions cisterna extreuen des d’aquest matí l’aigua del torrent del Riot a Sant Joan les Fonts després que un veí denunciés que baixava bruta. Aquest torrent, que només recull aigua de la pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L’aigua que baixa ara és de color fosc i l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha agafat mostres aquest matí per determinar quina substància és i comprovar si hi ha o no contaminació. L’empresa Noel Alimentària, que està just a sota del torrent, ja va avisar a l’ACA fa uns quinze dies d’un brollador intermitent de sota terra que sortia de la seva finca en una zona on no hi ha activitat industrial i va assumir la netejar la llera, tal i com estableix el protocol d’actuació. Els Agents Rurals han aixecat acte de la incidència i han comprovat tots els punts de sortida de l’empresa, que també té una depuradora pròpia, sense detectar cap anomalia. Aquesta zona està inclosa al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) investiga un possible vessament al torrent del Riot a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Aquest torrent, que només duu aigua de pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L’aigua que baixa ara pel torrent és de color fosc, tal i com ha denunciat un veí de la zona. Agents Rurals, tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) i un inspector de l’ACA s’han desplaçat fins al lloc per agafar mostres de l’aigua i determinar de què es tracta. També s’ha analitzat el solatge fosc del fons del torrent per veure si es tracta d’un problema de filtració del sòl per l’activitat industrial a la zona durant tots aquests anys. Mentrestant, dos camions cisterna han extret des d’aquest matí l’aigua del torrent des d’una gorga on acaba desembocant per després continuar fins al riu Turonell. Un cop aconseguit baixar el nivell de la gorga, s’ha evitat que l’aigua anés a parar a aquest riu. Els Agents Rurals han aixecat acta. No és la primera vegada. Pels volts de Reis també en van aixecar una altra a la zona per causes similars. L’aigua era de color fosc i no havia causat la mort de cap animal. Els Agents Rurals han comprovat aquest dilluns tots els punts de sortida de l’empresa Noel Alimentària, dedicada al sector carni, que té les instal·lacions a tocar del torrent. També han comprovat que la depuradora de l’empresa funcionés correctament i no han detectat cap anomalia. Un brollador intermitent en el subsòl L’empresa Noel Alimentària a explicat a l’ACN que fa unes dues setmanes van avisar al SIGMA i a l’ACA d’un brollador intermitent en el subsòl de la finca per on sortia aigua de procedència desconeguda. Tenia també un color fosc i en aquell moment l’empresa va assumir la neteja de la llera tal i com estableix el protocol. El brollador va aparèixer a la finca però en una zona on no hi ha activitat industrial. Segons l’empresa, s’han pres les “mesures correctores” que estableix el protocol i estan a l’espera de conèixer de quina substància es tracta. La CUP de Sant Joan les Fonts ha demanat que es posi solució a aquest tema que preocupa als veïns de la zona, on a banda d’empreses hi ha també masies i turisme rural. La formació denuncia que el polígon industrial arrossega “deficiències ambientals” des de fa temps. Cal recordar que aquests terrenys estan inclosos a la zona del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrota i per tant són de gran interès ecològic.

  Analitzen un abocament al polígon de Begudà

  El Punt Avui

  El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma) està analitzant un abocament al torrent del Riot, al polígon de Begudà (Sant Joan les Fonts). Des del Sigma han informat que prové d’un tub que està fora de servei i que, per causes que no se saben, deixa anar “glopades” de la brutícia que hi ha incrustada. Els tècnics, que treballen per determinar-ne les causes, han anat a la zona de l’abocament, sota la fàbrica de Noel Alimentària, avisats per un veí. L’empresa té depuradora pròpia i no s’hi ha detectat cap anomalia. La CUP, a l’oposició, reclama que se solucionin les deficiències ambientals que fa temps que es registren a la zona, inclosa al parc natural de la Garrotxa.

  Investiguen un possible vessament en un torrent a tocar del polígon de Begudà

  http://www.eldigitaldegirona.com/laca-comprova-noel-no-aboca-les-aigues-residuals-al-torrent-riot/

  L’ACA ha pres mostres per determinar de quina substància es tracta i des d’aquest matí s’està netejant la llera

  Dos camions cisterna extreuen des d’aquest matí l’aigua del torrent del Riot a Sant Joan les Fonts després que un veí denunciés que baixava bruta. Aquest torrent, que només recull aigua de la pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L’aigua que baixa ara és de color fosc i l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha agafat mostres aquest matí per determinar quina substància és i comprovar si hi ha o no contaminació. L’empresa Noel Alimentària, que està just a sota del torrent, ja va avisar a l’ACA fa uns quinze dies d’un brollador intermitent de sota terra que sortia de la seva finca en una zona on no hi ha activitat industrial i va assumir la netejar la llera, tal i com estableix el protocol d’actuació. Els Agents Rurals han aixecat acte de la incidència i han comprovat tots els punts de sortida de l’empresa, que també té una depuradora pròpia, sense detectar cap anomalia. Aquesta zona està inclosa al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) investiga un possible vessament al torrent del Riot a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Aquest torrent, que només duu aigua de pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L’aigua que baixa ara pel torrent és de color fosc, tal i com ha denunciat un veí de la zona. Agents Rurals, tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) i un inspector de l’ACA s’han desplaçat fins al lloc per agafar mostres de l’aigua i determinar de què es tracta.

  Mentrestant, dos camions cisterna extreuen l’aigua del torrent des d’una gorga on acaba desembocant per després continuar fins al riu Turonell. Un cop aconseguit baixar el nivell de la gorga, s’ha evitat que l’aigua anés a parar a aquest riu. Els Agents Rurals han aixecat acta. No és la primera vegada. Pels volts de Reis també en van aixecar una altra a la zona per causes similars. L’aigua era de color fosc i no havia causat la mort de cap animal.

  Els Agents Rurals han comprovat aquest dimarts tots els punts de sortida de l’empresa Noel Alimentària, dedicada al sector carni, que té les instal·lacions a tocar del torrent. També han comprovat que la depuradora de l’empresa funcionés correctament i no han detectat cap anomalia.

  Un brollador intermitent en el subsòl

  L’empresa Noel Alimentària a explicat a l’ACN que fa unes dues setmanes van avisar al SIGMA i a l’ACA d’un brollador intermitent en el subsòl de la finca per on sortia aigua de procedència desconeguda. Tenia també un color fosc i en aquell moment l’empresa va assumir la neteja de la llera tal i com estableix el protocol. El brollador va aparèixer a la finca però en una zona on no hi ha activitat industrial. Segons l’empresa, s’han pres les “mesures correctores” que estableix el protocol i estan a l’espera de conèixer de quina substància es tracta.

  La CUP de Sant Joan les Fonts ha demanat que es posi solució a aquest tema que preocupa als veïns de la zona, on a banda d’empreses hi ha també masies i turisme rural. La formació denuncia que el polígon industrial arrossega “deficiències ambientals” des de fa temps. Cal recordar que aquests terrenys estan inclosos a la zona del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrota i per tant són de gran interès ecològic.

  Denuncien un abocament de Noel al torrent de Turonell

  http://www.eldigitaldegirona.com/denuncien-un-abocament-de-noel-al-torrent-de-turonell/

  Segons informa la CUP de Sant Joan les Fonts. S’ha produït un presumpte abocament de greixos i altres substàncies procedents de l’empresa Noel al torrent que desemboca al Turonell dins el polígon de Begudà.

  Aquest abocament ha provocat la contaminació de prats limítrofes a la fàbrica i la llera del riu. Aquesta zona de la Garrotxa acumula diverses queixes dels veïns, ja que els abocaments són, desgraciadament, força habituals. A més forma part del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa.

 2. lejarza said

  L´ACA investiga si les aigües del Riot a Begudà estan contaminades

  L’activitat industrial de temps i la manca de pluja poden ser l’origen de l’aspecte negrós d’una aigua que ara és analitzada per l’Agència

  02.02.2016

  SANT JOAN LES FONTS | X.V.

  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) investiga si les aigües del Riot, un torrent ubicat al polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts, estan contaminades per filtracions d’una activitat industrial de dècades. El Riot passa arran de la zona industrial i va a parar al Turonell, una riera del Fluvià coneguda pel seu interès natural i paisatgístic. La inspecció que van fer ahir els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua va detectar que el solatge (restes dipòsitades dins de l’aigua) del riu té un aspecte negrós que pot ser resultat d’una activitat industrial de temps.
  L’ACA ha informat que ahir al matí van rebre la denúncia d’un particular. En paral·lel, la CUP de Sant Joan les Fonts va publicitar un correu electrònic referent a un abocament de greixos al Riot.
  Poc després, l’Agència Catalana de l’Aigua va informar que havien fet una inspecció a dues empreses càrnies amb depuradora al polígon i que funcionaven amb correcció. Després d’inspeccionar les depuradores, els tècnics de l’ACA van prendre mostres de l’aigua i la van analitzar.
  El torrent només porta aigua de pluja i, com que no plou, està estancada i bruta. Per prevenir que l’aigua bruta anés a parar al Turonell, l’ACA, ahir, va rebaixar l’aigua d’una gorga amb dos camions cisterna.
  Fonts de l’empresa Noel Alimentària han informat a DdG que des de fa temps tenen depuradora pròpia i en conseqüència disposen d’un protocol d’actuació i quan detecten una anomalia avisen al Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma) i l’ACA. A partir del procés de control -segons fonts de l’empresa-, fa uns 15 dies van detectar un brollador d’aigua fosca en una finca de la seva propietat, però fora de la zona industrial. L’empresa va assumir la neteja.

  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/02/02/laca-investiga-aigues-del-riot/765535.html

 3. lejarza said

  Medi Ambient

  Investiguen la contaminació d’un torrent de Begudà, a tocar del polígon

   L’ACA ha pres mostres per saber de quina substància es tracta i n’investiga l’origen

   La CUP denuncia que el polígon industrial pateix “deficiències ambientals” des de fa temps

  http://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/15286/investiguen/contaminacio/torrent/beguda/tocar/poligon?platform=hootsuite

 4. lejarza said

  Comunicat de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts sobre el vessament al Turonell

  Aquest passat dilluns 1 de febrer, s’ha fet una denúncia per una filtració d’aigues no identificades al riu Turonell. El cap de setmana del 2 i 3 de gener ja es va produir un episodi similar en un moment en què les empreses del polígon no tenien activitat. Es van recollir mostres i s’han realitzat diferents actuacions per determinar l’origen d’aquestes filtracions.

  Ara s’ha tornat a produir un episodi similar que ens ha de permetre avançar en la determinació d’on provenen aquestes filtracions que no es donen sempre en el mateix lloc, i per tant a hores d’ara no es pot determinar el seu origen. Les mostres recollides serviran per comparar-les amb les del mes de gener i ajudaran a precisar les possibles causes de les filtracions, i s’està treballant en diferents línies per poder determinar-ne l’origen, fet difícil al tractar-se de filtracions discontinues i de localització imprecisa, que fan que les tasques de localització siguin dificultoses i lentes.

  L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts no té competències en aquest tipus de problemàtica, ja que és competència de la gestió l’Agència Catalana d’Aigua, però, tot i així el consistori farà tot el possible per controlar el problema i millorar-ne la situació. Cal destacar que aquest polígon és el que més controls ambiental i de seguretat té de tota la comarca i en el moment de la seva construcció es van dur a terme diferents actuacions de control ambiental.

  Ara mateix cal ser curosos al fer afirmacions perquè encara es desconeixen les causes de la filtració. Així doncs, des de l’Ajuntament posarem totes les mesures necessàries per afavorir la solventació de la problemàtica.

 5. lejarza said

  L’ACA descarta que la sorra negra del torrent del Riot vingui de Noel Alimentària

  Per David Planella

  L’Agència Catalana de l’Aigua descarta que la sorra negra que ha aparegut al torrent del Riot de Sant Joan les Fonts sigui per culpa de cap abocament il·legal de l’empresa Noel Alimentària. A hores d’ara, l’ACA en continua investigant l’origen.

  Noel Alimentària aboca les aigües residuals a la depuradora del polígon i l’Agència Catalana de l’Aigua ha constatat que el seu funcionament és correcte, de manera que no s’hi està produint cap abocament il·legal. Es va investigar arran de la denúncia d’un veí, que va veure que l’aigua del torrent del Riot, que va a parar al Turonell, baixava bruta. El cap de l’ACA a Girona, Àlex Rocas, ha explicat a Ràdio Olot que es van trobar sorres negroses al fons de la riera i ha descartat que fossin producte de cap anomalia.

  Per comprovar-ho, l’ACA va prendre mostres d’aigua de la sortida de l’abocament de Noel, i per saber si està contaminada, ara n’ha agafat de la riera. Els resultats definitius s’esperen per aquesta setmana i ajudaran a trobar quin és l’origen de les sorres negroses.

  Mentrestant, l’ACA i Noel treballen conjuntament. A hores d’ara, mentre el personal d’inspecció busca l’origen del misteri, l’empresa neteja el fons de la llera, tal com marca el protocol d’actuació.

 6. lejarza said

  Agraeixen a Noel la col·laboració al Concurs de Fotografia de Sant Joan les Fonts

  Des de fa vint anys l’empresa Noel Alimentària, col·labora cedint el premi especial, del conjunt de 3 instantànies en blanc i negre, en el Concurs de Fotografia de l’Escola de Belles Arts de ‪Sant Joan les Fonts‬. Els últims dos anys la Fundació A.Bosch (dedicada a la col·laboració en projectes de recerca mèdica infantil) ha estat l’encarregada de cedir el premi al guanyador d’aquesta categoria, incentivant la participació i il·lusió de tots els fotògrafs aspirants.

  Al 2015, en motiu del 75è aniversari de l’empresa, es va realitzar una exposició amb els guanyadors d’aquest guardó des del 1984. Avui, des de l’Escola de Belles Arts i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts hem fet entrega d’un recull fotogràfic de l’acte, on es poden veure les fotografies premiades des dels inicis fins al 2015. Un bonic record per donar les gràcies i homenatjar la col·laboració que sempre han ofert a l’Escola per a poder dur a terme l’activitat.

 7. lejarza said

  L’origen de la contaminació del torrent del Riot serien antigues fuites de fuel

  Les investigacions de l’Agència Catalana de l’Aigua sobre els fangs negres que van aparèixer al torrent del Riot a Begudà apunten que podria tractar-se de restes d’antigues fuites de fuel. Els anàlisis realitzats conclouen que l’aigua de la riera té uns paràmetres normals i no donen cap pista sobre l’origen dels fangs.

  Sí que s’ha detectat hidrocarburs degradats en molt baixa concentració en les mostres analitzades dels fangs. Per això, la hipòtesi que pren més força és que es tractés d’antigues fuites de fuel, que estiguessin retingudes durant anys en el subsòl i que amb les obres d’ampliació d’una empresa propera hagin arribat fins al torrent.

  L’ACA segueix amb les investigacions fins a saber de manera certa com van arribar aquests fangs al Torrent del Riot. Els tècnics han demanat tota la informació disponible sobre les instal·lacions de fuel a la indústria en qüestió, que va patir un vessament accidental l’any 2001. Als propers dies, s’agafaran mostres del voltant d’aquestes antigues instal·lacions de fuel que ja no s’utilitzen, des del 2002 es van substituir per gas, per veure si hi ha terres contaminades al subsòl.

  L’empresa ja ha retirat el substat negrós del torrent, mitjançant camions cisterna.

  Ara fa un mes, un veí de la zona va denunciar que l’aigua que baixava pel torrent del Riot, a tocar del polígon de Begudà, era de color fosc.

  http://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/15407/origen/contaminacio/torrent/riot/serien/antigues/fuites/fuel?platform=hootsuite

 8. lejarza said

  Les anàlisis al torrent de Sant Joan les Fonts detecten presència d´hidrocarburs

  Es tracta d’una baixa concentració però l’ACA vol esbrinar si té relació amb un vessament accidental de fuel del 2001

  03.03.2016

  SANT JOAN LES FONTS | ACN/DDG Les analítiques de l’aigua del torrent del Riot de Sant Joan les Fonts han sortit normals però s’han detectat hidrocarburs degradats, en molt baixa concentració, en els sediments negrosos que van aparèixer al fons de la llera a principis de febrer fent saltar les alarmes. És per això que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) continuarà investigant l’origen de la surgència d’aquest substrat negrós proper al polígon industrial de Begudà i a tocar de l’empresa Noel. Precisament aquesta empresa, que està col·laborant amb el cas, ha informat d’un vessament accidental de fuel en les seves instal·lacions l’any 2001 que va comportar la construcció d’una pantalla i d’un drenatge. Ara es vol esbrinar si hi ha relació amb aquest antic vessament.

  Les analítiques de l’aigua han donat resultats que estan dins la normalitat i per tant no aporten cap informació que expliqui la presència de la substància negrosa al fons del torrent. El que sí que s’ha detectat ha estat la presència d’hidrocarburs degradats en molt baixa concentració als sediments del subsòl. L’ACA treballa en la hipòtesi de vessaments o fuites anti?gues de fuel que podrien haver quedat retinguts durant anys en el subsòl i que, amb les darreres obres d’ampliació de l’empresa Noel que queda just a sobre del torrent, podrien haver arribat a la riera.

  L’ACA ha requerit tota la informació disponible sobre les instal·lacions de fuel fins a finals de ?l’any 2002, quan van ser substituïdes per gas. L’empresa, dedicada al sector carni, ha aportat documentació d’un vessament accidental de fuel en les seves instal·lacions l’any 2001, que van gestionar amb la construcció d’una pantalla i d’un drenatge que reconduïa el fuel del terreny amb tècniques de bioremediació. Ara caldrà investigar si aquest vessament té relació amb l’aparició dels fangs negrosos.
  Entre les mesures acordades, s’ha decidit que la firma iniciarà un estudi en els propers dies a l’entorn de les antigues instal·lacions de fuel i de la surgència d’aigua a través de nous sondejos. Aquestes anàlisis han d’aportar informació sobre l’origen de la surgència d’aigua i confirmar si hi ha terres contaminades per fuel al subsòl. Un cop es disposi d’aquest estudi es valorarà si calen més actuacions.

  Tasques de sanejament
  Des del passat 2 de febrer l’empresa, en coordinació amb l’Agència Catalana de l’Aigua, ha realitzat diverses mesures de sanejament per evitar qualsevol aportació d’aigua de les seves instal·lacions cap a la riera fins a esbrinar l’origen de la substància.
  Entre altres mesures, han retirat el substrat negrós (extracció mitjançant aspiració amb camions cisterna) i han reconduït l’abocament a la llera de les aigües de refrigeració a la seva depuradora que, conjuntament amb les seves aigües de procés, aboca a la depuradora de Begudà.
  Cal recordar que aquesta zona està inclosa dins del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: