Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Pla de pobles

Posted by lejarza en 31 enero, 2016


Pla de pobles

Ramon Iglesias

Partint de la circumstància que el govern Puigdemont és el més perifèric de la història recent de la Generalitat, trasllado a un diputat la idea de crear un Pla de Pobles amb diners de la Generalitat, les diputacions i Europa.

Aquest pla hauria de servir, com el pretèrit pla de barris, per recuperar de forma integral els pobles més degradats de Catalunya, que amb la crisi són molts.

Un pla que substitueixi tota la multitud de plans d’obres i d’acció local que tenen les administracions i que tradicionalment han servit perquè es gastin diners per fer pavellons sense esportistes, camps de futbol sense futbolistes, piscines sense aigua (perquè no la poden pagar), polígons industrials sense indústria o dessaladores que no dessalen.

En canvi amb un pla sensat els pobles podrien tenir carrers amb voreres, fanals amb bombetes, i fins i tot mobiliari urbà sense trencar.

Amb els plans que hi va haver abans de la crisi els ajuntaments demanaven subvencions per a massa coses que no necessitaven, però que ho sol·licitaven perquè alguns alcaldes no en sabien més o perquè era l’única manera d’aconseguir diners per fer alguna cosa.

Aquells plans també van servir perquè els partits fessin clientelisme.

Un pla de pobles hauria de servir perquè els pobles més perjudicats elaboressin amb les altres administracions rigorosos plans de recuperació i l’anessin desenvolupant ordenadament.

Pla de pobles

El Polivalent d´Argelaguer ha servit perquè es gastin diners per fer pavellons sense esportistes, camps de futbol sense futbolistes (foto Lejarza Argelaguer – Garrotxa)

Medi Ambient?

No és gens esperançador que el nou govern de Catalunya, que integra ERC, no hagi recuperat la Conselleria de Medi Ambient.

De la mateixa manera que va ser tota una declaració d’intencions que l’anterior govern de CiU la suprimís.

Ho va fer perquè els governs de Mas estaven inspirats per l’ala més neoliberal del partit. Ho van fer per eliminar els “grans frens per a l’economia” que, al seu criteri, van suposar les polítiques “extremadament severes” dels consellers de Medi Ambient d’IC-Verds.

El resultat ha estat un retrocés en polítiques mediambientals que, en alguns casos, ens ha portat al tercermundisme del franquisme, quan per les seves reduïdes dimensions Catalunya podria estar en l’avantguarda de les polítiques mediambientals.

Però en cap cas es pot fer des d’una Conselleria dedicada a l’obra pública.

Si ERC vol semblar un partit d’esquerres, ho haurà de començar a demostrar algun dia. El mateix CDC, si vol fer el viratge socialdemòcrata que ha anunciat.

Foto: El Polivalent d´Argelaguer ha servit perquè es gastin diners per fer pavellons sense esportistes, camps de futbol sense futbolistes (foto Lejarza Argelaguer – Garrotxa)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: