Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La renda per habitant de Catalunya cau per sota de la Unió Europea (UE)

Posted by lejarza en 25 enero, 2016


La renda per habitant de Catalunya cau per sota de la Unió Europea (UE)

Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

El mal comportament de l´economia de Catalunya, i la inestabilitat política del Govern de la Generalitat, llasten les dades de la renda per càpita, dels catalans.

La renda per càpita de Catalunya ha caigut per sota de la mitjana d´Europa, segons les dades recentment publicades per l´Institut Nacional d´Estadística (INE).

Tradicionalment la renda de Catalunya superava de forma folgada a l´europea. No obstant això, el pitjor comportament relatiu de l´economia catalana amb relació a la de la resta del continent en l´últim lustre ha provocat que l´any 2014, últim any del qual es disposa d´informació estadistica, s´hagi situat clarament per sota.

Sis comarques catalanes localitzades al voltant de les ciutats de Barcelona i Tarragona concentren el 70% de la riquesa de Catalunya i gaudeixen d´una renda per càpita mitjana de 30.828€ anuals. Però les restants 36 comarques, la major part de Catalunya, inclosa la Garrotxa, (Olot)  tenen una renda per càpita mitjana de només 22.248 euros, per sota de la renda mitjana d´Espanya.

D’acord a les últimes dades disponibles a nivell municipal, són nombroses les localitats de la Catalunya interior que tenen una renda per habitant inferior, per exemple, a Melilla o Extremadura.

Pobreza energética a la Garrotxa Barreiros Super Azor Gran Ruta retratat a la plaça Clarà d'Olot en el moment en què el mossèn beneïa el Gas Butano

Pobreza energética: Barreiros Super Azor Gran Ruta retratat a la plaça Clarà d’Olot (Garrotxa – Catalunya) en el moment en què el mossèn beneïa el… Gas Butano

Foto: Pobreza energética: Barreiros Super Azor Gran Ruta retratat a la plaça Clarà d’Olot (Garrotxa) en el moment en què el mossèn beneïa el… Gas Butano

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: