Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Comissió Europea ha anunciat que el proper govern haurà de modificar el pressupost del 2016

Posted by lejarza en 19 enero, 2016


La Comissió Europea ha anunciat que el proper govern haurà de modificar el pressupost del 2016

Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

La Comissió Europea ja ha anunciat que el proper govern espanyol haurà de modificar el pressupost del 2016 que va deixar aprovat l’actual executiu del PP en funcions perquè no creu que aquests comptes permetin complir amb l’objectiu de dèficit d’aquest any i perquè caldrà fer retallades.

El compromís del PP amb la UE és baixar el descobert el 2016 fins al 2,8% del PIB, cosa que suposa una retallada d’1,4%, un ajust de 14.945 milionsd´euros, als quals caldria sumar el lliscament que s’hagués pogut produir el 2015 i que, si es confirma la previsió de la Comissió Europea, exigirà una reducció addicional d’uns altres 3.204 milions, que elevaria l’esforç del fisc aquest any fins als 18.149 milions d´euros.

La posició d’Espanya no ha millorat en tota la legislatura del Partit Popular (PP), va acabar el 2011 com el tercer país de l’euro amb més dèficit, va acabar l´any 2014 en aquesta mateixa posició i és probable que el passat 2015 hagi ocorregut quelcom de similar.

El deute extern -sobretot privat- supera el bilió d’euros en termes bruts i un deute total que representa el 313% del PIB -el vuitè més gran del món-, constitueixen, amb la taxa d’atur, la segona més gran dels països de l’OCDE, les grans vulnerabilitats d’Espanya en el cas que es confirmes l`aturament econòmic.

La qualificació creditícia espanyola (BBB+) està dos graons per sota de la del tancament de la legislatura anterior el 2011 (AA-).

Anuncios

Una respuesta to “La Comissió Europea ha anunciat que el proper govern haurà de modificar el pressupost del 2016”

 1. lejarza said

  La Diputació ja preveia la retallada d´ingressos per part de l´Estat pel 2016

  GIRONA | JESÚS BADENES

  La retallada de l’aportació dels ingressos de l’Estat no afectarà els comptes de la Diputació de Girona. Almenys així ho va afirmar ahir el vicepresident econòmic de la corporació provincial, Miquel Noguer, que recorda que «ja estava prevista als pressupostos per al 2016». Noguer també va afegir que, a més, es podrà veure compensada en els mesos vinents per l’arribada de la liquidació de 2014.
  El ministeri d’Hisenda va anunciar aquesta setmana que les comarques gironines rebran 4,6 milions d’euros menys que el 2015. La reducció se situa al voltant de l’1,9%.
  La Diputació deixarà d’ingressar 1,6 milions d’euros, mentre que l’Ajuntament de Girona rebrà 423.000 euros menys. La resta de consistoris ingressaran 2,5 milions d’euros menys, malgrat que n’hi ha més d’una quarantena que rebran més diners que l’any anterior. La Diputació de Girona rebrà 105,7 milions d’euros, que significa un 41,3% de tot el que el ministeri ha calculat per a les comarques gironines per aquest 2016. L’any passat va ingressar 107,3 milions d’euros, la qual cosa significa que la Diputació rebrà un 1,5% menys.
  El vicepresident econòmic va assegurar que «ja ho vaig dir quan es van presentar els pressupostos que hi hauria una retallada, però que la liquidació de 2014 seria positiva». Aquesta aportació extraordinària arribarà a l’estiu i suposarà, segons Noguer, «que el 2016 pugi haver-hi més ingressos fins i tot que el 2015». El també alcalde de Banyoles assenyala que «hi ha municipis que, per canvis de població o altres qüestions, potser reben una mica més diners».

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: