Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Agraïment de Sant Feliu de Pallerols al secretari

Posted by lejarza en 16 enero, 2016


Agraïment de Sant Feliu de Pallerols al secretari

Joan Casas, Alcalde de de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)

El Sr. Eduard Cuéllar i Vinaixa ha estat 31 anys secretari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. A finals de l’any passat va deixar el càrrec.

Des de l’Ajuntament, li agraïm tots aquests anys que ha estat al servei de la població al capdavant de la secretaria municipal. Li agraïm la gestió efectuada de la feina amb total responsabilitat.

Li agraïm, la seva eficiència en el treball, el seu compromís amb la població, l’assessorament als veïns del poble que ha atès de forma amable i professional.

Li agraïm el caràcter cordial envers els companys i companyes de treball i envers els diversos regidors, regidores i alcaldes que al llarg d’aquests anys s’han anat succeint.

Li agraïm la custòdia i salvaguarda de tota la documentació, la cura dels arxius i expedients que ha administrat i que formen part del llegat i de la història de la nostra població.

Li agraïm la funció que ha desenvolupat en el control de la gestió econòmica i financera.

Li agraïm la seva personalitat discreta i seriosa però alhora propera.

Tres dècades de treball donen per a molt. Tant a nivell de feina feta com també de relacions.

N’estem segurs que aquest agraïment que esmentem és avalat per la gran majoria dels santfeliuencs i santfeliuenques.

Molta sort!

Anuncios

4 comentarios to “Agraïment de Sant Feliu de Pallerols al secretari”

 1. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols ha cobrat durant 19 anys plusvàlues amb valors no aprovats

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI

  «Les persones que han pagat més del que tocava haurien de poder anar a l’Ajuntament a reclamar aquests diners pagats de més juntament amb els interessos corresponents». És el que exposa un paper que va ser repartit casa per casa a Sant Feliu de Pallerols en el decurs del passat cap de setmana pel grup Units per Sant Feliu-ERC-AM. Precisen que les reclamacions les ha d’atendre l’Ajuntament i no Xaloc, l’organisme de la Diputació que tramita els cobraments. També aconsella que els interessats s’assessorin «per evitar maldecaps i gestions innecessàries per recuperar la diferència».
  Argumenten que han detectat que el percentage que l’Ajuntament aplica per calcular el que s’ha de pagar per les plusvàlues és incorrecte i que ells han calculat que l’import final ha estat incrementat en un 20% respecte als paràmetres aprovats en els plens. És a dir, indiquen que els valors actuals no han estat aprovats per ple i deriven d’una correcció.
  Les plusvàlues graven segons l’increment de valor dels terrenys i dels immobles urbans quan hi ha una transmissió, per exemple una herència o una venda. Els ajuntaments calculen segons l’escala dels preus dels immobles en una escala d’anys. Una gradació sempre a l’alça fins a l’inici de la crisi econòmica.
  Segons un informe de la secretària de Sant Feliu, el darrer ple en el qual es va modificar l’ordenança va tenir lloc el 4 d’octubre del 1997. Ahir Joan Casas (alcalde de Sant Feliu per CiU) va recordar que ell és alcalde des del 1999.
  Segons ell, en els 17 anys que ha estat a l’alcaldia sempre s’han aplicat els mateixos paràmetres a l’hora de comptar les plusvàlues. Ha indicat que el que es fa ara és el mateix que feien els ajuntaments anteriors al 1999, sense cap canvi.
  Casas ha indicat que l’equip de govern ha encarregat un estudi per poder aplicar bonificacions a les plusvàlues. També ha apuntat que de moment no té constància de veïns que s’hagin presentat a l’Ajuntament a reclamar diners cobrats de més per les plusvàlues.
  En tot cas, l’informe de la secretària apunta: «S’ha efectuat petició a l’arxiu del Consell Comarcal de la Garrotxa per poder esbrinar el motiu de l’aplicació d’uns paràmetres que no consten aprovats per ple municipal ni aprovats en el BOP».
  A l’informe, la secretària explica que l’ordenança es va aprovar per primera vegada en el ple del 27 de setembre del 1990 i es va publicar al BOP de l’1 de gener del 1991. Després en el ple del 25 de juliol del 1991 es va aprovar la modificació de l’ordenança i es va variar la quota tributària un 20%. Finalment, en el ple del 4 d’octubre del 1997 van aprovar una altra modificació, la qual va ser publicada al BOP del 31 de desembre del 1997.
  En aquell temps, el secretari era Eduard Cuellar, el qual va deixar el càrrec pel gener després de 31 anys de servei a la corporació. Des de llavors, la secretària és Gemma Gasull, la qual ha fet l’informe inicial de l’estat documental de l’impost de les plusvàlues a l’Ajuntament de Sant Feliu.
  L’origen del document emès pèr la secretària està en una petició feta pel regidor d’Units per Sant Feliu-ERC-AM. Colom va demanar un certificat, en el qual s’indiqués el contingut de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (Plusvàlua) número 5 del Consistori. L’informe apunta: «Observant que els valors aprovats i publicats no coincideixen amb els que consten a l’ordenança que ara s’està aplicant (on existeix una rectificació en cinta correctora alterada posteriorment amb màquina d’escriure) i vista l’existència de certificats del secretari de l’Ajuntament dels anys 2006, 2007, 2008 i 2009, on certifica els valors a aplicar en els anys esmentats i coincideixen amb l’ordenança rectificada no amb les aprovades i publicades, s’ha efectuat petició a l’Arxiu del Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de poder esbrinar el motiu de l’aplicació d’uns paràmetres que ni consten aprovats per Ple municipal ni publicats al BOP».
  La secretària fa constar que va demanar poder lliurar el certificat, una vegada hagués obtingut tota la informació, però per causa de la insistència de Colom va haver d’emetre el document. Això no obstant, fa constar a l’escrit que es reserva el dret de poder efectuar les consideracions que estimi oportunes una vegada estigui fet un estudi de tota la documentació i pugui fer emetre un certificat concloent. Hi haurà un ple extraordinari per debatre el tema.

 2. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols ha cobrat durant dècades un 4% més de plusvàlua

  L’alcalde assegura que des del juliol del 1999 l’Ajuntament no ha fet cap modificació en aquesta ordenança

  22.09.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS| X.VALERI L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha enviat un comunicat de l’alcalde, Joan Casas, que textualment diu «Abans que jo fos escollit alcalde del municipi, o sigui en el mandat de Francesc Arnau Vila, ja es cobrava el 24% tot i que constava a l’ordenança corresponent el 20%». El pronom «jo» correspon a l’actual alcalde Joan Casas, que va accedir a l’Ajuntament el 1999. És a dir, fa 17 anys.

  En aquest període, segons exposa el comunicat, «durant totes les legislatures en les quals he presidit l’Ajuntament, per tant des del mes de juliol del 1999, mai s’han modificat les Ordenances fiscals de plusvàlua».
  L’escrit apunta que durant tots els anys l’ingrés de l’impost ha estat comptabilitzat a les arques municipals.
  El comunicat de l’alcalde recorda que en data 28 de juliol d’aquest any, l’equip de govern va ordenar una revisió de les ordenances fiscals per tal d’aplicar bonificacions en la liquidació de plusvàlues. «Les bonificacions -segons apunta- estan pensades per quan el tribut afecta la primera residència, a persones amb baixos recursos i altres.
  En el comunicat, l’alcalde indica que tant l’equip de govern com els tècnics municipals estan a la disposició dels veïns per tal de facilitar tota la informació i els aclariments que els demanin.
  En referència, a la petició efectuada a l’Ajuntament pel grup Units per Sant Feliu-ERC-AM, l’alcalde ha convocat un ple extraordinari per al 6 d’octubre. La sessió estarà destinada a tractar el tema del tribut de les plusvàlues.
  L’escrit de l’alcalde indica que la informació donada a la població pel Grup Units per Sant Feliu- ERC-Acord Municipal té la pretensió de crear confusió entre la població. Exposa que «intentant fer entreveure que l’equip de govern no actua bé». Defineix la informació com una manera de manipular per crear malestar i ho defineix com a «inadmissible».
  El comunicat de l’alcalde és la resposta a un escrit que el grup opositor fa uns dies va repartir per la localitat. L’escrit de l’oposició apunta que el percentatge que l’Ajuntament aplica per calcular les plusvàlues és incorrecte i que ells han calculat que l’import final ha estat incrementat en un 20% respecte al que consta aprovat en els plens.
  La informació de l’oposició deriva d’un informe de la secretària. L’informe apunta que el darrer ple, en el qual es va modificar l’ordenança, va tenir lloc el 4 d’octubre del 1997. La secretària fa constar que es reserva el dret de poder efectuar consideracions una vegada tingui un estudi més concret de tota la documentació referent al tribut de les plusvàlues.
  Casas en el seu comunicat també explica que des del 2001 la gestió de les plusvàlues de Sant Feliu va ser gestionada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i a partir del 2010 ho va fer el servei de gestió de la Diputació de Girona Xaloc.
  Les plusvàlues són un tribut que graven les transmissions de propietats per vendes o per herències. Les administracions les calculen en base a una gradació d’anys, en els quals fins ara la idea era que tota propietat havia de pujar de valor en el temps. Ara, la crisi ha posat en qüestió el tribut a tots els ajuntaments, sobretot en primeres residències i herències.
  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/09/22/sant-feliu-pallerols-ha-cobrat/805409.html

 3. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols aprova bonificar les plusvàlues
  08.10.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.V. L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols -en el darrer ple extraordinari- va aprovar aplicar bonificacions a l’ordenança de les plusvàlues. En l’apartat 4 de l’ordre del dia els dos grups de la taula, CiU i Units per Sant Feliu-AM, van coincidir en la necessitat d’un nou redactat de l’ordenança, perquè el darrer parteix d’un escrit del 1991. Això no obstant, cada grup va presentar una proposta diferent. No es van entendre i la proposta de l’equip de govern de CiU va ser aprovada per majoria.
  La proposició de l’equip de govern va ser la de continuar amb el 24% que s’ha aplicat fins ara, però amb bonificacions. Els avantatges -entre d’altres- marquen un 75% de descompte per als hereus d’un difunt familiar de primer grau i bonificacions del 25% en la transmissió de terrenys entre familiars de primer grau. L’alcalde, Joan Casas, va explicar que la seva proposta partia d’un estudi de viabilitat començat el juny. Va indicar que en un poble sense indústria és fins on poden arribar per poder disposar de recursos per donar serveis.
  Enric Colom (Units per Sant Feliu) va presentar la del seu grup. La de l’oposició demana deixar el tipus impositiu en un 20%. Pel que fa a les bonificacions va demanar un 95% quan es tracta de la mort d’un familiar i també d’un 95% en casos de donacions i transmissions de drets reals. Va raonar: “En els casos de mort és molt injust que una persona que ha pagat impostos tota la vida per una propietat encara hagi de pagar la plusvàlua”.
  L’acord partia del motiu del ple, que era corregir el fet que l’Ajuntament hagi cobrat un 4% de més en les plusvàlues des del 1996.
  La sessió va ser closa per l’alcalde, el qual va definir el 24% establert el 1996 com una decisió política que no va tenir una resolució administrativa ben feta.
  Va exposar que s’havia d’arreglar i va concloure que no està a l’Ajuntament per responsabilitzar consistoris antics sobre coses fetes de bona fe.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: