Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Projecte de seguretat viària a la carretera C-66 entre el Pla de l’Estany i la Garrotxa

Posted by lejarza en 6 enero, 2016


Projecte de seguretat viària a la carretera C-66 entre el Pla de l’Estany i la Garrotxa

Generalitat de Catalunya: Comunicat de premsa

Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció del projecte de millora de la seguretat viària a la C-66, entre Banyoles i Besalú

L’actuació abasta a un tram d’uns 13,9 km situats a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa i que afecta els municipis de Besalú, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Serinyà i Sant Ferriol

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte de millora de la seguretat viària a la C-66, entre Banyoles i Besalú. L’actuació, amb un cost previst de 2,5 MEUR, abasta un tram d’uns 13,9 km situats a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa i afecta els municipis de Besalú, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Serinyà i Sant Ferriol. El projecte estudiarà també la necessitat d’implementar altres solucions, com la millora de ferm, i obres complementàries per deixar el tram en perfecte estat de conservació.

Al projecte s’analitzaran un seguit d’actuacions i se n’escolliran les més adients. En concret, s’estudiarà:

La millora de les longituds d’acceleració i desacceleració dels ramals dels enllaços, que ara són de tipus directe, la millora d’interseccions i altres millores del traçat que es puguin abordar. També s’estudiarà la secció tipus als trams urbans/periurbans i la seva possible redefinició, si és necessària.

La redefinició, si escau, dels trams amb carril addicional, la implantació d’elements separadors de fluxos de trànsit a l’eix de la calçada i la possibilitat d’ordenació d’accessos.

La millora de la senyalització existent, amb la redefinició, si cal, de les zones d’avançament i l’estudi de les limitacions i recomanacions de velocitat existents, així com la dels ramals de sortida i revolts.

La carretera C-66, des que s’acaba el tram desdoblat, poc abans de la variant de Banyoles, al terme municipal de Cornellà de Terri, fins a la seva connexió amb l’autovia A-26, a Besalú, és una carretera convencional, d’un carril per sentit de circulació, que té un trànsit important, amb uns 13.150 vehicles/dia.

5 de gener de 2016

Anuncios

Una respuesta to “Projecte de seguretat viària a la carretera C-66 entre el Pla de l’Estany i la Garrotxa”

 1. lejarza said

  Reclamen millores a la cruïlla provisional de l´A-26 a Sant Ferriol

  El tancament del pont de la C-66 per obres de millora a Besalú ha alterat la connexió entre les dues carreteres i el PSC s’ha queixat

  17.03.2016

  SANT FERRIOL/BESALÚ | XAVIER VALERI

  El grup del PSC va demanar al ple del Consell Comarcal per la senyalització a l’enllaç entre la C-66 i l’A-26 a l’entrada de Besalú. Josep Guix (portaveu del PSC) va demanar que l’ens comarcal es posi en contacte amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. «Perquè -va afirmar- entenem que des que s’ha tancat el pont de Besalú la senyalització a la cruïlla no és del tot positiva». Va reclamar una millor senyalització d’Olot. «Olot -va dir- hi hauria de constar».
  Després que Joan Espona (president del Consell Comarcal per CiU) aclarís que la cruïlla està a la recta de Fares dins del terme de Sant Ferriol, Albert Fàbrega (alcalde de Sant Ferriol per CiU) va respondre: «Abans de Nadal, vàrem parlar amb Carreteres perquè ho milloressin i ara està en una situació molt millor». Va assenyalar que ho estudiaria.
  «El que hi ha són cartells provisionals», va indicar ahir Fina Surina (tinent d’alcalde a Besalú per CiU). Va considerar que atesa la situació de provisionalitat no es pot fer gaire més. Va avançar que per part de l’Ajuntament de Besalú preparen un cartell de grans dimensions i amb una imatge del pont romànic. La intenció -segons ella- és reforçar la senyalització turística de Besalú.
  La cruïlla és la principal sortida dels veïns de Besalú per anar en direcció a Banyoles. Això no obstant, des de l’inici de les obres de millora del pont de la C-66, la via de sortida des de Besalú ha quedat tallada. A més, l’enllaç entre la C-66 amb un carril per banda i l’A-26 ha quedat més estret.
  La previsió és que les obres de millora del pont de la C-66 estiguin acabades a l’estiu. Les obres també han provocat alteracions en el trànsit dins de Besalú. «Hem parlat amb els veïns -va indicar Surina- i hem començat a millorar la circulació interior».
  La millora del pont de Besalú va començar poc després de les vacances de Nadal. Ara, els treballs d’adequació ja estant fets i fan l’ampliació de la calzada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: