Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Llei de la Transparència fa adequar les webs de la Garrotxa

Posted by lejarza en 27 diciembre, 2015


La Llei de la Transparència fa adequar les webs de la Garrotxa

Diari de Girona, Olot X.V.

La Garrotxa treballa perquè els Ajuntaments puguin adaptar les pàgines web a la Llei de Transparència. Els serveis tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa han adaptat una finestra per donar entrada al portal de transparència de la major part de les pàgines web dels ajuntaments de la comarca.

La Llei de Transparència va ser aprovada el desembre del 2014, perquè estigui desplegada per l’1 de gener del 2015. Al juny, la Generalitat va publicar una guia per l’aplicacio de la llei. Jordi Cargol (conseller de noves tecnologies per CiU) ha explicat que l’adaptació de les pàgines municipals no els ha suposat una feina excessiva. “El més difícil -ha explicat- és penjar a Internet tot el que demana la llei”. Es tracta de les actes dels plens, de les juntes de govern, els pressupostos, els contractes d’obres i altres. Cargol ha indicat que la Generalitat assumeix el 50% de la feina d’adaptació. Ha subratllat: “El més complicat és el dia a dia de penjar a la xarxa”.

La llei va sorgir en el darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa en el decurs del debat de l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments.

Sílvia Pagès portaveu de la CUP va exposar: “És molt important l’adaptació del programari. A més, totes les aplicacions hauran de garantir la llei de la transparència”. Va prosseguir: “Serà vital que els els equips i els programes estiguin en bon estat”.

Abans Jordi Cargol havia explicat els canvis en el nou conveni de col·laboració referent als serveis d’informació i administració electrònica entre el Consell Comarcal i els ajuntaments. Va exposar: “El conveni vigent és del 2012 i les noves tecnologies han avançat ràpidament per això és necessari fer una actuació adequada a les noves necessitatsi també fer que la despesa del servei sigui més realista”.

Va explicar: “Fins ara es cobrava un cànon en funció del nombre d’ordinadors”. Va precisar: “Segons ens han comentat els tècnics hi havia ajuntaments que pagaven dos ordinadors i en canvi feien moltes més trucades de suport i feien més ús dels serveis tècnics que ajuntaments amb 7 ordinadors”.

Les causes de la diferència van ser exposades per Cargol. “A vegades tenien els aparells més nous o tècnics d’informàtica propis”. Abans de presentar el conveni al ple, segons Cargol, el van presentar en un Consell d’Alcaldes i els batlles van estar d’acord als canvis en el conveni.

Mes Informaciò:

La Diputació de Girona donarà suport en transparència als ajuntaments de la Garrotxa

Per Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

https://llierca.wordpress.com/2015/12/07/la-diputacio-de-girona-donara-suport-en-transparencia-als-ajuntaments-de-la-garrotxa/

A partir de l’1 de gener tots els ajuntaments de la Garrotxa han de tenir la web de transparència activada

Per Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

http://www.eldigitaldegirona.com/a-partir-de-l1-de-gener-tots-els-ajuntaments-de-la-garrotxa-han-de-tenir-la-web-de-transparencia-activada/

Ajuntament d´Argelaguer  Vall de Llierca - Garrotxa Cfoto: Lejarza)

Ajuntament d´Argelaguer Vall de Llierca – Garrotxa Cfoto: Lejarza)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: