Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El canvi climàtic és tasca de tots

Posted by lejarza en 26 diciembre, 2015


El canvi climàtic és tasca de tots

Cristina Rubirola Plaja

Durant molts anys es definia el canvi climàtic com una variació natural del clima produïda bàsicament per paràmetres climàtics. No obstant això, en els últims segles, gran part del canvi climàtic és deguda a l’impacte que causem els humans en diferents activitats.

L’emissió de gasos constant ha trencat l’equilibri que hi havia amb l’atmosfera mitjançant el transport, la indústria, la utilització dels sòls…

Actualment, si el ritme d’emissió de gasos continua igual i no es prenen mesures per reduir-la, les conseqüències poden ser gegantines: la temperatura global del planeta pot pujar a tocar els 5 graus l’any 2100. Com a conseqüència principal tenim el desglaç dels pols, que directament porta a l’augment del nivell del mar. Aquestes dues conseqüències que apareixen en cadena generen la destrucció de molts hàbitats, incloent-hi el nostre propi.

Fa pocs dies hem vist com els representants de 195 països es reunien en la cimera del Clima de París per arribar a un acord que ajudés a frenar el canvi climàtic, aquest acord té com a objectiu aconseguir que l’augment de temperatura del planeta quedi per sota dels 2 graus, en l’àmbit preindustrial, a final de segle.

El que tenim ara a les nostres mans és la possibilitat de ser conscients davant les nostres accions i veure que si perjudiquem el planeta, al límit de la seva destrucció, directament ens estem perjudicant a nosaltres mateixos. Tenim la possibilitat de reduir la nostra emissió de carboni mitjançant petits canvis en la nostra vida quotidiana, petits canvis que si adoptem tots, els resultats poden ser molt gratificants.

«Hem de ser prou humans per ocupar-nos del problema que hem generat nosaltres mateixos, perquè el canvi climàtic és tasca de tots».

Argelaguer el cel (Foto: Lejarza – Garrotxa)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: