Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Entitats ecologistes critiquen que la llei del canvi climàtic no prohibeixi el “fracking”

Posted by lejarza en 10 noviembre, 2015


Entitats ecologistes critiquen que la llei del canvi climàtic no prohibeixi el “fracking”

Diari de Girona (DdG) – P.E.

Fa tres setmanes, el Consell Executiu del Govern català va donar per enllestit l’avantprojecte de la llei del canvi climàtic de Catalunya. El text estableix, entre altres, els objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle per als propers anys. Ara bé, la normativa no incorpora cap de les al·legacions que una quinzena d’entitats ecologistes catalanes -entre elles gironines, com Aigua és Vida, l’Associació de Naturalistes de Girona, IAEDEN Salvem l’Empordà i Enginyers Sense Fronteres- van presentar fa uns mesos, després que la Generalitat tragués a exposició pública la llei del canvi climàtic. És per això que des de les plataformes consideren que el Govern renuncia a “afrontar els reptes energètics i climàtics” de Catalunya.

De fet, les entitats critiquen que s’assabentessin per la premsa que la Generalitat havia enllestit l’avantprojecte d’aquesta normativa. Quan van reclamar informació de les al·legacions presentades, des del Govern català van respondre -indiquen les plataformes- que no s’havien acceptat cap de les seves esmenes. Les entitats valoren que les seves propostes s’han rebutjat “sense cap rigor”, amb “excuses i manca d’argumentació” per part de la Generalitat. D’aquesta manera, demanen que el nou Govern que es constitueixi revisi la llei catalana del canvi climàtic per “incrementar la seva ambició”.

A més, les plataformes reiteren que algunes de les seves peticions s’haurien de considerar “imprescindibles” perquè Catalunya i la llei del canvi climàtic siguin realment “transformadores i ambicioses”. Per exemple, les entitats ecologistes critiquen que l’avantprojecte d’aquesta normativa no incorpori la prohibició del fracking (l’obtenció de gas i petroli d’esquist per fractura hidràulica), com anteriorment s’havia plantejat de poder portar a terme a algunes comarques gironines. També lamenten que la normativa no prohibeixi l’exploració i l’explotació d’hidrocarburs al litoral gironí i català.

Altres de les peticions que les plataformes demanen que la llei del canvi climàtic de Catalunya incorpori són polítiques sectorials concretes, en la qualitat de l’aire, l’ús del sòl, la pesca o la gestió del litoral. Les entitats també destaquen que la normativa només preveu un tribut sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecánica.

Grup ICV-EUiA-Argelaguer Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament Besalú en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa.-Ajuntament de Besalú (Garrotxa) Registre d´Entrada nùm. 475 Data 25 de febrer de l´any 2013.  https://llierca.wordpress.com/2013/02/27/mocio-icv-euia-garrotxa-al-ple-del-ajuntament-besalu-en-solidaritat-i-recolcament-al-ajuntament-de-riudaura-i-als-seus-veins-per-a-la-prohibicio-del-fracking-a-catalunya-i-garrotxa/ Vall del Llierca – Argelaguer/Riudaura

Grup ICV-EUiA-Argelaguer
Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament Besalú en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa.-Ajuntament de Besalú (Garrotxa) Registre d´Entrada nùm. 475 Data 25 de febrer de l´any 2013.
https://llierca.wordpress.com/2013/02/27/mocio-icv-euia-garrotxa-al-ple-del-ajuntament-besalu-en-solidaritat-i-recolcament-al-ajuntament-de-riudaura-i-als-seus-veins-per-a-la-prohibicio-del-fracking-a-catalunya-i-garrotxa/
Vall del Llierca – Argelaguer/Riudaura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: