Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Irene Rigau Oliver ex-mestra de la escola Montpalau d´Argelaguer i consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha declarant davant el TSJC pel 9N

Posted by lejarza en 13 octubre, 2015


Irene Rigau Oliver ex-mestra de la escola Montpalau d´Argelaguer i consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha declarant davant el TSJC pel 9N

Irene Rigau Oliver, la ex-mestra de la escola Montpalau d´Argelaguer a la Garrotxa i consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha estat declarant davant el TSJC durant una hora per la seva responsabilitat en el Referendum il.legal del 9N, ha explicat que ha declarat “tranquil·la de consciència” i segura de no haver comès “cap delicte”.

Acompanyada pels seus advocats, entre els que hi havia Miquel Roca Junyent; (Gairebé 200 professionals, equips de prestigi i relacions a tots els nivells. Aquest és l’exèrcit jurídic que ha contractat la Infanta Cristina i CiU perquè porti la seva defensa. Al capdavant d’aquest exèrcit està Miquel Roca i Junyent, un polític que es mou com ningú als passadissos emmoquetats i que, després d’abandonar les trinxeres de Convergència i Unió (CiU), es va dedicar a aixecar un imperi que en l’últim exercici va facturar 28,5 milions d’euros. “No és barat, però és segur”, diuen en el sector de l’advocacia, referint-se als honoraris que Roca pot embutxacar per l’encàrrec.), la consellera de Junts pel Sí (CiU-ERC) ha sortit de la sala on estava declarant per atendre breument als nombrosos mitjans de comunicació. Irene Rigau Oliver ha explicat que ha respost a totes les preguntes que se li han fet relacionades amb la imputació per desobediència i pels delictes de malversació, prevaricació i usurpació de funcions que li atribueix la fiscalia de Catalunya.

Respecte de la polèmica sobre si Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va pressionar o no als directors dels centres educatius com Albert Bramon Vives, Director de l’Institut la Garrotxa i primer secretari del PSOE-PSC d´Olot, perquè obrissin les seves portes i permetessin la instal·lació de les urnes aquell 9 de novembre, La ex mestra d´Argelaguer ha mantingut el que ha vingut defensant des del primer dia. “Ni jo ni cap membre del departament vam donar cap ordre al director”.

Escola Montpalau Argelaguer (Garrotxa)

Escola Montpalau Argelaguer (Garrotxa)

3 respuestas hasta “Irene Rigau Oliver ex-mestra de la escola Montpalau d´Argelaguer i consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha declarant davant el TSJC pel 9N”

 1. lejarza said

  El TSJCat informa

  Barcelona, 13 d’octubre de 2015

  La Comissió Permanent de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia
  de Catalunya,en vista de la convocatòria de concentracions davant el Palau de
  Justícia, en ocasió de la compareixença de membres del Govern de la
  Generalitat de Catalunya vol fer les consideracions següents:
  Les qüestions que tenen a veure amb el funcionament del Poder Judicial,
  institució essencial en qualsevol societat democràtica, revelen sempre un
  interès general i, per tant, les decisions jurisdiccionals preses estan sotmeses
  al control i a la crítica pública. Ara bé, això no pot fer oblidar la seva funció en la
  societat. Com a garant de la Justícia, valor fundacional de l’Estat
  Constitucional, la seva acció requereix la confiança de la societat, d’on rau la
  seva legitimitat.
  La Sala de Govern no pot romandre impassible quan constata que es
  convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de Justícia
  amb l’objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i a més, pretendre influir
  en la seva presa de decisions. Això representa un atac directe i sense
  pal·liatius a la independència judicial, tot posant en entredit un dels elements
  essencials de l’Estat Constitucional.
  Cal recordar que la independència judicial no és un privilegi dels jutges, sinó
  una garantia per als ciutadans. El qüestionament resulta encara més
  inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada
  per representants públics, alguns amb funcions de govern. En aquest sentit, la
  Sala vol recordar el deure de no ingerència que vincula especialment a aquells
  que formen part dels altres poders, en els que s’organitza el nostre sistema
  polític.
  Insistim. Qüestionar de manera interessada que l’actuació dels Tribunals de
  Justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i
  pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la
  nostra convivència política. Només des del respecte als valors democràtics es
  pot garantir l’exercici i la protecció dels drets fonamentals reconeguts a la
  nostra Constitució. I, en aquesta mesura, reclamem responsabilitat a aquells
  que tenen el deure de garantir la convivència en pau i llibertat.

 2. lejarza said

  El TSJC qualifica d´»atac directe» al poder judicial les manifestacions de suport

  14.10.2015

  EFE/DDG BARCELONA

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va opinar ahir que els actes de suport als imputats pel 9-N són un «atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial» i un qüestionament «encara més inadmissible» quan respon a una estratègia dissenyada per càrrecs públics.
  En un comunicat remès ahir als mitjans, la sala de govern del TSJC alerta que «qüestionar de manera interessada que l’actuació dels tribunals de justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política».
  La sala de govern del TSJC va remetre aquest comunicat instants després que l’exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega, igual que l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau a primera hora del matí, haguessin acudit a declarar com a imputada pel 9N, acompanyada pel govern català gairebé en ple i davant centenars de manifestants, entre crits d'»independència». El TSJC manifesta que «no pot restar impassible quan constata que es convoquen manifestacions i concentracions a les portes del Palau de Justícia amb l’objectiu de qüestionar la legitimitat de jutges i, a més, pretendre influir en la seva presa de decisions».
  «Això suposa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, posant en dubte un dels fonaments essencials de l’Estat Constitucional», sosté la nota de la sala de govern del TSJC. Per a l’alt tribunal català, la independència judicial «no és un privilegi dels jutges, sinó una garantia dels ciutadans», per la qual cosa «el seu qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns d’ells amb funcions de govern».
  «En aquest sentit, la sala vol recordar el deure de no ingerència que vincula especialment a aquells que formen part d’altres poders, en els que s’organitza el nostre sistema polític», prossegueix el comunicat del TSJC. Per als magistrats de l’alt tribunal català, «només des del respecte als valors democràtics es pot garantir l’exercici i protecció dels drets fonamentals reconeguts en la nostra Constitució».
  «I en aquesta mesura reclamem responsabilitat a aquells que tenen el deure de garantir la convivència en pau i llibertat», sosté la sala de govern del TSJC. El comunicat admet que totes les decisions jurisdiccionals que adoptin els jutges «estan sotmeses al control i a la crítica pública».

 3. lejarza said

  L´astut al jutjat

  Joan Garcia

  Artur Mas va convocar un referèndum d´autodeterminació i el Tribunal Constitucional el va a­nul·­­lar. Encara que un significatiu sector de Catalunya ho desconegui, la democràcia se sustenta en l´Estat de Dret i el compliment de les lleis. I la Constitució espanyola no autoritza la celebració de referèndums a les comunitats autònomes.
  Democràcia és això, no la se­va permanent vulneració. Les lleis agradaran més o menys, però són les que diferencien la democrà­cia de l´anarquia.
  Però Artur Mas, que es creu el més llest del món, va decidir mantenir el referèndum encara que vestit de l´eufemisme de «procés participatiu». Els seus corifeus van difondre que acabava de fer un exercici d´astúcia. Doncs, per astut ha anat directe cap al jutjat que és a on els països democràtics envien els que vulne­ren la llei, siguin polítics o no; siguin messiànics o normals. El gran problema és que a Catalunya ens creiem que els espanyols són els més tontos del món i nosaltres els més llestos.
  Es podran convocar totes les ma­nifestacions possibles i més dies històrics, però la realitat és que el president de la Generalitat presumptament va vulnerar la llei. Després, ja decidirà un jutge independent –sí, independent– sí això és constitutiu de delicte o no.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: