Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Mor en accident laboral a Cales de Llierca S. A. d´Argelaguer un veí de la Vall d’en Bas

Posted by lejarza en 5 octubre, 2015


Mor en accident laboral a Cales de Llierca S. A. d´Argelaguer un veí de la Vall d’en Bas

Paratge d´en Soler – Argelaguer

Un veí de la Vall d’en Bas ha mort aquest divendres mentre treballava a l’empresa de producció de carbonat de calci i calç, Cales de Llierca SA, situada al riu Llierca dins de l´espai protegit de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea (UE) al paratge d´en Soler, carrer Afores sense número del municipi d’Argelaguer a la Garrotxa.

Simó Sala Caballero, treballador de Mecàniques Hober SL d’Olot, va resultar mort mentre, junt amb un company, canviava una cinta transportadora que recull les deixalles del material que elabora la factoria. L’operari va caure desplomat i no va ser possible reanimar-lo, tot i que els serveis mèdics el van atendre al mateix lloc de l’accident.

Una de les hipòtesis que s’apuntaven era la possibilitat que Sala hagués rebut una descàrrega elèctrica. L’altre treballador que ajudava a canviar la cinta va explicar que ell havia notat una petita enrampada.

Simó Sala, de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas, era col·laborador actiu de diferents entitats de la Garrotxa, com ara la penya Aoapix, o Els Almogàvers.

El cas ocorregut a Cales de Llierca S. A. i membre del Grupo Industrial Calcinor (que fabrica carbonat de calci precipitat (PCC) i altres derivats de la calç) és el segon accident laboral de la setmana a les comarques gironines.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, efectius dels Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Cap a les tres de la tarda del divendres, una inspectora de treball i el responsable de la seguretat de la mútua Asepeyo d´Olot s’han personat a l’empresa per fer un seguiment dels fets ocorreguts.

En els últims anys l’empresa Cales de Llierca SA ha sofert divers accidents laborals en les seves instalaccions, també a estat denunciada diverses vegades al Ajuntament d’Argelaguer i al Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa SIGMA d’Olot del Consell Comarcal de la Garrotxa, per molèsties i afectacions al medi ambient, sense que les autoritats prenguin les mesures adequades per a exigir a l’empresa l’adequació de les instal·lacions industrials.

La penya AOAPIX a suspès el mercat de la joguina per la mort en accident laboral de Simó Sala, que formava part de l’Associació d’Olotins Amics del Porc i del Xai, la penya tenia previst organitzar, aquest pasat diumenge, el mercat de la joguina. En un comunicat l’AOAPIX anuncia que suspenen l’activitat i l’aplacen per diumenge vinent, 11 d’octubre. Simó Sala no només era conegut a Olot. A les Preses també participava activament en actes culturals i festius, era membre de la Colla Gegantera del municipi i era el ballador de la Granota, que precisament el proper cap de setmana hauria sortit a plaça coincidint amb la Gala de les Preses.

Cales de Llierca Argelaguer Garrotxa Foto: Lejarza

Cales de Llierca Argelaguer Garrotxa Foto: Lejarza

12 respuestas hasta “Mor en accident laboral a Cales de Llierca S. A. d´Argelaguer un veí de la Vall d’en Bas”

 1. lejarza said

  Un home de 55 anys de la Vall d’en Bas mor en un accident laboral a Argelaguer i l’empresa parla de “pèrdua de consciència”
  Olot Tv Redacció – Argelaguer
  Un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas ha mort aquest migdia en un accident laboral a l’empresa on treballava, Cales de Llierca, d’Argelaguer. El treballador, que estava subcontractat per l’empresa Cales de Llierca, estava manipulant el cablejat elèctric d’una màquina quan, per causes que encara s’estan investigant, s’ha electrocutat. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís cap a dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima estava inconscient. Els serveis mèdics del SEM s’han desplaçat fins a l’empresa Cales de Llierca S.A. per intentar reanimar l’home, però no ha estat possible.
  L’empresa ha emès un comunicat aquest divendres a la tarda on posa en coneixement els fets. Explica que el treballador era una persona subcontractada per l’empresa i treballava en les tasques de manteniment mecànic. A més, afegeixen, que l’home “ha patit una pèrdua de consciència per causes que encara es desconeixen”, i no parlen en cap moment que la mort hagi estat provocada per una electrocució.
  Cap a les tres de la tarda una inspectora de treball i el representant de la mútua Asepeyo s’han personat a l’empresa per fer un seguiment dels fets ocorreguts. Els serveis funeraris s’han endut el cos de la víctima pels volts de dos quarts de quatre de la tarda, just després que el jutge fes l’aixecament del cadàver. Amb ells també han deixat el lloc de l’accident diversos vehicles de la policia judicial dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa, que han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instruccions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa. Ara l’autòpsia haurà de determinar les causes exactes de la mort d’aquest veí de la Vall d’en Bas.
  http://www.olot.tv/noticies/un-home-de-55-anys-i-de-la-vall-den-bas-ha-mort-en-un-accident-laboral-a-argelaguer/

  Mor un treballador en electrocutar-se mentre manipulava cablejat elèctric a Argelaguer
   Els fets s’han produït aquest migdia a l’empresa de producció de calç Cales de Llierca SA
   La víctima tenia 55 anys
  ACN
  Un veí de la Vall d’en Bas de 55 anys ha mort aquest divendres mentre treballava a l’empresa de producció de carbonat de calci i calç, Cales de Llierca SA, situada a Argelaguer (Garrotxa). Els Mossos han rebut l’avís pels volts de dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima es trobava inconscient. Segons sembla l’home s’hauria electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina. Diverses ambulàncies del SEM s’han desplaçat fins al lloc dels fets i els serveis mèdics han intentat reanimar l’home, sense èxit. Els mossos han posat els fets en coneixement del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa.
  Per causes que s’estan investigant, el treballador s’ha electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina dins d’aquesta empresa situada al carrer Afores sense número d’Argelaguer. La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas.
  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, efectius dels Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Paral·lelament, els mossos ja han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, seguint els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.
  http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/901753-mor-un-treballador-en-electrocutar-se-mentre-manipulava-cablejat-electric-a-argelaguer.html

  Mor un mecànic mentre canviava una cinta a la fàbrica de calç d’Argelaguer
   La víctima treballava per una empresa subcontractada per fer el manteniment de les instal·lacions de la factoria de productes calcaris Cycosa Cales de Llierca
  El Punt-Avui Olot TURA SOLER
  Un accident laboral mortal es va produir ahir a la factoria de productes calcaris Cycosa Cales de Llierca d’Argelaguer. Simó Sala Caballero, treballador de Mecàniques Hober SL d’Olot, empresa subcontractada per al manteniment de Cales de Llierca, va resultar mort mentre, junt amb un company, canviava una cinta transportadora que recull les deixalles del material que elabora la factoria. L’operari va caure desplomat i no va ser possible reanimar-lo, tot i que els serveis mèdics el van atendre al mateix lloc de l’accident. Els Mossos i els inspectors de treball han obert una investigació per intentar aclarir les causes de la mort. Una de les hipòtesis que s’apuntaven era la possibilitat que Sala hagués rebut una descàrrega elèctrica. L’altre treballador que ajudava a canviar la cinta va explicar que ell havia notat una petita enrampada. En la primera inspecció del cos de la víctima, però, no es van detectar senyals evidents d’una electrocució i s’està pendent de l’autòpsia per determinar què va causar la mort del treballador. Simó Sala, de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas, era col·laborador actiu de diferents entitats de la Garrotxa, com ara la penya Aoapix, o Els Almogàvers.
  El cas ocorregut ahir a Cales de Llierca (que fabrica carbonat de calci precipitat (PCC) i altres derivats de la calç) és el segon accident laboral d’aquesta setmana a les comarques gironines. Dimarts, un bomber de la Generalitat del parc de Banyoles, Francisco Vázquez Ortega, de 62 anys i veí de Banyoles, va morir en caure a l’aigua mentre feia feines de desbrossament a la llera d’un canal de reg, a Flaçà. El van trobar hores després de l’accident.
  http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/901935-mor-un-mecanic-mentre-canviava-una-cinta-a-la-fabrica-de-calc-d-argelaguer.html

  Un treballador mor electrocutat a Argelaguer
  Es trobava manipulant el cablejat elèctric en una empresa de calç
  Diari de Girona 02.10.2015
  Un veí de la Vall d’en Bas de 55 anys ha mort aquest divendres mentre treballava a l’empresa de producció de carbonat de calci i calç, Cales de Llierca SA, situada a Argelaguer (Garrotxa). Els Mossos han rebut l’avís pels volts de dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima es trobava inconscient. Segons sembla l’home s’hauria electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina. Diverses ambulàncies del SEM s’han desplaçat fins al lloc dels fets i els serveis mèdics han intentat reanimar l’home, sense èxit. Els mossos han posat els fets en coneixement del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa.
  Per causes que s’estan investigant, el treballador s’ha electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina dins d’aquesta empresa situada al carrer Afores sense número d’Argelaguer. La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas.
  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, efectius dels Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Paral·lelament, els mossos ja han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, seguint els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.
  A les dues del migdia, ha arribat fins al lloc una inspectora de treball i un representant de la mútua Asepeyo. Finalment, el vehicle de la funerària s’ha endut el cos del treballador a un quart de quatre de la tarda moment en què també ha marxat la comitiva judicial.
  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/10/02/treballador-mor-electrocutat-argelaguer/746345.html

  Mor un treballador de 55 anys en electrocutar-se mentre manipulava cablejat elèctric a Argelaguer
  oct 02, 2015Garrotxa, Societat, Succesos
  Els fets s’han produït aquest migdia a l’empresa de producció de calç, Cales de Llierca SA
  Un veí de la Vall d’en Bas de 55 anys ha mort aquest divendres mentre treballava a l’empresa de producció de carbonat de calci i calç, Cales de Llierca SA, situada a Argelaguer (Garrotxa). Els Mossos han rebut l’avís pels volts de dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima es trobava inconscient. Segons sembla l’home s’hauria electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina. Diverses ambulàncies del SEM s’han desplaçat fins al lloc dels fets i els serveis mèdics han intentat reanimar l’home, sense èxit. Els mossos han posat els fets en coneixement del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa.
  Per causes que s’estan investigant, el treballador s’ha electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina dins d’aquesta empresa situada al carrer Afores sense número d’Argelaguer. La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas.
  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, efectius dels Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Paral·lelament, els mossos ja han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, seguint els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals. Argelaguer (ACN).
  http://www.eldigitaldegirona.com/mor-un-treballador-de-55-anys-en-electrocutar-se-mentre-manipulava-cablejat-electric-a-argelaguer/

  Un trabajador de una empresa de Argelaguer muere electrocutado
  El accidente del operario de Cales de Llierca se habría producido al manipular una máquina

  Un operario de la empresa Cales de Llierca S.A de Argelaguer (la Garrotxa) ha muerto este viernes electrocutado. Las primeras investigaciones apuntan a que el accidente se habría producido mientras manipulaba el cableado eléctrico de una máquina. La víctima es un vecino de la Vall d’en Bas de 55 años y nacionalidad española, que trabajaba en esta empresa que fabrica cal y carbonato de calcio precipitado (PCC).
  Sobre las 12.30 horas, la comisaría de Olot ha recibido el aviso de un accidente laboral desde la empresa, según han informado los Mossos d’Esquadra. Cuando los agentes han llegado al lugar, en la calle Afores s/n de este municipio, han encontrado al trabajador inconsciente. Los agentes han abierto una investigación para determinar cómo se habría electrocutado con los cables eléctricos de una máquina de la empresa.
  Diversas dotaciones de Mossos, Bomberos y efectivos del sistema de Emergencias Médicas (SEM), se han desplazado hasta la empresa, donde han intentado reanimar a la víctima. Los Mossos han puesto los hechos en conocimiento del Juzgado de Instrucción de guardia de Olot y del Departamento de Empresa y Ocupación, de acuerdo con los procedimientos habituales en accidentes laborales con víctimas mortales.
  Cales de Llierca es una de las empresas de mayor experiencia en el campo de la cal y del carbonato de calcio precipitado. Su labor consiste en transformar las calcáreas en una amplia variedad de productos destinados tanto a la agricultura como a diferentes sectores industriales. Es miembro del Grupo Industrial Calcinor.
  http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/10/02/catalunya/1443792722_211768.html

  Un empleat de l’empresa Cales de Llierca d’Argelaguer mor electrocutat
  Sucesos | 02/10/2015
  Argelaguer (Garrotxa), 2 oct. (EFE).- Un operari de l’empresa Cales de Llierca S.A d’Argelaguer (Garrotxa) ha perdut la vida aquest migdia en electrocutar-se mentre manipulava el cablatge elèctric d’una màquina, segons les primeres investigacions.
  Cap a les 12:30 hores, els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot han rebut l’avís d’un accident laboral ocorregut a la citada empresa, membre del Grup Industrial Calcinor i de referència en el sector de la fabricació de la calç i del carbonat de calci precipitat (PCC).
  Diverses dotacions s’han dirigit fins a l’empresa, situada al carrer Aforis d’Argelaguer, on han trobat el treballador inconscient.
  Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que també han anat al lloc, amb els Bombers, han intentat sense èxit reanimar la víctima, un veí de la Vall d’en Bas de nacionalitat espanyola i 55 anys.
  Els mossos han obert una investigació per determinar per què s’hauria electrocutat amb els cables elèctrics d’una màquina de l’empresa.
  A més, han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

  http://www.lavanguardia.com/sucesos/20151002/54436988954/un-empleat-de-l-empresa-cales-de-llierca-d-argelaguer-mor-electrocutat.html#ixzz3ncFq7nSw 

  Mor un treballador de 55 anys en electrocutar-se mentre manipulava cablejat elèctric a Argelaguer
  Els fets s’han produït aquest migdia a l’empresa de producció de calç, Cales de Llierca SA
  Argelaguer (ACN).-
  Un veí de la Vall d’en Bas de 55 anys ha mort aquest divendres mentre treballava a l’empresa de producció de carbonat de calci i calç, Cales de Llierca SA, situada a Argelaguer (Garrotxa). Els Mossos han rebut l’avís pels volts de dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima es trobava inconscient. Segons sembla l’home s’hauria electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina. Diverses ambulàncies del SEM s’han desplaçat fins al lloc dels fets i els serveis mèdics han intentat reanimar l’home, sense èxit. Els mossos han posat els fets en coneixement del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa.Per causes que s’estan investigant, el treballador s’ha electrocutat mentre manipulava el cablejat elèctric d’una màquina dins d’aquesta empresa situada al carrer Afores sense número d’Argelaguer. La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas.
  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, efectius dels Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Paral·lelament, els mossos ja han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, seguint els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.
  http://www.aldia.cat/catalunya/territori/noticia-mor-treballador-55-anys-electrocutar-mentre-manipulava-cablejat-electric-argelaguer-20151002142136.html

  La penya AOAPIX suspèn el mercat de la joguina per la mort en accident laboral de Simó Sala, que formava part de la penya
  Olot tv Redacció – Olot – Publicat a les 11:03h

  L’home de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas que ahir va morir en accident laboral a l’empresa Cales de Llierca d’Argelaguer és Simó Sala i formava part de l’Associació d’Olotins Amics del Porc i del Xai, l’AOAPIX. La penya tenia previst organitzar, aquest diumenge, el mercat de la joguina. En un comunicat publicat a les xarxes socials, l’AOAPIX anuncia que suspenen l’activitat i l’aplacen per diumenge vinent, 11 d’octubre. Aquell mateix dia també faran el sorteig de la rifa. Des d’ahir al vespre la pàgina que la penya té al Facebook s’hi pot veure un crespó negre en senyal de dol i on s’hi pot llegir el condol a la família. Simó Sala no només era conegut a Olot. A les Preses també participava activament en actes culturals i festius, era membre de la Colla Gegantera del municipi i era el ballador de la Granota, que precisament el proper cap de setmana hauria sortit a plaça coincidint amb la Gala de les Preses. Segons ha pogut saber OLOT TELEVISIÓ s’estaria parlant de fer-li un homenatge durant les festes.

  http://www.olot.tv/noticies/la-penya-aoapix-suspen-el-mercat-de-la-joguina-per-la-mort-en-accident-laboral-de-simo-sala-que-formava-part-de-la-penya/

 2. lejarza said

  Cales de Llierca estuvo presente en la European Coatings Show 2015 de Nuremberg

  Del 21 al 23 de abril Cales de Llierca estuvo presente en la European Coatings Show 2015 de Nuremberg (www.european-coatings-show.com/en/) presentando novedades y productos. Cales de Llierca ha asistido como expositor y ha podido explicar los productos y servicios que ofrece, en un stand conjunto con su distribuidor local.

 3. lejarza said

  El Mercat de la Joguina de l’AOAPIX atreu els més petits per intercanviar, comprar i vendre les seves joguines

  El Mercat de la Joguina de l’AOAPIX ja ha arribat a la seva quarta edició. I com en els darrers anys, els més petits han fet cap a la plaça Campdenmàs per poder intercanviar les seves joguines de segona mà. Així, la iniciativa segueix endavant amb més força que mai.

  Aquest diumenge al matí la plaça Campdenmàs d’Olot ha acollit una nova edició del Mercat de la Joguina, una iniciativa de la penya AOAPIX. Es tracta d’una activitat educativa per tal que la canalla pugui intercanviar, comprar o vendre joguines de segona mà i començar a espavilar-se a l’hora de fer petites transaccions

  En la seva quarta edició, el mercat ja es pot donar per consolidat. Hi ha hagut més d’un centenar de parades de nens i nenes intercanviant joguines. A més, l’esdeveniment també té caire solidari, ja que s’hi han pogut fer donatius a la Fundació OlotxRichi contra el càncer. Enguany, però, també ha tingut una part per al record de Simó Sala, membre de la penya, mort fa poc més d’una setmana en accident laboral a Cales de Llierca d´ Argelaguer.

 4. lejarza said

  Accident laboral amb una víctima mortal a Argelaguer (Garrotxa)

  Avís: 12.30 hores

  Localització: Afores s/n d’Argelaguer

  Descripció: Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot han rebut l’avís d’un accident laboral en una empresa de la població d’Argelaguer (Garrotxa) dedicada a la producció de calç.

  Quan els mossos han arribat al lloc dels fets han constatat que hi havia un treballador inconscient que els serveis mèdics han intentar reanimar sense èxit.

  Per causes que s’investiguen el treballador ha patit una electrocució quan estava manipulant el cablejat elèctric d’una màquina.

  El treballador és un home de nacionalitat espanyola de 55 anys, veí de la Vall d’en Bas (Garrotxa).

  A l’accident s’han desplaçat diverses dotacions de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa, Bombers i diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

  Els mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

  Generalitat de Catalunya Àrea de Comunicació

  Girona, 2 d’octubre de 2015

  http://www.gencat.cat/mossos

  @mossoscat

 5. lejarza said

  Girona lidera el creixement de la sinistralitat laboral a Catalunya

  Les probabilitats d’un treballador gironí de patir un accident a la feina són un 17,5% superiors a la mitjana catalana

  DdG 09.11.2015

  GIRONA | ORIOL PUIG

  Nou pas enrere en la salut laboral i la prevenció de riscos a les empreses gironines. Segons dades del departament d’Empresa i Ocupació, a Girona es van registrar, entre gener i setembre, 6.658 accidents de treball amb resultat de baixa, fet que suposa un increment del 12,7% respecte al mateix període de l’any passat. Del total d’accidentats, 5 van morir (amb un creixement interanual del 25%) i 53 van resultar ferits greus (+32%).

  Les xifres situen Girona com la demarcació catalana amb un increment més fort de l’accidentalitat a la feina, que duplica la mitjana catalana (6,5%).

  Per comarques, destaquen els augments dels accidents laborals al Gironès (+17,3% anual) i l’Alt Empordà (13,14%). L’única comarca de Girona on baixen els accidents laborals és la Cerdanya (-4,67%).

  L’increment dels accidents laborals a la província gironina segueix la tendència del conjunt de Catalunya, on la pujada de la contractació laboral ha provocat també un increment de les baixes per accident.

  No obstant això, els accidents creixen més que no pas l’ocupació creada. En aquest sentit, l’índex d’incidència, una taxa que relaciona el nombre d’accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, creix tant a les comarques de Girona com en el conjunt de Catalunya.

  També en aquesta estadística, Girona surt mal parada, ja que es tracta de la demarcació catalana on més probabilitat hi ha que un treballador resulti accidentat. Segons aquest índex, més del 3,5% dels treballadors gironins va patir l’any passat un accident de treball que va provocar un període de baixa.

  Aquest índex indica que la probabilitat de tenir un accident laboral a Girona és un 17,5% superior a la mitjana catalana.

  Bartomeu Compte, secretari general de CCOO a Girona, apunta que darrere de l’increment de la sinistralitat hi ha «diversos factors». D’una banda, el fet que «la seguretat suposa un cost per a l’empresa, i moltes segueixen retallant despeses», però també alerta que «els ritmes i càrregues de treball a moltes companyies no paren de pujar, amb la qual cosa les possibilitats de patir un accident es disparen».

  Així mateix, el representant de CCOO explica que la precaritat laboral creixent ha deixat molts treballadors indefensos i «amb ?menys força per reivindicar mesures de prevenció».

  Fa pocs dies, en una jornada organitzada per la patronal gironina FOEG, un expert del Departament d’Empresa i Ocupació va incidir en la prevenció i en la importància de destinar-hi recursos humans i econòmics per tal de reduir els riscos.

  Altres experts, com Jordi Fabrellas, vicedegà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona insisteixen en la importància de la formació en la cultura preventiva.

  «Amb legislar i sancionar les empreses no n’hi ha prou», assegurava en un article en aquest mateix diari.

  De moment, les dades apunten que a Catalunya, i sobretot a Girona, queda molta feina per fer.

 6. lejarza said

  Mor un home de 45 anys en un accident laboral a l’empresa Torraspapel de Sant Joan Les Fonts

  Redacció Olot TV – Sant Joan les Fonts

  Aquest matí a la fàbrica de Torraspapel de Sant Joan les Fonts s’hi ha produït un accident laboral mortal. Els fets han passat a primera hora del matí, quan un home de 45 anys s’ha introduït a l’interior d’una màquina espatllada i aquesta ha començat a funcionar de sobre atrapant al treballador al seu interior. Aquest matí a l’entrada principal de la fàbrica s’hi agrupaven diversos camioners que s’han trobat amb que no els deixaven entrar a la fàbrica a carregar ni a descarregar.

  Un home de 45 anys i veí de Sant Joan les Fonts ha mort aquest divendres a primera hora del matí en un accident laboral a l’empresa de Torrespapel. Els fets s’han produït a ¼ de 8 del matí quan la víctima s’ha introduït a l’interior d’una màquina que s’havia espatllat. De sobte, aquesta s’ha engegat i l’home ha quedat atrapat al seu interior. Quan els serveis d’Emergències Mèdiques han arribat al lloc, no han pogut fer res per salvar-li la vida. En l’accident hi han intervingut, a més de dues ambulàncies del SEM, dues dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot i quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre elles una dels GRAE.

  El treballador estava contractat per l’empresa CTC Externalització i treballava a la fàbrica santjoanenca de Torraspapel. Des del febrer, que la papereria va decidir externalitzar la gestió d’acabats, magatzem i logística de la distribució, la Societat CTC Externalització és qui les gestiona i Torraspapel només té en nomina els treballadors de la producció de paper.

  L’accident ha estat posat en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, d’acord amb els procediments habitualsn en accidents laborals amb víctimes mortals.

 7. lejarza said

  Mor un home de 46 anys en un accident laboral a l’empresa Torraspapel de Sant Joan Les Fonts

  La víctima, que és veïna de Sant Joan les Fonts, ha quedat atrapada a l’interior d’una màquina espatllada

  Un home de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Joan les Fonts ha mort aquest divendres a primera hora del matí en un accident laboral a l’empresa de Torraspapel de Sant Joan Les Fonts (Garrotxa), segons han informat els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques. Els fets s’han produït a un quart de vuit del matí quan la víctima s’ha introduït a l’interior d’una màquina que s’havia espatllat quan de sobte aquesta s’ha engegat i l’home ha quedat atrapat al seu interior. Quan els serveis mèdics han arribat al lloc, no han pogut fer res per salvar-li la vida. Els Mossos d’Esquadra han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa i Ocupació, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han treballat amb cinc dotacions, una de les quals és el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials, i el SEM hi ha enviat dues ambulàncies.

  (A l’entradeta, s’hi ha afegit l’edat i el veïnatge de la víctima de l’accident, el nombre d’ambulàncies que hi han treballat i el jutjat que s’ha fet càrrec del cas)

  L’accident ha tingut lloc a un quart de vuit del matí. El treballador, contractat per l’empresa CTC Externalització, es trobava a les instal·lacions de la fàbrica que Torraspapel té a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). La víctima s’ha introduït a l’interior d’una màquina que s’havia espatllat quan de sobte s’ha engegat i l’home ha quedat atrapat al seu interior. Quan els serveis mèdics han arribat al lloc, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

  Torraspapel va decidir externalitzar el febrer passat el servei relacionat amb els processos acabats de la producció i activitats logístiques i expedicions de la fàbrica de Sant Joan les Fonts a la societat CTC Externalització. Des de llavors, la paperera només té en nòmina els treballadors de la producció de paper. ACN Sant Joan les Fonts
  http://www.eldigitaldegirona.com/mor-un-home-de-45-anys-en-un-accident-laboral-a-lempresa-torraspapel-de-sant-joan-les-fonts/

 8. lejarza said

  Mor un home de 45 anys en un accident laboral a l´empresa Torraspapel

  La víctima ha quedat atrapada a l’interior d’una màquina espatllada de la planta de Sant Joan Les Fonts

  Garrotxa DdG 20.11.2015

  X.V. | SANT JOAN LES FONTS

  Un home de 45 anys ha mort aquest divendres a primera hora del matí en un accident laboral a l’empresa de Torraspapel de Sant Joan Les Fonts, segons han informat els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques. La víctima és Josep Surinyach, molt conegut al municipi per la seva vinculació a les activitats esportives.

  Els fets s’han produït a un quart de vuit del matí quan la víctima s’ha introduït a l’interior d’una màquina que s’havia espatllat quan de sobte aquesta s’ha engegat i l’home ha quedat atrapat al seu interior.

  Testimonis han explicat que la víctima anava lligada a un arnés de seguretat.

  Quan els serveis mèdics han arribat al lloc, no han pogut fer res per salvar-li la vida. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec del cas. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han treballat amb cinc dotacions, una de les quals és el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials.

  La mort de Surinyach ha causat costernació a Sant Joan les Fonts, on vivia. Era una persona molt coneguda al poble i vinculada a activitats esportives.

 9. lejarza said

  Una formigonera bolca a la N-260, a Argelaguer

  Ferit greu en bolcar amb la formigonera a Argelaguer

  El conductor d’una formigonera de l´empresa Salvador Serra va resultar ferit greu després de quedar atrapat dins del vehicle que va bolcar quan circulava per la carretera N-260 al seu pas per la travesera d´Argelaguer.

  Els Bombers es van traslladar a l’alçada del quilòmetre 68 amb sis dotacions terrestres al voltant de dos quarts d’una del migdia.

  Van haver de fer tasques d’excarceració per treure el conductor del vehicle.

  Una ambulància del SEM el va traslladar amb ferides de gravetat a un centre hospitalari.

 10. lejarza said

  CCOO reclama al Govern més vigilància davant l’incompliment de la prevenció de riscos laborals a les empreses

  ACN Girona

  CCOO s’ha reunit aquest divendres amb el representant del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona per entregar-li un document amb propostes de millora de prevenció de riscos i salut laboral davant el que consideren un “alarmant” augment de la sinistralitat a la demarcació de Girona. Des de l’octubre, hi ha hagut quatre accidents mortals. El sindicat atribueix aquest repunt a la falta d’inversió en prevenció de riscos per part dels empresaris i a l’empitjorament de les condicions laborals. També reclamen a la Generalitat més vigilància, en coordinació amb la Inspecció de Treball, per fer complir la normativa vigent en matèria de prevenció als empresaris. “El marc legal és suficient però hi ha un incompliment de la normativa generalitzada; hi ha molts papers i poques accions”, assenyala una representant de CCOO. Reclamen també la creació d’una taula permanent per avaluar les incidències a tot el territori.
  CCOO ha fet un crit d’alerta davant el que consideren un augment “alarmant” de la sinistralitat laboral a les comarques gironines. Entre el mes d’octubte i novembre s’han registrat quatre accidents mortals, un fet que segons el secretari general del sindicat a les comarques gironines, Bartomeu Compte, ha de suposar un “punt d’inflexió”.

  El sindicat considera que aquest augment de la sinistralitat és extensible a tot Catalunya encara que a Girona s’hagi notat especialment. Entre les causes d’aquest augment hi ha l’empitjorament i precarització de les condicions laborals dels treballadors per culpa del context de crisi i també la falta d’inversió de prevenció de riscos per part de les empreses, que no apliquen correctament la normativa vigent ni implementen les mesures necessàries. Així per exemple, alerten que algunes empreses “han eliminat la inversió del manteniment preventiu d’eines i màquines”.

  Segons un informe publicat fa pocs mesos per part de la Generalitat, hi ha un 6,4% dels treballadors catalans –uns 144.300- que treballen en empreses que no disposen de cap modalitat preventiva i només un 1,1% de les empreses han avaluat les quatre tipologies de risc de manera específica.

  És per això, que reclamen al Govern més vigilància, en col·laboració amb Inspecció de Treball, per visitar empreses i treballar conjuntament en l’anàlisi de les causes dels accidents i els danys a la salut alhora que vetllin per l’aplicació de mesures de qualitat. Només així, diuen, es podrà garantir el compliment de la normativa vigent. Segons la responsable de Salut Laboral de CCOO de Catalunya, Loly Fernández, “el marc legal és suficient i garantista però hi ha un incompliment generalitzat de la normativa”. En aquest sentit, ha dit que hi ha “molts papers i poques accions” en referència a què quan es fa una inspecció de treball es demana que l’empresa mostri tots els documents però no es comprova que es portin correctament a la pràctica les mesures de prevenció de riscos i salut laboral.

  La creació d’una taula permanent

  Aquest divendres, membres de CCOO s’han reunit amb el director dels serveis territorials a Girona del Departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, per entregar-li un document amb un conjunt de propostes per millorar la prevenció de riscos laborals i la salut laboral a les empreses. Entre elles, destaca la creació d’una taula permanent que es reuniria cada tres mesos per analitzar i avaluar aquelles incidències i veure què ha fallat per evitar que torni a succeir.

  El sindicat vol fer extensible aquest document a tot el territori perquè creuen que és una problemàtica generalitzada que cal combatre quan abans millor. Alerten que en els últims quatre anys hi ha hagut un retrocés a nivell de seguretat laboral coincidint amb el context de crisi. Segons Fernández, des que es va aplicar la llei de prevenció de riscos laborals de l’any 1996 Catalunya havia reduït de forma substancial la sinistralitat amb la implementació de polítiques públiques en aquesta matèria. “A partir del 2008, amb el relaxament de les polítiques públiques i de la vigilància i control de l’administració, tornem a denunciar que tenim una sinistralitat inadmissible”, ha afegit.

  Les dades no encaixen amb la realitat

  CCOO també denuncia que les dades presentades al Consell de Relacions Laborals a la comissió de seguretat i salut no es corresponen amb la realitat. S’observa com al setembre del 2015 hi un augment els accidents de treball lleus (un 1,97%) respecte el mateix període de l’any anterior i també dels mortals (un 24,68%) però en canvi els accidents greus només han crescut un 0,5%. Segons Fernández, aquest creixement “no és lineal i no reflecteix la realitat”. I acusen a les empreses i a les mútues de no notificar les incidències. A més a més, s’ha registrat un descens important de les malalties professionals que CCOO tampoc creu que sigui real. Concretament, un 3% menys respecte el 2014.
  http://www.eldigitaldegirona.com/ccoo-reclama-al-govern-mes-vigilancia-davant-lincompliment-de-la-prevencio-de-riscos-laborals-a-les-empreses/

 11. lejarza said

  Cales de Llierca vol obrir-se pas al mercat internacional

  Cales de Llierca, empresa dedicada a la fabricació d’àrids calcaris, òxid de calci, hidròxid de calci i carbonat de calci, participarà a finals de mes a Turquia en una de les fires considerades referents del sector, la Paintistanbul & Turkoat.

  La firma, situada a Argelaguer i que pertany al grup Calcinor, s’ha proposat augmentar la seva presència en el mercat internacional, bàsicament amb el seu producte estel·lar, el carbonat de calci precipitat (PCC), que comercialitza amb la marca Calprec, i que és líder internacional en el seu gènere. Es tracta d’un ingredient de pintures i de materials segellants i que és present en molts objectes quotidians, com per exemple el PVC, els tints i en automòbils, i fins i tot en productes alimentaris, entre altres aplicacions. En el marc de l’estratègia per obrir-se pas al mercat internacional, recentment Cales de Llierca també ha estat present a les fires alemanyes European Coatings Show, de Nuremberg, i K-Show, de Dusseldorf.

 12. lejarza said

  CCOO exigeix més prevenció a les empreses

  29.04.2016

  En el marc del dia de la Salut Laboral, el sindicat de CCOO comarques gironines va concentrar-se ahir al migdia davant de la FOEG de Girona sota el lema «La salut en el treball depèn de lleis fermes, controls rigorosos i sindicats forts». A través d’una performance, el sindicat va evidenciar les males pràctiques de les mútues alertant que a Girona ja hi ha hagut 1.431 accidents laborals entre el gener i febrer d’enguany, 208 més que el 2015.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: