Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer diu “sí” a construir un aparcament al nucli antic

Posted by lejarza en 30 agosto, 2015


Argelaguer diu “sí” a construir un aparcament al nucli antic

Van votar un 40% dels veïns i els partidaris de fer el nou equipament van obtenir un 75% dels vots

Garrotxa – DdG 30.08.2015 Argelaguer – X.V.

Un 40% dels veïns d’Argelaguer van votar, ahir, a la consulta programada per l’Ajuntament. Com que hi van participar més del 35% del total de veïns, el consistori ha donat per vàlida l’exposició del parer dels veïns que han votat. La localitat té 346 habitants. El motiu de la demanda de l’opinió dels veïns va ser la conveniència o la inconveniència de construir un aparcament al nucli antic.

Ahir, els partidaris de l’aparcament van guanyar amb un 75% dels vots a favor i només un 22% dels participants hi van votar en contra.

Les votacions van tenir lloc de les 9 del matí a les 3 de la tarda al Casal. Hi estaven convocats tots els majors de 16 anys. Abans -el divendres-, va haver-hi una reunió informativa, també al Casal.

Les opcions eren votar a favor del projecte proposat per l’Ajuntament. Els arguments de l’Ajuntament eren que l’aparcament cobreix la necessitat d’ubicació de vehicles que aparquen escampats pels carrers del nucli antic, recuperar el trànsit rodat a la zona de l’Era, garantir el pas a la rectoria i avançar cap a la creació d’una zona de vianants al nucli antic.

Els partidaris del no (encapçalats per Argelaguer en transició) argumentaven que el projecte de l’Ajuntament representava un luxe i una irresponsabilitat, en un país sobreendeutat. Proposaven que els diners destinats per l’aparcament s’utilitzessin per coses urgents. Com a exemples, posaven la sanitat, els menjadors socials i l’educació. La seva proposta era fer un hort a l’espai.

Després de diverses reunions informatives, els partidaris de fer l’hort i l’Ajuntament van acordar que l’única manera d’arribar a una decisió consensuada era demanar el parer dels veïns en una consulta. El perill estava en la possibilitat que la major part dels veïns passés d’anar a votar. O el que és el mateix que només anessin a votar els veïns més compromesos.

Així, els partidaris de le dues possibilitats van fer una acció informativa. Van programar reunions i van repartir fulletons explicatius dels arguments. Hi van posar plànols, fotografies i frases destacades. Al final, el percentatge va arribar als límits demanats per l’Ajuntament i, a més, el resultat li va ser satiusfactori.

Tots contents”, va considerar ahir l’alcalde, Artur Ginestà (IPA). Ara l’Ajuntament adjudicarà el projecte i anirà per començar les obres. La previsió és que abans del 2016, al nucli antic d’Argelaguer hi hagi un aparcament amb capacitat per ubicar els 15 vehicles que solen estar escampats de manera lliure pel carrer.

Argelaguer Vall del Llierca

Ll’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA) ha presentat al·legacions sobre el projecte d´aparcament al nucli antic . Argelaguer Lejarza

2 comentarios para “Argelaguer diu “sí” a construir un aparcament al nucli antic”

 1. lejarza said

  Garrotxa – Santa Pau està condicionant uns terrenys municipals com a aparcament

  L’Ajuntament de Santa Pau està condicionant uns terrenys municipals com a aparcament. L’espai, de terra compactada i amb capacitat per a una vuitantena de vehicles, ja es podrà fer servir amb motiu de la fira del fesol, cap a la meitat d’aquest mes. El nou aparcament ha de contribuir a fer més fàcil estacionar el cotxe en aquest poble de vocació turística, que en determinades dates queda col·lapsat de vehicles.

 2. lejarza said

  ACTA DE LA SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE DATA 21 D’AGOST DE 2015
  A Argelaguer, a tres quarts de dues del migdia del dia 21 de agost de 2015, i prèviament convocats els regidors, s’ha dut a terme una sessió extraordinària en primera convocatòria del Ple de la corporació municipal. L’ha presidit l’alcalde, Artur Ginesta Rambla. Hi han assistit els regidors: Oriol Mascaró Vidal, Jordi Puigdevall i Noguer,
  Marta Rius Alcay i Núria Roig Bazan.
  Excusa la seva absència: David Palomeras Rodriguez i Xevi Quintana Ricart.
  Actua de secretària: Adriana Prat Vilalta.
  1.- APROVAR LA CONVOCATÒRIA D’UNA CONSULTA POPULAR SOBRE EL PROJECTE D’APARCAMENT AL CASC ANTIC DE LA POBLACIÓ
  Amb l’execució de la segona fase del projecte d’embelliment del casc antic la zona d’aparcament existent al voltant de l’església es perdrà, per aquest motiu l’ajuntament va decidir la realització d’un projecte d’aparcament a la zona del casc antic.
  Aquest projecte de l’aparcament a la zona del casc antic del poble ha provocat una controvèrsia que ha derivat en la necessitat de convocar una consulta popular per conèixer el parer dels veïns del municipi.
  Vist el document normatiu sobre la consulta popular que es realitzarà a Argelaguer sobre el projecte d’aparcament al casc antic de la població, en el qual hi consten els termes que regiran la consulta:
  1. L’Ajuntament es compromet a que el resultat de la consulta sigui d’aplicació directa sempre que la participació sigui com a mínim del 35% dels ciutadans empadronats majors de 16 anys. En el cas que no s’arribi a aquest tant per cent l’Ajuntament decidirà el que s’ha de fer.
  2. La consulta popular consistirà en una sola pregunta amb dues possibles respostes: RESPECTE A LA CONVENIÈNCIA DE CONSTRUIR UN APARCAMENT EN LA ZONA DEL CASC ANTIC DE LA POBLACIÓ, LA TEVA POSICIÓ ÉS:
  SÍ AL PROJECTE D’APARCAMENT QUE PROPOSA L’AJUNTAMENT . NO A LA CONSTRUCCIÓ DE CAP NOVA ZONA D’APARCAMENT (Proposa Argelaguer en transició)
  3. La convocatòria d’una consulta ciutadana ha de comportar necessàriament la convocatòria d’una sessió informativa sobre les alternatives en qüestió que permeti a tots els ciutadans i ciutadanes accedir a les propostes realitzades. Aquesta sessió es realitzarà el dia 28 d’agost al Casal d’Argelaguer. L’horari de la ponència serà de 19h a 21h.
  4. Un cop finalitzada la sessió informativa s’obrirà el temps de votació que serà el mateix dia 28 de 21h a 22h i el dia 29 d’agost de 9h a 15h. El lloc serà el mateix Casal.
  5. Representants de l’Ajuntament i de la Comissió i/ o de les Associacions del poble estaran presents en tot el procés de votació: – Comprovació d’empadronament a través del NIF vigent on hi ha de constar una adreça d’Argelaguer, o Certificat d’empadronament. -Recompte de vots. -Càlcul de participació. -Firma de l’acta del resultat de la consulta.
  L’alcalde proposa al Ple.
  Primer.- APROVAR la convocatòria d’una consulta popular sobre el projecte d’aparcament al casc antic de la població pel propers dies 28 i 29 d’agost de 2015.
  Segon.- APROVAR el document normatiu que regirà la consulta popular sobre el projecte d’aparcament al casc antic de la població.
  El Ple ho aprova per unanimitat.
  No havent-n’hi cap més assumpte per a tractar, l’alcalde aixeca la sessió, quan són les dues del migdia, de la qual estenc aquesta acta.-

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: