Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’Ajuntament d’Argelaguer vol ser un referent de participació ciutadana a la Garrotxa

Posted by lejarza en 27 agosto, 2015


L’Ajuntament d’Argelaguer vol ser un referent de participació ciutadana a la Garrotxa

David Planella – Radio Olot (Garrotxa)

L’Ajuntament d’Argelaguer vol convertir-se en un referent de participació ciutadana a la Garrotxa. El seu nou alcalde té la intenció d’acostumar els veïns a implicar-se de ple en les decisions importants del poble. Per això, aquest cap de setmana els demanarà l’opinió sobre si cal tirar endavant o no una nova zona d’aparcament.

Aquest cap de setmana, Argelaguer decidirà si vol una nova zona d’aparcament o no al casc antic del municipi. I no ho farà al saló de plens de l’Ajuntament, sinó al Casal. Serà allà on els argelaguencs majors de 16 anys podran donar la seva opinió sobre la qüestió. L’Ajuntament es compromet a respectar la decisió majoritària, sempre i quan es pronunciïn un 35% dels habitants del municipi. El seu alcalde, Artur Ginesta, diu que no serà la primera i última vegada que preguntaran al poble. La seva intenció és fer el mateix amb totes les decisions importants d’aquest mandat. En declaracions a Ràdio Olot, subratlla que és un compromís electoral i un convenciment personal.

Artur Ginesta afronta el seu primer mandat com alcalde de l’Ajuntament d’Argelaguer. El seu partit, Independents per Argelaguer, va ser l’únic que es va presentar a les eleccions del mes de maig. Sense oposició, l’equip de govern podria estar legitimat per tirar endavant els seus projectes, però, segons Ginesta, aquesta idea aniria en contra de la seva manera de fer. L’alcalde remarca que, tant a Argelaguer com a la majoria de municipis, hi falta costum de participació ciutadana.

L’Ajuntament d’Argelaguer es troba ara en la segona fase d’embelliment del casc antic del municipi, que suposarà la creació d’una zona verda al voltant de l’església. Fins ara, allà hi aparcaven vehicles i, per atendre aquesta necessitat, l’Ajuntament considera ideal crear una zona d’aparcament.

Qui no hi està d’acord és l’agrupació Argelaguer en Transició. Considera que aquesta nova zona d’aparcament és un “luxe i una irresponsabilitat”. Diu que els diners s’haurien de destinar a qüestions més urgents, però l’alcalde recorda que el 72% del cost total de l’obra, valorada en 76.000 euros, ja està subvencionat.

Argelaguer Vall del Llierca

Una plataforma de veïns d´Argelaguer en contra d´un aparcament al nucli antic
l’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA) ha presentat al·legacions sobre el projecte. Argelaguer Lejarza

4 comentarios para “L’Ajuntament d’Argelaguer vol ser un referent de participació ciutadana a la Garrotxa”

 1. lejarza said

  ADRIANA PRAT I VILALTA, secretària de l’Ajuntament d’ARGELAGUER. NOTIFICO: Que, l’alcalde amb data d’avui ha dictat el següent D E C R E T Fent ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, HE RESOLT convocar-vos com a regidor d’aquest Ajuntament, a la sala d’actes per a: SESSIÓ: ORDINÀRIA DATA: 5 de novembre de 2015 HORA: 15:00
  ORDRE DEL DIA
  1.- APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ DEL DIA 3 DE SETEMBRE DE 2015
  2.- APROVACIO DE L’ACTA DE MUTU ACORD, OCUPACIÓ I PAGAMENT, PER EXPROPIACIÓ D’UNA PEÇA DE TERRENY RÚSTIC AFECTADA PEL PROJECTE D’UN APARCAMENT DE VEHICLES AL NUCLI HISTÒRIC D’ARGELAGUER 3.-ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE L’OBRA PAVIMENTACIÓ I CONDICIONAMENT D’ UN APARCAMENT 4.- APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ 5.- SOL LICITUD D ADHESIÓ A LA XARXA PUNTS D’INFORMACIÓ I LECTURA (XPIL) 6.- APROVAR UNA MOCIÓ DE SUPORT DE LA GARROTXA A L’ACOLLIDA DE LA POBLACIÓ REFUGIADA VÍCTIMA DELS CONFLICTES ARMATS A LA MEDITERRANIA 7.- APROVAR INICIALMENT EL REGLAMENT MUNICIPAL DE VOLUNTARIAT 8.- APROVACIÓ PROVISIONAL DE LES ORDENANCES FISCALS PER A L’EXERCICI 2016 9.- APROVAR LA CERTIFICACIÓ NÚM. 1 DE L’OBRA PAVIMENTACIÓ I EMBELLIMENT DEL NUCLI HISTÒRIC 10 APROVAR INICIALMENT EL PROJECTE DE RECUPERACIÓ I MILLORA DEL TORRENT DEL VINYOT 11.- APROVACIÓ DE DESPESES 12.-DESPATX OFICIAL, INFORMACIONS D’ALCALDIA I CONVALIDACIONS DE DECRETS 13.- PRECS I PREGUNTES
  La secretària
  Argelaguer, 3 de novembre de 2015
  C/ Major, 91 ARGELAGUER – LA GARROTXA –972687137 a/e: ajuntament@argelaguer.cat
  Signants :ADRIANA PRAT VILALTA(03/11/2015 14:33:09, SECRETARIA) Classificador:Convocatòria Aquest document ha estat signat electrònicament per les persones indicades amb l’exercici dels càrrecs que s’hi indiquen. La validesa d’aquesta còpia autèntica la podeu comprovar a: http://www.ddgi.cat/municipis/verificar/argelaguer
  ad48111362c9400d8c44d7fc03b84f52001

 2. lejarza said

  La Vall d´en Bas respon preguntes i dubtes dels veïns a través de la web

  Els veïns reclamen sobre aspectes del dia a dia que els són un inconvenient i es poden millorar

  Garrotxa 01.12.2015

  VALL D’EN BAS | DDG Les limitacions de velocitat, els sistemes de calefacció dels locals públics, els camins tallats, l’estat del bicicarril, els llums de Nadal, deununciar que el sulfat municipal de les herbes els ha assolat l’hort o el manteniment dels cementiris són alguns dels temes de les preocupacions formulades pels veïns a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas a través de l’aplicatiu informàtic la Vall en un Clic. Consisteix en una finestra a la part superior del web municipal. L’usuari només ha de clicar i s’entra a unà pàgina, on hi ha les preguntes dels veïns i les respostes d’Ajuntament.
  Per preguntar cal entrar en un apartat on hi ha les categories de pregunta: circulació, sorolls , manteniment… Segueix, l’opció de posar el nom i el cognoms de qui la fa, el sector on viu el demandant, el telèfon i la pregunta. Un cop omplert s’envia i l’Ajuntament dóna la resposta. Completat el cicle pregunta resposta, tothom qui entra a l’aplicatiu pot llegir-les.
  El sistema permet que l’Ajuntament respongui només de ser tramitada la pregunta, mentre es gestiona i quan està resolta.
  Això no obstant, l’Ajuntament manté l’anonimat de les persones que han fet les preguntes. En ocasions la complexitat de la pregunta requereix d’una resposta discreta i personalitzada. Per exemple: “Us vam enviar un correu electrònic fa 6 dies per tal de definir exactament la problemàtica que hi ha. Continua: “Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres, si us plau? Truqueu a l’Ajuntament o envieu un correu electrònic”
  Segons l’alcalde del municipi, l’instrument informàtic afavoreix la transparència en la gestió municipal, i permet donar a conèixer en què es destinen els recursos públics, alhora que possibilita que la gent es faci una idea de la complexitat d’algunes intervencions, que no depenen només de la voluntat municipal.
  En un mes i mig de funcionament, la Vall en un Clic ha rebut una trentena de preguntes i suggeriments. Sobre el fet, Amat comenta que l’equip de govern està molt satisfet amb la xifra. Segons el seu criteri, la participació demostra que l’aplicatiu ha tingut una bona acceptaciò entre els veïns, i que la gent té ganes de participar i implicar-se en la resolució dels aspectes millorables del municipi.
  http://www.lavallenunclic.cat http://www.lavallenunclic.cat/

 3. lejarza said

  El disseny del Firal d´Olot el decidirà un procés participatiu

  La consulta es farà de forma informàtica i ja s’ha contractat una empresa per realitzar-la

  21.01.2016

  OLOT |XAVIER VALERI

  L’Ajuntament d’Olot prepara un procés participatiu per tal de decidir el disseny del Firal d’Olot (passeig d’en Blay). El procés constarà d’una consulta informàtica, per la qual l’Ajuntament ja ha contractat una empresa especialitzada. La previsió és que el procés participatiu comenci en el decurs dels propers mesos, perquè la voluntat anunciada pel consistori és començar les obres durant el darrer trimestre del 2016. Per fer-lo, el ple va aprovar una reserva de 2.800.000 € al pressupost del 2016, que és el cost total de la consulta i els treballs de construcció.
  En l’anterior mandat, l’Ajuntament ja va fer una consulta ciutadana per tal de donar una solució als usos del Firal. A l’abril del 2014, l’Ajuntament va obrir un espai al seu portal informàtic, perquè els veïns poguessin donar la seva opinió. La consulta anònima va servir per afermar la voluntat de l’Ajuntament de CiU de limitar les utilitats del Firal. Es tractava d’una intenció sense gaire oposició al ple, però sí al carrer. Hi havia dues parts: la de les entitats que organitzaven àpats i actes al Firal i els veïns. Les entitats es van poder queixar al ple gràcies a una modificació del Reglament Orgànic Municipal, però sense resultats. Al final, l’Ajuntament va aprovar les limitacions per tal d’ajudar al descans d’uns veïns que -en part- es queixaven de ja tenir les Festes del Tura sota la finestra.

  La consulta actual tractarà sobre un disseny que ja ha estat força debatut. Segons ha apuntat en diferents ocasions, l’alcalde Josep Maria Corominas. El nou aspecte del Firal no pot diferir gaire del seu entorn el Firalet (passeig Bisbe Guillamet) i de l’edifici de l’arxiu i de la sala Torin.
  Els dibuixos fets públics el 2007 – abans que la crisi posposés l’obra – proposaven una continuïtat de l’edifici de l’arxiu. Eren una combinació de colors rovells i grisos basalt que havien de donar una connotació volcànica a la gran superfície lliure del centre d’Olot formada pel Firal i pel Firalet.
  En els darrers temps, hi ha hagut d’altres propostes polítiques. La regidora Clara Casanovas (ERC) va proposar un disseny pràctic i econòmic que servís per solucionar el deteriorament del Firal. En la mateixa opinió, s’ha expresat una de les portaveus de la CUP en els darrers plens. Mirei Tresserras ha demanat una intervenció ràpida i econòmica al Firal.

  Tresserras també és partidària d’una consulta. En els darrers plens ha demanat una compareixença ciutadana de l’Ajuntament, perquè expliqui els pressupostos del 2016, aprovats a l’octubre. També es preveu que hi hagi una comparaixença o que almenys sigui demanada per tal de decidir el disseny del Firal.

  Tresserras també ha demanat una renovació del portal informàtic de l’Ajuntament. La renovació del portal passa per l’agilització de la consulta del Firal i per l’aplicació de la Llei de Transparència. Les dues circumstàmcies fan preveure que -en breu- l’Ajuntament anunciï la posada en servei d’un nou portal. Mentrestant, les lloses de 40 anys del Firal s’eleven per culpa dels arrels dels arbres. Els arbres -a vegades- també cauen.

  La renovació del Firal ha hagut d’esperar els 8 o 9 anys de la crisi econòmica, però ara la renovació sembla que no es posposarà.

 4. lejarza said

  Els veïns de les Preses decideixen ampliar el mercat setmanal i acollir un mercat medieval a la consulta organitzada per l’Ajuntament

  L’Ajuntament de les Preses (Garrotxa) ha organitzat una consulta popular per preguntar si ha d’ampliar el mercat setmanal i si interessa un mercat medieval. Els veïns que han respost s’han posicionat majoritàriament a favor de les propostes i el consistori ja ha iniciat els contactes per fer-les possible. La consulta s’ha fet a partir d’unes bústies instal·lades en cinc punts del poble. L’Ajuntament les hi deixarà perquè els veïns hi continuïn dipositant suggeriments.

  El mercat del diumenge de les Preses no passa pels seus millors moments. L’Ajuntament no ha aconseguit la regularitat desitjada per part dels paradistes participants, i cada setmana hi ha de dues a quatre parades. Recentment, el consistori va rebre una proposta per agrupar un major nombre de parades que participessin al mercat setmanal de forma regular. Paral·lelament, l’Ajuntament ha rebut una altra proposta per realitzar al municipi un mercat medieval. Abans de prendre cap decisió, l’equip de Govern municipal ha decidit demanar l’opinió dels veïns mitjançant una consulta popular. El consistori ha repartit el qüestionari a les bústies dels veïns i els ha demanat que li responguin a través d’Internet o dipositant el qüestionari cumplimentat en una de les bústies que l’Ajuntament ha instal·lat en cinc punts estratègics del municipi.

  Més del 80 % dels veïns que han respost a la consulta s’han posicionat a favor d’ampliar el mercat setmanal. Ho han fet responent directament a la pregunta i han pogut argumentar la seva opinió a l’apartat d’observacions. Després de conèixer el resultat, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el proposant per iniciar l’ampliació. L’objectiu és arribar a tenir entre 20 i 25 parades amb productes que no perjudiquin els comerços de les Preses que obren els diumenges.

  En el cas del mercat medieval, els veïns també s’han posicionat a favor en un 70%. La consulta popular també demanava l’opinió sobre altres mercats sectorials. La meitat dels veïns han considerat que, en cas que s’acabin realitzant, tinguin una periodicitat anual. A l’espera de saber les dates, l’Ajuntament té clar la ubicació del mercat medieval. Es faria als carrers del centre del poble.

  La consulta ha acabat però l’Ajuntament ha decidit deixar les bústies instal·lades en cinc punts del municipi. Es troben a la porta de l’edifici consistorial, a l’escola la Bòbila, la llar d’infants, un indret proper al local social del Bosc de Tosca i al sector d’habitatges que agrupa la plaça Artiga Bonica i altres barris com el del Noguer. A les bústies s’hi podran seguir dipositant suggeriments. Si una de les propostes comporta l’organització d’una altra consulta, l’Ajuntament assegura que la convocarà sense més problema.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: