Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Una plataforma de veïns d´Argelaguer en contra d´un aparcament al nucli antic

Posted by lejarza en 25 agosto, 2015


Una plataforma de veïns d´Argelaguer en contra d´un aparcament al nucli antic

l’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA) ha presentat al·legacions sobre el projecte.

ARGELAGUER | X.V. DdG

La Plataforma de veïns Argelaguer en Transició s’ha posicionat en contra del projecte de l’Ajuntament de fer un aparcament al nucli antic. El consideren un despropòsit en el context d’un país -segons el seu criteri- endeutat. A mes proposen invertir els diners destinats a l’aparcament (uns 75.000 €) a la sanitat, a educació o a menjadors socials. Als terrenys destinats a aparcament, la Plataforma proposa fer-hi un hort. La Plataforma ha exposat la seva posició en diverses reunions i a la seva pàgina web. 

Per la seva part, Artur Ginesta (alcalde per Independents per Argelaguer) ha explicat que l’Ajuntament ha arribat a un acord de compra amb el propietari d’un terreny situat sota de l’església. 

L’adquisició ha permès impulsar un projecte d’aparcament fet en temps de l’anterior ajuntament. Ara -segons ell- hi han uns 14 veïns que solen aparcar als carrers. La voluntat de l’Ajuntament -segons Ginesta- és adjudicar les obres de l’aparcament al setembre i poc després començar-les. 

L’alcalde ha explicat que l’aparcament siginificarà la recuperacio de la xona de l’Era i garantirà el pas per la rectoria. 

L’acció -segons ha detallat l’alcalde- forma part d’un projecte més ampli. Es tracta de la segona fase del Projecte de pavimentació i embelliment del nucli històric d’Argelaguer. La previsió és que quan l’aparcament estigui acabat el nucli antic es converteixi en una zona de vianants enjardinada. 

Argelaguer Vall del Llierca

Una plataforma de veïns d´Argelaguer en contra d´un aparcament al nucli antic
l’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA) ha presentat al·legacions sobre el projecte. Argelaguer Lejarza

D’altra banda, l’Associació de Veïns d’Argelaguer ha presentat al·legacions sobre el projecte. Han demanat lluminàries encastades al paviment, una reubicació dels contenidors d’escombraries i la creació d’un pas de vianants a l’accés a l’aparcament.

Una respuesta para “Una plataforma de veïns d´Argelaguer en contra d´un aparcament al nucli antic”

 1. lejarza said

  Argelaguer vota a favor del pàrquing en la primera consulta del mandat

  Per Redacció Radio Olot

  Aquest dissabte Argelaguer ha celebrat la primera consulta del mandat. El tema era si s’havia de fer o no un nou aparcament al casc antic del poble i el sí s’ha imposat clarament en la votació on hi ha votat quasi un 40% de ciutadans.

  Per 107 vots a favor i 33 en contra, Argelaguer ha votat aquest cap de setmana a favor de fer un nou parcament al centre. Amb un 39,61% s’ha superat en quasi cinc punts el mínim necessari per considerar la decisió com a aplicable.

  La consulta venia motivada perquè l’’Ajuntament d’Argelaguer afronta la segona fase de millora del casc antic del municipi, que inclou una zona verda al voltant de l’església, substuint l’actual aparcament. Per tal de no perdre places de pàrquing, el consistori defensava que calia tenir un nou espai. Qui no hi estava d’acord és l’agrupació Argelaguer en Transició. Considera que aquesta nova zona d’aparcament és un “luxe i una irresponsabilitat”. Assegurava que els diners s’haurien de destinar a qüestions més urgents, però l’alcalde Artur Ginestra va recordar que el 72% del cost total de l’obra, valorada en 76.000 euros, ja està subvencionat.

  Ginesta diu que no serà la primera i última vegada que preguntaran al poble. La seva intenció és fer el mateix amb totes les decisions importants d’aquest mandat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: