Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Garrotxa admet que alguns parcs de salut estan poc utilitzats

Posted by lejarza en 10 mayo, 2015


La Garrotxa admet que alguns parcs de salut estan poc utilitzats

Garrotxa – Olot – X.V.

El Consell Comarcal de la Garrotxa demanarà dades d’ús dels parcs de salut que la Diputació de Girona té repartits pels pobles de la comarca. La Garrotxa farà la sol·licitud arran d’una petició de Josep Guix (portaveu del PSC) en el darrer ple de l’ens. La demanda va sorgir en el decurs de la proposta d’aprovació d’un conveni d’encàrrec de gestió entre el Dipsalut i el Consell Comarcal per la dinamització dels parcs de salut i de les xarxes d’itineraris saludables.

Josep Berga, vicepresident del Consell Comarcal per CiU, va explicar: “Una vegada els parcs hi són, existeix el que s’anomena dinamitzacions professionals”. I va precisar que a la Garrotxa fan 366 dinamitzacions anuals.

Feta l’exposició, Narcís Feixas, portaveu d’ERC, va estar-hi d’acord. Tot seguit, Guix (PSC) va demanar dades d’utilització. Berga va respondre que, en tot cas, les haurien de demanar. Joan Espona, president del Consell per CiU, va admetre que són conscients que “n’hi ha alguns que amb tots els respectes del món difícilment poden funcionar gaire”. Guix va concretar: “El del Torn deu funcionar poc”. Per això, Espona va considerar que “aquest és un exemple clar de com no hauria de ser”, i va opinar: “Segurament hi ha algun municipi que no en té i fins i tot potser els que en tenen en podrien treure més bon rendiment”.

Tot i això, el president de l’ens comarcal va convidar a tenir primer les dades i que llavors la pròpia Diputació valori la necessitat dels parcs.

Una inversió fracassada del Ajuntament d´Argelaguer CiU-ERC no ho utilitza ningú, com el Polivalent Per conèixer el Parc de Salut d' @AjArgelaguer Argelaguer et pots posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Garrotxa a Olot Gómez 676556628

Una inversió fracassada del Ajuntament d´Argelaguer CiU-ERC no ho utilitza ningú, com el Polivalent
Per conèixer el Parc de Salut d’ @AjArgelaguer Argelaguer et pots posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Garrotxa a Olot Gómez 676556628

Anuncios

Una respuesta to “La Garrotxa admet que alguns parcs de salut estan poc utilitzats”

 1. lejarza said

  El Consorci de l´Alta Garrotxa queda adscrit al Consell Comarcal

  OLOT | X.V.

  El Consell Comarcal de la Garrotxa, en el seu darrer ple, va aprovar per unanimitat adscriure el Consorci de l’Alta Garrotxa a l’organisme. El Consorci és un organisme que depèn de les aportacions econòmiques del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i gestiona 32.000 hectàrees de territori protegit. La major part d’aquest territori forma part de la Garrotxa, però hi ha parts que pertanyen al Ripollès (Beget i Rocabruna) i a l’Alt Empordà (Albanyà).
  La causa de l’adscripció és la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL). La llei exigeix que hi hagi un ens responsable dels consorcis davant de l’administració central. En aquest sentit, Josep Gelis, conseller d’Hisenda per CiU, va indicar: “Aquest ens té un finançament important de la Generalitat i en un moment determinat hi ha retards”, fet que podria causar alguna tensió de tresoreria. Al final va considerar: “De tota manera, com que l’import no és molt elevat, el Consell el podrà suportar sense gaires dificultats”. “Hi estem d’acord perquè entenem que aquest Consorci ha de funcionar”, va respondre Josep Guix (PSC).
  El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU), va precisar: “L’adscripció ha de venir acompanyada del sí de l’Estat”. Per això, va demanar que, si l’agregació no és acceptada, no sigui motiu de debat polític. El ple va deixar sobre la taula l’aprovació dels estatuts del Consorci per esperar l’entrada dels nous càrrecs electes.
  D’altra banda, Guix va recordar que queda pendent el Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Es tracta d’un document iniciat el 2010 i pendent de l’aprovació del Parlament. Espona va explicar que en el termini de quinze dies es reunirà amb el director general de Medi Natural. També va assenyalar que l’aprovació inicial del document es preveu pròxima i va indicar que després hi haurà “prou temps per debatre’l”.
  Tant el Consell com el Consorci han demanat moltes vegades per l’aprovació del Pla Especial de l’Alta Garrotxa.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: