Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´alta arquitectura a Riudaura

Posted by lejarza en 20 abril, 2015


L´alta arquitectura a Riudaura 

Eulàlia Masana Serra, alcaldessa de Riudaura (Garrotxa)

“Hi ha un tipu d’arquitectura que només serveix per al lluïment personal dels arquitectes però que no aporta res a la vida diària dels que han d’utilitzar aquests espais”

L’alta costura és roba curiosa, que té molt de glamur. Només ens serveix per portar en ocasions molt especials ja que es fa malbé amb facilitat, és delicada, i només uns pocs afortunats se la poden pagar. Però no serveix per al dia a dia, per anar a treballar, no ens abriga, no ens facilita la vida i molts no ens la podem permetre.

L’alta arquitectura és una cosa semblant: molt de glamur, espais diàfans, prioritzant l’estètica sobre la utilitat i la seguretat, si cal obviant les normatives…. per ser admirat però no utilitzat.

Però sabeu els diners públics (els que paguem entre tots) no s’haurien de fer servir per fer edificis que tan sols serveixen per fotografiar.

Les mostres d’arquitectura estan molt bé per al Palau Robert, on aquests dies s’hi presenta una exposició dels arquitectes RCR anomenada Creativitat Compartida. Compartida amb qui? Amb els veïns de Riudaura segur que no!

Les fotografies d’edificis difícilment útils i el lluïment dels seus arquitectes formen part d’aquesta alta arquitectura, però és quelcom que no aporta res a la vida diària dels que han d’utilitzar aquests espais.

Nosaltres, la gent del carrer, els qui ens vestim amb roba normal, de bon portar, ens agradaria tenir un local normal, senzill, sense grans luxes i pràctic.

No cal que sigui diàfan, amb un disseny de somni….. nosaltres voldríem un local calentó a l’hivern, amb finestres que es puguin obrir a l’estiu i deixar passar l’aire, on cada cop que has de endollar qualsevol cosa no t’hagis d’enfilar a una escala, on les parets de ferro no cremin, on ens hi puguem trobar, ballar, dinar sense haver d’estar patint que la mainada no caiguin daltabaix d’una barana que s’assembla més a un tobogan que a una protecció…

Que no haguem de tancar aquest edifici perquè no podem pagar les factures de calefacció ni aire condicionat. Ni podem pagar un manteniment insostenible, ni podem permetre que cap veí resulti ferit a causa de mancances estructurals i patologies ocultes que no compleixen cap mena de normativa i que són un perill real.

Entenem que el Departament de Territori i Sostenibilitat (que per cert haurien d’aprendre el significat d’aquesta paraula) valori arquitectes que fan alta arquitectura, però els demanem que tinguin seny, que no necessitem cap espai perquè vingui gent de fora a admirar, no necessitem cap premi d’arquitectura.

Necessitem un local fàcil de mantenir i que es pugui utilitzar. Cosa que ara no podem fer.

L’enaltiment d’uns arquitectes a través d’obres inútils i faraòniques se l’han de pagar ells mateixos amb els seus diners, o amb els de qualsevol particular que vulgui pagar-se el caprici. Fer-ho amb diner públic és malversació de fons i Prevaricació, i hauria d’estar penat amb la presó.

Riudaura, un poble que malauradament continua sense Centre Cívic.

Llegir més:

Riudaura la gran bacanal de les planxes de metall i parets de cristall

https://llierca.wordpress.com/2013/04/27/riudaura-la-gran-bacanal-de-les-planxes-de-metall-i-parets-de-cristall/

Al Centre Cívic de Riudaura el vent s’emporta la teulada del “ruïnós” edifici del despatx d’RCR-Arquitectes-Olot

https://llierca.wordpress.com/2015/01/26/al-centre-civic-de-riudaura-el-vent-semporta-la-teulada-del-ruinos-edifici-del-despatx-drcr-arquitectes-olot/

Anuncios

Una respuesta to “L´alta arquitectura a Riudaura”

 1. lejarza said

  Riudaura, vol adequar diferents espais per a ús públic i espera que aquests projectes s’acabin aquest 2016

  L’Ajuntament de Riudaura, durant l’any 2015 ha pogut adequar el subterrani del centre cívic i la coberta de l’edifici de les antigues escoles. Les partides han estat subvencionades per la diputació de Girona, amb una total per les dues obres de 77.430 €, 57.442,07 € per al soterrani i 19.987,93 € per la teulada de les antigues escoles.. També aquest 2016 es començarà la segona fase de l’adequació de les antigues escoles, a la planta baixa.

  Actualment l’ajuntament conjuntament amb arquitectes estan treballant en els plànols per la reforma de la planta baixa de les antigues escoles que estarà destinada per fer un dispensari i una sala polivalent, la part més gran serà per fer un nou dispensari d’aproximadament uns 100 m2, que tingui tot el necessari per donar un servei adequat a les necessitats del poble, ja que l’actual dispensari que està en l’ajuntament s’ha quedat petit per donar un servei amb les condicions actuals.

  Per altra banda, l’altra meitat del pressupost aniria destinat a la sala polivalent on es posaria una petita botiga de queviures, una farmaciola i un bar/cafeteria on la gent del poble pugui anar a prendre un cafè.

  Actualment el poble no compte amb cap botiga i els habitants de Riudaura es veuen obligats a traslladar-se fora del poble per fer petites compres del dia a dia.

  Les obres més importants per adequar aquest espai és la de redistribuir tota la planta baixa. L’alcalde David Jané, preveu que la partida que finalment es necessiti sigui d’aproximadament 50.000 euros. Un cop tinguin tot el projecta totalment definit i el pressupost definitiu aniran a buscar finançament pùblica, amb la intenció de poder començar les obres en el darrer trimestre del 2016.

  La tercera fase, serà la primera planta, en la que també volen que sigui destinat a un espai que doni serveis a la gent del poble.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: