Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Tribunal Constitucional d´Espanya (TCE) a decidit aixecar la suspensió provisional de la llei de Catalunya que preveu regular l’ús del Fracking

Posted by lejarza en 28 marzo, 2015


El Tribunal Constitucional d´Espanya (TCE) a decidit aixecar la suspensió provisional de la llei de Catalunya que preveu regular l’ús del Fracking

Efe/Argelaguer – Vall del Llierca

El Tribunal Constitucional d´Espanya (TCE) va decidir aixecar la suspensió provisional de la llei de Catalunya que preveu regular l’ús del Fracking en la recerca d’hidrocarburs.

Aquesta regulació s’inclou a l’article 167.1 de la llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional al novembre com a conseqüència de la impugnació del Govern d´Espanya.

La norma planteja la prohibició de la fractura hidràulica “quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona, o en relació amb altres àmbits competencials de la Generalitat de Catalunya”.

El Tribunal aixeca aquesta suspensió, que podia mantenir per un termini màxim de cinc mesos, aquesta decisió provisional permetrà que no es pugui realitzar fractura hidràulica a Catalunya

El Govern va aprovar al desembre un projecte de llei de modificació de la llei d’hidrocarburs, on es recullien incentius fiscals per a ajuntaments i comunitats amb jaciments d’hidrocarburs en els seus territoris com Riudaura a la Garrotxa, inclosos els extrets mitjançant el Fracking.

El Constitucional ja s’havia pronunciat sobre el fons de l’assumpte en les normatives de Cantàbria i de La Rioja que prohibien l’ús del Fracking als seus territoris i en els dos casos les va declarar inconstitucionals amb l’argument que l’ordenació del sector energètic i del subsector gasístic és una competència exclusiva de l’Estat.

A Espanya hi ha prop de mig centenar de permisos concedits per dur a terme prospeccions a Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, el País Basc, Aragó, Catalunya i Castella-la Manxa; i altres sol·licitats a les mateixes regions més la Comunitat Valenciana i Navarra.

Llegir mes:

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs que prohibeix el Fracking a Catalunya

https://llierca.wordpress.com/2014/11/20/el-tribunal-constitucional-tc-ha-admes-a-tramit-el-recurs-que-prohibeix-el-fracking-a-catalunya/

Grup ICV-EUiA-Argelaguer Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament Besalú en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa.-Ajuntament de Besalú (Garrotxa) Registre d´Entrada nùm. 475 Data 25 de febrer de l´any 2013. https://llierca.wordpress.com/2013/02/27/mocio-icv-euia-garrotxa-al-ple-del-ajuntament-besalu-en-solidaritat-i-recolcament-al-ajuntament-de-riudaura-i-als-seus-veins-per-a-la-prohibicio-del-fracking-a-catalunya-i-garrotxa/ Vall del Llierca – Argelaguer/Riudaura

Grup ICV-EUiA-Argelaguer
Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament Besalú en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa.-Ajuntament de Besalú (Garrotxa) Registre d´Entrada nùm. 475 Data 25 de febrer de l´any 2013.
https://llierca.wordpress.com/2013/02/27/mocio-icv-euia-garrotxa-al-ple-del-ajuntament-besalu-en-solidaritat-i-recolcament-al-ajuntament-de-riudaura-i-als-seus-veins-per-a-la-prohibicio-del-fracking-a-catalunya-i-garrotxa/
Vall del Llierca – Argelaguer/Riudaura

Una respuesta to “El Tribunal Constitucional d´Espanya (TCE) a decidit aixecar la suspensió provisional de la llei de Catalunya que preveu regular l’ús del Fracking”

 1. lejarza said

  El Tribunal Constitucional aixeca la suspensió a la llei catalana que regularà el “fracking”

  Barcelona (ACN) mar 30, 2015

  El Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió de l’article 167.1 i de la disposició transitòria 5a, apartats 1 i 3, de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya, segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). És la llei que, entre d’altres, ha de regular la tècnica de la fracturació hidràulica -l’anomenat ‘fracking’- en aquest àmbit territorial i els articles esmentats havien quedat suspesos pel recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. La Generalitat ha celebrat la decisió de l’alt tribunal i ha recordat la voluntat de no autoritzar aquesta pràctica a Catalunya.
  La Generalitat de Catalunya ha subratllat que l’article del qual ara se n’ha aixecat la suspensió prohibeix l’ús de la fracturació hidràulica en sòl no urbanitzable quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona afectada.
  També ha indicat que amb la decisió del Tribunal Constitucional queda restituït el marc legal aprovat pel Parlament de Catalunya pel que fa a la regulació de l’ús de la tècnica d’exploració de recursos naturals coneguda com a fracturació hidràulica o ‘fracking’.
  Finalment, la Generalitat remarca que malgrat que el TC encara no s’ha pronunciat sobre el fons de la demanda, aquesta mesura “facilita” la labor del Govern, que des del moment de la suspensió va manifestar “la voluntat de no autoritzar l’ús d’aquesta tècnica” a Catalunya.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: