Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consorci de l´Alta Garrotxa preveu millorar el cami del Gomarell a Sant Aniol d’Aguja

Posted by lejarza en 26 marzo, 2015


El Consorci de l´Alta Garrotxa preveu millorar el cami del Gomarell a Sant Aniol d’Aguja

Argelaguer – Vall del Llierca

El Consorci de l´Alta Garrotxa preveu millorar el cami del Gomarell a Sant Aniol d’Aguja fins a la gorga del Citró.

La gorga està situada entre la captació d’aigua de la Mancomunitat Aigües del Gomarell (MAG) d´Argelaguer, Tortellà i Montagut i Oix i Sant Aniol d’Aguja.

Per superar-la el Consorci, en el seu dia, hi va posar un pont penjat de fusta i cordes.

Es tracta de l’única ruta que enllaça Sadernes amb Sant Aniol d’Aguja, el camí te uns 15 quilòmetres de llargada.

A partir de Sant Aniol d’Aguja hi ha d’altres rutes pedestres que condueixen per una banda a Sant Llorenç de Cerdans (el Vallespir) i per l’altra a Beget (Baget) i la Vall de Camprodon.

Té atractius com la Fageda de can Menera. Manté el paisatge de manera idèntica al passat. És a dir, no hi han els elements transformadors del segle XX, com ara torres elèctriques o d’altres sistemes de conducció d’energies.

Les feines de millora dels camins de l’Alta Garrotxa són finançades per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci, el qual procura encarregar-les als habitants de les masies properes als llocs, on s’han de fer les intervencions.

La intenció és millorar el territori i fer-hi possible l’existència d’habitants que ajudin a preservar-lo.

Pont Medieval de Tortellà al riu Llierca a la Alta Garrotxa Fotografia: Lejarza (Argelaguer) treta d'un quadre

Pont Medieval de Tortellà al riu Llierca a la Alta Garrotxa
Fotografia: Lejarza (Argelaguer) treta d’un quadre

2 comentarios para “El Consorci de l´Alta Garrotxa preveu millorar el cami del Gomarell a Sant Aniol d’Aguja”

 1. lejarza said

  Acaben una franja de protecció contra els incendis a la pista de la Vall del Bac

  El Consorci de l’Alta Garrotxa ha ha acabat la formació d’una franja de protecció per a incendis forestala a la Vall del Bac (la Vall de Bianya). En concret han aclarit 20 metres a banda i banda de part de la carretera que ajunta la Vall del Bac amb Castellfollit de la Roca per una banda i amb Sant Pau de Segúries per l’altra. Es tracta d’una carretera forestal pavimentada en la seva major part que en tot el seus 20 quilòmetres de recorregut està envoltada de bosc.
  L’actuació garanteix la discontinuïtat vertical i horitzontal dels límits de l’estrat arbori. Sobretot, han eliminat els peus més decrepits i mal formats. També, han podat els arbres que han quedat als limits marcats. Finalment, han fet una estassada general del sotabosc.
  La feina feta suposarà una reducció de la càrrega de combustible de cara un possible incendi forestal i també suposa una millora en la seguretat de la circulació en situacions d’emergència.
  És una carretera per on passen practicants del ciclisme de muntanya, excursionistes, cavallistes i algun vehicle tot terreny.
  El Consorci ha ressaltat l’acord amb els propietaris de les finques on ha tingut lloc la intervenció, la qual ha estat possible gràcies a un acord de custòdia. El conveni suposa la implicació de la propietat en la conservació i el bon ús dels recursos naturals i paisatgístics.
  El contracte de custòdia posa de manifest les necessitats concretes de la finca i els compromisos que s’estableixen entre, d’una banda, la propietat i de l’altra, l’entitat de custòdia. Amb la signatura, l’entitat de custòdia [el Consorci] es compromet a assessorar, cercar recursos i fins i tot fer accions determinades a la finca mitjançant voluntariat, recursos o personal propis i finançament extern. A canvi la propietat accepta uns compromisos en la forma de dur a terme la gestió.

 2. lejarza said

  Faran un estudi sobre l´impacte del turisme en els atractius naturals de l´Alta Garrotxa

  Ha augmentat el nombre de persones que visiten l’espai natural per banyar-se a les gorgues de la zona

  ddg 29.11.2017

  El treball de final de grau de Madelina Necula servirà perquè el Consorci de l’Alta Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tinguin una millora en el coneixement de l’impacte del turisme en els espais més rellevants de l’Alta Garrotxa.

  Madelina Necula ha col·laborat uns mesos amb el Consorci a través d’un conveni de cooperació educativa. Necula estudia Geografia, Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient a la Universitat de Girona.

  Segons ha informat, el Consorci de l’Alta Garrotxa, la redacció de l’estudi està inclosa en el programa d’actuacions de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Es tracta d’un document que a la Garrotxa és gestionat pel Consorci de l’Alta Garrotxa i pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  Consideren que la feina de Madelina Necula significarà una millora en el coneixement dels espais naturals de la Garrotxa i que serà d’utilitat pel Consorci per desenvolupar futures tasques de gestió i planificació de l’ús públic i la protecció ambiental coherents amb la realitat territorial.

  La realitat és que en els darrers temps el Consorci de l’Alta Garrotxa ha detectat un considerable augment de persones que entren a l’espai natural per banyar-se. De fet, a l’entrada de l’Alta Garrotxa poc abans de Sadernes (Sales de Llierca) i dins del terme de Tortellà hi ha una important zona de bany situada sota del pont medieval del Llierca (fa poc millorat). Per accedir-hi només cal aparcar i baixar un sender.

  Després, ja més a l’interior i amb accés prohibit als vehicles durant bona part de l’any, hi ha la riera de Sant Aniol. Es tracta d’un rierol de muntanya que disposa de petites gorgues aptes pel bany.

  Els responsables polítics i tècnics del Consorci de l’Alta Garrotxa, a l’estiu passat, van visitar l’experiència de control turístic dels gorgs del Torrent de la Cabana a Campdevànol i ja varen anunciar que demanarien un estudi per poder prendre decisions sobre l’augment del turisme.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: