Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El retard en el centre de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca obliga a renovar la planta d´Olot

Posted by lejarza en 21 marzo, 2015


El retard en el centre de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca obliga a renovar la planta d´Olot

Olot – X.V. – Argelaguer – Vall del Llierca

L’Ajuntament d’Olot va aprovar al darrer ple (amb l’abstenció del PSC i els vots a favor de PXC, ERC i PPC) allargar dos anys la concessió dels residus i la neteja viària.

A canvi, l’empresa concessionària s’haurà de fer càrrec de millores per valor de 442.000€ en la planta de transferència de residus.

Quan l’Ajuntament i l’empresa concessionària van establir el contracte de residus i neteja viària al 2012, la previsió era que el centre de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca estigués en servei al 2014.

Per culpa de la situació financera de la Generalitat no ho està, i l’Ajuntament no ha tingut altra sortida que arribar a un acord amb la concessió.

Una altra opció era que l’Ajuntament és pagués del seu pressupost els 442.000€ de la millora.

“Com vostès recordaran -va exposar Josep Gelís (regidor d’Hisenda per CiU)-, el nou contracte de recollida i neteja viària es va iniciar el 2012 i el contracte preveia que el 2014 el centre de triatge de Sant Jaume de Llierca estaria acabat i, per tant, quedava sense utilització pràctica la planta de transferència que tenim al polígon”.

“No ho tenim clar -va dir Josep Guix (portaveu del PSC)- tal com està, la planta és un perill, però ens hauria agradat més pagar des de l’Ajuntament de dret i sense compromisos”. Va precisar: “Les concessions són complicades i complexes i van contra l’economia i el bon fer”. Guix va incidir: “També hauríem de demanar responsabilitats de per què no està feta la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca tal com estava previst en el plec de condicions”.

La reacció de CiU va anar a càrrec de Josep Gelis, el qual va argumentar que s’ha fet per pagar menys i no haver de pujar el rebut de la recollida d’escombraries.

La Generalitat de Catalunya considerar inviable el projecte de la planta de triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa al Ajuntament de Sant Jaume de Llierca Juan R. lejarza d´Argelaguer

La Generalitat de Catalunya considerar inviable el projecte de la planta de triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa al Ajuntament de Sant Jaume de Llierca
Juan R. lejarza d´Argelaguer

Una respuesta para “El retard en el centre de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca obliga a renovar la planta d´Olot”

 1. lejarza said

  Demanen 469.47€ a l´ACA per a la planta de compostatge d´Olot

  S’invertiran en el compostatge, en prevenció de riscos laborals i millores de les xarxes de comunicacions

  08.04.2015

  OLOT | X.V. El Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat demanar 469.472 € a l’Agència Catalana de l’Aigua. La destinació dels diners és la millora de les instal·lacions de la Planta de Compostatge de la Garrotxa, situada al terme municipal d’Olot. La planta forma part del sistema públic de tractament de fangs de Catalunya i per tant el finançament de l’explotació de les instal·lacions va a càrrec dels pressupostos de l’ACA.

  Es tracta d’una instal·lació que rep unes 10.000 tones de residus orgànics a l’any i les converteix en adobs per a la terra. A més dels residus orgànics i domèstics de la recollida selectiva, també tracta els fangs resultat de la depuració de les aigües de la Garrotxa.

  La destinació dels 469.472 € es reparteix en la millora del procés de compostatge de fangs, en mesures de prevenció de riscos laborals, millores de les xarxes de comunicacions i millores d’eficiència energètica.

  La Planta de Compostatge va ser posada en servei el 2005. L’Agència de Residus de Catalunya va finançar-ne el 80% mitjançant fons de cohesió, i lAgència Catalana de l’Aigua el 20% restant.

  En data 4 de març de 2008, l’Agència de Residus de Catalunya va aprovar una resolució de cessió de la Planta a favor del Consell Comarcal de la Garrotxa tal i com preveia un conveni signat abans per a la contrucció de la instal·lació.

  En data 13 de març del 2009, el Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va acceptar la cessió de la Planta de Compostatge de la Garrotxa i va ampliar el termini de contracte d’explotació amb l’empresa Aqualogy Medioambiente, fins a l’any 2023.

  Es tracta d’un equipament clau per al model de recollida en base al reciclatge a la comarca. El seu ús ha facilitat la reducció en les tones de residus duts a l’abocador de Beuda.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: