Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Ministerio de Fomento mantiene una reunión con la Generalitat de Cataluña y los ayuntamientos de Olot y La Vall de Bianya para el trazado de la carretera N-260

Posted by lejarza en 3 marzo, 2015


El Ministerio de Fomento mantiene una reunión con la Generalitat de Cataluña y los ayuntamientos de Olot y La Vall de Bianya para el trazado de la carretera N-260

Argelaguer – Vall del Llierca – Nota de prensa del Ministerio de Fomento, lunes, 2 de marzo de 2015

El Ministerio de Fomento mantiene una reunión con la Generalitat de Cataluña y los ayuntamientos de Olot y La Vall de Bianya para tratar el desarrollo del trazado de la carretera N-260, a su paso por ambos municipios

El secretario general de Infraestructuras del Ministerio de Fomento, Manuel Niño, se ha reunido hoy con los alcaldes de Olot y La Vall de Bianya para analizar el Estudio Informativo del proyecto del nuevo trazado de la carretera N-260 entre Olot y el enlace con la carretera C-38.

A la reunión también ha asistido el secretario de Infraestructuras y Movilidad de la Generalitat de Cataluña, Ricard Font.

En el encuentro los asistentes han compartido el objetivo de continuar avanzando en los trámites y actuaciones necesarias para el desarrollo de este proyecto que tiene por objeto mejorar la funcionalidad del Eje Pirenaico en el tramo considerado a su paso por Olot y La Vall de Bianya.

El Ministerio de Fomento inició el trámite de información pública del proyecto el pasado 27 de diciembre de 2014, mediante su publicación en el BOE.

Durante el periodo de información pública el Estudio Informativo ha podido ser examinado en la Demarcación de Carreteras del Estado en Cataluña, Unidad de Carreteras de Girona, así como en las corporaciones locales afectadas de Olot, Sant Joan de les Abadesses y La Vall de Bianya en la provincia de Girona.

Actualmente el Ministerio de Fomento está recibiendo las alegaciones realizadas tanto de particulares como instituciones.

Una vez recibidas y analizadas todas las alegaciones sobre las alternativas estudiadas para el proyecto, el Ministerio de Fomento redactará un informe sobre las alegaciones presentadas, que concluirá finalmente con el trazado de la alternativa que se estime más adecuada para el interés general, y remitirá el estudio con las alegaciones al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente para emisión de la preceptiva Declaración de Impacto Ambiental.

Durante la reunión, el Ayuntamiento de Olot ha mostrado su acuerdo a la propuesta realizada en el Estudio Informativo por el Ministerio de Fomento para el desarrollo de un nuevo trazado en variante de la N-260 en el término municipal, que conecte con la carretera C-37.

Por su parte, el Ayuntamiento de La Vall de Bianya ha manifestado su interés en que en la zona del trazado a su paso por el municipio se opte por mantener el trazado de la carretera N-260 actualmente existente, realizando las mejoras necesarias sobre la traza actual para dotarlo de prestaciones similares a las de otros tramos del Eje Pirenaico.

En este sentido desde el Ministerio de Fomento se ha indicado que una vez se haya realizado el correspondiente análisis de todas las alegaciones formuladas por parte de las administraciones, organismos y particulares interesados, se estará en disposición de elegir la alternativa que mejor responda al interés general de los ciudadanos.

Tras este proceso, y a la vista de las alegaciones realizadas, la alternativa cuyo desarrollo propondrá como finalmente más favorable será consensuada y plenamente acordada con los ayuntamientos y los organismos e instituciones afectados.

Argelaguer N260 carretera Ministerio de Fomento

Argelaguer N260 carretera Ministerio de Fomento

Anuncios

3 comentarios to “El Ministerio de Fomento mantiene una reunión con la Generalitat de Cataluña y los ayuntamientos de Olot y La Vall de Bianya para el trazado de la carretera N-260”

 1. lejarza said

  Foment es compromet a “acordar plenament” amb la Vall de Bianya el traçat de la variant d’Olot

  El Ministeri de Foment s’ha compromès a consensuar i a “acordar plenament” amb els municipis afectats el traçat final de la variant d’Olot. El projecte va sortir a informació pública el 27 de desembre de l’any passat a través de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El recorregut projectat ha aixecat malestar al territori perquè afecta un tram d’alt valor agrícola i ambiental de la Vall de Bianya, que proposa com a alternativa mantenir la carretera actual fent-hi “les millores necessàries”. El secretari general d’Infraestructures s’ha reunit amb la Generalitat i els ajuntaments afectats i ha assegurat que definirà el traçat final tenint en compte el contingut de les al·legacions.

  La variant d’Olot és un projecte llargament reivindicat a la Garrotxa. Aquesta infraestructura ha de servir per descongestionar el trànsit que creua la capital i, alhora, millorar la connexió de la comarca amb Osona, l’Alt Empordà i el Ripollès. Segons càlculs tècnics, la meitat dels 40.000 vehicles que travessen la ciutat utilitzarien la variant.
  La publicació dels estudis informatius per part del Ministeri de Foment, però, ha aixecat polseguera perquè la nova carretera discorre “pel corredor natural de la Vall de Bianya” en paral·lel al traçat de l’actual. L’ajuntament afectat ha rebut el suport de tota la comarca a l’hora de defensar l’anomenada “alternativa zero” que proposa “disgregar” els dos projectes per poder construir quan més aviat millor la variant d’Olot però deixant per més endavant el tram que passa per la Vall de Bianya.

  Aquest dilluns, el secretari general d’Infraestructures s’ha reunit amb la Generalitat i els ajuntaments afectats per abordar el traçat futur de la carretera N-260 entre Olot i l’enllaç amb la carretera C-38. Segons informen en un comunicat, Foment ha detallat que un cop analitzin les al·legacions formulades per part d’administracions, organismes i particular escolliran l’alternativa que “respongui millor a l’interès general dels ciutadans”.
  A més, s’ha compromès a definir el traçat de forma consensuada i plenament acordada amb els ajuntaments i institucions afectats. Foment recorda que el projecte té com a objectiu final millorar la funcionalitat de l’Eix Pirinenc.
  Madrid (ACN)

 2. lejarza said

  Eficiencia nacionalista

  Andrés Oviedo

  Hace unos años a alguna mente iluminada de la Generalitat se le ocurrió construir una autovía con peaje en la sombra para satisfacer el “enorme” flujo circulatorio entre las localidades de Centelles y Ripoll.

  Con el paso de los años, la obra ha demostrado su completa falta de rentabilidad y la broma nos va a acabar costando a todos los contribuyentes 275 millones de euros de las arcas públicas.

  Me acuerdo de que no hace mucho el nacionalismo catalán exigía al Gobierno central no invertir en el AVE a Galicia o en carreteras de Andalucía por no ser eficiente.

  Por lo visto, a tres millones de gallegos no se les puede construir una vía rápida para tardar menos de diez horas en llegar a Madrid.

  En cambio, una autopista de cuatro carriles para unos miles de catalanes construida en la Catalunya interior es un ejemplo irrefutable de alta “eficiencia”.

  L´Autovia Catalunya-17 en fallida amb un cost de 280 milions d’euros

  “L’ombra de les autopistes radials de Madrid, rescatades per l’Estat, plana entorn del cas de la C-17”

  https://llierca.wordpress.com/2015/01/09/lautovia-catalunya-17-en-fallida-amb-un-cost-de-280-milions-deuros/

 3. lejarza said

  Menys asfalt per a la futura variant nord d’Olot

   Un ‘lobby’ lligat a la UPC proposa que es desdobli només al tram olotí i que la resta fins als enllaços a Bracons sigui d’un sol carril per sentit

   Aposta per reforçar el transport públic intercomarcal

  Jordi Casas – Olot

  La variant d’Olot desdoblada només és una necessitat fins abans del túnel projectat que unirà Olot i les Preses i que donarà continuïtat a l’autovia A-26 (eix pirinenc). Ho afirma un estudi del grup Intra Scape Lab, creat a l’entorn de l’Escola d’Enginyers i Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que aplega geògrafs, enginyers, historiadors, economistes i arquitectes.

  La solució un més un, és a dir, d’un carril per sentit de circulació, és la que s’hauria d’aplicar a l’enllaç d’aquesta variant amb els accessos al túnel de Bracons, o sigui, el que sempre s’ha anomenat futura variant de les Preses.

  Aquesta proposta és el resultat d’un taller amb estudiants de postgrau i es recull en un document que es publicarà en la col·lecció de treballs de postgrau de la UPC i que inaugura la secció dedicada al medi ambient. En format digital serà de consulta oberta a tothom i, en paper, s’haurà de demanar i adquirir a través de la plataforma Amazon.

  El responsable d’aquest estudi, l’enginyer de camins de la UPC Francesc Magrinyà, ha explicat que el punt de partida ha estat l’anàlisi de si a l’autopista AP-7 li cal variant, és a dir, eixos viaris de gran capacitat. Segons ell, els estudis sobre les necessitats viàries de la comarca de la Garrotxa han fixat el paradigma que el trànsit és un benefici per a l’economia garrotxina i això, sempre segons el seu parer, no és cert. “El túnel de Bracons, a l’eix Vic-Olot, té utilitat com a connexió intercomarcal i així ho perceben els habitants de la Garrotxa i d’Osona”, afirma. I lamenta: “En aquest país no s’ha fet mai un debat sobre els eixos de gran recorregut.”

  L’estudi, a més, constata que hi ha clarament definit un eix industrial entre Olot, Sant Joan les Fonts i Besalú, majoritàriament amb mobilitat comarcal. Per això, defensa que es reforci el transport públic intercomarcal, ja que, en l’actualitat, té una freqüència d’una hora entre servei i servei, totalment insuficient per ser una bona alternativa per a la mobilitat interna dels garrotxins.

  Segons l’estudi, cal tenir en compte també el valor del patrimoni natural i del sector turístic i la identitat cultural de la comarca, i no només fer una lectura econòmica de les necessitats viàries de la Garrotxa. Per això, aposta per analitzar i millorar el traçat històric i potenciar la mobilitat amb transport públic, o a peu o amb bicicleta per als trajectes interns.

  LA XIFRA 2 administracions intervenen en la redacció del projecte i en l’execució de les obres de la variant d’Olot.

  LA FRASE La lectura econòmica no és que com més infraestructures més desenvolupament

  Francesc Magrinyà enginyer de camins de la Universitat politècnica

  LA DATA 2016 és la data avançada per la Generalitat per iniciar les obres en aquest tram, si hi ha disponibilitat pressupostària.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: