Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat no es presenta a les eleccions municipals

Posted by lejarza en 26 febrero, 2015


Comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat no es presenta a les eleccions municipals

Argelaguer Vall del Llierca

Ara ja comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat del partit de Jordi Pujol CiU, a dit que el seu equip de Govern municipal CiU-ERC, no es presentan a les eleccions municipals de maig a l’Ajuntament, per que s’aguanten d’un fil i amb serioses dificultats per governar.

De fet, l’època de les majories absolutes de CiU-ERC va quedant enrere i ens haurem d’acostumar a una corporació municipal configuradà per sensibilitats diferents on els nous regidors hauran de ser experts negociadors per poder tirar endavant qualsevol tema.

No sé si això és bo o dolent, però el que és segur és que ens espera un panorama polític on ser alcalde o alcaldessa ja no dependrà de la voluntat popular dels veïns sinó de la unió d’interessos de les diferents entitats associativas.

Si en els darrers temps hem hagut de veure com el Ajuntament d´Argelaguer s’havien d’acostumar a gestionar misèries, ara nosaltres, els veïns, ens haurem d’acostumar a veure com s’aprèn a gestionar sensibilitats i visions polítiques totalment diferents i com aquestes repercuteixen en el dia a dia del nostre poble.

Amb aquest panorama, si ja era difícil trobar voluntaris per anar a la llista de CiU-Argelaguer, el partit de la corrupció, ara la cosa es complica i dubto que siguin gaires els ciutadans de gran vàlua que es vulguin arriscar a formar part de CiU o ERC-Argelaguer.

El risc és saber qui formarà aquest govern municipal i fins a quin punt no es pot convertir la política municipal d´Argelaguer, en un fangueig.

Xavier Quintana Ricart del Govern Municipal de l´Ajuntament CiU-ERC ¡¡Enderroc Ja Dignifiquem la plaça!! de la Generalitat de Catalunya

Xavier Quintana Ricart del Govern Municipal de l´Ajuntament CiU-ERC ¡¡Enderroc Ja Dignifiquem la plaça!! de la Generalitat de Catalunya

2 comentarios para “Comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat no es presenta a les eleccions municipals”

 1. lejarza said

  Els de CiU-ERC de l´Ajuntament d´Argelaguer, van creure que “fent-la grossa” ells quedarien tapats per la seva gran mentida i nosaltres ofegats per aquesta.

  Durant un temps això ha anat així.

  Ara estem dats, beneïts i sofregits, mentre que els nostres botxins polítics, culturals i intel·lectuals continuen bramant que la culpa no és d’ells.

 2. lejarza said

  JOAQUIM PAGÈS ALCALDE DE TORTELLÀ (IDT-PM)

  “sempre he defensat que cal regeneració democràtica, no et pots eternitzar en els càrrecs”

  Joaquim Pagès i Manté (1945) va accedir a l’alcaldia el 2005, en mig d’un mandat, tal com s’havia acordat amb l’altra candidatura, de CiU.

  Admet que governar implica “trepitjar algun ull de poll”, però no es penedeix de cap decisió: “Les he pres a consciència i a benefici del poble. Un alcalde té unes obligacions i ha de defensar l’interès públic.”

  “Cal donar pas a altra gent”

  L’alcalde de l’última dècada fa un balanç satisfactori dels dos mandats i mig en què ha governat

  No es torna a presentar perquè sempre ha defensat –diu– la regeneració democràtica

  Garrotxa 02/03/15 – TORTELLÀ – RAMON ESTÉBAN

  Vostè i tots els seus regidors ja han anunciat que no es tornaran a presentar. Donen per complert el seu projecte?

  Ens vam presentar ara fa 12 anys perquè s’havia anunciat que es presentava un candidat que no estava empadronat a Tortellà. És legal però no ho trobo bé.

  Estem parlant de Víctor Gay, alcaldable de CiU?

  Sí, però la persona en concret és el menys important. T’imagines què es diria, si el president de la Generalitat no estigués empadronat a Catalunya? Posarien el crit al cel, no?

  M’està dient que van muntar la candidatura només per aquesta raó?

  No, no, això va ser un dels motius. També hi havia la qüestió de la gossera, de la pedrera, etc. Vam decidir uns eixos d’actuació del que ens semblava que havia de ser el municipi. Primer, que fos net i endreçat. També, unes línies d’activitats cultural, d’atenció a la gent gran i d’atenció a les mares i als nens més petits. Tot això ho hem aconseguit. Només has de mirar el poble, que està net i polit, amb contenidors soterrats, parcs… Per a la gent gran? Tenim un centre de dia, amb conveni amb Benestar Social de la Garrotxa, un dispensari i una sala de lectura en condicions, etc. Val. Després, pensant en les famílies de gent jove, vam pensar en una llar d’infants.

  Encara no l’han posat en servei.

  Les circumstàncies no hi han ajudat. Havíem previst un creixement demogràfic –moderat– i, per tant, era convenient tenir la llar d’infants. De cop i volta ve la davallada i ens trobem que l’aportació de la Generalitat per nen i any passa de 1.800 a menys de la meitat. Què vam fer? Doncs aprofitar l’edifici per a activitats culturals i d’altres i, quan es pugui, obrirem la llar d’infants, que, per cert, al municipi només li ha costat 24.000 euros. El que no farem és fer entrar el clau per la cabota i ens gastarem 40.000 euros cada any, sent un poble que tenim 600.000 euros de pressupost. No ens ho podem permetre. Ja s’anirà veient, però almenys l’equipament ja hi és. Després, en l’escola, no hem parat d’invertir-hi. Ara mateix tenim una subvenció de 70.000 euros per canviar-ne les obertures i millorar-ne l’aïllament. S’executarà els pròxims mesos. Tema cultural: hem col·locat plaques de personatges en diferents llocs, escultures de categoria, exposicions… I en finançament, cap problema. Tenim un deute de tan sols el 7,3%. Vam solucionar el tema de la gossera…

  La pedrera, en canvi, encara no l’han restaurat.

  Sí, encara continua pendent, però almenys no crea molèsties. Hem guanyat cinc contenciosos, però estem allà mateix, hem de veure com evoluciona el tema. Més coses: hem procurat informar de totes les decisions i sempre hem estat independents. És veritat que ens hem presentat amb el suport del PSC, però mai ens han exigit res.

  Per què no volen continuar?

  Perquè sempre he defensat que cal regeneració democràtica, no et pots eternitzar en els càrrecs. Un problema que té el país és l’enquistament de personatges que quan fan la primera comunió ja van en cotxe oficial i quan es moren encara hi van. Per això obrem en conseqüència: fem un pas enrere i que surtin noves iniciatives. Hi haurà gent que no opinarà com nosaltres, i ho respecto. Però nosaltres creiem que s’ha de donar pas a altres punts de vista i a Tortellà hi ha molta gent preparada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: