Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’ICS, i els seus passadissos merkelians

Posted by lejarza en 18 febrero, 2015


L’ICS, i els seus passadissos merkelians


Ariel Reinhardt


Trueta, urgències, dia 8-2-2015. Febre i esput sanguinolent. Passadís amb dues fileres de lliteres, deixaven una via central per la qual transitar.

La meva dona que va poder acompanyar-me havia d’apartar-se cada vegada que passava una llitera.


Vexació 1. M’han de posar vies per subministrar antibiòtic i sèrum. Al passadís és impossible fer-ho i busquen un lloc menys caòtic. Em traslladen a un habitacle amb caixes apilades i armaris, la llitera només entra en diagonal. La infermera em va posar una via en cada braç, per passar d’un costat a un altre de la llitera va haver de fer filigranes, l’espai era ínfim. Torno al corredor.


Vexació 2. L’ocupant de la llitera contigua per la meva capçalera va començar a vomitar, va aparèixer una bossa de plàstic del tot insuficient, requeria una palangana, així que entre orella i orella, tenia una víctima més del passadís que em regalava els seus vòmits.


Vexació 3. Infermera necessito orinar, va mirar a banda i banda, ho va decidir en segons, va agafar la llitera, i em va dipositar en terreny de ningú, va agafar un paravent per simular certa intimitat ja que seguia en contacte visual amb qualsevol que passés al meu costat, vaig orinar entre un anar i venir de personal.

Res és gratuït i menys producte de l’atzar o improvisació.

Darrere d’aquestes vexacions hi ha éssers que dissenyen estratègies gràfiques en mà, emparats en conceptes d’austeritat, competitivitat.


Era urgent una imatge que em traslladés, el massís del Montgrí, navego en caiac per aquí, és un paisatge impressionant, estava fora del passadís infecte.

També vaig imaginar els familiars d’aquests éssers grisos, els de la batuta. Imaginar els seus fills en el paper del senyoret Julián, darrera escena de la pel·lícula La pocilga de Pasolini.


Agraeixo la tasca del personal sanitari.

2 comentarios para “L’ICS, i els seus passadissos merkelians”

 1. lejarza said

  Llistes d’espera

  Josep Castells i Bofill

  El conseller Boi, amb les llistes d’espera, si diu una veritat és que s’equivoca. Segons diaris, les retallades del conseller disparen les llistes d’espera un 51%. Però diu que no hem pas de patir per ser atesos i es compromet a acabar amb les demores de més de sis mesos per operar-se. Triomfalisme rajoniano: la sanitat, va bé!

  Un conegut està en llista d’espera des del 2013. Sí, sí, 2013, no m’he pas equivocat. Pren una quantitat important de medicaments forts, no té qualitat de vida, li costa caminar, va amb crosses. Quan li ve un agreujament s’ha de quedar al llit. Té 62 anys, quan el conseller atribueix l’augment de les llistes d’espera a l’envelliment de la població.

  L’especialista ha dit que l’operarà en el curs d’aquest any ja que la llista d’espera per aquesta operació és de màxim 2 anys, i a causa de les retallades no es pot gestionar abans, per manca de quiròfans.

  Ell està en baixa laboral (i ja no podrà tornar a treballar perquè li estan tramitant la incapacitat laboral, és a dir que perdrà el seu lloc de treball). En aquesta situació, la baixa la paga la S.S., el seguiment el fa la mútua, que paga l’empresa. Els medicaments es copaguen amb les farmàcies.

  Potser es cansi d’esperar i vagi a una mútua o “pagant”. És a dir que al conseller no li costa res i ja li està bé aquesta situació.

  Des del 2013 fins ara, ell ha patit un calvari i ha pres molt medicament. Fer patir els malalts per “protocol” i negar les llistes d’espera és ser molt cínic. I no parlem de la dependència i de la “reprogramació de visites” a l’especialista i el de “ja no hi ha hores per al CAP”.

  La Sanitat, va bé!

  Els polítics no retallen partides amb els seus sous, cotxes oficials, Visa, assessors, informes falsos i inútils, càrrecs de confiança, a llogar altres edificis i no fer servir els propis.

 2. lejarza said

  Critiquen “l´empobriment” del Trueta i el Santa Caterina de Girona arran de la unificació

  GIRONA/BARCELONA | A. CARMONA/ACN Treballadors de l’hospital Josep Trueta de Girona i del Santa Caterina de Salt van criticar ahir de nou el procés d’unificació dels dos centres, ja que, al seu parer, amaga “el desmantellament i l’empobriment” de les dues institucions. En una protesta que es va iniciar a l’hospital saltenc, es va desplaçar al davant de la seu de la Generalitat a Girona i va acabar davant del Trueta, van mostrar el seu rebuig a la unificació hospitalària, l’anomenat projecte CIMS, ja que asseguren que ha portat “més opacitat a la gestió sanitària i en conseqüència, l’empitjorament de la qualitat assistencial dels pacients gironins”.
  A través d’un comunicat consensuat entre els sindicats de la Junta de Personal del Trueta i el Comitè d’Empresa del Santa Caterina, els treballadors van reiterar que “la manca d’informació, contradiciccions i l’opacitat en els comptes de les dues empreses i del projecte CIMS han estat una constant”.
  Asseguren que a través dels lligams entre les dues empreses, el Govern treballa en la “fragmentació i privatització de la sanitat pública”, posant com a exemple l’externalització del servei d’al·lergologia del Trueta o la subrogació del servei de radiodiagnòstic de Salt a l’IDI.
  A més, critiquen que els estan “obligant a canviar el model d’atenció sanitària” a través de la implantació del mètode de treball Lean, desenvolupat per a la producció en cadena a les fàbriques de Toyota, “on el pacient es converteix en un producte que cal enllestir ràpid i amb pocs costos” i “ja no se’l tracta de forma integral”, asseguren.

  “Trossejar” l’ICS
  D’altra banda, en una roda de premsa al Parlament, la CUP va denunciar el que, segons ells, és un procés creixent de privatització i “desmantellament” del sistema sanitari públic català, posant com a exemple casos d’arreu del territori com la unificació del Trueta i del Santa Caterina.
  La diputada Isabel Vallet va acusar l’anterior consellera de Salut, Marina Geli, i l’actual, Boi Ruiz, de basar-se en informes de la consultora PricewaterhouseCoopers per “trossejar” l’Institut Català de la Salut per fer-lo “eficient econòmicament” als territoris. Per això, va alertar a Ruiz que “si no cessa en l’intent opac i antidemocràtic”, la CUP lluitarà en tots els fronts possibles, inclosa la justícia penal, l’Oficina Antifrau, el Síndic de Greuges, el Parlament, els ajuntaments, els comitès d’empresa, les manifestacions al carrer o les tancades als centres de salut.
  Vallet va reiterar la seva crítica a les “portes giratòries contínues” entre el sector públic i el privat i als “favors polítics” que, segons ella, comporten el nomenament a dit de gestors d’ens público-privats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: