Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Caixa Innvierte Industria entra en l’accionariat de Tecalum de Tortellà

Posted by lejarza en 13 febrero, 2015


Caixa Innvierte Industria entra en l’accionariat de Tecalum de Tortellà

Argelaguer – Vall del Llierca

Caixa Innvierte Industria, un fons d’inversió impulsat per l’entitat financera en la qual també participen CDTI i l’Institut Català de Finances (ICF), acaben d’entrar en el capital de Tecalum, grup dedicat a la fabricació de peces d’alumini amb seu a Tortellà (Vall del Llierca). L’entrada del soci financer, avançada pel diari Expansión, s’ha fet a través d’una ampliació de capital que permetrà accelerar el creixement de Tecalum al Canadà i els Estats Units.

L´Ampliació de capital suposa una injecció de 4,3 milions d’euros, i ha comptat també amb l’aportació del president del Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó i Tribó que ocupa la presidència des de l`any 2006, propietàri de Tecalum, Sansalvadó segueix controlant la majoria de l’accionariat, i és president de la Fundació Catalunya-La Pedrera. La seva trajectòria va estar vinculada al grup Àrees, del qual va ser un dels seus principals accionistes, encara que es va desvincular de la companyia el 2001 en vendre la seva participació a Elior. Sansalvadó presideix també L’Agrícola Regional, empresa encarregada de gestionar els serveis hotelers i de restauració del monestir de Montserrat, va presidir el portal Emagister i ha estat vinculat amb les fundacions Pere Tarrés i Enriqueta Villavecchia

Amb els diners, Tecalum-Tortellà preveu accelerar els seus plans al Canadà, on ja participa en una aliança, amb el 24% de Pexal Tecalum, que ha posat en marxa una planta d’extrusió d’alumini al Quebec, el grup té intenció de posar en marxa un nou centre de producció al Quebec amb un soci local que suposarà una inversió de 600.000 euros. L’inici de la producció en aquesta nova planta situada en l’anomenda com la Vall de L’Alumini és imminent.

Amb una facturació de 13 milions d’euros l’any 2014, Tecalum va incrementar un 7% les seves vendes anuals, entre els clients de Tecalum hi ha empreses del sector ferroviari, com Alstom o Talgo, però també Ikea, per a qui fabrica algunes peces dels seus mobles.

Vall del Llierca Tortellà Fira de la Quaresma any 2012 (by Lejarza)

Vall del Llierca Tortellà (by Lejarza)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: