Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Eleccions Municipals any 2015 a la comarca de la Garrotxa

Posted by lejarza en 24 enero, 2015


Eleccions Municipals any 2015 a la comarca de la Garrotxa

Argelaguer – Vall del Llierca

Lluís Guinó de Besalú (CiU-Olot), Josep Companys de Santa Pau (ERC-Olot), Ferran Puig de Sant Jaume de Llierca (ERC-Olot), Santi Reixach de Vall de Bianya (CiU-Olot), Joan Espona de Sant Joan les Fonts (CiU-Olot) i Eduard Llorà de Les Planes (CiU-Olot) són alguns dels actuals alcaldes que tornaran a estar als cartells electorals de les properes municipals.


Són alguns dels alcaldables que han fet pública la voluntat de continuar. De moment, l’única coneguda que ha confirmat que no estarà al capdavant de cap llista és Eulàlia Massana l’alcaldessa de Riudaura per ERC-Olot.


De moment, no han transcendit gaire més novetats referents a la preparació de les municipals. Només se sap que ERC-Olot treballa per fer llistes a Besalú i Sant Joan les Fonts, localitats amb llista única de CiU-Olot a les passades municipals.

A Sant Joan hi ha una llista de la CUP-Olot quasi confirmada i Plataforma per Catalunya (PxC-Olot) ha indicat que hi presentarà candidatura. Així doncs d’una sola candidatura el 2011 poden haver-n’hi quatre.

A Argelaguer, no ha transcendit cap novetat referent a si l’actual alcalde i conseller d’Ordenació del Territori del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Dorca Serrat de CiU-Olot, si es prepara per les eleccions municipals de maig, ni si serà rellevat per Xavier Quintana Ricart.


A l’altra extrem de la comarca, a les Planes d’Hostoles, Josep Soler (Independents per les Planes-PM) ha indicat que no sap si el grup tornarà a repetir. el Grup d’Unitat Planenca l’altra formació a l’oposició ha confirmat que no es presentarà. Concepció Usan (Grup Unitat Planenca) va matisar a Ràdio les Planes que potser es presentaran amb un partit.

A Sant Jaume de Llierca va transcendir una de les primeres novetats confirmades de la preparació de les candidatures. Jordi Cargol serà el candidat de CiU-Olot a Sant Jaume de Llierca, rellevarà Sònia Juanola, la qual va anar al davant al 2011 en plena efervescència de la polèmica de la planta de triatge.

Els fantasmes del Consell Comarcal de la Garrotxa ¡El gobierno hará lo que tiene que hacer! Alcalde d’Argelaguer, Josep Dorca Serrat Ordenació del Territori, Mobilitat i Seguretat Pública del Consell Comarcal de la Garrotxa (by lejarza)

Els fantasmes del Consell Comarcal de la Garrotxa
¡El gobierno hará lo que tiene que hacer!
Alcalde d’Argelaguer, Josep Dorca Serrat Ordenació del Territori, Mobilitat i Seguretat Pública del Consell Comarcal de la Garrotxa (by lejarza)

87 respuestas hasta “Eleccions Municipals any 2015 a la comarca de la Garrotxa”

 1. lejarza said

  Les mentides de Giraut, l´anestesista Corominas i/o la manca total d´ètica política

  JOSEP M. AMARGANT I CODINA · REPRESENTANT DEL C-SIF A LA DIPUTACIÓ DE GIRONA (La Justícia investiga la Diputació de Girona)

  Una dita molt popular a la Castella del segle XVIII, deia que «Para ser mentiroso hay que ser memorioso». I sense anar tan lluny en el temps, a casa nostra encara avui es diu que «és més fàcil enxampar un mentider que a un coix». Sense cap mena de dubte aquesta última és de total aplicació a Joan Giraut.

  Capítol a part mereix el Sr. Josep M. Corominas, diputat provincial, alcalde d’Olot i anestesista, alhora que fonamentalista polític, el qual el dret constitucional de poder opinar amb total llibertat li és del tot desconegut, ja que quan es vol escapçar el mateix, hi ha diversos sistemes, i el seu, ha estat pressionar perquè els meus articles no vegin la llum o si més no, almenys censurar la part on vostè hi surt perjudicat. Magnífic exemple de companyerisme polític, el seu.

  Sr. Corominas, a mi no m’han de posar a més comissions ni a la Junta de Govern, etc. per tal de posar-me al dia pels diners en concepte de bestreta cobrats per endavant per no haver complert les meves obligacions per les quals els contribuents gironins el paguem. ¿Ja ho saben els olotins tot això i que a més és el polític del món local que més cobra de les comarques gironines, tal com va publicar en el seu moment un mitjà de comunicació? Quan comenta amb companys seus que aquest tema de les assistències el posa a 1.000 devia voler dir que el posa a 42.000. No és estrany doncs que pugui anar canviant de vaixell, però imagino que deu ser perquè vol ser dels primers a arribar a Ítaca des de Roses.
  No sap que molts companys seus de la comarca (i fora d’ella) opinen que vostè te un afany desmesurat de poder, doncs diuen que vol ser president de la Diputació, diputat al Parlament i últimament també es decanta per voler presidir l’AMI. No s’ha plantejat també presidir la comunitat de propietaris?

  Qui s’ha cregut que és per intentar retallar el meu dret a expressar-me i opinar lliure i públicament?

  Vostè seria un magnífic alcalde del castrisme ja que podria actuar de la forma que ho ha fet al GRANMA, diari oficial del partit comunista sense cap tipus de problema. Encara no sap que la censura va morir un llunyà novembre de 1975? És que encara ha quedat ancorat al No-Do? Miri, si vol un bon consell, s’apunti a classes del que representa la llibertat d’expressió, pilar fonamental de tot Estat democràtic, matèria en la qual suspèn rotundament per la seva forma d’actuar i sobretot no falti a cap de les reunions corporatives així a final de legislatura la seva regularització econòmica serà menys dolorosa.

  I la Sindicatura de Comptes? Bé gràcies, anar demanant temes de personal i en canvi no investiguen els càrrecs de confiança d’Unió que segueixen sense venir a treballar, els càrrecs electes i els seus emoluments per assistències, la creació de nous ens per cobrar més mentre la crisi segueix colpejant els gironins, altres històries corporatives i l’escàndol que representa tot el que està passant a la Diputació de Girona.

  Fins aviat Sr. President i que Déu us segueixi guardant molts anys (això sí sense faltar tant a la veritat).

 2. lejarza said

  Els partits es comprometen a fer una campanya austera a Olot

  OLOT | ACN Totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Olot han signat un compromís inèdit per fer una campanya austera i que no ompli la ciutat de propaganda. Tots els partits han acordat algunes limitacions amb l’objectiu de garantir que tothom doni a conèixer els programes però, alhora, que es faci d’una manera respectuosa amb l’espai públic i sense malbaratar recursos. Entre d’altres, destaca que es limita a 100 les banderoles que es penjaran als fanals -s’atorgaran per sorteig-, cada partit penjarà un màxim de quatre pancartes, només s’enviarà propaganda a les bústies dues vegades i s’establirà on es pot penjar informació electoral i en quins locals es celebren els mítings.

  Els grups de CiU-RCat, PSC, PxC i ERC han signat un acord amb l’objectiu que la propera campanya per a les municipals sigui austera i no hi hagi un dispendi de recursos destinats a la propaganda electoral. L’acord també està obert a què s’hi afegeixin d’altres partits que concorren a les eleccions i que actualment no tenen representació al consistori. De moment, tant la CUP com ICV estan avaluant la possiblitat d’adherir-s’hi.

  Segons han informat els grups que promouen l’acord, la voluntat és garantir que totes les candidatures puguin fer una bona campanya electoral i donar a conèixer programes i candidats. «No només és un dret, sinó un exercici democràtic que permet que totes les persones amb dret a vot puguin conèixer les diferents opcions polítiques i actuacions que es proposen pel seu municipi», recull l’acord. «Han de poder participar però sense que envaïm la seva intimitat», ha explicat l’alcalde, Josep Maria Corominas.

  Ara bé, els signants del compromís també reconeixen que els ciutadans demanen austeritat als polítics en un moment com l’actual marcat per la crisi i la manca de recursos. Igualment, consideren que cal respectar l’espai públic i que la campanya no suposi omplir de propaganda la ciutat.

  Tot plegat ha dut als grups municipals a adoptar diversos compromisos amb els ciutadans amb vistes a la propera campanya electoral. Entre aquests, destaquen mesures per limitar la propaganda tant per reduir la despesa de les campanyes com per no tenir tant impacte a la via pública.

  Limitacions a la propaganda

  Un dels acords limita a 100 el nombre de banderoles que els partits podran posar als fanals. A més, s’assignarà per sorteig quins fanals ocuparà cada grup. També s’estableix que, com a molt, cada partit podrà penjar quatre pancartes i sempre en espais proposats de de l’àrea de Via Pública, evitant penjar-los als arbres per no malmetre’ls. No es podran penjar ni cartells ni adhesius o banderoles a cap altre punt de la ciutat fora dels espais assignats i tots els partits es comprometen a retirar tot el material com a molt tres setmanes després de les eleccions.

  Els espais específics on es podrà penjar propaganda es posaran en coneixement de la Junta Electoral. Si es detecta que algun partit s’ho salta, s’informarà la junta i es proposarà que aquest material es retiri. Corominas ha assegurat que ha estat «senzill» posar-se d’acord amb tots els grups i diu que sentirien «molt orgullosos» si es convertissin en pioners i altres municipis també adoptessin acords d’aquest tipus.

  D’altra banda, també s’ha decidit que cada grup només podrà organitzar dos actes al carrer abans no arribi la campanya (que comença el 8 de maig) i que hauran de ser o bé per Sant Jordi o bé per la Fira de l’1 de Maig.

  Pel que fa a l’enviament de propaganda a les bústies dels olotins, també es limita a un màxim de dos enviament durant els tres mesos anteriors a les eleccions (a banda els partits podran enviar les paperetes de vot). Els grups també es comprometen a fer complir a les empreses que reparteixen aquesta informació el dret de molts ciutadans de no acceptar propaganda i publicitat.

  Debats i seus per als mítings

  Amb la voluntat que els ciutadans disposin del màxim d’informació i puguin contraposar les propostes de les diferents formacions polítiques els grups han acordat participar als debats organitzats per Olot TV i Ràdio Olot. Si són convidats a més debats, de forma conjunta valoraran si hi participen o no.

  Els partits també han decidit que els actes electorals es faran en locals determinats (que se cediran gratuïtament als grups durant la campanya, però no abans) i que seran: l’Hospici, el Teatre Principal, la Sala El Torin, IMPO, el Casal Maria i Can Trincheria. Si els grups necessiten material com cadires o taules serà facilitat gratuïtament per la Brigada Municipal, no així altres serveis com so, il·luminació o la neteja del local.

  A més, totes les forces signants del pacte constituiran una comissió de seguiment per consensuar qualsevol altre aspecte que no es reculli en el document inicial.

 3. lejarza said

  El vaixell que ve d’Ítaca

  JAUME REIXACH

  El terratrèmol de Grècia es deixarà sentir amb força a Catalunya i a l’Estat espanyol i tindrà un impacte directe en les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. El paral·lelisme entre Alex Tsipras, Ada Colau i Pablo Iglesias és evident, per molt que els grans mitjans de comunicació intentin crear un tallafoc i els representants locals de la «vella política» augurin tota mena de desgràcies als pobres grecs.

  La victòria de Syriza arriba en un bon moment. Les extraordinàries mesures d’expansió creditícia anunciades pel president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, dijous passat «inundaran» la zona euro de bitllets nous de trinca en els mesos a venir. A banda d’altres consideracions, aquesta decisió significa un canvi copernicà en les polítiques d’austericidi imposades per Angela Merkel, el BCE i l’FMI en els últims anys i que han tingut uns efectes socials devastadors, especialment en els països de l’àrea mediterrània.

  En aquest canvi de paradigma europeu, Alex Tsipras podrà exhibir, amb relativa rapidesa, resultats tangibles que, sens dubte, contribuiran a incrementar el seu prestigi internacional, en especial entre la legió de damnificats de l’eurozona. Grècia és un país petit, de només 11 milions d’habitants i el seu quadre macroeconòmic és fàcilment gestionable en un marc d’expansió monetària com el que ara encetem.

  Però Alex Tsipras i Syriza són portadors d’uns nous valors polítics, d’una nova ètica i d’una nova èpica. I aquest és el punt que més m’interessa ressaltar. La seva victòria porta un missatge explícit contra la corrupció, contra l’amiguisme, contra la cleptocràcia, contra les privatitzacions, contra la professionalització de la política, contra els abusos de la banca, contra la manipulació interessada dels grans mitjans de comunicació, contra les insuportables desigualtats socials, contra les elits que governen des de l’ombra i amaguen les seves fortunes en paradisos fiscals, contra la repressió policial i judicial dels febles, contra la impunitat dels poderosos i contra la xenofòbia.

  El desllorigador: administrar bé la riquesa pública, amb austeritat i responsabilitat, amb total transparència, sense despeses sumptuàries ni salaris estratosfèrics, pensant sempre en la gent més necessitada i garantint la igualtat d’oportunitats. En el cas grec, el redimensionament de l’elefantíac ministeri de Defensa –herència enverinada del «règim dels coronels»- pot suposar un gran estalvi pressupostari.

  Aquest potent missatge que ens arriba de l’altra riba de la Mediterrània és perfectament extrapolable a la realitat catalana i espanyola i, sens dubte, marcarà l’intens cicle electoral que ara comença. La plataforma creada per Guanyem, Podem, Procés Constituent i ICV-EUiA per concórrer a les pròximes eleccions municipals a la ciutat de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, està empeltada d’aquest vivificant esperit hel·lènic.

  Per això, no acabo d’entendre l’hostilitat amb què la candidatura d’Ada Colau ha estat rebuda des de l’àmbit independentista i, en especial, des d’ERC i la CUP i els seus satèl·lits mediàtics. En el fons, tots parlen del mateix i tenen els mateixos anhels. Amb una diferència: Ada Colau avantposa l’agenda social a l’agenda nacional i els independentistes consideren que aquesta prelació és un «anatema».

  Em sap greu, però molts independentistes catalans pateixen una accentuada miopia i no saben destriar el gra de la palla. En els temps que corren, la prioritat és desempallegar-nos de la corrupció i de la «vella política» que ha emparat la cleptocràcia i ha empobrit la població. El paradigma de tots aquests mals és CiU. No només pel cas Pujol i tota la corrua de fills. Què hem de pensar d’un govern presidit per Artur Mas i que inclou consellers tan «tocats» com Felip Puig, Boi Ruiz o Germà Gordó? Quin crèdit mereix Josep Antoni Duran i Lleida, la crossa de la federació nacionalista?

  Com pot pactar Oriol Junqueras amb Artur Mas, sabent que li pren el pèl? Com pot abraçar-se David Fernàndez amb qui és beneficiari d’un compte opac a Liechtenstein? Com poden l’ANC i Òmnium posar la seva contrastada capacitat de mobilització al servei dels interessos tàctics del carrer Còrsega?

  L’independentisme català està cavant la seva pròpia fossa entronitzant el lideratge d’Artur Mas i donant oxigen a CiU. No anem cap a Ítaca. Al contrari: des d’Ítaca acaba de salpar aquest diumenge un vaixell que s’enfila, a tota vela, cap a Catalunya.

 4. lejarza said

  Necessitem menys promeses i més fets

  Irene Grau

  Sembla ser que els polítics ja comencen a fer campanya electoral, tots fent promeses ja que sembla ser que hi ha molta competència. No m´estranya, amb el que cobren entenc que tots vulguin una cadira al poder, segur que si cobressin el sou base, sis-cents i poc euros, o una mica més, no hi haurien tants candidats, ni tampoc hi hauria tants comptes a l´estranger de diners que no han guanyat treballant, perquè no ens enganyem, treballant honradament el màxim que es pot fer actualment és sobreviure.
  Si demà fossin eleccions i hagués d´anar a votar, tindria un gran dilema i no per falta d´ideals, sinó per falta de confiança perquè en aquests moments creure en algú és com una mica surrealista.
  Mai m´ha agradat la política o potser no hi entenc gaire, però si he hagut de donar suport a algú sempre ha estat a persones que m´ha semblat que són bona gent i que volen el millor per a tots nosaltres, els ciutadans, però d´aquests ja no en queden, i si és que en queda algun són molt invisibles, sembla que no interessen.
  Ara diuen que el 2015 és l´any de la recuperació, sempre donen la benvinguda al nou any amb algun nou propòsit, però algú se´ls creu?
  Certament no em crec ningú ja que són tants anys d´entrebancs que el dia que el camí sigui planer em semblarà que estic patinant sobre gel.

 5. lejarza said

  Les eleccions municipals són a la cantonada i els batlles convergents estan cada cop més nerviosos.

  La confessió de l’expresident Jordi Pujol del 25 de juliol, admetent que tenia diners no declarats a l’estranger, ha estat un terratrèmol d’efectes demolidors.

  Inevitablement, les sigles CDC ja estan associades a la corrupció i això l’electorat ho castigarà durament a les urnes.

  Els batlles i càrrecs municipals ho saben molt bé.

  Com pot aspirar a guanyar, posem per cas, l’actual alcalde d´Argelaguer, Josep Dorca Serrat, o d´Olot, presentant-se als comicis del 25 de maig en nom d’un partit totalment desacreditat?

  Convergència CiU-Olot ha estat i és Jordi Pujol: un partit nascut i estructurat al servei d’un líder i dels seus interessos, que confonia perversament amb els de «Catalunya».

  Amb el ‘clan Pujol’ imputat per una tirallonga de casos de corrupció és «tot» CDC qui en pateix les conseqüències.

 6. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols segueix com a candidat de CiU després de la querella

  Garrotxa-Argelaguer-Olot

  Joan Casas ha parlat al programa l’Alcalde Respon després de la declaració que va fer davant de la jutgessa. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols ha debatut les irregularitats que segons l’advocat del querellant es van admetre durant la citació de divendres davant del jutjat. Casas assegura que surt reforçat després de la querella i que es presentarà com a alcaldable en les properes eleccions per treballar pel poble, que és, segons va declarar, el que mereixen els veïns.

  Després de declarar davant la jutgessa en resposta d’una querella on se l’acusava de presumpta prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau, l’alcalde de Sant Feliu ha volgut deixar clara una qüestió.

  La jutgessa, de moment, no ha emprès cap tipus de mesura contra les persones querellades, a més de l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos tècnics. L’advocat del querellant, però, assegura que durant la citació es van admetre diverses irregularitats. La primera, que el Conveni urbanístic per a la urbanització del Pla de Bastons, signat amb el germà del regidor d’urbanisme, no es va aprovar fins al 2012 o el 2013, tot i signar-se el 2007.

  Segons l’advocat del querellant, la llei determina que les empreses adjudicatàries d’una obra han de constituir-se en una Unió Temporal d’Empreses quan els treballs han estat licitats. Les obres del carrer del Soler es van adjudicar a un autònom i a una empresa, que no es van constituir en una Unió Temproral d’Empreses, malgrat que l’import de l’adjudicació superava els 200.000 euros.

  L’advocat també denuncia que es van adjudicar els treballs de direcció d’obra del Pla de Bastons sense cap licitació pública. Segons el lletrat, s’havia d’haver licitat perquè el cost de la urbanització supera els 100.000 euros.

  Una altra irregularitat que sí ha estat confirmada és el gruix dels arbres plantats al Pla de Bastons. Aquest gruix no s’adequa al que va ser acordat. L’alcalde de Sant Feliu encara no ha decidit si emprendrà accions legals contra el querellant, el regidor d’Units per Sant Feliu Francesc Prat.

 7. lejarza said

  Joaquim Pagès no tornarà a aspirar a l’alcaldia de Tortellà

  12/02/15 – TORTELLÀ – R. ESTÉBAN

  L’alcalde de Tortellà dels darrers deu anys, Joaquim Pagès, no es presentarà a les eleccions municipals del mes de maig. La decisió l’ha presa –va dir ahir– perquè és partidari de limitar els mandats dels càrrecs públics, a fi de deixar pas a altres equips i perquè “s’ha de donar exemple”.

  Pagès, que no milita en cap partit i que s’havia presentat al capdavant d’IdT-PM (una llista independent vinculada al PSC), considera que el projecte que s’havien proposat desenvolupar s’ha acomplert i que deixa el municipi ben cobert quant a equipaments i serveis, així com unes finances molt sanejades, ja que el deute municipal és tan sols del 7,3 %.

  Pagès va accedir a l’alcaldia el 2005 (a mig mandat) rellevant en el càrrec el convergent Víctor Gay, arran d’un pacte amb CiU. En les eleccions del 2007 i el 2011, IdT-PM va obtenir la majoria absoluta (82,6% dels vots) i sis regidors, mentre que CiU va ser a l’oposició, amb un representant.

  L’equip el segueix
  La resta de persones que es van presentar el 2011 en la llista de Pagès tampoc no repetiran, va indicar el número dos de la candidatura, Josep Reig.

 8. lejarza said

  Sales de Llierca, Miquel Palomeras (alcalde pel PSOE-PSC des del 1999) sí que tornarà a repetir. Ho ha afirmat a Ràdio Olot.

 9. lejarza said

  L´alcalde de Tortellà no es presenta a les eleccions

  12.02.2015

  TORTELLÀ/ SALES DE LLIERCA | X.V. Joaquim Pagès Manté (alcalde de Tortellà per Independents-PM) no es presentarà a les eleccions municipals. Pagès va anunciar ahir que no tornarà a encapçalar cap llista, perquè creu que 12 anys de manar són suficients. «Hem fet una reflexió», va dir. El resultat del pensament -segons ell- és que no volen fer de tap a noves iniciatives. Va definir la decisió d’exercici de regeneració democràtica.
  Joaquim Pagès ha valorat que la llista que entri es trobarà amb uns comptes sanejats. Ha concretat que l’endeutament de l’Ajuntament volta el 7% i molta part és per un crèdit que quedarà pagat al 2016. A més, ha recordat que en els propers mesos cobraran l’impost de béns immobles.
  Pel que fa a les temàtiques pendents, ha explicat que la llar d’infants encara no funciona com a tal, però ja hi fan activitats. Ha indicat que tot i estar acabada, l’Ajuntament no té capacitat per finançar les places sense l’ajuda d’administracions superiors. En tant que assoliments dels seus mandats, ha recordat el centre de dia per a gent gran, i les donacions de quadres i d’escultures.
  Pagès ha explicat que han fet un comunicat i l’han repartit per les cases. Ha descartat que no hi hagi una alternativa. «Al poble -ha valorat- hi ha gent molt preparada i algú o altre es presentarà».

 10. lejarza said

  Tortellà

  Novetats de cara a les eleccions municipals a la Garrotxa. Pagès i tot el grup de govern de Tortellà al·leguen que ja porten tres legislatures i que és necessari un relleu. L’encara alcalde també aclareix que no es pot ser un obstacle per a ningú i que el camp ha de quedar lliure i que, al poble, hi ha gent suficientment preparada com per poder assumir el seu relleu.

 11. lejarza said

  Eleccions Municipals:

  La CUP comença els punts de trobada per construir un nou Sant Joan les Fonts

  El passat dissabte 7 de febrer, la CUP de Sant Joan les Fonts va iniciar els punts de trobada amb les veïnes i veïns del poble per tal de donar a conèixer la formació, parlar de les preocupacions i necessitats en que es troba la població i buscar solucions i accions a fer conjuntament per tal de millorar el municipi.

  A l’assemblea realitzada al Centre Cívic de Sant Joan les Fonts, l’únic espai municipal que l’Ajuntament cedeix a la Candidatura d’Unitat Popular, hi van participar una quinzena de persones amb moltes ganes de canvi. Les dinàmiques que s’havien preparat des de la formació d’esquerres van donar els seus fruits i es produir un debat productiu i engrescador al llarg de dues hores, d’on en sorgiren moltes problemàtiques, però al mateix temps també es recolliren els punts favorables i a potenciar de Sant Joan les Fonts.

  La majoria dels assistents valoraven positivament l’entorn natural en el que vivim, el comerç viu que hi ha al poble, la seva tranquil·litat i la seva història. Com a contrapartida, les crítiques van anar dirigides en gran part cap a l’Ajuntament per la manca de transparència i la gestió de l’actual equip de govern de CiU. Però també van destacar altres punts negatius que preocupen als habitants com: el soroll i males olors que pateixen les veïnes de Begudà properes al polígon industrial, el fet que els Impostos siguin molt més elevats que en les poblacions properes, la mala comunicació amb transport píblic, entre altres problemàtiques.
  En acabar el debat en demanar a les assistents si creien que era necessari que la CUP es presentés a les properes eleccions municipal del maig del 2015 totes respongueren amb un SÍ. Aquesta resposta fou agraïda per a les membres de la formació d’esquerres.

  Des de la CUP Sant Joan les Fonts es vol agraïr a totes i tots els que van participar de l’assemblea i se les torna a convidar juntament amb tots i totes les veïnes de Sant Joan les Fonts, la Canya i Begudà a les properes assemblees que tindran lloc durant el mes de març als diferents nuclis urbans que conformen el municipi.
  06/03 a la Canya, 14/03 a Begudà i 27/03 a Sant Joan les Fonts.

 12. lejarza said

  L´alcalde de Tortellà defensa la regeneració política municipal

  Argelaguer – Vall del Llierca

  L´alcalde de Tortellà, Joaquim Pagès Manté, d´Independents per Tortellà- PM, assegura que marxa per afavorir la regeneració política i reclama que ningú hi vegi altres motius.

  Descarta que «pesin sobre la meva consciència» actes vandàlics, malgrat admet que «hi ha problemes com a tots els pobles».

  Assegura que Tortellà és un poble tranquil i que s´han tirat endavant molts projectes socials en els 12 anys de govern.

  Malgrat que fonts pròximes asseguren que el govern plega en bloc cansat de gestionar actes vandàlics, Joaquim Pagès ho descarta i afirma que «he estat professor 40 anys i sé com tractar els joves. Si hi hagués aquest problema, no em faria enrere, aniria de cares per resoldre´l, però no el tenim, aquest problema a Tortellà».

  Va recordar que a l´inici dels seus anys de govern hi va haver pintades per qüestions polítiques però es va resoldre en un any. També indica que hi pot haver pintades puntuals, però «són nimietats com a tots els llocs».

  La màxima autoritat de Tortellà remarca que «no hi ha cap regidor que plegui perquè hi hagi actes vandàlics, sinó que hem fet una reflexió tots junts i considerem que hi ha gent preparada i nosaltres potser estem fent de tap», afirma. La setmana passada ja es va mostrar convençut que al municipi hi haurà una alternativa.

  Pel que fa a les temàtiques pendents, ha explicat que la llar d’infants encara no funciona com a tal, però ja hi fan activitats. Ha indicat que tot i estar acabada, l’Ajuntament no té capacitat per finançar les places sense l’ajuda d’administracions superiors. En tant que assoliments dels seus mandats, ha recordat el centre de dia per a gent gran, i les donacions de quadres i d’escultures.

  Joaquim Pagès va recordar que els comptes estan sanejats i va explicar que l’endeutament de l’Ajuntament volta el 7% i molta part és per un crèdit que quedarà pagat el 2016.

 13. lejarza said

  Argelaguer en Transicio

  Propostes per a una política municipal a Argelaguer /document de treball

  Per aquest dissabte 21 de febrer a les 18h al Casal la trobada que teníem pendent fer per debatre quines propostes i iniciatives haurien d’incorporar – des del nostre punt de vista – les candidatures que es presentin a les eleccions municipals a Argelaguer el pròxim mes de maig

  Davant l’esgotament dels recursos generals i dels energètics en particular cal iniciar canvis
  radicals en la nostra forma de vida. En el nostre context això significa bàsicament reduir el
  consum de materies i energia i redestribuir la riquesa.
  La reducció del consum ja s’està produint de forma forçada i sense canviar el model econòmic
  el que genera desigualtat i pobresa com estrem veient. Cal actuar i plantejar alternatives que
  han d’articular-se en tres àmbits:
  1. Individual.
  Des de la coherència i tenint en compte que el canvi comença per un mateix; això
  comporta que en la nostra vida diària hem de buscar el menor impacte ambiental amb
  la major satisfacció personal i col·lectiva. Suposa consumir millor i menys, és a dir de
  forma més responsable, limitant per exemple el consum de béns materials a aquells
  que realment necessitem.
  2. Col·lectiu.
  Hem de canviar la nostra manera de pensar; en un món on prevalen valors com l’èxit,
  el benefici econòmic, el consumisme, l’individualisme i la força dels poderosos; les
  persones com a éssers fràgils i vulnerables necessitem vincular-nos mitjançant la cura
  mutu, la convivència, el suport mutu i l’alegria de viure; hem de ser dones i homes que
  actuen com a agents transformadors d’aquesta nova realitat necessària per a la
  pervivència del que és humà. Mitjançant el desenvolupament d’iniciatives
  d’organització col·lectiva a nivell local per a un altre model social. Argelaguer en
  transició és un bon exemple d’aquesta no va forma de pensar i actual
  3. Institucional
  Cal també treballar des dels Ajuntments mitjançant polítiques que vagin en la direcció
  necessària per construir i afrontar els reptes d’una societat sense creixement ni
  energia abundant ni barata.

 14. lejarza said

  Moisès Coromina CiU-Olot no es presentarà com a alcaldable per Castellfollit de la Roca, després de 26 anys com a alcalde del municipi

  L’actual alcalde de Castellfollit de la Roca Moisès Coromina va anunciar en el ple municipal que no repetirà com a candidat de Convergència i Unió CiU a les properes eleccions municipals. Coromina va accedir a l’alcaldia de Castellfollit el 1989, i des de llavors ha governat el municipi sense interrupció.

  L’alcalde s’ha vist esquitxat pels diversos casos judicials sorgits arran de la construcció inacabada del nou edifici de l’Ajuntament, que ha tingut un sobrecost elevat respecte l’import pressupostat per les diferents irregularitats que ha viscut el procés. De moment, Convergència i Unió no ha anunciat si presentarà llista al municipi.

 15. lejarza said

  Miquel Reverter candidat d’ERC-Olot a l’alcaldia de Castellfollit de la Roca

  És clar que si ERC-Olot fa a Castellfollit com a Argelaguer, que en quatre anys no ha complert el seu programa electoral i no parla amb els veïns, millor que desaparegui i no molesti.

  Miquel Reverter encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals a Castellfollit de la Roca. L’actual cap de l’oposició es presentarà per segona vegada per dirigir el consistori del municipi.

  A les últimes eleccions, Esquerra va obtenir tres regidors; segons Reverter, la seva candidatura vol trobar solucions als problemes econòmics que pateix Castellfollit, millorar la gestió mediambiental de la cinglera i els rius, així com iniciar una nova legislatura més transparent pel que fa al treball de l’administració municipal.

 16. lejarza said

  Josep Companys, alcalde de Santa Pau (Garrotxa), es presentarà a la reelecció.

  Companys es va plantejar no encapçalar de nou la llista, per si algú del mateix partit volia fer un pas endavant, però finalment tothom va creure que seria més oportú que l’actual alcalde repetís com a alcaldable

 17. lejarza said

  Les municipals a Argelaguer

  Assistirem a la representacio de l’equip de govern CiU-ERC de l’Ajuntament d’Argelaguer, dignes dels més prestigiosos fulletons.

  Regidors que fins ahir s’asseien junts, els veurem barallant-se en plataformes o partits diferents.

  Alguns dels que es creien amos dels vots, faran autèntics malabars per col·locar-se en una cadira, sigui amb qui sigui. Altres s’enfrontaran sols a l’electorat i és possible que es fumin tal patacada que ni els reconeguem quan tot hagi passat.

  El resultat serà una vacuna generalitzada, a la qual ja hi està contribuint la corrupció.

 18. lejarza said

  Esquerra preveu presentar més llistes electorals que mai a la Garrotxa

  24.02.2015

  OLOT | X.V. Esquerra Repúblicana de Catalunya preveu incrementar el pes polític a la Garrotxa a partir de les eleccions municipals del maig. Ferran Puig (president comarcal d’ERC) ahir va considerar que a uns 90 dies dels comicis estan a punt de lligar llistes a la major part de localitats de la comarca. Va precisar que en molts casos només falta el vistiplau dels consells locals per fer-les públiques. «A Esquerra – va dir, són els consells locals els que decideixen quan exposen a l’opinió pública la presència a les municipals».
  A partir d’aquesta situació, va concretar que Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Riudaura, Santa Pau i la Vall d’en Bas repetiran llista d’Esquerra Repúblicana a la Garrotxa o d’independents associats a ERC. La darrera confirmació ha estat la de l’actual alcalde de Santa Pau, Pep Companys. Ha indicat que repetirà amb una llista renovada per incorporacions joves. Abans, el mateix Ferran Puig (alcalde de Sant Jaume de Llierca per Junts per Sant Jaume) va confirmar la seva presentació amb una llista associada a Esquerra. L’actual cap de l’oposició a Castellfollit, Miquel Reverter, també ha confirmat que anirà al capdavant de la llista repúblicana de Castellfollit. A Ridaura i la Vall d’en Bas -segons fonts d’ERC- també hi ha candidatures assegurades.
  Ara treballen per cloure llistes a les Preses, Sant Joan les Fonts, Tortellà, Montagut i Oix, Besalú i les Planes d’Hostoles. De moment la previsió més ferma de llista és a les Preses, on el grup d’Esquerra ha creat un grup social a Internet. Puig ha indicat que la presència del grup d’Esquerra de les Preses a la xarxa és un indici clar de llista electoral. La previsió és que el consell republicà de les Preses la faci pública en breu.

 19. lejarza said

  Júlia Sala repetirà com a candidata a Olot

  El Partit Popular de Catalunya d’Olot acaba d’escollir la candidata a a la capital de la Garrotxa per les eleccions municipals del 24 de maig. L’actual regidora, Júlia Sala, repetirà com a alcaldable del partit. Així ho ha decidit aquest dimarts al vespre la junta local del PP, que s’ha reunit a Olot amb el president de la formació a les comarques de Girona i portaveu a Catalunya Enric Millo, el partit haurà de ratificar la decisió local aquest dissabte durant el congrés municipal que se celebrarà a Girona.

 20. lejarza said

  ELECCIONS MUNICIPALS 24 de maig de 2015

  El Calendari amb les dates més significatives del procés
  electoral i la informació referent als actes i activitats permeses o prohibides
  en el transcurs del període electoral (31 de març a 24 de maig)
  Inici del procés electoral. Entrada en vigor del decret de
  convocatòria : 31 de març de 2015
  Període electoral: del 31 de març fins el 24 de maig de
  2015
  Campanya electoral: del 8 al 22 de maig de 2015
  Presentació i publicació de candidatures
  – Termini presentació de les candidatures davant les Juntes
  Electorals de Zona (JEZ): del 15 al 20 d’abril
  – Publicació en el BOP de les candidatures presentades: 22
  d’abril
  – Publicació en el BOP de les candidatures proclamades: 27
  d’abril
  Distribució de locals públics per a la realització d’actes de campanya
  electoral gratuïts
  – Els ajuntaments han de comunicar a la JEZ els locals oficials i
  llocs públics que es reserven per a la realització gratuïta d’actes
  de campanya electoral amb les especificacions dels dies i hores en
  què cadascun serà utilitzable: de l’1 al 10 d’abril.
  – Publicació al BOP dels locals oficials i llocs públics que es
  reserven: fins el 15 d’abril
  – Les JEZ atribueixen els locals i llocs disponibles, en funció de
  les sol·licituds presentades: l’1 de maig
  Distribució espais per a cartells i banderoles
  – Els ajuntaments han de comunicar els llocs disponibles per a
  la col·locació gratuïta de cartells, pancartes i banderoles a la
  JEZ: de l’1 al 7 d’abril
  – Les JEZ comuniquen als representants de cada candidatura
  els llocs reservats pels seus cartells i banderoles electorals: el
  27 d’abril
  Us recordem que la LOREG estableix la prohibició de realitzar campanya
  institucional que atempti contra els principis d’objectivitat i transparència
  del procediment electoral i d’igualtat entre els actors electorals del 31 de
  març fins el 24 de maig de 2015
  Concretament la instrucció de junta electoral determina que no es pot
  realitzar:
  – Inaugurar obres i serveis o repartir publicacions que continguin
  al·lusions a fites i/o guanys obtinguts per qualsevol mitjà públic, o
  que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les
  emprades a les campanyes, entre altres actuacions.
  – Editar i repartir, amb finançament directe o indirecte dels poders
  públics, el següent material: llibres, revistes, fulletons, quaderns,
  catàlegs, tríptics, díptics, suports electrònics (CD, DVD, USB, etc)
  que continguin al·lusions a les realitzacions, fites i/o guanys
  obtinguts per qualsevol mitjà públic, o que utilitzi imatges o
  expressions coincidents o similars a les emprades a les campanyes
  d’alguna formació política que es presenti a les Eleccions.
  – Enviar, amb finançament directe o indirecte dels poders públics,
  correus electrònics, missatges sms, missatges per bluetooth que
  utilitzin imatges o expressions coincidents o similars a les emprades
  a les campanyes d’alguna formació política que es presenti a les
  Eleccions.
  – Inserir anuncis a qualsevol mitjà de comunicació que continguin
  al·lusions a les realitzacions, fites i/o guanys obtinguts per qualsevol
  mitjà públic, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o
  similars a les emprades a les campanyes d’alguna formació política
  que es presenti a les Eleccions.
  Actes permesos del 31 de març fins el 24 de maig de 2015:
  – Fer entrar en funcionament obres o serveis públics.
  – Inauguracions de caràcter institucional per autoritats
  d’esdeveniments de caràcter comercial, industrial, professional,
  econòmic, cultural, esportiu o lúdic sempre que no es facin
  al·lusions a les realitzacions o a les fites de les autoritats que
  intervenen, ni tampoc s’indueixi, directament o indirecta, de forma
  mediata o immediata, el sentit del vot dels electors.
  – Fer campanyes informatives que resultin imprescindibles per a la
  salvaguarda del interès públic o pel correcte desenvolupament dels
  serveis públics.
  – Campanyes del govern espanyol (poder públic que convoca les
  eleccions), adreçades a informar els ciutadans sobre la inscripció
  en les llistes dels cens, sobre la data de les votacions, el
  procediment per votar i els requisits i tràmit del vot per correu en els
  termes previstos a l’article 50.1 de la LOREG. Aquesta publicitat
  institucional s’ha de realitzar en espais gratuïts dels mitjans de
  comunicació social de titularitat pública.
  Suport municipal ICV-EUiA
  15 de gener de 2015

 21. lejarza said

  Comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat no es presenta a les eleccions municipals

  Argelaguer Vall del Llierca

  Ara ja comencen a circular rumors entre els veïns d’Argelaguer, dient que l’alcalde Josep Dorca Serrat del partit de Jordi Pujol CiU, a dit que el seu equip de Govern municipal CiU-ERC, no es presentan a les eleccions municipals de maig a l’Ajuntament, per que s’aguanten d’un fil i amb serioses dificultats per governar.

  De fet, l’època de les majories absolutes de CiU-ERC va quedant enrere i ens haurem d’acostumar a una corporació municipal configuradà per sensibilitats diferents on els nous regidors hauran de ser experts negociadors per poder tirar endavant qualsevol tema.

  No sé si això és bo o dolent, però el que és segur és que ens espera un panorama polític on ser alcalde o alcaldessa ja no dependrà de la voluntat popular dels veïns sinó de la unió d’interessos de les diferents entitats associativas.

  Si en els darrers temps hem hagut de veure com el Ajuntament d´Argelaguer s’havien d’acostumar a gestionar misèries, ara nosaltres, els veïns, ens haurem d’acostumar a veure com s’aprèn a gestionar sensibilitats i visions polítiques totalment diferents i com aquestes repercuteixen en el dia a dia del nostre poble.

  Amb aquest panorama, si ja era difícil trobar voluntaris per anar a la llista de CiU-Argelaguer, el partit de la corrupció, ara la cosa es complica i dubto que siguin gaires els ciutadans de gran vàlua que es vulguin arriscar a formar part de CiU o ERC-Argelaguer.

  El risc és saber qui formarà aquest govern municipal i fins a quin punt no es pot convertir la política municipal d´Argelaguer, en un fangueig.

 22. lejarza said

  Vall d’en Bas

  Tal com va passar fa quatre anys, a la Vall d’en Bas es presentaran només dues llistes. D’una banda, CiU –que governa amb majoria absoluta– torna a deixar en mans de Miquel Calm el lideratge de la candidatura. És la cinquena vegada que Calm es presenta i, si guanyés, arribaria als 20 anys en el càrrec. Nascut el 1955, professionalment ha treballat en el camp de les assegurances. Des del 2007 és diputat provincial. En aquest mandat ocupa la vicepresidència tercera de la Diputació, ens en el qual és responsable de l’àrea d’Acció Territorial.
  La llista de CiU tot just s’està definint. Calm ha explicat que preveu bastir una candidatura en què es combini l’experiència amb la joventut, a base de gent que ja ha estat en la llista i d’altres que ho faran per primer cop. “La majoria serà gent que no milita en cap partit”, ha avançat. Quant al programa de CiU, hi destacaran dos projectes d’envergadura: la posada en servei del geriàtric i l’estrena de la primera fase del Museu de la Vall, a Can Trona.

  La Vall Plural

  L’alternativa, aquest cop, no serà ERC, sinó una llista independent que, si bé aplega gent del partit republicà, està formada sobretot per persones que no militen en cap partit: La Vall Plural – AM.
  El seu candidat a l’alcaldia és un independent, Lluís Amat i Batalla, mestre de 52 anys, tècnic d’educació de l’Institut Municipal d’Educació (IME) d’Olot i persona molt introduïda en el teixit associatiu de la Vall d’en Bas. Malgrat ser-ne el cap visible, Amat remarca que en la candidatura es treballa com un equip. Els noms de la resta de membres de la llista –sortiran d’entre un grup de desenes de col·laboradors– es donaran a conèixer els pròxims dies. Amat ha avançat, però, que la integraran persones d’edats i professions ben diverses. “És una llista molt transversal”, ha definit. Quant al programa, tindrà com a principis “la transparència, el rigor, la dedicació, el compromís, la responsabilitat, la sostenibilitat i la participació”.
  L’any 2011 CiU va aconseguir el 64 % dels vots, que es van traduir en vuit regidors, mentre ERC va rebre el 31 % dels vots, que van fer que obtingués tres representants.

 23. lejarza said

  JOAQUIM PAGÈS ALCALDE DE TORTELLÀ (IDT-PM)

  “sempre he defensat que cal regeneració democràtica, no et pots eternitzar en els càrrecs”

  Joaquim Pagès i Manté (1945) va accedir a l’alcaldia el 2005, en mig d’un mandat, tal com s’havia acordat amb l’altra candidatura, de CiU.

  Admet que governar implica “trepitjar algun ull de poll”, però no es penedeix de cap decisió: “Les he pres a consciència i a benefici del poble. Un alcalde té unes obligacions i ha de defensar l’interès públic.”

  “Cal donar pas a altra gent”

  L’alcalde de l’última dècada fa un balanç satisfactori dels dos mandats i mig en què ha governat

  No es torna a presentar perquè sempre ha defensat –diu– la regeneració democràtica

  Garrotxa 02/03/15 – TORTELLÀ – RAMON ESTÉBAN

  Vostè i tots els seus regidors ja han anunciat que no es tornaran a presentar. Donen per complert el seu projecte?

  Ens vam presentar ara fa 12 anys perquè s’havia anunciat que es presentava un candidat que no estava empadronat a Tortellà. És legal però no ho trobo bé.

  Estem parlant de Víctor Gay, alcaldable de CiU?

  Sí, però la persona en concret és el menys important. T’imagines què es diria, si el president de la Generalitat no estigués empadronat a Catalunya? Posarien el crit al cel, no?

  M’està dient que van muntar la candidatura només per aquesta raó?

  No, no, això va ser un dels motius. També hi havia la qüestió de la gossera, de la pedrera, etc. Vam decidir uns eixos d’actuació del que ens semblava que havia de ser el municipi. Primer, que fos net i endreçat. També, unes línies d’activitats cultural, d’atenció a la gent gran i d’atenció a les mares i als nens més petits. Tot això ho hem aconseguit. Només has de mirar el poble, que està net i polit, amb contenidors soterrats, parcs… Per a la gent gran? Tenim un centre de dia, amb conveni amb Benestar Social de la Garrotxa, un dispensari i una sala de lectura en condicions, etc. Val. Després, pensant en les famílies de gent jove, vam pensar en una llar d’infants.

  Encara no l’han posat en servei.

  Les circumstàncies no hi han ajudat. Havíem previst un creixement demogràfic –moderat– i, per tant, era convenient tenir la llar d’infants. De cop i volta ve la davallada i ens trobem que l’aportació de la Generalitat per nen i any passa de 1.800 a menys de la meitat. Què vam fer? Doncs aprofitar l’edifici per a activitats culturals i d’altres i, quan es pugui, obrirem la llar d’infants, que, per cert, al municipi només li ha costat 24.000 euros. El que no farem és fer entrar el clau per la cabota i ens gastarem 40.000 euros cada any, sent un poble que tenim 600.000 euros de pressupost. No ens ho podem permetre. Ja s’anirà veient, però almenys l’equipament ja hi és. Després, en l’escola, no hem parat d’invertir-hi. Ara mateix tenim una subvenció de 70.000 euros per canviar-ne les obertures i millorar-ne l’aïllament. S’executarà els pròxims mesos. Tema cultural: hem col·locat plaques de personatges en diferents llocs, escultures de categoria, exposicions… I en finançament, cap problema. Tenim un deute de tan sols el 7,3%. Vam solucionar el tema de la gossera…

  La pedrera, en canvi, encara no l’han restaurat.

  Sí, encara continua pendent, però almenys no crea molèsties. Hem guanyat cinc contenciosos, però estem allà mateix, hem de veure com evoluciona el tema. Més coses: hem procurat informar de totes les decisions i sempre hem estat independents. És veritat que ens hem presentat amb el suport del PSC, però mai ens han exigit res.

  Per què no volen continuar?

  Perquè sempre he defensat que cal regeneració democràtica, no et pots eternitzar en els càrrecs. Un problema que té el país és l’enquistament de personatges que quan fan la primera comunió ja van en cotxe oficial i quan es moren encara hi van. Per això obrem en conseqüència: fem un pas enrere i que surtin noves iniciatives. Hi haurà gent que no opinarà com nosaltres, i ho respecto. Però nosaltres creiem que s’ha de donar pas a altres punts de vista i a Tortellà hi ha molta gent preparada.

 24. lejarza said

  Fora dels ajuntaments

  Jesús Badenes

  Secretaris i interventors, fora dels ajuntaments. Ja és hora de posar-los ben lluny dels consistoris.

  La principal reforma de l’administració ha de ser allunyar-los dels alcaldes, presidents dels consells comarcals i presidents de Diputació.

  No hi ha cap cas de corrupció que no tingui almenys una pota en l’àmbit local.

  Aquella adjudicació que es feia fraccionada, aquella oposició amb resultats filtrats als participants, etc.

  Els secretaris i els interventors han d’estar per fer complir la llei. I la proximitat amb els alcaldes els fa impossible aquest exercici de control.

  La majoria de periodistes coneixem casos de secretaris que han de signar algun informe per exigències del polític de torn.

  Espero i confio que en el proper mandat hi hagi una reforma de l’administració que ens permeti treure secretaris i interventors de l’espai físic dels ajuntaments.

  Que indaguin els comptes de totes les institucions i que cada cèntim d’euro que gastin els ajuntaments, les diputacions i els consells comarcals sigui fiscalitzat.

  Cal una neteja profunda. Però després hem de mantenir la pulcritud. I per això, cal un control exhaustiu. Sense interferències.

 25. lejarza said

  Espona CiU-Olot ja té oposició a Sant Joan les Fonts a la Garrotxa

 26. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 42 – 3 de març de 2015
  Núm. 2249
  SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A GIRONA
  Secretaria General
  Relació de municipis de la província, agrupats per partits judicials, amb la xifra de població i el nombre de regidors i relació d’entitats,
  d’àmbit territorial inferior al municipal
  Tal com disposa l’article 14.2 i 14.5 del RD 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals,
  (BOE núm. 92, de 17 d’abril), es publica la relació per ordre alfabètic dels municipis de la província de Girona, agrupats
  per partits judicials, amb la població de cadascun i el nombre de regidors que els corresponen; així com la relació d’entitats
  d’àmbit territorial inferior al municipal.
  De conformitat amb el que disposa l’article 14.6 de l’esmentat text Legal, un cop publicades les relacions, les Corporacions
  locals interessades, els partits polítics i els particulars, disposaran d’un termini improrrogable de 7 dies naturals per presentar
  reclamacions pel que fa al nombre de regidors o vocals assignats davant la Delegació Provincial de l’Institut Nacional
  d’Estadística, situada al carrer Cap de Creus, núm. 4-6 de Girona, que les instruirà, tramitarà i elevarà proposta de resolució
  al Subdelegat del Govern.
  Aquestes resolucions, que esgotarien la via administrativa, serien publicades en aquest mateix Diari Oficial
  En cap cas les reclamacions podran tractar sobre les xifres oficials de població dels municipis, aprovades pel Govern.
  Relación de municipios de la provincia, agrupados por partidos judiciales, con la cifra de población y número de concejales y relación de
  entidades de ámbito territorial inferior al municipal
  A los efectos previstos en el artículo 14.2 y 14.5 del R.D. 605/1999, de 16 de abril de regulación complementaria de los procesos
  electorales, (BOE nº 92, del 17 de abril), se publica la relación por orden alfabético de los municipios de la provincia de Girona,
  agrupados por partidos judiciales, con indicación de la población de cada municipio, y número de concejales correspondiente;
  así como la relación de entidades de ámbito territorial inferior al municipal.
  Conforme a lo previsto en el artículo 14.6 de la citada norma, una vez publicadas las relaciones, las Corporaciones locales
  interesadas, los partidos políticos y los particulares, dispondrán de un plazo improrrogable de 7 días naturales para presentar
  reclamaciones sobre el número de concejales o vocales asignados ante la Delegación Provincial del Instituto Nacional de
  Estadística, sita en calle Cap de Creus, núm. 4-6 de Girona, que las instruirá, tramitará y elevará propuesta de resolución al
  Subdelegado del Gobierno.
  Tales resoluciones, que agotarían la vía administrativa, serían publicadas en este mismo Periódico Oficial.
  En ningún caso las reclamaciones podrán referirse a las cifras oficiales de población de los municipios, aprobadas por el
  Gobierno.
  Partido Judicial Municipio/Municipi Población/ Nº concejales/
  Partit Judicial Població 01/01/2014 Núm. regidors

  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) BEGUR 3.994 11
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) BISBAL D’EMPORDÀ, LA 10.761 17
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) CALONGE 10.541 17
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) CASTELL-PLATJA D’ARO 10.721 17
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) CORÇÀ 1.257 9
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) CRUÏLLES, MONELLS I SANT SADURNÍ DE L’HEURA 1.284 9
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) FOIXÀ 320 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) FONTANILLES 160 5*
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) FORALLAC 1.729 9
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) GUALTA 362 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) MONT-RAS 1.739 9
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PALAFRUGELL 22.763 21
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PALAMÓS 17.805 17
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PALAU-SATOR 305 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PALS 2.533 11
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PARLAVÀ 410 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) PERA, LA 467 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) REGENCÓS 291 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) RUPIÀ 246 5*
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) SANT FELIU DE GUÍXOLS 21.810 21
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) SANTA CRISTINA D’ARO 5.194 13
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) SERRA DE DARÓ 211 5*
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) TALLADA D’EMPORDÀ, LA 454 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) TORRENT 170 5*
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) TORROELLA DE MONTGRÍ 11.381 17
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) ULLÀ 1.053 9
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) ULLASTRET 289 7
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) ULTRAMORT 204 5*
  BISBAL D’EMPORDÀ (LA) VALL-LLOBREGA 901 7
  FIGUERES AGULLANA 826 7
  FIGUERES ALBANYÀ 155 5*
  FIGUERES AVINYONET DE PUIGVENTÓS 1.581 9
  FIGUERES BIURE 245 5*
  FIGUERES BOADELLA I LES ESCAULES 248 5*
  FIGUERES BORRASSÀ 728 7
  FIGUERES CABANELLES 243 5*
  FIGUERES CABANES 921 7
  FIGUERES CADAQUÉS 2.820 11
  FIGUERES CANTALLOPS 324 7
  FIGUERES CAPMANY 612 7
  FIGUERES CASTELLÓ D’EMPÚRIES 11.473 17
  FIGUERES CISTELLA 293 7
  FIGUERES COLERA 532 7
  FIGUERES CRESPIÀ 245 5*
  FIGUERES DARNIUS 534 7
  FIGUERES ESPOLLA 417 7
  FIGUERES FAR D’EMPORDÀ, EL 563 7
  FIGUERES FIGUERES 45.444 21
  FIGUERES FORTIÀ 710 7
  FIGUERES GARRIGÀS 398 7
  FIGUERES GARRIGUELLA 857 7
  FIGUERES JONQUERA, LA 3.115 11
  FIGUERES LLADÓ 767 7
  FIGUERES LLANÇÀ 4.970 11
  FIGUERES LLERS 1.242 9
  FIGUERES MAÇANET DE CABRENYS 781 7
  FIGUERES MASARAC 284 7
  FIGUERES MOLLET DE PERALADA 182 5*
  FIGUERES NAVATA 1.262 9
  FIGUERES ORDIS 380 7
  FIGUERES PALAU DE SANTA EULÀLIA 98 3*
  FIGUERES PALAU-SAVERDERA 1.437 9
  FIGUERES PAU 569 7
  FIGUERES PEDRET I MARZÀ 189 5*
  FIGUERES PERALADA 1.859 9
  FIGUERES PONT DE MOLINS 529 7
  FIGUERES PONTÓS 223 5*
  FIGUERES PORT DE LA SELVA, EL 980 7
  FIGUERES PORTBOU 1.214 9
  FIGUERES RABÓS 182 5*
  FIGUERES RIUMORS 244 5*
  FIGUERES ROSES 19.600 17
  FIGUERES SANT CLIMENT SESCEBES 590 7
  FIGUERES SANT LLORENÇ DE LA MUGA 249 5*
  FIGUERES SANT MIQUEL DE FLUVIÀ 798 7
  FIGUERES SANT PERE PESCADOR 2.138 11
  FIGUERES SANTA LLOGAIA D’ÀLGUEMA 341 7
  FIGUERES SELVA DE MAR, LA 181 5*
  FIGUERES SIURANA 150 5*
  FIGUERES TERRADES 288 7
  FIGUERES TORROELLA DE FLUVIÀ 704 7
  FIGUERES VAJOL, LA 86 3*
  FIGUERES VILABERTRAN 913 7
  FIGUERES VILAFANT 5.481 13
  FIGUERES VILAJUÏGA 1.190 9
  FIGUERES VILAMACOLUM 307 7
  FIGUERES VILAMALLA 1.103 9
  FIGUERES VILAMANISCLE 170 5*
  FIGUERES VILANANT 399 7
  FIGUERES VILA-SACRA 681 7
  GIRONA AIGUAVIVA 783 7
  GIRONA ALBONS 727 7
  GIRONA AMER 2.281 11
  GIRONA ARMENTERA, L’ 901 7
  GIRONA BANYOLES 19.343 17
  GIRONA BÀSCARA 949 7
  GIRONA BELLCAIRE D’EMPORDÀ 650 7
  GIRONA BESCANÓ 4.874 11
  GIRONA BORDILS 1.690 9
  GIRONA CAMÓS 686 7
  GIRONA CAMPLLONG 515 7
  GIRONA CANET D’ADRI 644 7
  GIRONA CASSÀ DE LA SELVA 9.922 13
  GIRONA CELRÀ 5.053 13
  GIRONA CERVIÀ DE TER 934 7
  GIRONA COLOMERS 195 5*
  GIRONA CORNELLÀ DEL TERRI 2.235 11
  GIRONA ESCALA, L’ 10.143 17
  GIRONA ESPONELLÀ 458 7
  GIRONA FLAÇÀ 1.041 9
  GIRONA FONTCOBERTA 1.442 9
  GIRONA FORNELLS DE LA SELVA 2.479 11
  GIRONA GARRIGOLES 159 5*
  GIRONA GIRONA 97.227 25
  GIRONA JAFRE 396 7
  GIRONA JUIÀ 340 7
  GIRONA LLAGOSTERA 8.198 13
  GIRONA LLAMBILLES 738 7
  GIRONA MADREMANYA 283 7
  GIRONA PALOL DE REVARDIT 474 7
  GIRONA PORQUERES 4.529 11
  GIRONA QUART 3.441 11
  GIRONA SALT 30.103 21
  GIRONA SANT GREGORI 3.464 11
  GIRONA SANT JOAN DE MOLLET 509 7
  GIRONA SANT JORDI DESVALLS 708 7
  GIRONA SANT JULIÀ DE RAMIS 3.434 11
  GIRONA SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ 1.264 9
  GIRONA SANT MARTÍ DE LLÉMENA 626 7
  GIRONA SANT MARTÍ VELL 242 5*
  GIRONA SANT MORI 177 5*
  GIRONA SARRIÀ DE TER 4.937 11
  GIRONA SAUS, CAMALLERA I LLAMPAIES 815 7
  GIRONA SERINYÀ 1.123 9
  GIRONA VENTALLÓ 836 7
  GIRONA VERGES 1.195 9
  GIRONA VILABLAREIX 2.529 11
  GIRONA VILADAMAT 440 7
  GIRONA VILADASENS 216 5*
  GIRONA VILADEMULS 787 7
  GIRONA VILAÜR 153 5*
  GIRONA VILOPRIU 209 5*
  OLOT ARGELAGUER 425 7
  OLOT BESALÚ 2.400 11
  OLOT BEUDA 200 5*
  OLOT CASTELLFOLLIT DE LA ROCA 1.013 9
  OLOT MAIÀ DE MONTCAL 443 7
  OLOT MIERES 326 7
  OLOT MONTAGUT I OIX 970 7
  OLOT OLOT 33.913 21
  OLOT PLANES D’HOSTOLES, LES 1.694 9
  OLOT PRESES, LES 1.772 9
  OLOT RIUDAURA 463 7
  OLOT SALES DE LLIERCA 133 5*
  OLOT SANT ANIOL DE FINESTRES 351 7
  OLOT SANT FELIU DE PALLEROLS 1.353 9
  OLOT SANT FERRIOL 240 5*
  OLOT SANT JAUME DE LLIERCA 812 7
  OLOT SANT JOAN LES FONTS 2.919 11
  OLOT SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR 232 5*
  OLOT SANTA PAU 1.567 9
  OLOT TORTELLÀ 772 7
  OLOT VALL DE BIANYA, LA 1.305 9
  OLOT VALL D’EN BAS, LA 2.965 11
  PUIGCERDÀ ALP 1.661 9
  PUIGCERDÀ BOLVIR 373 7
  PUIGCERDÀ CAMPDEVÀNOL 3.395 11
  PUIGCERDÀ CAMPELLES 132 5*
  PUIGCERDÀ CAMPRODON 2.359 11
  PUIGCERDÀ DAS 220 5*
  PUIGCERDÀ FONTANALS DE CERDANYA 443 7
  PUIGCERDÀ GER 432 7
  PUIGCERDÀ GOMBRÈN 195 5*
  PUIGCERDÀ GUILS DE CERDANYA 536 7
  PUIGCERDÀ ISÒVOL 301 7
  PUIGCERDÀ LLANARS 509 7
  PUIGCERDÀ LLÍVIA 1.536 9
  PUIGCERDÀ LLOSSES, LES 211 5*
  PUIGCERDÀ MERANGES 94 3*
  PUIGCERDÀ MOLLÓ 339 7
  PUIGCERDÀ OGASSA 245 5*
  PUIGCERDÀ PARDINES 155 5*
  PUIGCERDÀ PLANOLES 300 7
  PUIGCERDÀ PUIGCERDÀ 8.761 13
  PUIGCERDÀ QUERALBS 182 5*
  PUIGCERDÀ RIBES DE FRESER 1.859 9
  PUIGCERDÀ RIPOLL 10.751 17
  PUIGCERDÀ SANT JOAN DE LES ABADESSES 3.413 11
  PUIGCERDÀ SANT PAU DE SEGÚRIES 674 7
  PUIGCERDÀ SETCASES 195 5*
  PUIGCERDÀ TOSES 150 5*
  PUIGCERDÀ URÚS 185 5*
  PUIGCERDÀ VALLFOGONA DE RIPOLLÈS 215 5*
  PUIGCERDÀ VIDRÀ 169 5*
  PUIGCERDÀ VILALLONGA DE TER 421 7
  SANTA COLOMA DE FARNERS ANGLÈS 5.606 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS ARBÚCIES 6.481 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS BLANES 39.293 21
  SANTA COLOMA DE FARNERS BREDA 3.751 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS BRUNYOLA 391 7
  SANTA COLOMA DE FARNERS CALDES DE MALAVELLA 7.130 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS CELLERA DE TER, LA 2.071 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS ESPINELVES 196 5*
  SANTA COLOMA DE FARNERS HOSTALRIC 4.010 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS LLORET DE MAR 38.624 21
  SANTA COLOMA DE FARNERS MAÇANET DE LA SELVA 6.963 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS MASSANES 723 7
  SANTA COLOMA DE FARNERS OSOR 452 7
  SANTA COLOMA DE FARNERS RIELLS I VIABREA 4.000 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS RIUDARENES 2.148 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS RIUDELLOTS DE LA SELVA 2.026 11
  SANTA COLOMA DE FARNERS SANT ANDREU SALOU 155 5*
  SANTA COLOMA DE FARNERS SANT FELIU DE BUIXALLEU 776 7
  SANTA COLOMA DE FARNERS SANT HILARI SACALM 5.681 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS SANTA COLOMA DE FARNERS 12.601 17
  SANTA COLOMA DE FARNERS SILS 5.851 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS SUSQUEDA 95 3*
  SANTA COLOMA DE FARNERS TOSSA DE MAR 5.681 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS VIDRERES 7.702 13
  SANTA COLOMA DE FARNERS VILADRAU 1.037 9
  SANTA COLOMA DE FARNERS VILOBÍ D’ONYAR 3.136 11
  *sistema d’elecció previst a l’art. 184 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General.
  *sistema de elección previsto en el art. 184 de la Ley Orgánica 5/1985, de 19 de junio, del Régimen Electoral General.
  Relació annexa d’Entitats d’àmbit territorial inferior al municipi (EATIM) en els que s’aplica l’article 199.1 de la Llei Orgànica,
  de 19 de juny, del Règim Electoral General i l’article 81 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel que s’aprova el Text
  Refós de la Llei Municipal i de règim local de Catalunya. DOC 3887, 20-5-2003

  Relación anexa de Entidades de ámbito territorial inferior al municipio (EATIM) en los que se aplica el Art. 199.1 de la Ley
  Orgánica 5/1985, de 19 de junio, del Régimen Electoral General y el Art. 81 del Decreto Legislativo 2/2003, de 28 de abril, por
  el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley Municipal y de régimen local de Cataluña. DOC 3887, 20-5-2003
  Nombre de EATIM/ Municipio al que pertenece/ Nº de Vocales/
  Nom de EATIM Municipi al qual pertany Núm. Vocals
  L’ESTARTIT TORROELLA DE MONTGRÍ 6
  Girona, 25 de febrer de 2015
  Juan Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán
  Subdelegat del Govern

 27. lejarza said

  Ferran Puig tornarà a encapçalar la llista de Junts per Sant Jaume de Llierca en les eleccions municipals

  El grup municipal Junts per Sant Jaume i l’actual alcalde de Sant Jaume de Llierca consideren que el projecte que van presentar ara fa quatre anys no era per a una sola legislatura i per aquest motiu volen seguir per tant volen seguir tirant-lo endavant. Els comicis permetran al grup municipal rejovenir-se, incorporant gent nova, noves idees i nous projectes assegura Ferran Puig. Per mostrar la continuïtat del projecte Ferran Puig repetirà com a alcaldable.

 28. lejarza said

  El partit de Jordi pujol CiU -Olot (Convergència i Unió) treballa per confeccionar una llista nova per a Castellfollit de la Roca

  L’alcalde de Castellfollit de la Roca Moisès Coromina no repetirà com a cap de llista per Convergència i Unió al municipi. De moment, no està clar si la candidatura convergent tindrà continuïtat perquè el partit està buscant un cap de llista per encapçalar un nou projecte. Qui sí que ha anunciat que es presentarà és el cap d’Esquerra, ara a l’oposició, Miquel Reverter.

 29. lejarza said

  Esquerra presentarà llistes a Sant Feliu de Pallerols i la Vall d´en Bas

  Artur Colomé serà el cap de llista a Sant Feliu i Lluís Amat el d’independent-AM a la Vall d’en Bas

  05.03.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.V. Artur Colomé serà el candidat d’Esquerra Repúblicana a Sant Feliu de Pallerols. Colomé va anar en el setè lloc a la llista d’Units per Sant Feliu a les eleccions del 2011. Al 2015, serà la punta d’una llista, en la qual hi ha noms dels grups del 2011: Units per Sant Feliu i ‘Independents Sant Feliu de Pallerols-Opció Municipal.
  És a dir, els dos grups municipals a l’oposició s’han ajuntat en una candidatura d’ERC. El segon nom a la llista d’ERC és Judit Martra, el tercer Enric Colom (arquitecte i regidor) el quart Àngels Armengou (mestre i regidora) i el cinquè Francesc Prat (empresari i regidor). Dins l’àmbit de suport a la candidatura de Colomé també hi ha Lluis Pous (regidor). Pous va encapçalar la llista d’Units per Sant Feliu al 2011. El cinquè, Francesc Prat és l’impulsor de la querella contra la gestió de l’equip de govern actual de CiU i que va ser acceptada pel Jutjat d’Olot. En el litigi, Prat té el suport dels companys de llista.
  L’altra novetat en les municipals del 2015 està a la Vall d’en Bas. Lluís Amat (mestre i resident a Sant Esteve d’en Bas) encapçalarà la llista de la Vall Plural-Acord Municipal. Es tracta d’una candidatura associada a ERC i amb els actuals integrants del grup municipal d’ERC a l’oposició: Josep Garcia, Jaume Cabanyes i Sergi Batlle. Amat ha indicat que el nom de plural els ve del fet que tenen gent de tota mena de professions, dels dos gèneres i de totes les edats.

 30. lejarza said

  Corominas anuncia que aquest és l´últim cop que es presenta a Olot

  Convergència repeteix els mateixos 11 primers de la llista del 2011, excepte 3 noms

  06.03.2015

  OLOT| X.V. Josep Maria Corominas (alcalde d’Olot per CiU), ahir, va confirmar que tornarà a ser l’alcaldable de CiU a les eleccions del 24 de maig. Va expressar que està molt content del fet que sigui el president, Artur Mas, qui faci la proclamació en un acte programat per al proper 28 de març. Corominas va explicar que fa unes setmanes va ser escollit per les comissions locals de Convergència Democràtica de Cartalunya, Unió Democràtica de Catalunya i Reagrupament. L’elecció va ser per majoria absoluta. Va obtenir tots els vots menys un, el seu.

  També va descobrir que les eleccions del 2015 seran les darreres. Va indicar que el 2019 es retirarà de la política i que es dedicarà a la professió de metge. Va assenyalar que -segons el seu criteri- no cal eternitzar-se en els càrrecs públics i cal donar relleu.

  També va descobrir que repetirà els mateixos 11 noms de la llista del 2011, excepte 3. Si tenim en compte que al 2011 van obtenir 10 regidors, només 2 noms de l’actual equip de govern quedaran fora de la participació a les eleccions del 24 de maig.

  Els que seran segur a la llista són Josep Berga i Estanis Vayreda, els quals van fer costat a Corominas en la compareixença d’ahir. D’altres noms que seguiran seran Miquel Àngel Zarza i Josep Gelis.

 31. lejarza said

  Les llistes municipals a Olot

  Les 5 forces representades actualment al consistori ja han formalitzat l’elecció dels candidats pel proper 24 de maig sense gaires canvis: es presenten els mateixos caps de llista que ara fa 4 anys (Josep Maria Corominas, Josep Guix, Pere Gómez i Júlia Sala) mentre que Ignasi Mulleras passa a ser el número 1 quan el 2011 era el número 2 del seu partit.

  A aquestes 5 forces se n’hi suma ja una sisena: la CUP. Després d’una assemblea oberta aquest cap de setmana, el partit ha decidit fer el pas per ser també a la llista política. És la primera vegada que es presenten després de que fa 4 anys es va produir el ‘divorci’ dins d’Alternativa per la Garrotxa: la marca va quedar com a embrió de la CUP i un altre sector es va presentar com a ICV. Per cert, dues formacions que d’haver anat juntes, serien a hores d’ara la tercera força de la ciutat, però la divisió les va deixar fora de l’Ajuntament d’Olot.

  Les sis forces fins ara no són les úniques que s’espera que facin el pas. En aquesta ocasió, Iniciativa espera presentar-se amb un dels partits de moda, Podem. També podria fer el pas un altre dels partits de moda, Ciutadans, i a tot això sumar-s’hi una llista d’independents. Totes les formacions estan treballant per tenir papereta a Olot el 24 de maig i si ho fan, seran 9 les formacions que s’hi presentaran, les mateixes que es van presentar el 2011. Una dada rellevant per la influència que té en repartir el vot quan s’hi apliqui la llei d’Hondt.

  Fa 4 anys les llistes que es van quedar fora van ser, a banda d’Alternativa per la Garrotxa i Iniciativa, Solidaritat Catalana i Nova Catalunya Independent. En dos mesos i mig sortirem de dubtes de com quedaran repartides les 21 cadires del principal òrgan polític de la capital de la Garrotxa.

 32. lejarza said

  Seria moralment just obrir un judici a aquells partits com CiU-Argelaguer que han tocat govern municipal més de tres dècades, per saber què amaguen en les seves tripes, en els seus foscos budells

 33. lejarza said

  Presentada la candidatura La Vall Plural Acord Municipal a les eleccions municipals a La Vall d’en Bas

  La nova candidatura que es presentarà a les eleccions per la Vall d’en Bas es diu La Vall Plural Acord Municipal. La forma gent nova en el camp de la política que representa diferents sensibilitats i pobles del terme municipal. També s’hi troben membres del grup d’Esquerra. La candidatura es presenta amb la voluntat de canviar la política municipal, amb propostes inclusives que beneficiïn el màxim nombre de veïns de la vall.

  El Mas Garganta de La Pinya va acollir la roda de premsa de presentació de la nova candidatura per a la Vall d’en Bas, la Vall Plural Acord Municipal, un grup independent associat a Esquerra format per persones que representen diferents edats, pobles i professions del municipi. El cap de llista és Lluís Amat, tècnic d’educació a l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot.
  El grup encara no ha concretat la llista, que inclourà persones com l’actual cap de l’oposició amb Esquerra Republicana, Pep Garcia. Esquerra creu que la Vall Plural dóna la millor continuïtat al seu projecte.
  La candidatura es presenta amb tres compromisos. El primer és treballar per la gent de la Vall d’en Bas, fent propostes, equipaments i serveis que siguin útils i necessaris per als veïns del municipi. El segon compromís és escoltar i estar a prop de la gent de la Vall. El seu tercer eix és el treball en equip. La candidatura conformarà el seu programa a partir de reunions sectorials i territorials.
  La Vall Plural repartirà un primer díptic informatiu aquesta mateixa setmana. Li seguirà un segon, on es presentarà els membres de la candidatura. El grup vol conformar una llista de 21 persones, tot i que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas només el formen 11. L’últim díptic informatiu explicarà el programa que quedarà del procés participatiu que estan portant a terme.

  http://www.olot.tv/noticies/presentada-la-candidatura-la-vall-plural-acord-municipal-a-les-eleccions-municipals-a-la-vall-den-bas/

 34. lejarza said

  La CUP i PxC presentaran llistes a Sant Joan les Fonts en les eleccions municipals

  La candidatura de CiU amb Joan Espona al capdavant no serà la única que es presentarà per Sant Joan les Fonts en les eleccions d’aquest any. Plataforma per Catalunya i la CUP han confirmat que presentaran llistes per primera vegada al municipi. PxC ha anunciat la nova candidatura per Sant Joan les Fonts després d’aprovar-la en el congrés nacional del partit celebrat el cap de setmana amb la intenció no només d’entrar al consistori santjoanenc sinó també al Consell Comarcal de la Garrotxa. Pel que fa a la CUP, ja fa temps que la formació mirava de formar una llista al poble i aquests dies organitza assemblees obertes als tres nuclis del municipi: a la Canya, Begudà i Sant Joan.
  http://www.olot.tv/noticies/la-cup-i-pxc-presentaran-llistes-per-sant-joan-en-les-eleccions-municipals/

 35. lejarza said

  Riudaura

  L’Alcaldessa de Riudaura Eulàlia Massana no es tornarà a presentar com a cap de llista en les eleccions municipals del maig, Agustí Llop actual tinent d’alcalde de Riudaura i  conseller del Consell Comarcal, agafarà el relleu al capdavant de la llista d’Esquerra.  Massana, que ha estat al capdavant del consistori durant 12 anys fent front a polèmiques com la del Centre Cívic https://llierca.wordpress.com/2015/01/26/al-centre-civic-de-riudaura-el-vent-semporta-la-teulada-del-ruinos-edifici-del-despatx-drcr-arquitectes-olot/ o el Fracking https://llierca.wordpress.com/2012/07/05/explotacio-de-pous-de-gas-natural-al-ajuntament-de-riudaura-a-la-garrotxa/ creu és bo que hi hagi un canvi després de 3 legislatures.

 36. lejarza said

  Josep Serra es presenta a la reelecció per l’alcaldia de Beuda amb Units pel Progrés-PM

  L’alcalde de Beuda, Josep Serra, assegura que el seu equip de Govern ha complert la majoria del programa electoral, però es proposa donar continuïtat als projectes inacabats. És per això que es presentarà a la reelecció per Units pel Progrés-PM, amb bàsicament la mateixa llista electoral.

 37. lejarza said

  Els alcaldes de Montagut i Mieres es presenten aquest mes de maig per últim cop

  18 de març de 2015

  Per Jordi Altesa

  Dos alcaldes, els de Montagut i Mieres, es tornen a presentar a les eleccions del maig per última vegada. Ho argumenten, com és el cas del d’Olot, perquè estan a favor de la limitació de mandats. En canvi, l’alcalde de Sant Ferriol prefereix plegar si troba substitut.

  Montagut i Oix
  L’alcaldessa de Montagut i Oix ja va anunciar ara fa 4 anys que no tenia intenció d’allargar-se molt a l’Ajuntament i es ratifica amb aquest plantejament després del primer mandat. Uns 4 anys plàcids a nivell polític, no es va presentar cap altra llista, però complicats a nivell econòmic en l’inici. En declaracions a Ràdio Olot, ha explicat que es torna a presentar aquest mes de maig i que ja no ho farà més. De moment, estan buscant gent per a la llista.

  Mieres
  Qui també es presenta i diu que ho fa per última vegada és Josep Rovira, alcalde de Mieres des del 2007. Als micròfons d’aquesta casa també ha explicat que la seva intenció és que aquest maig sigui l’últim cop es que es presenti. Rovira creu que 12 anys és temps suficient i que el 2019 caldrà donar pas a noves formacions.

  Sant Ferriol
  D’aquesta manera, si aconsegueixen repetir, ja hi hauria 3 municipis garrotxins que ara sembla que renovarien segur alcaldia el 2019: Olot, Mieres i Montagut i Oix. Uns canvis d’alcalde que aquest maig ja es produiran segur a Castellfollit, Riudaura i Tortellà. A aquesta llista s’hi podria afegir Sant Ferriol. L’alcalde, Josep Masmitjà ha explicat, també en declaracions a Ràdio Olot, que si li troben substitut, aquest maig ja no serà candidat. Masmitjà és alcalde de Sant Ferriol des de l’any 91. A hores d’ara, els partits estan en la recta final de l’elaboració de candidatures i de llistes ja que en menys d’un mes s’han d’entregar de manera oficial per a poder-se presentar.

 38. lejarza said

  Xavier Garcia, candidat d´Olot en Comú a les eleccions per Olot

  Podem i ICV-EUiA s’han ajuntat a la llista de Garcia, que està reforçada amb independents

  28.03.2015

  OLOT | X.V. Xavier Garcia és el candidat d’Olot en Comú. És una llista formada per membres de Podem, ICV-EUiA i persones independents relacionades amb el teixit associatiu de la ciutat. El mateix candidat és un dels fundadors d’ADAG40, una associació dedicada a la cerca de sortides a l’atur. Víctor de Paz Mena (periodista), Jaume Andrés Mujal (Podem), Anna Rodríguez Molins, Maria Dolors Casals Triola i Juan Correa López acompanyen Garcia en una llista de fins a 26 persones.
  El candidat d’Olot en Comú, ahir a Ràdio Olot, va exposar: «Volem un Ajuntament que respongui als interessos de tothom i no solament d’una determinada casta. Va prosseguir: Elaborem un programa en el qual s’exposa el principi de la transparència».
  Va opinar que l’escenari de les eleccions del 2014 és diferent del de les del 2011. La causa del canvi -segons el seu criteri- és la consolidació d’una crisi econòmica que ha castigat amb més duresa de l’esperada la població. «Les necessitats bàsiques -va afirmar- són diferents de les de fa quatre anys». El candidat d’Olot en Comú va preveure més participació que al 2011.
  Va explicar que havien negociat amb la CUP i Procés Constituent la presentació d’una llista conjunta. També va indicar que a escala són un una formació dins del context de Barcelona en comú d’Ada Colau.

 39. lejarza said

  Sorteig públic per a la designació dels membres de les meses electorals

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 64 – 2 d’abril de 2015

  Núm. 3555

  AJUNTAMENT D’OLOT

  Anunci de delegació a la Junta de Govern Local

  El Ple de l’Ajuntament d’Olot en sessió ordinària del dia 18 de desembre de 2014, va acordar delegar a la Junta de Govern Local la celebració del sorteig per a la designació dels membres de les meses electorals d’acord amb el requisits establerts per l’article 26.1 i 26.2 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de Règim Electoral General, que són:

  – Sorteig públic

  – Assistència de la persona que exerceixi la secretaria de l’Ajuntament, en tan que representant de la Junta Electoral.

  Contra la resolució transcrita, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant aquest mateix òrgan o ser impugnat directament
  davant la jurisdicció contenciosa administrativa.

  El termini per la interposició del recurs serà d’un mes pel de reposició i de dos mesos pel contenciós administratiu, a partir del dia següent al de la notificació d’aquesta resolució.

  El termini per resoldre el recurs de reposició és d’un mes. En cas de desestimació per silenci administratiu del recurs de reposició, el termini
  per impugnar davant la jurisdicció contenciosa administrativa és de sis mesos.

  Es podrà interposar també qualsevol altre recurs o procediment d’impugnació o reclamació previst en la legislació vigent.

  Olot, 25 de març de 2015

  Alícia Vila Torrents Secretària

 40. lejarza said

  Argelaguer canviarà d’alcalde Josep Dorca Serrat no es presentarà a la reelecció

  Jordi Altesa/Argelaguer-Vall del Llierca

  Argelaguer canviarà d’alcalde aquest mes de maig. Després de 12 anys, Josep Dorca no es presentarà a la reelecció.

  D’aquesta manera se suma als de Castellfollit de la Roca, Riudaura i Tortellà que ja havien anunciat el seu punt i final al capdavant dels ajuntaments dels seus municipis.

  En declaracions a Ràdio Olot, Josep Dorca creu que és el moment de fer canvis després de 3 mandats.

  El primer mandat del govern de dretes va tenir el suport de Montserrat Mallol Soler i Francesc Tomàs “Panxito” d’ERC-Argelaguer.

  El segon…, el segon va seguir sent d’comandita amb ERC, Antonio Anaya Romero “Naka” (Bar el Casal) i el fill del forner d’Argelaguer.

  CiU-Argelaguer presento per a l’actual mandat, a punt de finalitzar la següent llista electotal:

  JOSEP DORCA SERRAT, CÈLIA ROCA ROCA, XAVIER QUINTANA RICART, DAVID PALOMERAS RODRÍGUEZ, VALENTÍ LLAGUNO LOBATO, OLGA PICART PALOMERAS, DOLORS FIGUERAS JANÉ.

  Suplents: MARIA DOLORS GIMÉNEZ MÁRQUEZ, MARIA JOSEP CARMONA SERRANO, MARGARITA VILAR BADOSA, MARIA ÀNGELS GRABULEDA CASALS, JIM GINESTA MAYORAL, JOAN QUINTANA CAMPULIER, MIQUEL ORELLANA SERRAT, MARIA ÀNGELS JUANOLA FERRERONS i MARIA LLUÏSA OLIVERAS FERRÉS.

  ERC-Argelaguer presento per a l’actual mandat, a punt de finalitzar la següent llista electotal:

  MARTA SOLANICH PIÉ, MIRNA VILASÍS CAMARASA, MONTSERRAT SOLANICH PIÉ, CARLES BATLLE JORDÀ, MIQUEL TORT SANTOS, FRANCESC TOMÂS “PANXITO” i ANTONIO ANAYA ROMERO “ÑAKA o TONI”

  Suplents: SEBASTIÀ ULLOA ESCOBAR, XAVI MÚRCIA SÀNCHEZ, MARTA RIUS ALCAY, JAVI GARRIGÓS DIÉGUEZ, MARIUS SALA LÓPEZ, PEREPAU JIMÉNEZ HUERTAS, GUILLEM BALLAZ BOGUNYÀ i GERARD CAMPOLIER CARRERAS

  El tercer govern de Coalició de dretes CiU-ERC, va tenir una “crisi” en abandonar, al setembre de 2011, la Sra. Mirna Vilasís Camarasa, de professio cantant, que va nèixer a Sabadell el 5 de maig de l´any 1970, ocupava el Càrrec de l’Àrea de Cultura, con responsabilitats a: Activitats culturals (exposicions, concerts, festivals, Mercats, semanas culturals …), Festes i diades, Sala de lectura (Biblioteca), i de la Revista municipal L’Argelaga de Convergència i Unió. Va ser substituïda per Carles Batlle Jordà, escriptor de literatura de ficció i obres de teatre.

  L’Alcalde patiria també una “crisi” en abandonar el seu càrrec el regidor d´Urbanisme, Valentí Llaguno Lobato.

  L’actual alcalde ho argumenta perquè els temps han canviat, per evitar acomodaments i aconseguir un nou ajuntament amb “sàvia nova”.

  Dorca també admet que els canvis tecnològics i de comunicació demanen una altra manera de treballar i creu que això passa per un nou ajuntament.

  Dorca preferia no dir res als veïns d´Argelaguer, per donar temps a la nova candidatura de CiU per a formar-se.

  Diuen …, diuen … que serà substituït per Xavier Quintana Ricart “el pancartes”.

  A dia d’avui ERC no ha manifestat al veïns del poble, si tornaran a presentar-se a les eleccions municipals, al Ajuntament d´Argelaguer, per seguir donant suport a la dreta del partit de Jordi Pujol CiU.

  A banda de Dorca, els alcaldes de Castellfollit de la Roca, Riudaura i Tortellà tampoc es tornen a presentar.

  En aquests dos últims casos, els alcaldes també han decidit plegar 12 anys després.

  Els de Mieres, Montagut i Oix i Olot sí que es tornen a presentar però ja anuncien que serà el darrer cop que ho fan.

  Josep Dorca ha estat en govern de coalició amb ERC al poble tot i que per majories no li fa falta.

 41. lejarza said

  Constitució de la Junta Electoral de Zona d’Olot (Garrotxa) per les eleccions municipals 2015

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 67 – 8 d’abril de 2015 Núm. 3873 Junta Electoral de Zona d’Olot (Garrotxa)

  Edicte pel qual es fa pública la constitució de la Junta Electoral de Zona d’Olot (Garrotxa).

  En compliment de la vigent legislació electoral i en relació a la publicació en el BOE de data 31 de març de 2015 del Reial Decret 233/15 de 30 març de 2015, pel qual es convoquen eleccions locals per al dia 24 de maig de 2015, queda provisionalment constituïda, amb data d’avui, la Junta Electoral de Zona d’Olot, de la forma següent:

  PRESIDENT: DAVID TORRES PINDADO, Jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 d’Olot.

  VOCALS JUDICIALS:

  ANA MARIA JEREZ ESPERÓN, Jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d’Olot

  ALBERT NONELL PLANAS, Jutge de pau titular de Sant Joan les Fonts.

  SECRETÀRIA: MONTSERRAT SERRA GALBANY.

  La Junta Electoral de Zona d’Olot tindrà la seva seu i celebrarà les seves sessions en els locals del Servei Comú Processal General (Sala Biblioteca) d’Olot, ubicat a la plaça de Can Joanetes, núm. 6 d’Olot.

  Olot, 2 d’abril de 2015 La secretària

 42. lejarza said

  Esquerra confirma 9 llistes a la Garrotxa i confia a tancar-ne 2 més en breu

  09.04.2015

  OLOT | X.V.

  ERC ha confirmat nou llistes a la Garrotxa. Són dues més que fa quatre anys, i -segons ha explicat Pere Gómez (candidat republicà a Olot)- n’hi ha dues més de segures, però que encara no es poden fer públiques. Les llistes confirmades són Olot, Santa Pau, Castellfollit de la Roca, Riudaura, la Vall d’en Bas, Sant Jaume de Llierca, les Preses i Sant Feliu de Pallerols. Així doncs, la previsió són 11 llistes, 4 més que al 2011.
  Pel que fa als candidats nous són Roser de Palou Massó (les Preses), Agustí Llop (Riudaura), Lluís Amat (la Vall d’en Bas) i Artur Colomer (Sant Feliu de Pallerols). Les candidatures de les Preses i Sant Feliu de Pallerols ja han programat actes electorals. La llista de Sant Feliu serà presentada dissabte pel diputat Pere Bosch i per Ferran Puig (alcalde de Sant Jaume). Fonts de la llista de les Preses han anunciat que en el decurs de la setmana es presentaran a la premsa.
  A més, Pere Gómez va fer la presentació dels 31 integrants de la llista d’Olot. Va aprofitar per considerar les eleccions del 24 de maig com les més importants dels darrers temps. Segons ell, seran la plataforma per impulsar el procés independentista.

 43. lejarza said

  El BOP dóna a conèixer les juntes electorals de zona i la provincial de Girona
  09.04.2015
  GIRONA | DDG El Butlletí Oficial de la Província va fer públic ahir la constitució de les juntes electorals provincial i de zona de les comarques gironines, els òrgans que, des de la setmana passada, vetllaran pel compliment de la normativa electoral i s’ocuparan dels molts tràmits que queden fins al dia de les eleccions i també en els dies posteriors. Una de les primeres decisions es produirà la setmana vinent quan les juntes hauran de rebres les llistes electorals dels partits, validar-les així com rebre els possibles recursos i resoldre’ls.
  En el cas de la Junta Electoral Provincial, està formada per funcionaris de l’administració de justícia. El president és Joaquim Miquel Fernández Font, els vocals judicials Isabel Soler Navarro i Sonia Losada Jaén, tots ells magistrats de l’audiència provincial de Girona; i Roser Gusiñer Mir, secretària de la mateixa audiència, exercirà com a secretària de la junta electoral provincial.
  En el cas de la junta electoral de la zona de Girona, la que correspon a la capital, Cristina Betrían serà la presidenta, Loreto Campuzano i Mara Mercedes Alcazar seran els vocals i Ana Isabel Casanovas la secretària.
  Pel que fa la junta electoral de la zona de Figueres, la que correspon a la major part de municipis de l’Alt Empordà, Pablo Huerta serà el president, els vocals Ingrid Lloveras i Alexandre Contreras i el secretari serà David Gonzalez.
  Vanessa Molinero serà la presidenta de la junta electoral de la zona de Santa Coloma de Farners – que entre altres municipis controlarà Blanes i Lloret-, Clara Sánchez Urbano i Carlos Fernández Escobedo seran els vocals i Joan Francesc Mora Gámez, el secretari.
  A la zona de la Bisbal d’Empordà -que inclou Palafrugell, Palamós o Sant Feliu de Guíxols-, la junta que ha quedat constituida serà presidida per Maria Vila Casas, mentre seran vocals Maria Cristina Sanz i Javier León i exercirà Ramon Margalef. A la junta electoral de la zona d’Olot, David Torres Pindado serà el president, Ana Maria Jérez Esperón i Albert Nonell Planas seran els vocals i Montserrat Serra Galbany, la secretària. Pel que fa la junta electoral de la zona de Puigcerdà, Teresa Diego de Miguel serà la presidenta, els vocals Valeriano Sánchez Horca-Ballesteros i Pere Ignasi Isern i la secretària serà Jèssica Bonete Menú.

 44. lejarza said

  ERC de Castellfollit de la Roca incorpora a la llista l’alcalde de Porqueres, Salvador Ros

  L’alcaldable per ERC de Castellfollit de la Roca , Miquel Reverter, ha anunciat la incorporació a la candidatura de l’actual alcalde de Porqueres, Salvador Ros. “El fet que Salvador Ros sigui un nou veí de Castellfollit de la Roca i l’aval de la seva experiència política el converteixen en un important actiu per a la nostra candidatura i pel poble”, va dir Reverter. Salvador Ros fa vuit anys que és alcalde de Porqueres i anteriorment va estar dotze anys més al mateix Ajuntament com a regidor. Actualment també és diputat per ERC a la Diputació de Girona.
  Salvador Ros ocuparà un discret novè lloc a la candidatura republicana de Castellfollit de la Roca ‘per aprofitar la seva experiència i la seva bona disposició tot respectant el seu desig de fer un pas al costat de la primera línia política”, va explicar Reverter.
  Amb aquesta incorporació ERC de Castellfollit de la Roca dóna per tancada la candidatura a les properes eleccions municipals formada per vuit homes i sis dones, la qual serà presentada públicament quan s’hagi definit el lloc concret que cada candidat ocuparà a la candidatura.

 45. lejarza said

  ERC té candidatura per a les municipals de les Preses

  Després d’un període de consolidació entre els seus membres, s’ha elaborat una llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya a les Preses. La llista està encapçalada per Roser de Palol Masó, diplomada en Educació Social, amb estudis complementaris d’ajuda (coaching) i mediació, treballadora durant anys en el camp de la salut i col•laboradora en el camp social (a ACAS, Càritas i Acció Social de la Garrotxa, i com a membre de l’Assemblea Nacional Catalana).
  Tal com la candidata a alcaldessa manifesta “es tracta d’un projecte col•lectiu en què un grup molt consolidat i compromès amb el poble de les Preses ha estat posant-hi esforços per aconseguir propostes globals de millora pels seus habitants. Només s’entén aquest projecte com la suma de moltes voluntats encaminades a aconseguir un canvi a nivell municipal, comarcal i nacional”. Aquest equip de treball, del qual en sortirà la llista completa i que es donarà a conèixer ben aviat, porta setmanes treballant per aportar una nova manera de fer a les Preses i, tal com diu Roser de Palol, “estem disposats a dedicar-hi el temps i els esforços que facin falta per assolir amb èxit aquesta oportunitat de canvi pel nostre Municipi. Un equip preparat, representatiu i plural estem a punt per tirar endavant aquest projecte”.
  El passat 28 de febrer, l’equip d’ERC de les Preses es va presentar a la gent del poble, en un acte on es van donar a conèixer algunes propostes i on es va recollir el parer dels assistents en diferents àmbits d’actuació: social, educatiu, urbanístic… Aquella trobada va propiciar que se seguissin fent actes oberts cada divendres, centrats en algun d’aquests àmbits d’actuació. Aquestes trobades se seguiran celebrant durant bona part del període previ a les eleccions i el propòsit de la candidatura d’ERC és que es mantinguin al llarg de tota la propera legislatura.
  “Per a nosaltres és fonamental la participació de la gent” conclou Roser de Palol. “Volem fomentar la participació ciutadana en les decisions del consistori; és el que creiem que dóna sentit al fet de fer política. I volem merèixer la confiança dels presencs i les presenques per servir-los des de l’ajuntament”.

 46. lejarza said

  CiU confirma Joan Prada com a candidat a Castellfollit de la Roca

  10.04.2015

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.VALERI

  CiU ha confirmat Joan Prada com a candidat a l’alcaldia de Castellfollit de la Roca. Prada es dedica al transport. El rival de Prada és el republicà Miquel Reverter, el qual ha afegit Salvador Ros (alcalde de Porqueres) a la seva llista. Salvador Ros ocuparà un discret novè lloc a la candidatura republicana de Castellfollit. «Per aprofitar la seva experiència i la seva bona disposició, tot respectant el seu desig de fer un pas al costat de la primera línia política», ha explicat Reverter.

  A més de Castellfollit, CiU ha confirmat candidatura a Tortellà, Francesc Ten, i a Maià de Montcal, Joan Gainza.

  La resta de candidats convergents confirmats són Josep Maria Corominas (Olot), Lluís Guinó (Besalú), Santi Reixach (la Vall de Bianya), Miquel Calm (la Vall d’en Bas), Pere Vila (les Preses), Eduard Llorà (les Planes d’Hostoles), Joan Casas (Sant Feliu de Pallerols), Joan Espona (Sant Joan les Fonts), Mònica Boix (Montagut i Oix), Jordi Cargol (Sant Jaume de Llierca) i Francesc Oliveras (Sant Aniol de Finestres)

  Pel que fa a Riudaura i Argelaguer amb llistes de CiU al 2011, en principi, hi haurà llista d’independents.

  A Argelaguer es preveu una sola llista independent i a Riudaura de moment estan confirmades una candidatura d’independents i una d’ERC.

 47. lejarza said

  Oliveras i Cusell opten a l´alcaldia de Sant Aniol

  Garrotxa 12.04.2015

  SANT ANIOL DE FINESTRES | X.V.

  Francesc Oliveras (CiU) i Xavier Cusell (Independents per Sant Aniol-AM) optaran a l’alcaldia de Sant Aniol de Finestres a les eleccions del 24 de maig. Es tracta dels dos mateixos candidats del 2011, quan Oliveras va guanyar. Llavors CiU va aconseguir 4 regidors (61,02% dels vots) i Independents per Sant Aniol de Finestres, 3 regidors (37,71% dels vots).
  Oliveras segueix un projecte iniciat abans que ell accedís a l’alcaldia fa tres mandats. Es tracta d’una planificació destinada a assegurar els serveis bàsics en una municipi de 41.73 km2, en el qual viuen 342 habitants. Es tracta d’aigua, electricitat, bons camins i comunicacions telemàtiques a nivell de vida ciutadana.
  En el darrer mandat l’equip d’Oliveras ha adequat el camí de la Barroca fins a Amer gràcies a un ajut de 650.000 € del programa Viure el poble i més. Tot i que han reparat camins i fet arribar aigua a molts disseminats, encara falten coses. Entre elles hi ha serveis del nucli de les Carreres que ja formen part de les intencions convergents per al proper mandat.
  En els darrers 4 anys les diferències entre CiU i ISAAF han estat vinculades a temes ambientals. Va haver-hi una polèmica a l’entorn d’un projecte per a una planta de salmorra. Va ser una discussió en la qual els Independents van acusar l’equip de govern de falta de transparència.
  Així doncs, la claredat en la gestió és un dels elements del programa del grup independent que en aquesta ocasió es presenta amb l’afegit Acord Municipal. En conseqüència ara estan vinculats a ERC.
  Les altres claus del programa de ISAAF-AM són la participació, l’elaboració de plans per a la mainada i per la gent gran, i una més gran implicació del municipi amb la Vall del Llémena. Tenen els primers llocs decidits. Darrere Cusell van Ferran Tetas i Marissa Heatherwick.

 48. lejarza said

  El PSOE-PSC d´Olot farà cinc llistes a la Garrotxa a les municipals, la meitat que el 2011

  A pocs dies per presentar les llistes davant la Junta Electoral, el PSC ha aconseguit tancar cinc llistes a la comarca de la Garrotxa, quatre menys que a les passades eleccions municipals de fa quatre anys. Olot serà l’únic lloc on es presentaran sota la marca PSC, a la resta de pobles ho faran sota el paraigües de Progrés Municipal.

  Repetiran llista a Beuda i Sales de Llierca, que la tornaran a encapçalar els actuals alcaldes Josep Serra i Miquel Palomeras, respectivament. Els altres dos pobles on també es presentaran a les eleccions el partit encara no els vol fer públics. El 2011, els socialistes també van fer llistes a Les Preses, la Vall de Bianya, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Tortellà i Les Planes d’Hostoles.

  «Toquem de peus a terra», lema de campanya

  El primer secretari del partit a la Garrotxa, Albert Bramon, ha explicat a NacióLaGarrotxa que el lema que utilitzaran a Olot, Toquem de peus a terra, servirà de filosofia per a la campanya a la resta de la comarca: «Fem coses que són possibles i ho fem amb la màxima il·lusió».

  En les últimes eleccions europees, el PSC va perdre més de 2.000 vots, situant-se com a tercera força molt lluny de les dues primeres. Bramon creu que els escenaris no són comparables ja que en les municipals «la gent pensa més amb el govern local que amb la marca del partit». Fa quatre anys, a les municipals el PSC, amb 4.391 vots, va aconseguir 29 regidors a la Garrotxa.

 49. lejarza said

  PxC presenta llista a Olot i Sant Joan per entrar al Consell de la Garrotxa

  12.04.2015

  OLOT | X.V.

  Plataforma per Catalunya, ahir al matí, va presentar els set primers de la llista que participarà als comicis d’Olot del proper 24 de maig. El primer i ja anunciat de temps és Ignasi Mulleras, la segona és Rosa Maria Llandrich. Rosa Llandrich és regidora des del 2012, quan va dimitir Moisès Font. Els segueixen Daniel Plana, Josep Roca, Raquel Pérez, Alejandro Martos i Manel de Mata.
  L’objectiu de Plataforma en aquests comicis és entre les candidatures d’Olot i de Sant Joan les Fonts sumar prou vots per poder forma un grup al Consell Comarcal de la Garrotxa. El 2011, només es van presentar a Olot, on van aconseguir 939 vots que els van ser suficients per ser la tercera força al rectangle de plens olotí per davant d’ERC i del PPC. En els darrer mandat, han donat suport a bona part dels projectes de govern de CiU i han mantingut intensos debats en les mocions presentades per la Candidatura d’Unitat Popular. La CUP el 2011 no va accedir al quadre de plens, però va aprofitar una modificació del Reglament Orgànic Municipal per presentar mocions i fer preguntes. En els debats no es van posicionar de dret en contra del sobiranisme. «Evitar el xoc de trens entre Estat i Generalitat», exposava Mulleras. També es van mostrar en contra dels actes de la CUP que incidien directament en Ignasi Mulleras i Rosa Llandrich.
  A Olot preveuen pujar i apunten que seran la gran sorpresa de la nit electoral. Ho van ser al 2007, amb Moisès Font, i ho van repetir el 2011. Ahir, August Armengol (vicepresident del partit) es va mostrar convençut que el PxC serà la llista més votada. «Ignasi Mulleras serà l’alcalde d’Olot, a no ser que s’ajuntin tots els altres partits en contra de Plataforma per Catalunya, amb un pacte de poderosos».

 50. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 70 – 13 d’abril de 2015
  Núm. 4047
  INSTITUT NACIONAL D’ESTADÍSTICA
  OFICINA DEL CENS ELECTORAL
  Delegació Provincial de Girona
  Edicte de modificació de la relació de municipis amb nombre i límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a
  cadascuna d’elles
  Eleccions Municipals del 24/5/2015
  Es modifica la relació de municipis amb nombre i límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a
  cadascuna d’elles publicades per la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral de Girona, en el BOP núm. 65/0 de
  data 6 d’abril de 2015, (artícle 24 de la L.O.R.E.G.) de la següent manera:
  Edicto de modificación de la relación de municipios con número y límites de las secciones electorales, sus locales y las mesas
  correspondientes a cada una de ellas
  Elecciones Municipales del 24/5/2015
  Se modifica la relación de municipios con número y límites de las secciones electorales, sus locales y las mesas correspondientes
  a cada una de ellas publicada por la Delegación Provincial de la Oficina del Censo Electoral de Girona, en el BOP nº 65/0 de
  fecha 6 de abril de 2015, (artículo 24 de la L.O.R.E.G.) de la siguiente forma:
  COD.
  MUN MUNICIPIO DTO. SECCIÓN SUB. MESA COMPRENDE
  LOS ELECTORES LOCALES EN LOS QUE SE CELEBRA LA VOTACIÓN DIRECCIÓN
  COD.
  MUN MUNICIPI DTE. SECCIÓ SUB. MESA COMPREN ELS
  ELECTORS LOCALS EN QUE SE CELEBRA LA VOTACIÓ DIRECCIÓ
  DICE :
  17152 ROSES 02 001 A De la letra A a la L SALA DE LA SOCIETAT UNIO FRATERNAL C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 19 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 001 B De la letra M a la Z SALA DE LA SOCIETAT UNIO FRATERNAL C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 19 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 002 A De la letra A a la K SALA DE LA SOCIETAT UNIO FRATERNAL C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 19 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 002 B De la letra L a la Z SALA DE LA SOCIETAT UNIO FRATERNAL C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 19 – ROSES (17480)
  DEBE DECIR :
  17152 ROSES 02 001 A De la letra A a la L CASAL DEL PESCADOR (SALA PRIMER PIS) C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 22 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 001 B De la letra M a la Z CASAL DEL PESCADOR (SALA PRIMER PIS) C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 22 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 002 A De la letra A a la K CASAL DEL PESCADOR (SALA PRIMER PIS) C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 22 – ROSES (17480)
  17152 ROSES 02 002 B De la letra L a la Z CASAL DEL PESCADOR (SALA PRIMER PIS) C RIERA GINJOLERS (DE LA) NUM: 22 – ROSES (17480)
  DICE :
  17903 SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ 01 001 U De la letra A a la Z CEIP DE SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ CARRE AMER (D’) NUM: 17 – BONMATI – SANT JULIÀ DEL LLOR
  I BONMATÍ (17164)
  DEBE DECIR :
  17903 SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ 01 001 U De la letra A a la Z CEIP SANT JORDI PLAÇA MASSANA NUM: 1 – BONMATI – SANT JULIÀ DEL LLOR I
  BONMATÍ (17164)
  Girona, 9 d’abril de 2015
  Antonio Delgado Alaminos
  Delegat provincial de l’OCE

 51. lejarza said

  CiU prepara 19 llistes a la Garrotxa, perdent Argelaguer i Riudaura

  Per Jordi Altesa Radio Olot

  De la seva banda, Convergència i Unió seguirà sent la força amb més llistes a la Garrotxa.

  En farà un total de 19, una menys que el 2011. El partit perd les llistes d’Argelaguer i Riudaura però incorpora un candidat a Sales de Llierca.

  Convergència i Unió ja té pràcticament tancades totes les seves llistes per les municipals del 24 de maig.

  El partit té un candidat per Sales, l’únic municipi on fa 4 anys no es van poder presentar.

  En canvi, perd les d’Argelaguer després de l’adéu de Josep Dorca el grup ha preferit presentar-se com a independents.

  L’altre lloc on no es presenta és a Riudaura.

  El president comarcal de Convergència i Unió, Miquel Calm, ha destacat que aquest any hi ha relleus però també continuïtat als seus caps de llista. Ha estat en aquests relleus on han tingut més dificultats per trobar llistes i persones que en alguns casos parteixen completament de nou.

  El partit afronta un relleu a Castellfollit de la Roca després de 26 anys de Moisès Coromina. El número 1 a aquest municipi serà Joan Prada.

 52. lejarza said

  ERC és la força que creix més i prepara 11 llistes per les properes municipals

  Qui recull més de la davallada del PSC és Esquerra Republicana de Catalunya. El partit passa de 7 llistes el 2011 a fer-ne 11 i dóna suport a una altra. Els republicans no tanquen la porta a fer més moviments aquesta última setmana.

  El partit ha confirmat ja 8 llistes (Olot, Santa Pau, Riudaura, la Vall d’en Bas, Les Preses, Sant Feliu, Castellfollit i Sant Jaume) i aquesta setmana n’anunciarà 4 més, una de les quals és amb coalició amb un altre partit. El president del partit, Ferran Puig, ha explicat que estan contents per haver pogut augmentar el nombre de llistes respecte fa 4 anys. Així doncs el partit farà llista a més de la meitat de municipis de la Garrotxa, un creixement destacat respecte als anteriors comicis. El partit assegura que posa les màximes facilitats i ajuda a grups de persones encara que després es presentin com a marca blanca o fins i tot com a independents.

  Un dels punts delicats passarà per mantenir l’alcaldia de Riudaura després dels 12 anys d’Eulàlia Massana al capdavant del municipi. El relleu és Agustí Llop. A Les Preses la candidata és Roser de Palol i a Sant Feliu Artur Colomer.

 53. lejarza said

  La Vall Plural aspira a posar fi a 32 anys d´alcaldia convergent

  Miquel Calm procurarà mantenir el govern, que ostenta des de fa setze anys, enfront de Lluís Amat, que vol portar la renovació

  14.04.2015

  CiU intentarà mantenir l’alcaldia d’un municipi on va arribar el 1983 de la mà de l’alcalde Bartomeu Plana. Per aconseguir-ho, ha tornat a fer confiança en el veterà Miquel Calm, que fa 16 anys que està al capdavant de l’Ajuntament. En aquesta ocasió, el seu rival és Lluís Amat (La Vall Plural-AM). Es tracta d’un mestre i tècnic d’educació i joventut a l’Institut Municipal d’Educació d’Olot (IME). Els seu programa té com a principis la transparència, el rigor, la dedicació, el compromís, la sostenibilitat i la participació.
  Per la seva banda, Calm exposa els mateixos principis i continua amb el seu projecte per garantir qualitat de vida: geriàtric, Museu del Camp, centres cívics, alberg de joventut i organització d’activitats per a la promoció de la restauració i l’hostalatge. De fet, tant el geriàtric com el museu són projectes que ja estan començats: el geriàtric des de 2009 i el museu des de 2010. De tots dos, el museu és el més avançat, gràcies als fons europeus. En canvi, el geriàtric és on la crisi econòmica ha incidit més i costa més d’acabar. No obstant això, Calm manté que s’activarà, com per exemple fa poc es va posar en servei l’alberg de joventut i fa més temps el pavelló.
  Pel que fa a la participació i promoció, el més destacat es troba en l’activitat esportiva: una marxa cicloturista de fama estatal, curses i marxes pedestres i esports d’equip de tot tipus. La difusió i promoció del municipi passa per activitats com la Fira de Sant Nicolau. Tot plegat forma part d’una idea de temps que té la complexitat d’unir set pobles i diferents urbanitzacions i disseminats en una idea igualitari de qualitat de vida. Per aconseguir-ho, Calm compta amb una llista que combina gent amb experiència i d’altres que entraran per primera vegada a l’activitat municipal.
  Per la seva banda, Amat confia en un equip que supera protagonismes i es cararacteritza per la transversalitat. És a dir, està integrat per persones de diferents edats i professions. De fet, el primer que van fer va ser difondre la fotografia d’un grup elevat de persones que tenia per fons els camps de la Parcel·lària i el Puigsacalm.

 54. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 72 – 15 d’abril de 2015
  Núm. 4168
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA D’OLOT

  Edicte pel qual es fa pública la relació dels llocs oficials i públics que els Ajuntaments corresponents a la Junta Electoral de Zona d’Olot
  reserven per a la realització gratuïta d’actes de campanya electoral
  D’acord amb el que estableix l’article 57.2 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, es fan públics
  els locals oficials i els llocs públics que els Ajuntaments corresponents a la Junta Electoral de Zona d’Olot reserven per a la
  realització gratuïta d’actes de campanya electoral per a les Eleccions Municipals, que tindran lloc el proper dia 22 de maig
  de 2011.

  ARGELAGUER *
  – Sala del Casal d’Argelaguer.
  BESALÚ *
  – Antic Hospital de Sant Julià. Horari a convenir segons disponibilitat.
  BEUDA *
  – Sala polivalent de l’ajuntament, Plaça Major 4 bx de Beuda. .
  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA *
  – Centre Cívic i Cultural, carrer Migdia, núm. 1. (Hores a convenir amb l’Ajuntament).
  – Cooperativa: C. Nou, 20 (Hores a convenir amb l’Ajuntament)
  – Església Vella-Museu: C. de l’Església s/n ( Hores a convenir amb l’ajuntament)
  MAIÀ DE MONTCAL *
  – Casal del Poble, situat al carrer de Sant Vicenç, 10. (Es podrà utilitzar els dies i hores que es sol·licitin, prèvia comunicació
  a l’Ajuntament de Maià de Montcal)
  MIERES *
  – Centre Cívic (al costat de l’església de Sant Pere).
  – Pavelló municipal, i
  – Entorn de la zona esportiva.
  MONTAGUT I OIX *
  – Sala de Lectura, (Av. de la Garrotxa)
  – Casal Cultural i Esportiu de Montagut, avinguda Garrotxa.
  – Centre Cívic d’Oix (Plaça Major)
  – Pis Barri del Fluvià
  – Local Social de la Cometa
  OLOT *
  – Sala d’actes de l’Institut Municial de Promoció d’Olot:
  9,10,11,12,13,14, 15,16,27, 18, 19, 21 i 22 de maig durant tot el dia.
  – Sala d’actes de l’Hospici:
  14, 15, 17, 18, 19, 20, 21 i 22 de maig durant tot el dia.
  – Pati de l’hospici:
  14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 i 22 de maig durant tot el dia i 17 de maig durant la tarda.
  – Auditori del Casal Marià:
  8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 i 22 de maig durant tot el dia.
  – Can Trincheria:
  8, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de maig durant tot el dia.
  – Teatre Pincipal:
  12, 13, 18, i 19 de maig durant tot el dia.
  – Sala el Torín:
  – 12, 13, 14, 15, 18 i 19 de maig durant tot el dia.
  LES PLANES D’HOSTOLES *
  – Centre Cívic la Cooperativa al c/ Joan Vidal, 12.
  – Sala polivalent al Psg. de l’Estació
  – Local de La Caixa al carrer Moragues i Barret, 14
  LES PRESES *
  – Local social del Bosc de Tosca (Avinguda zona esportiva, 13)
  – Centre cultural (C. Murrià 34)
  RIUDAURA *
  – Escola Pública Lluís Castells de Riudaura – c/ Escola, 1. Es pot utilitzar cada dia feiner a partir de les 18 hores (fora d’horari
  escolar) fins les 22 hores i cada dia festiu de les 10 hores a les 22 hores.
  – Plaça del Gambeto. Es pot utilitzar cada dia de les 10 del matí fins a les 23 hores.
  SALES DE LLIERCA *
  – Casal Social
  SANT ANIOL DE FINESTRES *
  – Local Polivalent de Sant Esteve de Llémena, amb una capacitat aproximada per a 200 persones.
  SANT FELIU DE PALLEROLS *
  – Local la Sala de Ca les Hermanes, Carrer del Soler, 4 Horari: 8h a 24H
  – Local d’Entitats, Carrer del Soler, 2. Horari de 8 a 24H
  SANT FERRIOL *
  – Local Social del Torn – Barri del Torn.
  – Local Polivalent (costat Ajuntament)
  (Nota: Per la seva utilització, els interessats cal que es posin en contacte amb l’Ajuntament (tel. i fax 972 59 09 51, correu-e:
  ajuntament@santferriol.cat).
  SANT JAUME DE LLIERCA *
  – Centre Cívic i Social, Plaça del Casal, s/n. Dies i hores utilització de 8 a 22 de Maig de 2015 de 10 a 23h.
  SANT JOAN LES FONTS *
  – Sant Joan les Fonts, Centre Socio-Cultural Santjoanenc, C/ Major Santa Magdalena, 24.
  – La Canya, Llar d’avis, Avda. Escoles, s/n.
  – Begudà, al centre Cultural.
  SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR *
  – Local Social del Poble.
  SANTA PAU *
  – Centre Cívic de Santa Pau C. Major 19
  – Local Social de Sant Pere i Santa Agnès (C. Església, 29)
  TORTELLÀ *
  – Sala d’actes de l’ajuntament vell, està disponible a la petició dels grups polítics.
  VALL D’EN BAS *
  – Local Cultural de Sant Esteve, C/ Andana (Can Tista). Dies i hores, sempre.
  – Centre Cultural de La Vall. Grup V. Olletes-Sant Privat. Dies i hores, sempre.
  – Escoles Nens Joanetes. Escoles Joanetes. Dies i hores, sempre.
  – Escoles de La Pinya. Plaça Major La Pinya. Dies i hores, sempre.
  – Local Social dels Hostalets. Plaça Major, núm. 5-6. Dies i hores, sempre.
  VALL DE BIANYA *
  – Centre Cívic-Social, Ctra. Campodron, 8

  Olot, 13 d’abril de 2015 Montserrat Serra Galbany Secretària

 55. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 72 – 15 d’abril de 2015
  Núm. 4170
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA D’OLOT

  Edicte d’informació pública sobre els llocs oferts pels Ajuntaments a la Junta Electoral de Zona d’Olot per a la col·locació gratuïta de
  pancartes i cartells en la campanya electoral
  En compliment dels articles 55 i 56 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, es detallen els
  llocs per a la col·locació de pancartes i cartells oferts pels Ajuntaments a la Junta Electoral de Zona d’Olot per a les Eleccions
  Municipals, que es celebraran el proper dia 24 de maig de 2015.

  ARGELAGUER
  – Plafó que es col·locarà per aquest efecte a la Plaça de la Generalitat.
  BESALÚ
  – Pl. Prat de Sant Pere.
  – Plaça del Grup del Mont.
  – Av. Francesc Cambó.
  BEUDA
  – Aparcament del nucli de Beuda.
  – Aparcament del nucli de Lligordà.
  – Al nucli de Segueró.
  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA
  – Pl. Major (superfície: 3 m2; dimensions: 2,5 de llarg per 1,2 d’ample).
  – Pl. Catalunya (superfície 1,5 m2; dimensions: 1 m de llarg per 1,5 d’ample).
  MAIÀ DE MONTCAL
  – Les faroles entrant al nucli urbà del municipi al carrer Girona, les faroles del carrer Nostre Senyora del Mont, i les faroles
  del carrer Sant Vicenç, també la zona del parc infantil del nucli del poble i la paret de la tanca de les escoles municipals. Les
  mides que fa són les següents:
  2,5 metres d’alçada per 20 metres de llargada.
  MIERES
  – La col·locació de propaganda electoral (cartells, plafons, pancartes, …) així com la instal·lació de parades es podrà fer al
  carrer Can Caló, però a l’enllumenat públic.
  MONTAGUT I OIX
  – Plaça Era Sant Sebastià ( Ajuntament).
  – Plaça Major d’Oix (davant Centre Cívic ).
  – Barri Fluvià (davant pisos).
  – Urbanització La Cometa ( davant Local Social )
  OLOT
  1. Cartelleres instal·lades expressament als següents punts:
  Passeig d´en Blay ( 12 cubs )
  Plaça Catalunya ( 2 cubs )
  Plaça Montolivet ( 2 cubs )
  Carreterea de Riudaura cruïlla carrer Masia ( 2 cubs )
  Plaça de l´Ànec ( 2 cubs )
  Plaça Sant Miquel ( 2 cubs )
  Carretera de Les Tries – La Rodona ( 2 cubs )
  Plaça Rosella ( 2 cubs )
  Carretera Sant Joan les Abadesses cruïlla carrer Esparg ( 2 cubs )
  Carrer Pintor Domenge ( 2 cubs )
  Carrer Verge de Montserrat cruïlla Volcà Pedra Aguda ( 2 cubs )
  Avinguda Balears cruÏlla passeig de Barcelona ( 2 cubs )
  Carrer Sant Ferriol cruïlla carrer Sant Pere Màrtir ( 2 cubs )
  Parc de Miquel Martí i Pol ( 2 cubs )
  Carrer Pala ( 2 cubs )
  Plaça de Les Planotes ( 2 cubs )
  Avinguda Santa Coloma cruÏlla carretera de la Déu ( 2 cubs )
  Parc de les Bisaroques ( 2 cubs )
  Avinguda Alba Rosa cruïlla carrer Mestre Falla ( 2 cubs )
  Plaça Vayreda ( 2 cubs )
  Plaça Balmes ( 2 cubs )
  2. Braços dels fanals, segons els blocs indicats al plànol adjunt, amb un límit de 100 fanals per cada candidatura. Aquestes
  banderoles podran ser substituïdes per plafons o cartells de polipropilè mantenint els mateixos llocs assignats. En aquest
  últim cas no s´obstaculitzarà la visibilitat ni el pas de vehicles o vianants.
  3. Penjar fins a un màxim de 4 pancartes per candidatura en el global de la ciutat, que es col·locaran en algun dels espais que
  es relaciones a continuació:
  Pont de la Ceràmica
  Pont del carrer Roure
  Carrer Pare Antoni Soler
  Avinguda Girona
  Carrer Sant Rafel
  Carrer Hospici
  Passeig d´en Blay
  Carrer Mulleras
  Passeig de Barcelona
  Pont de Ferro
  No es permet subjectar pancartes als fanals de l´enllumenat públic i s´evitarà penjar-les als arbres, per no marmetre´ls. Quan
  la pancarta creui les vies transitables, anirà penjada a una alçada mínima de 4, 5 metres.
  4. No es permetrà la col·locació de propaganda electoral als monòlits.
  5. No es permet penjar cap cartell, adhesiu ( tampoc repartir ) , fotografia, banderola, pancarta o similar a cap altre punt de la
  ciutat diferent dels espais assignats.
  LES PLANES D’HOSTOLES
  – Plaça Nova.
  – Avinguda Narcís Arnau (plafó)
  – Avinguda Narcís Arnau (faroles).
  – Plaça de la Vedruna.
  – Pujada del Remei.
  – C. Salvador Simón.
  LES PRESES
  – Alçada de la Carretera d’Olot, 14
  – Alçada de la Carretera de Santa Coloma, 51
  RIUDAURA
  – C/ Terrica – 1 plafó de fusta.
  – C/ Olot, cantonada Pl. Tiradors – 1 plafó de fusta.
  – Pl. Del Gambeto – 1 plafó de fusta.
  – C/ Surita – 1 plafó de fusta
  SALES DE LLIERCA
  – Lluminàries del camí de l’església.
  SANT ANIOL DE FINESTRES
  – Faroles de l’enllumenat públic, que s’hauran de col·locar amb suports.
  SANT FELIU DE PALLEROLS
  – Carrer del Centre, zona pont d’entrada al nucli urbà, ambdós costats.
  – Diversos punts fixes distribuïts pel nucli urbà.
  – Faroles travessia urbana de la carretera C-63.
  SANT FERRIOL
  Al ser aquest un municipi molt disseminat, sense nucli urbà, no es disposa de suports físics per a la col·locació de cartells o
  qualsevol tipus de propaganda electoral.
  SANT JAUME DE LLIERCA
  – 6 cartelleres de 1,5 x 1m situades a la base de les faroles del carrer Major.
  – Lluminàries del carrer Major.
  SANT JOAN LES FONTS
  – Sant Joan les Fonts, parada d’autobusos, Cra. d’Olot.
  – La Canya, Local de la cooperativa, Mestre Josep Maria Gratacós, 8-10.
  – Begudà, cartelleres al Centre Socio Cultural.
  SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR
  – Tanca de la Pista Poliesportiva.
  SANTA PAU
  – Fanals de l’enllumenat públic
  TORTELLÀ
  – Plafó cartellera que es col·locarà per a aquest efecte a la Plaça Mercat.
  VALL D’EN BAS
  – Plaça Major de Sant Esteve d’en Bas (3 x 2 m2)
  – Plaça Major dels Hostalets d’en Bas “
  – Plaça de les Escoles de Joanetes “
  – Plaça de les Escoles de Sant Privat d’en Bas “
  – Plaça Major de La Pinya “
  VALL DE BIANYA
  – Av. d’Olot, núm. 17 (La Canya).
  – Davant de Ca la Nàsia (Llocalou).
  – Plaça Joaquim Burch (Hostalnou).
  – Faroles de l’enllumenat públic en els nuclis urbans.

  Olot, 13 d’abril de 2015 Montserrat Serra Galbany Secretària

 56. lejarza said

  Olot en Comú vol combatre les desigualtats enlloc de fer grans obres

  Andreu Oliveras , Olot

  Olot en Comú s’ha fixat com a prioritat la lluita contra les desigualtats, en detriment de grans inversions en la construcció de nous equipaments, segons explica el seu cap de llista, Xavier Garcia: «Les grans èpoques de destinar molts diners a noves infrastructures s’han acabat». La número quatre del partit, Anna Rodríguez, es pregunta, per exemple, si és necessari gastar una suma important de diners a reformar el Firal o si, en canvi, valdria més destinar-los a altres projectes que atenguin les necessitats de la gent i fer només una reforma puntual d’allò del passeig que es troba en mal estat.

  La lluita contra l’atur serà una de les prioritats de la candidatura. Garcia està convençut que «des de l’ajuntament es poden fer moltes més coses de les que s’estan fent». A més, també volen construir una ciutat on tothom tingui garantits els drets bàsics i es vetlli pel respecte a la diversitat dels individus. De moment, encara no tenen redactat el seu programa electoral. Volen elaborar-lo el proper 25 d’abril en un acte participatiu obert a tothom qui vulgui dir-hi la seva.

  Olot en Comú engloba membres de Podem, d’ICV-EUiA i persones independents no vinculades a cap formació política. Asseguren estar preparats per governar i confien atreure vots d’exvotants socialistes i de seguidors de la marca Podem. Aposten per fer un ajuntament més transparent i on «la participació ciutadana sigui una eina per prendre decisions».

  Ahir al vespre, coincidint amb el 84è aniversari de la proclamació de la Segona República, es van presentar en societat al Casal del Barri de Sant Miquel, davant una cinquantena d’assistents. En l’acte van fer públics tots els noms que conformen la seva llista pel 24 de maig.

  Llista d’Olot en Comú a les eleccions municipals 2015

  1. Xavier Garcia
  2. Víctor De Paz
  3. Jaume Andrés
  4. Anna Rodríguez
  5. Mª Dolors Casals
  6. Juan Correa
  7. Enric Rodríguez
  8. Christian Gómez
  9. Laia Canosa
  10. Mª Carme González
  11. Raül Valls
  12. Esther Verdaguer
  13. Eric Martín
  14. Mª Pilar De Gregorio
  15. Roser Ferrer
  16. Mª Àngels Guàrdia
  17. Lluís Jiménez
  18. Núria Verdaguer
  19. Francesc López
  20. Llorenç Planagumà
  21. Núria Pascal

  Suplents:
  – Joan Altés
  – Manuela Pastor
  – Manuel Álvarez
  – José Antonio Cerezo
  – Ferran Quinquilla

 57. lejarza said

  Canvi de jaqueta: L’alcalde de CiU de Sant Ferriol a la Garrotxa, Josep Masmitjà, passa a encapçalar una llista independent associada a ERC en les properes eleccions municipals

  Josep Masmitjà, alcalde de Sant Ferriol per Convergència i Unió durant els últims 24 anys, ha decidit presentar-se a la reelecció però amb una llista d’independents amb el suport d’Esquerra Republicana. Masmitjà creu que Sant Ferriol no ha estat entre les prioritats de Convergència de la Garrotxa ni del Consell Comarcal, i espera un millor tracte per part d’Esquerra. L’acompanya la número dos, Maria Rosa Coll, i de dos a tres cares noves.

  La nova llista que es presenta a Sant Ferriol es diu Independents per Sant Ferriol – Acord Municipal, rep el suport d’Esquerra i està encapçalada pel fins ara alcalde del municipi per Convergència i Unió, Josep Masmitjà. La primera tinent d’alcalde de l’actual govern municipal, Maria Rosa Coll, també apareix com a número dos a la llista. Masmitjà explica la decisió perquè la comunicació amb Convergència a la Garrotxa no ha estat fluïda en l’últim mandat a nivell comarcal, i Sant Ferriol no ha estat entre les prioritats del partit.

  Masmitjà explica que les aportacions econòmiques per a inversions a Sant Ferriol no han estat suficients, i apunta directament al Consell Comarcal, governat per Convergència i Unió. La llista d’Independents per Sant Ferriol – Acord Municipal la finalitzaran dos o tres cares noves, persones joves que han d’aportar noves idees a les propostes de millora ideades plantejades pel grup municipal.

  Convergència i Unió serà igualment present a les properes eleccions municipals amb una llista encapçalada per Albert Fàbrega, regidor de sanitat, salut i serveis municipals a l’actual Govern de Convergència i Unió de Josep Masmitjà.

 58. lejarza said

  L´alcalde de Sant Ferriol a la Garrotxa va en una llista d´ERC d´Olot després de 24 anys a CiU d´Olot

  Argelaguer – Vall del Llierca

  L’alcalde de Sant Ferriol, Josep Masmitjà, ha decidit deixar CiU i presentar-se en aquesta ocasió amb una llista d´ERC d´Olot.

  El l’alcalde transfuga, després de 24 anys a CiU d´Olot, assegura que ha pres la decisió perquè, durant els últims anys, “CiU no ha estat a l’alçada de les necessitats del poble”.

  Assegura que a partir d’ara esta disposat a alçar la veu per fer sentir les necessitats del seu poble, que segons diu, ha estat “arraconat” dins la comarca de la Garrotxa.

  La llista de l’alcalde transfuga, s’anomena Independents per Sant Ferriol-ERC/Acord Municipal i, a banda de Masmitjà, també comptarà amb l’actual primera tinent d’alcalde, Maria Rosa Coll (CiU).

  La seva prioritat per als propers quatre anys serà mirar de posar el municipi al nivell d’altres pobles del voltant en qüestió de serveis als veïns, ja que en aquests moments se senten “a anys llum”. “Sabem que hi ha moltes limitacions pressupostàries, però d’alguna manera s’ha de poder anar tirant endavant.

  En aquest sentit, lamenta que CiU d´Olot no hagi donat, en els darrers temps, resposta a les seves necessitats. “Sabem que som un poble petit i quin és el nostre pes específic dins la Garrotxa, i tenim un pressupost petit”.

  Potser per això demanàvem més atenció a les nostres necessitats, però CiU, des del Consell Comarcal de la Garrotxa i des del partit de Jordi Pujol, ha prioritzat altres necessitats i altres municipis”, “No ens han tingut en compte per a res i ens hem sentit exclosos”, indica.

  A partir d’ara, amb una llista d´ERC d¨Olot, Masmitjà l’alcalde transfuga, diu que, seguiran “lluitant per les necessitats del municipi sense estar encorsetats de cap manera”.

 59. lejarza said

  Les candidatures que faràn ús a dia d´avui de la denominació «en Comú» són:

  Argelaguer

  Abrera

  L’Ametlla del Vallès

  Badalona

  Badia del Vallès

  Barcelona

  Calafell

  Cornellà de Llobregat

  Les Franqueses del Vallès

  Gavà

  Olot

  Sant Adrià del Besós

  Terrassa

  Vilafranca del Penedès

  Vilaseca

 60. lejarza said

  Olot en Comú aposta per prioritzar la lluita contra l’atur i consultarà el seu programa electoral amb els seus simpatitzants

  Olot en Comú, integrada per forces polítiques com Podem o Iniciativa per Catalunya els Verds esquerra unida i alternativa, ha presentat la llista amb què concorrerà a les eleccions municipals. Properament dissenyarà el programa a partir de l’aportació dels veïns convocats en una assemblea. D’entrada, el grup té prioritat per la lluita contra les desigualtats socials, com l’atur, per davant d’invertir en grans infraestructures a la ciutat.

  La nova proposta electoral Olot en comú ha presentat en un acte públic amb conferències i actes culturals la seva candidatura, encapçalada per Xavier Garcia altres persones vinculades a diverses entitats de la ciutat. Segueixen a Garcia, Víctor de Paz, Jaume Andrés i Anna Rodríguez. Més avall, s’hi troben persones que han estat vinculades a associacions sindicals com Juan Correa o Francesc López, professionals de la cultura com Laia Canosa, Raül Valls, del Centre de Sostenibilitat Territorial, o Llorenç Planagumà, que va ser regidor a l’Ajuntament d’Olot per Alternativa per la Garrotxa. “Una gran gent i bones persones que es dediquen a fer feina de formigueta en moltes entitats” explica el cap de llista de la formació Xavier García.

  Presentada la candidatura, Olot en comú es posarà a redactar el programa. Per fer-ho, demanarà l’opinió dels simpatitzants. Ho faran el dia 25 d’aquest més i després d’aquesta jornada tancaran el programa electoral.

  D’entrada, el grup vol prioritzar la lluita contra les desigualtats socials, com l’atur, per davant d’invertir en grans infraestructures a la ciutat. García afirma que tot i que a Olot no patim el problema d’atur tan greus que hi ha a altres indrets, una de les seves prioritats serà atendre aquest problema perquè creu que des de l’Ajuntament “es poden fer forçes més coses” com ara demanar recursos a Europa o a la Diputació de Girona així com treballar amb xarxa amb altres consistoris. Per a García, la piscina municipal és un tema pendent a nivell d’infraestructures. Considera que tindria més rendiment si es pogués cobri ja que donaria resposta a necessitats dels olotins que no poden pagar la de les Tries i se’n vana Besalú o a Torelló. En quant a infraestructures, la número 4 de la formació Anna Rodríguez, es qüestiona si es necessari invertir tot el que es vol destinar en la reforma del Firal d’Olot. Assegura que és necessària la reforma però que potser s’hauria de preguntar als ciutadans quants diners hi volen invertir.

 61. lejarza said

  Olot en comú demana deixar projectes “de la bombolla immobiliària”

  Per Jordi Altesa

  Olot en Comú es presenta a les eleccions posant al centre les persones aturades. Consideren que aquestes són la principal inversió i demana deixar enrere projectes propis “de la bombolla immobiliària” com un nou Estadi o el Firal. En esports, plantegen cobrir la piscina municipal perquè vagi tot l’any i la gent no hagi d’anar a fora de la ciutat. També es plantegen tornar a municipalitzar serveis com el d’aigua o deixalles si és possible.

  Aquest dissabte Olot en comú tancarà totes les propostes del seu programa electoral. El partit considera que la seva prioritat són les persones i en concret les que es troben en situació d’atur. Per a ells aquest col·lectiu són clau també per revaloritzar el comerç de la ciutat. El seu portaveu, Xavier Garcia, ha avançat a Ràdio Olot que també volen aplicar una tarificació social i que impliqui pagar segons la renda.

  Aquest eix programàtic, la prioritat a les persones, centra la proposta del partit que demana enterrar alguns dels projectes pels que aposten altres partits. Garcia ha explicat que descarten projectes com el Firal o l’Estadi Municipal i, de fer alguna actuació, prioritzarien cobrir la Pisicina Municipal que a hores d’ara només pot funcionar a l’estiu.

  Olot en comú és la suma de persones independents, el cercle de Podem a Olot i Iniciativa per Catalunya els Verds i Esquerra Unida i Alternativa. El partit ha posat en marxa la pàgina web http://www.olotencomu.cat per tal d’informar de les activitats i ha començat a difondre vídeos des del seu canal de Youtube.

 62. lejarza said

  Ja no formo part de la candidatura d’ERC a les Preses

  Quim Riubrugent Codina, veí de les Preses (Garrotxa)

  Vull deixar constància que, a dia d’avui, ja no formo part de la candidatura d’ERC a les Preses. Si és cert que a abans de les vacances de Nadal, vaig estar formant part del què seria el grup d’ERC les Preses. Vaig esser un dels que va anar a trobar gent per integrar-se en aquest grup, i vaig estar treballant pel projecte.
  Molts veïns i veïnes del poble em varen recolzar i, a alguns més particularment, m’animàveu a seguir endavant amb el projecte. No obstant, degut a que encara se’m relaciona amb aquest grup, remarco que ja no en formo part, i per tan, no tinc res a veure amb aquest grup ni amb els seus integrants.

  ——————-

  Esquerra opta a l´alcaldia de les Preses per primera vegada

  18.04.2015

  LES PRESES | X.VALERI

  Les Preses, el municipi històricament socialista de la Garrotxa, el 2011 va passar a mans de CiU. Pere Vila (alcalde des del 2011) ha governat sense problemes en els darrers quatre anys. L’únic front que li va plantejar l’oposició va ser la instal·lació de gespa artificial en un dels camps de futbol del barri de Boscdetosca. L’oposició va qualificar de desproporcionada una inversió de 280.000 € en un camp de futbol en plena crisi. Vila va inaugurar el camp al setembre passat i va argumentar que al poble hi ha dos clubs de futbol i desenes d’equips de futbol base.
  L’altra polèmica li va venir de l’associació de pares, que es queixava al departament d’Ensenyament de les molèsties d’haver posat en servei una escola amb equipaments sense acabar. Vila va fer de mediador i fa uns mesos van poder inaugurar l’escola. Es tracta d’un projecte iniciat en temps de l’alcaldessa Esther Pagès (PSC).
  El problema sense resoldre de les Preses és la travessa de la C-152 pel centre. Vila va proposar la construcció de dues rotondes per tal d’aconseguir una millora abans de la posada en servei de la variant de les Preses, cosa prevista a llarg termini. De fet, Vila posa la millora del trànsit entre les prioritats d’un proper mandat.
  La candidata d’ERC, Roser de Palol i Masó, és nova en la política municipal, però no en la vida social perquè és col·laboradora de Càritas Garrotxa i del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. També ha col·laborat en el moviment sobiranista a traves de l’Assemblea Nacional de Catalunya.
  Té molt clar que els polítics han de desar la mentalitat del temps de les vaques grasses i ser més pràctics. «És el moment d’optimitzar – els recursos -explica- en base d’una bona planificació i d’un adequat manteniment de les infraestructures existents». Segons ella, «és l’hora de prioritzar les persones, d’aconseguir cohesió i interacció social, de treballar tots junts».
  La idea és treballar en projectes que serveixin perquè la gent pugui optar al desenvolupament social. En aquest sentit, pensa amb els joves, la gent gran amb dependència, les persones que estan a l’atur i en els nouvinguts. Finalment, també vol impulsar una reactivació econòmica del municipi en base a crear línies d’ajuda per a empreses i comerços.

 63. lejarza said

  El Gran Wyoming entra en campanya… i se’n recorda d’Olot

  Per Jordi Altesa

  El presentador del programa ‘El Intermedio’ de la Sexta ha participat aquest divendres en un acte de campanya per Barcelona en comú, llista electoral encapçalada per Ada Colau i a la que donen suport ICV i Podemos entre d’altres.

  En aquest acte fet al barri de Sant Andreu, el Gran Wyoming ha fet una menció de retruc a Olot en una de les seves intervencions. Com es pot veure en el vídeo (minut 34), Wyoming diu:

  “Si ponemos la meta en Plutón llegaremos a Marte pero si la ponemos en los Pirineos nos vamos a quedar en Olot”

  youtu.be/uQnCFXp1JEc

 64. lejarza said

  Xavier Garcia candidat d’Olot en Comú. Podem-ICV-EUiA

  «Calen solucions que ara no es donen per lluitar contra la pobresa»

  21.04.2015

  XAVIER VALERI | OLOT

  Xavier Garcia (1956) va presentar-se a les eleccions del 1979 amb el PSUC i arran de la dimissió de Jordi Oliveras va ser regidor un any. Amb una llarga trajectòria com a activista social i cultural, es presenta al capdavant de la coalició Olot en Comú formada per Podem, ICV-EUiA i independents. L’objectiu és aportar solucions que ajudin a millorar la vida dels centenars de famílies afectades per l’atur i per la pobresa.

  Què us va motivar a presentar-vos?
  El motiu més important és veure aquesta situació greu d’atur i de gent que està en perill de pobresa. Una situació que ja em va portar a crear amb d’altres companys l’associació d’aturats majors de 40 anys. Veiem que és un problema i que calen solucions que fins ara no creiem ni pensem que es donin des de l’Ajuntament d’Olot. Aquest és el principal problema. En un context de crisi, pensem que es fa més necessari que mai haver-se de presentar.
  Hi ha molta diferència entre aquestes eleccions i les del 2011?
  N’hi ha molta. La situació aquesta de patiment no existia en el grau actual. Parlo de persones, però també ho estan passant malament moltes petites empreses.
  Penso que l’Ajuntament actual ha continuat amb el mateix xip de sempre sense adonar-se que paradigmes econòmics i socials han canviat d’una manera important i cal tornar a enfocar i replantejar la manera de distribuir els recursos de l’Ajuntamentt.
  El moviment sobiranista pot incidir en aquestes eleccions?
  No ho sé… Que hi ha forces que es presenten i que fan d’això un aspecte important segur. Quina influència pot tenir? No ho sé, ho desconec.
  En el sobiranisme en quina posició esteu?
  Com que estem en una coalició formada per diverses forces polítiques: hi ha Podem, EUiA, Iniciativa i Alternativa i moltes persones independents, la posició és plural. Hi ha molta gent que està per la independència i d’altres que no. Per tant, d’alguna manera reflectim més bé la societat tant de Catalunya, com d’Olot. Hi ha una pluralitat d’opinió que queda reflectida.
  Quin seria el resultat satisfactori?
  Home… No tinc una bola per endevinar. Però per mi seria satisfactori que els resultats donessin un govern d’esquerres a la ciutat d’Olot. No només per polítiques concretes, sinó per una nova manera de governar la ciutat amb més transparència i amb més participació de les persones.
  És notaria un canvi?
  No crec en miracles. Per obtenir resultats importants cal una feina seguida de 4 anys. De tota manera, la població segur que notaria diferències.

 65. lejarza said

  CiU i els Independents-CP s´enfronten a les Planes d´Hostoles

  La millora de la situació econòmica global fa que els dos grups plantegin més inversions i nous serveis

  21.04.2015

  LES PLANES D’HOSTOLES| X.VALERI Eduard Llorà (CiU) i Concepció Usan (Independents per les Planes -CP) opten a l’alcaldia de les Planes. Llorà és l’actual alcalde i ha governtat en minoria en els darrers quatre anys. El seu objectiu és obtenir una victòria amplia.
  Per la seva banda, Concepció Usan també ha estat a l’Ajuntament de les Planes. Durant dos anys ha estat la portaveu del Grup Unitat Planenca. En el temps que ha estat al capdavant del seu grup ha mantingut una bona relació amb l’equip de govern de CiU i també amb l’altre grup de l’oposició, Independents per les Planes-PM. Ara, a més del nom, ha heretat la ideologia d’esquerres de tendència socialista dels antics independents de progrés municipal de les Planes.
  El seu adversari, Eduard Llorà, esgrimeix la millora de la situació econòmica com un dels apartats forts de la seva gestió durant aquests anys al capdavant de l’Ajuntament. Un fet que li permet prometre actuacions de millora pel mandat 2015-19. Un deute per sota del 30% i un termini de pagament de menys de 30 dies li ajuden a prometre en el seu programa electoral la urbanització del carrer del Pla, la creació de la plaça Gran del barri del Jonquer, la consecució d’equipaments esportius, continuar la millora dels serveis d’aigua i electricitat, dotar de clavegueram 5 cases i donar vida al casal dels joves. El convergent Llorà valora que l’època, en la qual la situació de les finances del municipi i del país només permetien salvar el dia a dia dels serveis bàsics ha passat i ara engegaran nous projectes
  L’oposició té l’ull posat en altres aspectes de la gestió municipal. La candidata progressista Concepció Usan té en els projectes socials el seu apartat més fort. La seva idea és ajudar els col·lectius més febles del municipi. Indica que activarà un servei de companyia per a les persones d’edat avançada i que aprofitarà la seva experiència com a gestora del casal d’estiu per promoure activitats per la infància i per la joventut.
  Usan explica que la seva és una candidatura que no va contra ningú i que només té l’objectiu de contribuir a millorar la vida dels veïns. Pel que fa a equipaments, indica que treballen per la implantació d’un geriàtric.
  També l’oposició aclareix que el balanç de gestió s’ha de mirar en tot el seu context. Per això, Usan considera que la situació econòmica de l’Ajuntament es deu a la gestió de l’alcalde Josep Soler (PSC-PM/2007-13) i de l’actual alcalde Eduard Llorà (CiU). Valora que ambdós van fer una bona gestió i té confiança que en els propers quatre anys hi haurà una millora general.

 66. lejarza said

  ELECCIONS MUNICIPALS

  Candidatures municipals de la Garrotxa

  22.04.2015

  Argelaguer

  Candidatura núm.: 1. INDEPENDENTS PER ARGELAGUER (IPA)

  1. ARTUR GINESTA RAMBLA
  2. ORIOL MASCARO VIDAL
  3. XAVIER QUINTANA RICART
  4. MARTA RIUS ALCAY
  5. JORDI PUIGDEVALL NOGUER
  6. NURIA ROIG BAZAN
  7. DAVID PALOMERAS RODRÍGUEZ
  Suplents
  1. GUILLEM BALLAZ I BOGUNYA
  2. ALBERT PALOMERAS RODRÍGUEZ
  3. JULIÀ BADOSA ALSINA

  Besalú

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. LLUÍS GUINÓ I SUBIRÓS
  2. JOSEFINA SURINA I GELIS
  3. MERCÈ BALATEU I SAROLA
  4. JORDI VIÑOLAS I CROUS
  5. MÒNICA SERRA I CAUSADIAS
  6. ALBERT SERRA I FIGUERAS
  7. MARIA ÀNGELS VERGÉS I MAS
  8. DANIEL BALÉS I JUANOLA
  9. ANNA MADROÑAL I MASERAS
  10. MIQUEL PORTAS I NAVARRO
  11. DAVID CORTÉS I GRANDE
  Suplents
  1. MIREIA BUSQUETS I CARRERAS
  2. JOAQUIN GRAU I CASTAÑER
  3. MARTA VERGÉS I GRATACÓS
  4. GERMAN MAS I HORMIGO
  5. SÍLVIA PRUNELLA I PLANAS
  6. ELOI MASOLIVER I SOLER
  7. ELISA MAS I CASADEVALL
  8. FERRAN DURÁN I ABULÍ
  9. MARÍA JULIÀ I JUANOLA
  10. JAUME ROURA I JUAN

  Beuda

  Candidatura núm.: 1. ESQUERRA REPUBLICANA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

  1. XAVIER SOLÉ I RUBIO (ERC-AM)

  Candidatura núm.: 2. UNITS PEL PROGRÉS-CANDIDATURA DE PROGRÈS (UpP-CP)

  1. JOSEP SERRA PUIGVERT (UpP-CP)
  2. ÀXEL GRAU ALCAYDE (UpP-CP)
  3. MARGARITA PUJOL SMIT (UpP-CP)
  4. JUAN RENART FELIP (UpP-CP)

  Candidatura núm.: 3. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. ANNA VAYREDA I TORRENT
  2. MARIA DEL CARME FELIP I ROVIRA

  Candidatura núm.: 4. CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU (CUP-PA)

  1. GERARD TUBERT TULSÀ (CUP-PA)

  Castellfollit de la Roca

  Candidatura núm.: 1. ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA- ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

  1. MIQUEL REVERTER I TRES
  2. FIDEL BALÉS I JUANOLA
  3. BÀRBARA ASENCIO I SERRET
  4. ROGER SANTALÓ I PUIG
  5. HELENA COLL I VILA
  6. FRANCESC REIXACH I PLANELLA
  7. JASMINA PUJOLAR I FONT
  8. JOAN SERRA I GELIS
  9. SALVADOR ROS I REIG
  Suplents
  1. RITA GALLOSTRA I PUXEGUT
  2. JOSEP RIBAS I VILÀ
  3. CONCEPCIÓ BADOSA I SUÑE
  4. ANTÒNIA ANDÚJAR I TRIOLA
  5. VICENÇ ESCANDELL I JORDÀ

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOAN PRADA I PUJOLAR
  2. JOSEP COLLELL I REIXACH
  3. XAVIER GELIS I PUJOLAR
  4. SÍLVIA PINEDA I ROURA
  5. ENRIC DEVESA I VILA
  6. RUBEN TUSET I FLORES
  7. RAÜL GALÁN I ORELLANA
  8. DOLORS MATILLÓ I CONGOST
  9. ALBERT ESPIGULÉ I CULEBRAS
  Suplents
  1. OLGA ROURA I BASSOLS
  2. FRANCESC MASDEMONT I BARNADAS

  La Vall de Bianya

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. SANTI REIXACH I GARRIGA
  2. MONTSERRAT JUNCÀ I CASADESÚS (Independiente)
  3. PERE DARNÉ I PUJOL (Independiente)
  4. DAVÍNIA GRABULOSA I FERRER (Independiente)
  5. JOAN SALA I MASOLIVER (Independiente)
  6. AGNÈS COLOM I BESTREGUI (Independiente)
  7. SERGI VIDAL I MIR (Independiente)
  8. MARC SARSANEDAS I JUANOLA (Independiente)
  9. LLUÍS BADOSA I VENTURA (Independiente)
  Suplents
  1. ANNA GRABULOSA I PUJOL (Independiente)
  2. PERE PUIGVERT I CORCOY (Independiente)
  3. LÍDIA BOSCH I LLENSA (Independiente)

  La Vall d’en Bas

  Candidatura núm.: 1. LA VALL PLURAL-ACORD MUNICIPAL (LVP-AM)

  1. LLUÍS AMAT I BATALLA
  2. ANNA MERCADER I AULINAS
  3. CRISTINA MOLAS I CASACUBERTA
  4. LLUÍS PUJUILA I RAMISA
  5. PILAR FABREGÓ I CULLET
  6. JOSEP PUJOL I CASANOVA
  7. EDUARD BAGARIA I ILLAMOLA
  8. MOISÈS MONT I PUJOL
  9. JORDI PRAT I CANAL
  10. MARTA VILA I MUNTADA
  11. JOSEP GARCIA I MIRÀNGELS
  Suplents
  1. JOAN MASÓ I DORCA
  2. VALENTÍ PÉREZ I CABALLERO
  3. XAVIER FONT I RUIZ
  4. MAGDA ROCA I VIÑALS
  5. MARIA CARME PLANELLA I SARGATAL
  6. M.FRANCESCA FLUVIÀ I FONT
  7. JOAN NASPLEDA I FEIXAS
  8. ROSA MARIA CASAS I COMAS
  9. JOSEP CALM I MASÓ
  10. SERGI BATLLE I LLAGOSTERA

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. MIQUEL CALM I PUIG
  2. JOSEP GUMÍ I QUINTANA (Independiente)
  3. JOAN DOMÈNECH I GURT (Independiente)
  4. SERGI PUJOLRIU I MASOLIVER (Independiente)
  5. DÚNIA CLOTA I SERRAMITJANA (Independiente)
  6. DANIEL GUMÍ I BARNÓ (Independiente)
  7. MARTA PLANA I JUVANTENY (Independiente)
  8. JOSEP PUIGVERT I BERGA (Independiente)
  9. ROSA MARIA SOY I JORDÀ (Independiente)
  10. JAUME SALGUEDA I SOY (Independiente)
  11. ANTONI ARIMANY I TORRENT (Independiente)
  Suplents
  1. AGUSTINA COLL I CASADEMONT (Independiente)
  2. MIQUEL CANAL I DORCA (Independiente)
  3. ANNA PRAT I RIERA (Independiente)
  4. ALBERT DANÉS I CASALPRIM (Independiente)
  5. LAIA MARTÍ I BUXÓ (Independiente)
  6. EVA CARRERA I BOIX (Independiente)
  7. JOAN MARGUÍ I FÀBREGA (Independiente)
  8. NEUS COLOM I TERRICABRAS (Independiente)
  9. JOSEFINA VERDAGUER I PRAT (Independiente)
  10. JOSEP MARTÍ I RASPAU (Independiente)

  Les Planes d’Hostoles

  Candidatura núm.: 1. INDEPENDENTS DE LES PLANES D’HOSTOLES-CANDIDATURA DE PROGRÈS (IdLP-CP)

  1. CONCEPCIÓ USAN AMAGAT
  2. MILLARAY FARRERAS AHUMADA
  3. EDUARD MORALES BOIX
  4. MÍRIAM MARÍN GARCÍA
  5. SALVADOR CASTELLS FERRER
  6. JOSEP PAREDES HERCE
  7. JOAN MANEL RUS SÁNCHEZ
  8. ESTEVE MARTÍ COMAS
  9. MIRIAM JULIÀ USAN

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. EDUARD LLORÀ I CULLET
  2. MARIA ÀNGELS SERRA I BADOSA
  3. JOSEP ARNAU I ARNAU
  4. JOAN SOLER I SERAROLS
  5. MARC PUIG I BOSCH
  6. LÍDIA RIBAS I GRABALOSA
  7. MARC PORTILLO I SAU
  8. JOAN QUER I GÜELL
  9. ALBERT GUÀRDIA I GUIX
  Suplents
  1. JORDI XUCLÀ I COSTA
  2. JOAN GARRIGA I BADOSA
  3. ESTER PERACAULA I BARÓ
  4. MONTSE ROCA I CASAS

  Les Preses

  Candidatura núm.: 1. ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

  1. ROSER DE PALOL I MASÓ
  2. ROSA MARIA GONZÁLEZ I ARNAU
  3. JOSEP AYATS I NOGUÉ
  4. JOSEP ESTARTÚS I SANEGRE
  5. PERE PUIG I ESTARTÚS
  6. RAMON DANÉS I VERGÉS
  7. LLUÍS ROBRES I GONZÀLEZ
  8. GILBERT DANÉS I GIFRE
  9. NATÀLIA TUBELLA I DOMÍNGUEZ
  Suplents
  1. JORDI DANÉS I BARRIS
  2. TURA COSTA I JUÀREZ
  3. VANESSA PAGÈS I CAMPÀS
  4. SANDRA MARTÍNEZ I LLONGARRIU
  5. EDUARD VIDAL I DE PALOL
  6. JOSEP DEVESA I VILARRASA
  7. JOSEP MARTÍNEZ I DE LEÓN

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. PERE VILA I FRIGOLA
  2. LLUÍS GUILLAUMES I PICART
  3. JOSEP MARIA CROS I ROCA
  4. CARLES ROURA I TEIXIDOR
  5. LLUÍS XANCÓ I VILAS
  6. ASSUMPTA CROUS I FERRER
  7. ELISA BOIX I VALMAÑA
  8. JOAN AVELLANA I BASSOLS
  9. DANIEL COROMINA I ROURA
  Suplents
  1. JOSEP MOLAS I PLANAGUMÀ
  2. POL BERBEL I RASPALL
  3. NOÈLIA PÉREZ I PATIÑO
  4. LLUÍS PUIG I MIR
  5. JOSEP PUJOL I COLOM
  6. ENRIC PLANA I PLANELLA
  7. MARIA CARME TORRENT I VILA

  Maià de Montcal

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOAN GAINZA I AGUSTÍ
  2. MARIA DEL CARME ALSINA I RUBERT
  3. JOSEP ALABERT I RIGALL
  4. XAVIER CASADEVALL I BALLADA
  5. DAVID OLLÉ I BADIA
  6. PERE JUANOLA I JUANOLA
  7. JORDI ARIZA I SALELLAS
  Suplents
  1. JOAN BAÑERAS I ROMA
  2. CARMEN MARIA ROMERO I GARAZA

  Mieres

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOSEP ROVIRA I REIG
  2. PERE ALSINA I CAULAS
  3. XAVIER SOLDEVILA I FORTET
  4. MARIA ANTÒNIA SUARI I VERA
  5. RAFEL NOGUER I PLANAS
  6. ASSUMPCIÓ COLLBONI I ROVIRA
  7. SEBASTIÀ VILA I FORTET
  Suplents
  1. LLUÍS GRABULOSA I MERCADER
  2. JAUME MARTÍ I LLENSA
  3. FRANCISCO FÀBREGA I PLANELLA

  Candidatura núm.: 2. VIVIM MIERES-CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU (Vivim Mieres-CUP-PA)

  1. ENRIC DOMÈNECH MALLARACH
  2. MARTA SASANEDAS ESTEVEZ
  3. MAGDALENA REIG FIGUERAS
  4. MARIA NIEVES CASALS CIENFUEGOS-JOVELLANOS
  5. ANNA JIMÉNEZ PINATELLA
  6. PEDRO MOLINA CASADEVALL
  7. NAIM DE PABLO RAMS
  Suplents
  1. ANNA TORRAS DELTELL
  2. MIQUEL JOAN COLL FONT

  Montagut i Oix

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. MÒNICA BOIX I PAGÈS (Independiente)
  2. JOAN MOLINS I FÀBREGA (Independiente)
  3. LLUÍS PUJIULA I MACH (Independiente)
  4. MARIA JESÚS FERRUSOLA I DOMÈNECH (Independiente)
  5. ARNAU VILAR I GRABOLOSA (Independiente)
  6. CÈSAR RENAU I BAHIMA (Independiente)
  7. JORDI SANYES I COLOMER (Independiente)
  Suplents
  1. STENDERT CHRISTIANUS JOSEPHUS DEKKER (Independiente)
  2. JOSEP VILAR I VERGÉS (Independiente)
  3. ANNA GARCIA I ALSINA (Independiente)
  4. FRANCESC PAGÈS I PALOMERAS (Independiente)
  5. MARIA DOLORS PAGÈS I DAVESA (Independiente)
  6. DIONÍS CROS I MARTÍNEZ
  7. JOSEP CAMÓS I COLOM (Independiente)
  8. JOAN ROVIRA I BROSA (Independiente)
  9. JOAQUIM ROVIRA I FERRÁN (Independiente)
  10. DELFÍ MASDEU I SEGUÍ (Independiente)

  Olot

  Candidatura núm.: 1. ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

  1. PERE GÓMEZ I INGLADA
  2. ANNA BARNADAS I LÓPEZ
  3. CLARA CASANOVAS I SARSANEDAS
  4. JOSEP QUINTANA I CARALT
  5. LLUÍS JUNCÀ I PUJOL
  6. MANEL MITJÀ I BATLLE
  7. SUSANNA PAGÈS I JUTGLAR
  8. MARIA JESÚS FERRÉS I FLUMÀ
  9. LAIA ELGAMOUCHI I DARRAS
  10. ALBERT NOGÚE I FONT
  11. DAVID MUÑOZ DE LEÓN I CHACÓN
  12. MONTSERRAT TURRÓ I CABRAFIGA
  13. JOSEP GRANADOS I SERRAT
  14. PAU PUIGDEVALL I COSTA
  15. LAIA BERENGUER I TORRES
  16. MIQUEL PASCAL I PUJADAS
  17. DAVID MORENO I DURAN
  18. IMMA VILALTA I ROCA
  19. MERCÈ GUMBAO I ALEMANY
  20. JORDI COMA I PUJOL
  21. MARÇAL CASANOVAS I GUERRI
  Suplents
  1. SÒNIA ROBLES I MUÑOZ
  2. MONTSERRAT COLÀS I ÒRRIES
  3. ISAAC COS I USANO
  4. JOAQUIM ROCAROLS I ARREY
  5. AFRA SUÀREZ I CASANELLAS
  6. JOSEP VILA I SUBIRÓS
  7. SÒNIA RICART I ROTLLANT
  8. JOAN ROCAROLS I ARREY
  9. TERESA SANS I PONT
  10. JOSEP CATÀ I TUR

  Candidatura núm.: 2. PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

  1. IGNASI MULLERAS VINZIA
  2. ROSA MARIA LLANDRICH COSTA
  3. DANIEL PLANA FARJAS
  4. JOSEP ROCA CAROL
  5. RAQUEL PEREZ MARCE
  6. ALEJANDRO MARTOS GARCIA
  7. MANUEL ANTONIO DA MATA VALVERDE
  8. PEDRO JOSE MENDAÑA PEREZ
  9. MARIA DOLORS PAGES FONT
  10. ALEXANDRA ARAGO SOLE
  11. JORDI BOTILLER RADUA
  12. FRANCISCO JOSÉ CLEMENTE PEÑA
  13. PABLO RUPÉREZ BUENO
  14. SUSANNA DURAN NUÑEZ
  15. MARIA JESÚS CRUZ RUIZ
  16. JOAN BALATEU FAURO
  17. MIGUEL ANGEL RIVERA DIEZ
  18. CONCEPCIÓ BOTA FORTIÀ
  19. GEORGINA PAHUL VEGUILLAS
  20. GRISELDA YESTE LLANDRICH
  21. ANTONIO DE ZULOAGA CANET

  Candidatura núm.: 3. PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA-CANDIDATURA DE PROGRÈS (PSC-CP)

  1. JOSEP GUIX FEIXAS
  2. JAUME MIR BAGÓ
  3. MERCÈ TRAVERIA COSTA
  4. ISIDRE CASALPRIM COMPTE
  5. ADRIANA SERRA PIÑANA
  6. ALBERT BRAMÓN VIVES
  7. JORDI VALVERDE GARCÍA
  8. VEVA RUÍZ TEIXIDOR
  9. ERMEL SOLÀ PUIGVERT
  10. MARTA SALA RIFÀ
  11. CARME PLANA FEIXES
  12. ALBERT LORENZO CABALLERO
  13. MARIA ISABEL FERNÁNDEZ GARRIDO
  14. LLUÍS JOSEP OLIVET COS
  15. MANEL PALOMINO ESTEBAN
  16. MARIA JOSÉ MELLADO MUÑOZ
  17. MIHAELA MARGINEAN
  18. ALICIA CANADELL PUNSET
  19. JOSEP GUINART SAJOVITZ
  20. FRANCESC PAGÈS GOMEZ
  21. RAIMOND VIÑOLAS JAUME
  Suplents
  1. RAFEL GAMEL BAGÓ
  2. NÚRIA PUJOLDEVALL VIÑOLAS
  3. TONI AGUSTÍ MARTÍ

  Candidatura núm.: 4. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOSEP MARIA COROMINAS I BARNADAS
  2. JOSEP BERGA I VAYREDA
  3. NÚRIA ZAMBRANO I COSTEJÀ
  4. ESTANIS VAYREDA I PUIGVERT
  5. NÚRIA FITÉ I GRABALOSA
  6. MONTSERRAT TORRAS I SURROCA
  7. MARIA DEL MAR ROCA I REIXACH
  8. JOSEP GELIS I GUIX
  9. JORDI ALCALDE I GURT
  10. JOSEP FERRÉS I COROMINAS
  11. JOSEP MARIA COMA I PUNSET
  12. PEP PÉREZ I MARTRA
  13. IMMA CANO I SÁNCHEZ
  14. MARTA FERRÉS I AULINAS
  15. MIREIA SOY I FLORIDO
  16. ADRIÀ ROVIRA I DEL PASO
  17. MÒNICA FONT I SÁNCHEZ
  18. ANNA CAPDEVILA I FAJULA
  19. DOLORS TEJERO I BARRANCO
  20. DAVID NÁJERA I CONESA
  21. ANTON OBRADOR I LAGARES

  Candidatura núm.: 5. CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU (CUP-PA)

  1. MIREIA TRESSERRAS FLUVIÀ
  2. LLUÍS RUBÍO AMARGANT
  3. ANNA DESCALS TRESSERRAS
  4. RAÜL MASSANELLA QUILES
  5. LLUÍS RIERA CALLIS
  6. JACQUELINE NAVINÉS ESCALA
  7. RICARD BERNAT TORNE CODINA
  8. IVET GUILLAUMES REGUEIRA
  9. HUGO ALVIRA ESTEBAN
  10. XAVIER RUSCALLEDA NADAL
  11. IKRAM EL BARRAD SADEQUI
  12. ENRIC SOLER MASÒ
  13. ARLETTE MANA RODRÍGUEZ
  14. GUILLEM PICART SOLÀ
  15. SABINA RENAU HAMMER
  16. MARTÍ LLEIXÀ MORA
  17. MARIA RIGART COMPTA
  18. OCTAVI RAMS BERNABEU
  19. IRENE RODRÍGUEZ SODUPE
  20. MARTÍ ALBESA CASTANYER
  21. MYRIAM CAROLINA ASTUDILLO BEALS
  Suplents
  1. MOHAMED EL IDRISSI MONHOU
  2. HELENA SICHES CUADRA
  3. GENÍS SERRA MARTÍN
  4. LAILA HAMACHE RAQUI
  5. PAU ÀVILA OTERO
  6. ARIADNA PAGÈS SERRAT
  7. JORDI SERRA FEIXAS
  8. MILENA GIMENEZ CASTILLO
  9. JOSEP RUA BORRÀS
  10. MARGARITA VERDAGUER ORDEIG

  Candidatura núm.: 6. PARTIDO POPULAR (P.P.)

  1. JULIA SALA ESTEBAN
  2. ANTONIO PUIGVERT MARINE
  3. MARIA CARMEN VILLA CAMPS
  4. JOSE LUIS AMORES LUQUE
  5. RAFEL HOSTENCH SALA
  6. TONI CANO CANO
  7. MARIA BERGA PRAT
  8. JUAN MIRANGELS TEIXIDOR
  9. RAFAEL ARANBURO HOSTENCH
  10. CARMEN TEIXIDOR ADELANTADO
  11. YADIRA AMALI GANZÁLEZ GARCÍA
  12. CRISTÓBAL CONTRERAS LUZÓN
  13. MARIA MAGDALENA VACA DE SANTIAGO
  14. ANA L. GONZÁLEZ DE CASTEJÓN ARCENEGUI
  15. JUAN MIRANGELS ESTUDIS
  16. ELBIA CAMESELLE FRANCO
  17. JOSEFINA MARIA ILLERA DEL PORTAL
  18. AURORA BLANCO RODRÍGUEZ
  19. FERMÍN HOSTENCH MAS
  20. LLUÍS DE BOLÓS RUBIO
  21. JOAQUIN DE TRINXERIA POLO

  Candidatura núm.: 7. OLOT EN COMÚ-ENTESA (OC-E)

  1. XAVIER GARCÍA ZABAL
  2. VÍCTOR DE PAZ MENA
  3. JAUME ANDRÉS MUJAL
  4. ANNA RODRÍGUEZ MOLINS
  5. MARIA DOLORS CASALS TRIOLA
  6. JUAN CORREA LÓPEZ
  7. ENRIC RODRÍGUEZ ACON
  8. CHRISTIAN GÓMEZ SÁNCHEZ
  9. LAIA CANOSA SOLANS
  10. MªCARME GONZÁLEZ ROPERO
  11. RAÜL VALLS LUCEA
  12. ESTHER VERDAGUER SILGADO
  13. ERIC MARTÍN NIETO
  14. MªPILAR DE GREGORIO GARCÍA
  15. ROSER FERRER BATCHELLI
  16. Mª ÀNGELS GUÀRDIA LLONGARRIU
  17. LLUÍS JIMÉNEZ FERNÁNDEZ
  18. NÚRIA VERDAGUER SILGADO
  19. FRANCESC LÓPEZ BOADAS
  20. LLORENÇ PLANAGUMÀ GUÀRDIA
  21. NÚRIA PASCAL PUJADAS
  Suplents
  1. JOAN ALTÉS CAPELLÀ
  2. MANUELA PASTOR MOYA
  3. MANUEL ÁLVAREZ GARCÍA
  4. JOSÉ ANTONIO CEREZO CRUZ
  5. FERRÁN QUINQUILLA MARTÍNEZ Riudaura

  Candidatura núm.: 1. ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA- ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

  1. AGUSTÍ LLOP I MIARONS
  2. ANNA MARIA COMA I ANGLADA
  3. JORDI TRIAS I TURRÓ
  4. BLANCA GÓMEZ I ROCA
  5. FRANCESC ESPUÑA I SOY
  6. JOEL GRAU I LOZANO
  7. DOMINGO ALBA I SANCHO
  Suplents
  1. OLGA COLOMINA I PUYUELO
  2. CORAL ROQUER I PUIGDEVALL
  3. SANDRA COMA I RIUS
  4. EULÀLIA MASANA I SERRA

  Candidatura núm.: 2. AGRUPACIÓ ELECTORS INDEPENDENTS «FEM RIUDAURA» (AEIFR)

  1. DAVID JANÉ LÓPEZ (Independiente)
  2. INMACULADA MUÑOZ DIAZ (Independiente)
  3. EVA GALLARDO MANSILLA (Independiente)
  4. MARIA ANTÒNIA DANÉS COMERMA (Independiente)
  5. MARIA TERESA CARRILLO LARSEN (Independiente)
  6. CARLES BUSQUETS ROCA (Independiente)
  7. EDUARD GIRONA LEON (Independiente)
  Suplents
  1. EVA MARGUÍ GRABULOSA (Independiente)
  2. ANNA VILARRASA NOGUÉ (Independiente)

  Sales de Llierca

  Candidatura núm.: 1. CANDIDATURA DE PROGRÈS (AGRUPATS PER TREBALLAR PER SALES-CP)

  1. MIQUEL PALOMERAS ANGLADA
  2. FERRAN GONZÁLEZ PÉREZ
  3. CARLES PUJOL-GALCERAN VISA-SITJAR
  4. ASSUMPCIÓ OLIVERAS CAMBRAS
  5. IBAI ALONSO GARRIDO

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. FRANCESC XAVIER CARRERAS I CANALS

  Sant Aniol de Finestres

  Candidatura núm.: 1. INDEPENDENTS PER SANT ANIOL DE FINESTRES-ACORD MUNICIPAL (ISAF-AM)

  1. XAVIER CUSELL I FERNÁNDEZ
  2. FERRAN TETAS I PICÓ
  3. JOSEP BRUCART I CASTILLO
  4. ISIDRE COS I ARNAU
  5. RAFAEL LLAVERO I MORENO
  6. SANDRA LLEONART I SANTANACH
  7. PETER KLAUS TOEPFER
  Suplents
  1. ANGEL FEIXAS I FÀBREGA
  2. MARISA HEATHERWICK-LAMMERS
  3. JOAN PUIGVERT I PONT
  4. DAVID OLIVERAS I MORGADO

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. FRANCISCO OLIVERAS I TORRENT
  2. JOSEP MARIA TRIADÚ I PUIG
  3. SÍLVIA PALAHÍ I CASTAÑO
  4. ESTEVE COSTA I MASMITJÀ
  5. NEUS PRAT I SERRAT
  6. ANDREU ESPÍGUL I COROMINAS
  7. GEMMA SABARÍ I COMA
  Suplents
  1. JOSEP SALAVEDRA I MASDEVALL
  2. JAUME BOIX I MARTÍ

  Sant Feliu de Pallerols

  Candidatura núm.: 1. Units per Sant Feliu – ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – Acord Municipal (UxSF-ERC- AM)

  1. ARTUR COLOMER I BUCHNER
  2. JUDIT MARTRA I SERRAT
  3. ENRIC COLOM I SERRAT
  4. MARIA DELS ÀNGELS ARMENGOU I ROIG
  5. FRANCESC PRAT I VILALTA
  6. LLUÍS POUS I GRAVALOSA
  7. CARLES FONT I VILA
  8. FRANCESC BOSCH I BERGA
  9. DAVID BUSQUETS I COLLELL
  Suplents
  1. JOAN OLIVERAS I ARNAU
  2. JAUME VALLBONA I MARTI
  3. LLUIS SOLÀ I TARRÉS
  4. FRANCESC ROURA I ADSERIAS

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOAN CASAS I CARRERAS
  2. FÈLIX CASTANYER I SANTANACH (Independiente)
  3. CRISTINA SOLÀ I HERNÁNDEZ
  4. FERMÍ COLOMER I VALLS (Independiente)
  5. EVA BRICEÑO I MUÑOZ (Independiente)
  6. LAURA BASTONS I COMPTA (Independiente)
  7. MIREIA SERRA I GUARDIOLA (Independiente)
  8. ANTONI PORT I SERRA (Independiente)
  9. SALVADOR VILALTA I CASAS (Independiente)
  Suplents
  1. LLUÍS COLOM I PAGÈS
  2. JORDI MASEGUR I COLOMER (Independiente)
  3. XAVIER BOADA I GRAVALOSA (Independiente)

  Sant Ferriol

  Candidatura núm.: 1. INDEPENDENTS PER SANT FERRIOL-ACORD MUNICIPAL (IpSF-AM)

  1. JOSEP MASMITJÀ I GUINART
  2. Mª ROSA COLL I DUEÑAS
  3. MARTÍN GUERRERO I PÉREZ
  4. RICARD MARTOS I DOMÍNGUEZ

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. ALBERT FÀBREGA I SÁNCHEZ (Independiente)
  2. RAFEL QUINTANA I GRATACÓS (Independiente)
  3. MARIA ROSA TEIXIDOR I MONELL (Independiente)
  4. JORDI PAIRÓ I VILANOVA (Independiente)

  Candidatura núm.: 3. INDEPENDENTS PER SANT FERRIOL-CANDIDATURA DE PROGRÈS (CP)

  1. GUILLEM VALS GARCIA

  Sant Jaume de Llierca

  Candidatura núm.: 1. JUNTS per Sant Jaume-ACORD MUNICIPAL (JUNTS-AM)

  1. FERRAN PUIG I ESTARTÚS
  2. CLARA BAYONA I LUCENA
  3. ROSÓ DOMÈNECH I FERRER
  4. ANNA MARTIN I CASTANY
  5. MERCÈ SERRAT I REYNÉS
  6. JAUME CASALS I OLLÉ
  7. JORDI CORDOMÍ I SOMS
  Suplents
  1. JOSEP MARIA MONTSERRAT I SANZ
  2. MARIA ADROHER I RESTRUDIS
  3. ESTEL SOLER I LÓPEZ
  4. QUIONIA VILLAR I LÁZARO

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JORDI CARGOL I CROS
  2. LURDES BARRIS I COSTA
  3. ANTONI CRUZ I GIFRE
  4. MARC MÍNGUEZ I REGIDOR
  5. SUSANNA ANGUITA I CURÓS
  6. LAURA TORRENT I BRUNET
  7. MARTA VISSI I RIGALL
  Suplents
  1. PILAR PUIGVERT I MARGUÍ
  2. TURA BRU I RAS
  3. MARIA CARME LÓPEZ I SÁNCHEZ
  4. ZAIDA VILANOVA I PUIGVERT
  5. JOAN DAVESA I MERCADER

  Sant Joan les Fonts

  Candidatura núm.: 1. PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

  1. MANEL NUÑEZ FERNANDEZ
  2. GEMMA RUPEREZ LLANDRICH
  3. JOSEP MARIA MARSILLO OLIVERAS
  4. FERNANDO DAMATA VALVERDE
  5. JENNIFER CLEMENTE PEREZ
  6. CARME RUBIO ROCA
  7. MARIA DEL PRADO MORENO SANCHEZ
  8. ANTONIO BARCELO FORTUNY
  9. XAVIER GARCIA RIVAS
  10. FEDERICO MARTINEZ SAMPER
  11. MERITXELL SORROSAL CARVAJAL

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. JOAN ESPONA I AGUSTÍN
  2. JOSEP MARIA ORTUÑO I BREMONT
  3. ANNA SERRA I ANGLADA
  4. HELENA DORCA I ARAU
  5. JOSEP ROCA I VILA
  6. MARIA GALIZIA I AMORAGA
  7. VANESSA TORRENT I MARTIN
  8. CARLES VILLANUEVA I CEA
  9. ADRIANA BLANCH I VERDAGUER
  10. ÀSTRID CASANOVA I CORRALES
  11. LURDES COROMINA I MASÓ
  Suplents
  1. SUSANNA ESPONA I VILAR
  2. FERMÍ COROMINAS I BADOSA
  3. JOAN LLONGARRIU I SARBOSA
  4. SALVADOR BERGA I FONT

  Candidatura núm.: 3. CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU (CUP-PA)

  1. SILVIA PAGÈS I SERAROLS (CUP)
  2. JOAQUIM LLACH I GALLARDO (CUP)
  3. GEMMA COTS I AGULLÓ (CUP)
  4. RODOLF MATEOS I GONZÁLEZ (CUP)
  5. ELISABET GÓMEZ I ANELLO (CUP)
  6. DAVID RODRÍGUEZ I VALLS (CUP)
  7. ÓSCAR GUSSINYER I GALCERAN (CUP)
  8. RAMON BADIA I MORÁN (CUP)
  9. JORDI PUIGVERT I PICART (CUP)
  10. TERESA PICART I AGUSTÍ (CUP)
  11. LLUÍS VILA I CASADEVALL (CUP)
  Suplents
  1. JOAN VALLS I PLANDIURA (CUP)
  2. SERGI REGALES I RAMÍREZ (CUP)

  Sant Miquel de Campmajor

  Candidatura núm.: 1. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. MARC FÀBREGA I SUAREZ

  Candidatura núm.: 2. JUNTS PER SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR-ACORD MUNICIPAL (JpSMC-ERC-AM)

  1. JOSEP FORT I OLIVELLA
  2. JOSEP ORIOL SERRA I MADRILES
  3. ISIDRE BATLLE I SAUBÍ
  4. JOSEP JOSE I BASSO

  Candidatura núm.: 3. INDEPENDENTS PER SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR-CANDIDATURA DE PROGRÈS (CP)

  1. RENATO MARIN LÓPEZ

  Santa Pau

  Candidatura núm.: 1. UNITS PER SANTA PAU-ACORD MUNICIPAL (UxSP-AM)

  1. PEP COMPANYS I GÜELL
  2. CARME SALVADOR I MIRABET
  3. SUSANNA CABALLERO I ESPUÑA
  4. NARCÍS FEIXAS I BALCELLS
  5. JANINA VÍLCHEZ I GÜELL
  6. JOEL MAÑAS I SERRA
  7. JORDI DARNÉ I COMA
  8. CARLES MASIAS I CODINA
  9. MARTÍ COLLELLDEVALL I COLOMER
  Suplents
  1. JORDI COLOBRANS I FARRÉS
  2. XEVI RIBAS I ALSINA
  3. CRISTINA RAMON I FERNÁNDEZ
  4. XEVI SERRAT I CASANOVA
  5. JACINT GARRIGOLAS I COLL
  6. MARIA ROSA FLUVIÀ I AIGUABELLA
  7. FRANCESC DOMÈNECH I TORRENT
  8. XICU PAGÈS I ASPERÓ
  9. JAUME BERGA I CLOTA
  10. MAITE EGEA I ORIOL

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. ESTHER BADOSA I ROMAÑÓ (Independiente)
  2. RAMON COMAS I CASANOVA (Independiente)
  3. JOAN BROSA I JORDÀ (Independiente)
  4. MARIA TERESA ROCA I JUAN (Independiente)
  5. ALBERT PÉREZ I TERRÉ
  6. MIREIA TORRENT I SUÑÉ (Independiente)
  7. XAVIER MARTÍ I BOSCH
  8. JULIÀ ZAFRA I MANZANERO (Independiente)
  9. TERESA SUÑER I VILA (Independiente)
  Suplents
  1. DAMIÀ COMA I CURÓS (Independiente)

  Tortellà

  Candidatura núm.: 1. INDEPENDENTS DE TORTELLÀ-CANDIDATURA DE PROGRÈS (CP)

  1. RAFEL DOMINGUEZ BLÁZQUEZ
  2. FERNÁNDO DURANTE ACEVEDO
  3. MIREIA CANAL VILA
  4. FÈLIX VALERO ALONSO
  5. ESMERALDA ESPINOSA CRUZ
  6. DANIEL LORENZO PLA
  7. JORDI INVERNO CURÓS
  Suplents
  1. DOLORS RUBIO SÁNCHEZ OCAÑA
  2. IMMACULADA MÁRQUEZ MARTÍNEZ
  3. PILAR LOUZAO COCA

  Candidatura núm.: 2. CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

  1. FRANCESC XAVIER TEN I COSTA (Independiente)
  2. ALBERT VERGÉS I SAROLA (Independiente)
  3. MARTA AYATS I ROURA (Independiente)
  4. MARIA CARME SALLERAS I BAULENAS (Independiente)
  5. ALBERT MASOLIVER I FRUTOS (Independiente)
  6. JAUME FELIU I TORRENT (Independiente)
  7. MARIA DEL TURA JUAN I MIRALLES (Independiente)
  Suplents
  1. JOSEP IGLESIAS I REIXACH (Independiente)
  2. VICENÇ SERRAT I VILANOVA (Independiente)
  3. SALVADOR BALAGUER I ROIG (Independiente)

  Candidatura núm.: 3. CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU – CAPGIREM TORTELLÀ (CUP-PA-Capgirem Tortellà)

  1. OLIVIER VISCIDO SOTELO
  2. GEMMA RIU OLIVERAS
  3. GUILLEM GONZÀLVEZ I VILADACH
  4. LAIA MAS I COMAMALA
  5. JOSEP MARIA CAMPS GIRALT
  6. SILVIA OLIVÉ FERNÁNDEZ
  7. ALEIX ARRANZ I GASENI
  Suplents
  1. ANNA MARIA SIRVENT GARCIA
  2. OLEGUER COROMINAS MASMITJÀ

 67. lejarza said

  ERC presenta a Riudaura als 11 candidats de la comarca de la Garrrotxa per a les properes eleccions municipals

  ERC ha presentat les seves 11 candidatures a la Garrotxa sense la llista d´Argelaguer. L’acte precedeix a la posada en escena oficial de la formació a la comarca, que es durà a terme el proper 18 de maig a Olot.

  El president comarcal del partit i alcaldable per Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig (Vall del Llierca), ha aprofitat l’acte per agraïr a tots els qui han format part del partit en els darrers quatre anys la feina feta durant la legislatura, i ha instat als nous candidats a representar “el treball des de la base, per a la gent del poble”.

  L’acte s’ha celebrat al centre de Riudaura com a reconeixament a l’alcaldessa del poble Eulàlia Massana, que deixa l’Ajuntament després de 12 anys al capdavant.

  No hi han assistit tots els candidats dels diferents pobles de la Garrotxa però sí que hi ha hagut representació de la totalitat dels municipis.

 68. lejarza said

  ELECCIONS MUNICIPALS

  Candidatures municipals

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 4759
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA D’OLOT
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  Montserrat Serra Galbany, Secretària de la Junta electoral de Zona d’Olot,
  Faig Saber: que d’acord amb el que estableix l’article 47.5 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, les candidatures
  proclamades en aquesta Junta Electoral de Zona per les properes eleccions municipals de 24 de maig de 2015, son les següents
  Elecciones Municipales 2015

  Haz clic para acceder a 20158114759.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4765
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE FIGUERES
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  D’acord amb el que preveuen els articles 47.3 i 187.1 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, es
  proclamen les candidatures per part de la Junta Electoral de Zona de Figueres, corresponents a les Eleccions Municipals de
  2015:
  Publicación de candidaturas. Fase proclamación
  Elecciones Municipales 2015

  Haz clic para acceder a 20158114765.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4766
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE GIRONA
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  Publicación de candidaturas. Fase proclamación
  Elecciones Municipales 2015
  ANA ISABEL CASASNOVAS RASAL, Secretària de la Junta electoral de Zona de Girona,
  FAIG SABER: Que de conformitat amb el que preveuen els articles 47.3 i 187.1 de la LOREG, aquesta Junta electoral de Zona
  de Girona ha realitzat amb data d’avui 27 d’abril de 2015 la proclamació de les candidatures presentades pels Partits, Federacions,
  Coalicions i Agrupacions d’electors següents:

  Haz clic para acceder a 20158114766.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4807
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE LA BISBAL D’EMPORDÀ
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  RAMON MARGALEF ESTEVE, Secretari de la Junta Electoral de Zona de la Bisbal d’Empordà:
  FAIG SABER: Que en el dia de la data es fan públiques les candidatures proclamades per als municipis que formen part d’aquesta Junta
  Electoral, d’acord amb el que preveu l’article 47.3, en relació amb l’article 187.1, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim electoral
  general (LOREG), bo i donant publicitat tant dels partits, federacions, coalicions i agrupacions d’electors, com dels seus candidats
  respectius.
  Seguidament s’adjunta la relació de les candidatures relacionades per ordre alfabètic dels seus municipis corresponents.

  Haz clic para acceder a 20158114807.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4778
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE PUIGCERDÀ
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  Sra. Jèssica Bonete Menú, Secretària de la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà, faig saber que,
  De conformitat amb el Reial Decret 233/15 de 30 de Març, publicat al BOE núm. 77 de 31 de març del 2015, i havent rebut la
  documentació corresponent, remeto la llista que conté la proclamació de candidatures d’aquesta Junta Electoral de Zona per
  a les eleccions Locals del 24 de maig del 2015:
  Publicació de candidatures. Fase proclamació
  Eleccions Municipals 2015

  Haz clic para acceder a 20158114778.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4777
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE PUIGCERDÀ
  Edicte de subsanació d’irregularitats referents a la llista de presentació de candidatures
  Sra. Jèssica Bonete Menú, Secretària de la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà, faig saber que,
  De conformitat amb el Reial Decret 233/15 de 30 de març, publicat al BOE núm. 77 de 31 de març del 2015, i havent rebut la
  documentació corresponent, remeto l’acta número 4 que conté la subsanació d’irregularitats referents a la llista de presentació
  de candidatures de la Junta Electoral de Zona per a les eleccions Locals del 24 de maig del 2015:
  Puigcerdà, 27 d’abril de 2015
  Jèssica Bonete Menú
  Secretària de la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà

  Haz clic para acceder a 20158114777.pdf

  Núm. 81 Annex 1 – 28 d’abril de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 4800
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE SANTA COLOMA DE FARNERS
  Edicte corresponent a les candidatures proclamades per a les eleccions municipals de 24 de maig de 2015
  JOAN FRANCESC MORA GÁMEZ, Secretari de la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners, d’acord amb allò
  disposat en l’article 47 de la LOREG, vinc a publicar la proclamació de les candidatures presentades a les eleccions a celebrar
  el dia 24 de maig de 2015.
  Publicació de candidatures. Fase proclamació
  Eleccions Municipals 2015

  Haz clic para acceder a 20158114800.pdf

 69. lejarza said

  El partit de Jordi Pujol CiU i Avancem van junts a Tortellà amb Francesc Ten d´alcaldable

  Convergència i Unió ja ha donat a conèixer la candidatura a Tortellà, encapçalada per Francesc Ten. L’acte, que va reunir unes 90 persones, va tenir lloc al centre cívic del poble i va comptar amb la presència de Miquel Calm, president de CDC a la Garrotxa i Glòria Plana, atès que CiU i Avancem es presentem junts a Tortellà. Segons va explicar Plana «fruit de converses i diàleg, ens presentem junts amb l’objectiu de sumar pel bé del poble». Calm va destacar el «bon caràcter i bon fer» del candidat, Francesc Ten. «Té il·lusió i ganes de treballar pel poble i juntament amb el seu equip, un grup de persones compromeses estic convençut que faran molt bona feina per Tortellà, perquè s’estimen el poble», va dir.
  Durant la seva intervenció, l’alcaldable de CiU, Francesc Ten, va explicar que l’equip que encapçala «som un equip implicat en un país nou, una candidatura plural i amb l’objectiu de treballar amb transparència, pel catalanisme i el procés, al qual us volem implicar i acompanyar». A més, «volem treballar per aconseguir un poble viu, atent als canvis, a l’educació, oci i cultura».

  Els altres llocs de la candidatura l´ocupen Albert Vergés, Marta Ayats, Carme Salleras, Albert Masoliver, Jaume Feliu, Tura Juan, Josep Iglesias, Vicenç Serrat i Salvador Balaguer.

 70. lejarza said

  LLUÍS AMAT CAP DE LLISTA DE LA VALL PLURAL – AM DE LA VALL D’EN BAS

  Té 52 anys. És casat i té dues filles.

  Mestre de formació, és tècnic d’educació i coordinador de joventut de l’Ajuntament d’Olot (CiU)

  “Volem servir les persones, a més de posar totxos”

  28/04/15 – LA VALL D’EN BAS – JOAN OLLER

  Lluís Amat encapçala per primer cop una llista avalada per ERC.
  Quin és el seu actiu?
  La riquesa de la nostra llista és que som gent de formació, d’edats i de procedències molt diferents, amb un plantejament clarament progressista de les coses, però molt divers i plural. El nom no és inventat, el nostre grup és realment plural, amb un esperit independent on hi cap molta gent.
  Què pensen fer?
  La feina que plantegem se sustenta en tres coses: treball en equip –que a l’Ajuntament actual no existeix–, treballar per la gent de la Vall, escoltar-la i estar a prop seu. L’Ajuntament és l’alcalde, però sobretot és el seu equip, la gent que hi treballa i la gent del poble. La nostra raó de ser és servir les persones, a més de posar totxos. El nostre programa l’hem dividit en cinc eixos: els serveis socials; l’educació; la cultura, esports i lleure; les activitats econòmiques, i el territori i medi ambient. Això ho hem discutit amb els veïns i en reunions sectorials.
  La participació és important?
  Un punt crucial és la participació, i no tancarem el programa fins que hàgim rebut les aportacions de la gent. També és molt important el rigor, que no n’hi ha gaire, la transparència, la dedicació i el compromís. Tenim moltes ganes de treballar i fer-ho molt a prop de la gent. Els diners són importants, però l’Ajuntament ha d’estar al servei del poble i no al revés.
  Tenen el tema del geriàtric sobre la taula.
  El geriàtric no l’hauríem fet així. Actualment no hi ha places públiques, concertades. Ara serà un centre de gent gran privat i tant de bo no fos així, però la Generalitat no té cap partida pressupostària per a aquesta finalitat. Mentrestant, elaborarem un programa d’autonomia de la gent gran per garantir que puguin estar al seu domicili.
  I el museu?
  El museu del pagès no sabem ben bé en què s’ha convertit. L’edifici no té cap sintonia amb l’entorn, però, ja que hi és, volem que sigui un espai polivalent, d’estudis i de recerca, que repercuteixi en la gent del món agrari.
  La docència és prioritària…
  Treballarem per tenir un centre de secundària a la Vall. Que la mainada pugui estudiar aquí des dels zero fins als setze anys. Hi ha números per poder-ho fer.

 71. lejarza said

  Deures de mandat: redactar un nou Pla d’Ordenació Urbana

  Jordi Altesa Radio Olot

  Un nou Pla d’Ordenació Urbana serà una de les feina que tindran almenys 4 municipis de la Garrotxa en el proper mandat. Alguns el tenen embastat, d’altres a punt per a redactar o retocar ja que en alguns casos va ser rebutjat.

  Aquest document té una importància clau en preveure el futur dels pobles.

  A Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Montagut i Oix i Sant Ferriol tenen en diferents nivells la redacció del seu pla d’ordenació urbanística municipal, el POUM.

  Aquest és un document tècnic però de rellevància cabdal ja que marca els lloc on es pot construir i l’ús que poden tenir els diferents terrenys.

  Una realitat que defineix doncs el futur a llarg termini.

  Es tracta d’una feina normalment llarga i feixuga per la quantitat de tasques que suposa però clau pel futur.

  Per exemple, a Argelaguer tenien un projecte fet però va ser molt contestat ja que afectava a un 80% del municipi, tal i com recorda l’alcalde Josep Dorca.

  Explica que aquest any estaven treballant per posar-ho en marxa però que per problemes personals no han pogut seguir.

  Tampoc agradava el que es preveia en el de Montagut i Oix.

  Segons expliquen des del consistori, els informes deien que feien falta reformes claus i han decidit començar des de zero.

  La seva alcaldessa, Mònica Boix, ha admès que ha estat el seu cavall de batalla en aquest mandat. Confia que els informes fins ara permetran avançar més ràpid. El pla preveu un creixement però no desmesurat.

  Montagut preveu tenir una aprovació inicial just després de les eleccions per després començar-ho a debatre-ho amb els veïns.

  Més lluny està el cas de Sant Ferriol on encara funcionen amb normes subsidiàries ja que el POUM està en una fase embrionària. Calcula un petit creixement a la zona de Fares i es preveu que s’acabi d’aquí dos anys.

  Aquest POUM també contempla la possibilitat de fer un cementiri nou ja que els dos actuals s’estan fent petits.

 72. lejarza said

  Lluís Guinó (CiU) es torna a presentar sense cap oposició a Besalú

  L’actual alcalde haurà tingut un únic adversari polític en 16 anys, un regidor del PSC entre 2007 i 2011

  29.04.2015

  BESALÚ | XAVIER VALERI

  Lluís Guinó repetirà com a única opció a Besalú. Un fet que ja va tenir lloc el 2011 i el 2003. Només el 2007, el PSC-PM va presentar una alternativa que va aconseguir un regidor. Dinou anys sense polèmiques, una transformació urbanística important, la consolidació del turisme i un futur industrial optimista són quatre avals que converteixen Guinó en un candidat sense opositors. Presenta una llista que combina experiència i renovació. Els membres són Josefina Surina (mestra, psicopedagoga i responsable ICD Institut Català de la Dona de Girona), Mercè Balateu Sarola (filòloga, membre ELIC Garrotxa i d’Òmnium Garrotxa), Jordi Vinyoles Crous (pèrit industrial), Mònica Serra Causadias (dinamitzadora cultural i coordinadora d’activitats turístiques), Albert Serra Figueras (enginyer) i Maria Àngels Vergés (psicòloga).
  Respecte a coses fetes els darrers mandats, en ensenyament ressalta: la creació de l’Institut Escola que ha ampliat l’escolarització per oferir tota l’obligatòria fins als 16 anys, el canvi de gestió de llar infants per renovar el projecte pedagògic i l’obertura del centre a famílies i població, el trasllat de l’escola de música a la seu de l’edifici Cal Campanues i la creació del Consell Intermunicipal Escolar.
  En turisme exposa: l’obertura de la nova oficina al Pont, la consolidació de fires i noves propostes. En promoció enumera: el Bressol Emprenedoria (borsa, espais per a empreses i per a emprenedors) i el desenvolupament dels plans d’ocupació locals. En cultura destaca: la creació i consolidació del club de lectura, visites escolars i nou servei de biblioteca mercat, un curs d’interpretació de música medieval, excavacions i recuperació de la memòria històrica. En obres i infraestructures: la finalització del Pla de Barris al centre històric i actuacions als barris (plaça Comte Bisbe, baixos Can Cambó, Cal Tronc, Oficina OT, passera Grup Mont, Pont, aparcaments, cementiri i nou polígon industrial).
  Pel futur preveu augmentar el turisme i la indústria, fer política social i treballar en medi ambient.

 73. lejarza said

  El PSC d’Olot vol reivindicar la importància del riu Fluvià

  Impulsar el teixit industrial i reivindicar la importància del riu Fluvià per als Olotins són els dos eixos principals del programa electoral del PSC d’Olot. El grup municipal els va presentar ahir, juntament amb el balanç de la feina que han fet a l’oposició.

  Per la grup municipal del PSC el riu Fluvià és la columna vertebral d’Olot. És per aquest motiu que els socialistes volen reivindicar la seva importància per als olotins i l’han situat com un dels eixos principals del seu programa electoral. Proposen millorar el manteniment dels espais propers a la llera i la creació d’un itinerari continu que vagi des de les Fonts de Sant Roc fins a les Tries. “El que proposem és connectar els passejos a l’entorn del riu” explica Josep Guix, cap de llista PSC Olot, que afegeix: “Volem que la gent se senti el riu seu i que Olot visqui de cara al riu”.

  Els socialistes olotins també volen donar impuls al teixit industrial. Volen fomentar i invertir en formació professional i adequar el sol industrial, ja que creuen que des de l’Ajuntament s’ha de facilitar al màxim la instal·lació d’indústries a la ciutat. També es vol impulsar la creació de noves factories amb la creació d’un viver d’empreses i posant facilitats als nous emprenedors. “I això es fa amb una finestra única, que hi hagi un lloc on tots els tràmits administratius passin per una sola mà i que a més a més posarem un sol regidor que acompanyi aquests procediments administratius” per facilitat la burocràcia a la gent que es vulgui instal·lar a la ciutat, assegura Guix.

  Des del grup dels socialistes també es proposa la creació d’un centre de la carn i l’artesania que s’ubicaria a l’antic Parc de Bombers habilitant-hi un escorxador públic municipal per a petits animals i peces de caça. Per aquest centre de l’artesania alimentària ja han aconseguit el compromís de diverses empreses per col·laborar-hi amb fons i maquinària. Així ho assegura el número 4 de la llista del grup municipal Isidre Casalprim: “Jo he tingut contacte d’empreses que estan al món de les càrnies que estarien interessades en obtenir un petit espai i invertir en I+D”

  Els PSC d’Olot ha aprofitat la roda de premsa per fer balanç de la feina feta a l’oposició. Durant els darrers 4 anys han realitzat 130 precs i preguntes en els plens municipals, han escrit 65 articles, han presentat 10 mocions i s’han reunit amb diverses entitats i associacions.

 74. lejarza said

  El PSC presenta una llista fantasma a Sant Ferriol amb un afí a Jaume Collboni

  Per Jordi Altesa

  Ho avança Ràdio Olot: el PSC presenta a Sant Ferriol una llista fantasma encapçalada per un membre de l’executiva del partit al barri de Gràcia de Barcelona. Guillem Vals, a més, va ser un dels pocs que va contribuir a la campanya del candidat socialista a Barcelona amb més de 100€. A Sant Ferriol, fa 4 anys els socialistes hi van presentar l’ara candidat a la Vajol i cap de seguretat del partit.

  Guillem Vals Garcia aspira a ser alcalde a Sant Ferriol. Si més no, la seva candidatura està presentada i aprovada sota el nom d’Independents per Sant Ferriol – Candidatura de Progrés. Per ser alcalde ho tindrà complicat per dos motius. El primer, perquè és l’únic candidat de la llista i la majoria absoluta en demana almenys 3 dels 5 regidors que li pertoquen a l’ajuntament de Sant Ferriol. El segon, perquè Guillem Vals és, segons ha pogut saber Ràdio Olot, membre de l’executiva del PSC al barri de Gràcia de Barcelona. En concret, a més d’aspirar a l’alcaldia de Sant Ferriol, els socialistes li han encarregat la gestió del programa en aquesta nova executiva constituïda el mes de juny.

  A banda, entre els mèrits que ha fet Vals, hi ha el fet d’haver estat una de les 22 persones que van contribuir amb més de 100€ a la campanya de Jaume Collboni per a ser el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona. En concret, l’ara aspirant a alcalde de Sant Ferriol va donar 199€ a la candidatura de Collboni. Amb aquests diners, per exemple, es va poder pagar l’esmorzar que l’ara candidat a alcalde va pagar als periodistes al Bar del Convent de la capital catalana que va costar 180€.

  Ràdio Olot s’ha posat en contacte amb gent del municipi on Guillem Vals aspira a l’alcaldia. Ningú el coneix, ni l’alcalde ni la secretària de Sant Ferriol, un poble de poc més de 200 habitants.

  Al partit, el primer secretari del PSC a la Garrotxa no sap qui és. A la seu de la demarcació de Girona els socialistes dirigeixen directament a la seu del partit a Barcelona i, quan Ràdio Olot ha trucat a la seu del PSC a Barcelona, han dit que la responsabilitat era… de Girona.

  La seva candidatura enrareix més la situació a Sant Ferriol on l’actual alcalde per CiU, Josep Masmitjà, es presentarà a una llista associada amb Esquerra Republicana de Catalunya. Per CiU s’hi presenta l’actual número 5 a la llista de Masmitjà: Albert Sánchez i Fàbrega. A hores d’ara Sánchez està al capdavant de les regidories de Sanitat, Salut i Serveis Municipals.

  Fa 4 anys el PSC ja va presentar una llista associada encapçalada per Jordi Mansergas i va obtenir 3 vots. Tot i els pèssims resultats electorals, el partit el va nomenar responsable de la seva seguretat, pel qual va rebre una distinció del Cos Nacional de Policia l’octubre del 2013. Si el 2011 Mansergas es va presentar a Sant Ferriol, el 2007 ho va fer a Santa Maria de Besora, a la comarca d’Osona. Aquest 2015 aquest socialista rodamón de la política es presenta a alcalde de La Vajol.

 75. lejarza said

  llistes fantasma

  30.04.2015

  LAURA FANALS

  Candidats que militen al PSC de l’àrea metropolitana de Barcelona o exregidors i exalcaldes populars de qualsevol racó d’Espanya que es presenten a Sant Julià de Ramis, Crespià, Fornells de la Selva, Ogassa o Gombrèn, per posar només alguns exemples. Les «llistes fantasma» han tornat en aquestes eleccions, de la mà del PP -que acostuma a ser-ne un expert- i del PSC, que enguany ha hagut de recórrer a un bon grapat de joves militants dels voltants de Barcelona per «inflar» el nombre de llistes que presenten. És de vergonya aliena. L’objectiu, a banda de treure múscul i fer veure que la implantació territorial és més alta de la que realment és, és anar esgarrapant vots de cara als consells comarcals i la Diputació. I també les subvencions que se’n deriven, que van en funció del nombre de vots obtinguts. Tot plegat, un esperpent. Ara que s’està parlant de tenir una llei electoral pròpia, no estaria malament que s’intentés posar remei a aquesta situació. Com a mínim, obligar que un candidat estigui empadronat al municipi per on es presenta. Això seria bàsic. Llavors veuríem quins són els números reals de candidatures.

 76. lejarza said

  Fantasmes a #SantFerriol ara dos l’alcalde de #CiU es transfuga a #ERC d’ #Olot i la llista del #PSC

 77. lejarza said

  Els fantasmes del Consell Comarcal de la Garrotxa

  Joan Espona Agustì president del Consell Comarcal de la Garrotxa i Alcalde de Sant Joan les Fonts (CiU d´Olot): «¡El gobierno hará lo que tiene que hacer!»

  Juan R. Lejarza d´ Argelaguer (Garrotxa)

  Han tornat els fantasmes del Consell Comarcal de la Garrotxa, per què serà que, des de fa temps, cada cop amb més freqüència, em tornen…, espectres que semblaven superats han tornat…, camuflats sota la bandera d’una falsa democràcia, d’un pensament cada cop més “únic”. Campi qui pugui!

  Que sempre són els mateixos, com abans: Joan Espona i Agustín, Josep Berga i Vayreda, Joan Casas i Carreras, Eduard Llorà i Cullet, Sònia Juanola i Vilarrasa, Santi Reixach i Garriga, Josep Dorca i Serrat (Argelaguer), Moisès Coromina i Soler, Joan Gainza i Agustí, Lluís Guinó i Subirós (Alcalde de Besalú i menbre del Parlament de Catalunya), Esther Badosa i Romañó, Maria del Mar Roca i Reixach, Josep Gelis i Guix, Mònica Boix i Pagès, Josep Maria Cros i Roca, Núria Zambrano i Costejà, Josep Rovira i Reig.

  Qui pot creure’s que vivim en una democràcia, si el responsable de vetllar per la seva puresa té carnet de CiU. I, també com abans, aquest partit diu que això del Pla Especial Urbanístic del Centre de Gestió de Residus (CGR) de la Garrotxa, amb l’oposició del Ajuntament i el poble de Sant Jaume de Llierca, que creu que tot plegat és un moviment especulatiu de les elits extractives, ja que és totalment il·lògica la decisió del Consell Comarcal i el seu president Joan Espona Agùsti, amb tossuderia de voler ubicar la planta de triatge al riu Fluvià a can Coma de Baix, quan hi ha lloc al polígon industrial del Pla de Politger, i que el cost seria més econòmic per què part de les infraestructures ja estan construïdes; diu el president que és legal i democràtic, ens recorda al Movimiento Nacional? ens recorda la retòrica buida, plena de frases fetes, sense “suc” ni compromís? “¡El gobierno hará lo que tiene que hacer!”, així, “ad nauseam”, i moltes altres mentides…

  Per descomptat, aquest grup té el poder suficient per impedir el canvi del sistema. Dit d’una altra manera: per entendre el funcionament de les elits extractives d´Olot i Garrotxa cal mirar les dues columnes de les comptabilitats dels partits; la dels destinataris i la dels proveïdors de fons.
  Qui pot creure’s que ha la Garrotxa vivim en una democràcia, exemple: les actes publiques del Consell d’Alcaldes ja no es publicaran a la web del Consell Comarcal de la Garrotxa. Els escrits referents a les intervencions es van poder consultar durant un mes a la nova web del Consell, però fa unes setmanes les van treure, els alcaldes dels 21 municipis: Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres i Santa Pau, van decidir que el millor per a ells és que no es publiciti res…, sense que se n’enteri ningú.

  L’opacitat del Consell dels alcaldes garrotxins no és única perquè el del Ripollès va tancar la porta a la premsa perquè el periodista atabalava molt. A la Garrotxa ja no les havien obert mai, però algú, fa poc, va tenir la bona intenció de posar les actes publiques de les reunions a Internet, però ja està corregit i no ho faran més.

  No obstant és obligat que els municipis, i els consells comarcals tenen que disposar d’un portal de la transparència, que s’haurà d’integrar en el Portal de la Transparència de la Generalitat de Catalunya. Els municipis hauran de disposar d’un reglament de participació ciutadana.

  https://llierca.wordpress.com/2013/08/07/els-fantasmes-del-consell-comarcal-de-la-garrotxa/

 78. lejarza said

  Quant val aquesta campanya electoral als partits?

  Per Jordi Altesa

  A partir d’avui, Olot comença a buscar alcalde amb una campanya més austera que fa 4 anys. El pacte al qual van arribar les forces polítiques han permès retallar la despesa entre un 25% o fins i tot un 40% respecte a fa 4 anys. Davant la falta de diners, trepitjar el carrer és l’alternativa per la qual opten la majoria de les 7 llistes.

  Aquesta mitjanit ha arrencat la campanya electoral amb les tradicionals enganxades de cartells al Firal. Els candidats tenen ara 15 dies per convèncer als olotins de que la seva és la millor opció per a la ciutat i per a fer-ho, aquest cop gastaran menys. L’austeritat és la tònica dominant en tots els partits buscant vies alternatives. Amb aquestes demandes d’austeritat i de transparència, Ràdio Olot ha demanat als partits que despullin els seus comptes i expliquin quants diners es preveuen gastar en aquesta campanya electoral. Les xifres varien ja que les dades són el què es gasten les agrupacions locals, però alguns partits fan enviaments massius i pancartes des de la seu central i les delegacions no els compten en aquestes dades.

 79. lejarza said

  Maià de Montcal demana una escola pels seus 60 nens

  Per Anna Prat

  Maià de Montcal és un dels altres municipis de la comarca que demana una escola pròpia pels més de 60 nens i nenes que té actualment. Joan Gainza, l’únic candidat al municipi, també admet que portar els serveis bàsics a la urbanització del Molí d’en Llorenç és “una prioritat”, però que l’Ajuntament “no té els diners per fer-ho”.

  Obrir una escola per als més de 60 nens i nenes que té actualment Maià de Montcal és un dels projectes que voldria tirar endavant Joan Gainza en aquest proper mandat. Les antigues escoles del municipi seria el lloc idoni, però Ensenyament ja els ha dit que “no”.

  Les antigues escoles s’haurien de rehabilitar per convertir-se en una sala polivalent pel municipi. De moment, s’han anat fent petites obres com enguixar o arreglar el terra, unes despeses a què el consistori pot fer front. L’Ajuntament de Maià no abandona la idea de fer una nova escola, per això ja té uns nous terrenys reservats en cas que el Departament d’Ensenyament els doni “l’OK” per tirar endavant el projecte.

  Un altre dels temes a què haurà de front Gainza i el seu equip durant aquest mandat serà portar els serveis bàsics a la urbanització del Molí d’en Llorenç. Joan Gainza ha explicat aquest dijous a Ràdio Olot que totes les ajudes que han demanat “han estat denegades” i per tant no es veuen en cor de tirar endavant el projecte.

  Una millora dels serveis que costaria uns 2 milions d’euros als veïns de la urbanització, i que en cas d’impagament hauria de sufragar l’Ajuntament. Per això és necessària l’ajuda de la Generalitat i la Diputació, per poder fer front a aquests casos de morositat. De moment però, les respostes d’ambdós administracions han estat negatives.

 80. lejarza said

  Tancar el tema del POUM en un mandat per a les persones, prioritats a Argelaguer

  Garrotxa – Anna Prat

  Un dels objectius d’Argelaguer en aquest mandat és tancar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, però sense la voluntat de fer créixer el municipi. Artur Ginesta, que serà el nou alcalde, aposta per un mandat enfocat “a les persones”, creant una regidoria dedicada exclusivament a aquest tema.

  Argelaguer té com a principal objectiu tirar endavant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM. Un projecte que es va intentar tirar endavant en aquest passat mandat, però que no es va aconseguir degut a l’oposició de part dels veïns del municipi, que no estaven d’acord en algunes clàusules. Artur Ginesta, cap de llista d’Independents per Argelaguer i únic candidat al municipi, ha declarat aquest dimecres a Ràdio Olot que caldrà canviar “petites coses” del projecte del POUM si es vol “tirar-lo endavant”. Un projecte que preveu recuperar alguns habitatges del poble, però en cap cas té la voluntat de “fer créixer Argelaguer”, segons Ginesta.

  Una altra de les polítiques que vol adoptar l’Ajuntament en el tema de l’habitatge és tractar la problemàtica de les cases buides que hi ha al poble. Parlar amb els propietaris perquè acabin ser de lloguer o de venda és la fita de Ginesta en el pròxim mandat.

  Des de l’Ajuntament també volen en aquests quatre anys incentivar la utilizació del pavelló d’Argelaguer, i això passa, segons Ginesta, per “mancomunar i coordinar serveis i infraestructures amb els pobles veïns” o fins i tot amb Olot.

  Artur Ginesta aposta per una llista independent i nova, amb l’eslògan: “primer les persones”. Per prioritzar aquest aspecte en el nou Ajuntament es crearà una nova regidoria dedicada a les relacions amb les persones, una figura propera que tingui la funció de parlar amb els diferents col·lectius i entitats de del municipi.

  https://llierca.wordpress.com/2015/05/09/tancar-el-tema-del-poum-en-un-mandat-per-a-les-persones-prioritats-a-argelaguer/

 81. lejarza said

  La Vall del Llierca reivindica el seu potencial turístic

  Garrotxa – Jordi Altesa

  La Vall del Llierca es reivindica com a zona d’atracció turística. Creuen que tenen trets diferencials que els separen de la Zona Volcànica i de l’Alta Garrotxa i asseguren que d’atractius els en sobren i només els fa falta potenciar-los.

  Argelaguer, Montagut, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca i Tortellà formen l’àrea de la Vall del Llierca.

  Qui més reivindica la marca és l’alcaldessa de Montagut i Oix, Mònica Boix.

  Considera que aquest és un dels factors que s’han de potenciar en el municipi que és el que més recapta per la taxa turística a la Garrotxa després d’Olot.

  Fins ara creu que hi ha una frontera invisible que fa que no es potenciï aquest espai.

  La Vall del Llierca és un espai amb atractius per explotar turísticament com per exemple el pont romànic que creua el riu del mateix nom.

  Una construcció que arriba als 28 metres d’alçada i de la qual n’hi ha referències històriques almenys des del segle XIV.

  Els més de 50 metres de pont salven un accident natural i, a banda de la seva importància històrica, aquest pont és punt de pas a moltes excursions per a la zona.

  Ubicat al terme municipal de Tortellà el municipi el vol potenciar, tal i com diu l’alcalde del poble Joaquim Pagès.

  A banda del Llierca també destaca el riu al qual desemboca, el Fluvià. Al seu pas per Argelaguer el curs del riu pren una amplada considerable i el turisme de natura és un dels que es vol reivindicar, segons el seu alcalde Josep Dorca.

  Els municipis d’Argelaguer, Montagut, Sales, Sant Jaume i Tortellà ja tenen una zona educativa rural comuna que porta també el nom del riu (ZER el Llierca). Agrupa els centres de Les Escomes, Mont Cós, Joan Roura i Montpalau.

  https://llierca.wordpress.com/2015/05/09/la-vall-del-llierca-reivindica-el-seu-potencial-turistic/

 82. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 90 – 12 de maig de 2015
  Administració Electoral Juntes Electorals de Zona
  Núm. 5220
  JUNTA ELECTORAL DE ZONA D’OLOT
  Edicte pel qual es fa pública la constitució definitiva de la Junta Electoral
  de Zona
  En compliment de la vigent legislació electoral i en relació a la publicació
  en el Butlletí Oficial de la Província de Girona d’acord amb el
  que estableix el R. Decret 233/2015 de 30 de març, de convocatòria
  d’eleccions locals i a les assemblees de Ceuta i Melilla, pel dia 24 de
  maig de 2015, queda definitivament constituïda, amb data d’avui, la
  Junta Electoral de Zona d’Olot, de la forma següent:
  PRESIDENT: DAVID TORRES PINDADO, Jutge titular del Jutjat de
  Primera Instància i Instrucció núm. 2 d’Olot.
  VOCALS JUDICIALS:
  – ANA MARIA JEREZ ESPERÓN, Jutge titular del Jutjat de Primera
  Instància i Instrucció núm. 1 d’Olot.
  – MIQUEL FEIXAS PALLAS, Jutge de pau titular de la Vall d’en Bas.
  VOCALS NO JUDICIALS:
  – ÀNGELS LOZANO PÉREZ
  – RAFEL BERGA VAYREDA
  SECRETÀRIA: MONTSERRAT SERRA GALBANY, Secretària directora
  del Servei Comú Processal General dels Jutjats d’Olot
  Olot, 7 de maig de 2015
  La secretària

 83. lejarza said

  La Generalitat deu uns 667 milions a ajuntaments i altres organismes locals

  Un dels casos més preocupants és el de Camprodon, amb un deute del 99,3% del seu volum ordinari d’ingressos

  18.05.2015

  BARCELONA | EFE / DDG

  La Generalitat de Catalunya deu un total de 667 milions a ajuntaments catalans, consells comarcals i a altres ens locals com les diputacions provincials, segons les últimes dades de què disposa el Departament de Governació. Aquest deute és conseqüència de les estretors pressupostàries que ha travessat durant els últims anys la Generalitat, que ha estat subjecta a les limitacions de dèficit marcades pel Govern i ha hagut d’acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic i al pla de pagament a proveïdors per poder fer front a les seves obligacions.

  A pocs dies de les eleccions municipals, el balanç de la situació econòmica dels ens locals s’ha mantingut en una situació delicada durant els últims quatre anys, ja que els seus ingressos han caigut en picat des de l’època de la bombolla immobiliària i s’han vist també condicionats pel dèficit públic.

  Dels 667 milions d’euros de deute que la Generalitat acumula, un total de 408 els deu als ajuntaments, 82 més als consells comarcals i un total de 177 a un altre tipus d’ens locals, com les diputacions. Uns dels casos més preocupants és el de Camprodon, el deute del qual representa un 99,3% del seu volum ordinari d’ingressos.

  No obstant això, l’atenció mediàtica entorn d’aquest debat ha estat centrada aquests anys en el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona. Malgrat que les dues institucions estan governades per la mateixa formació, CiU, el govern municipal xifra el deute de la Generalitat en 114 milions, mentre que el govern català el rebaixa fins als 75 milions, segons va assegurar la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega el mes de març passat al Parlament. Per a l’oposició municipal, en canvi, el deute s’eleva fins als 215,2 milions, tal com va recollir la declaració que el consell municipal va aprovar amb els vots del PSC, el PP i ICV-EUiA durant una sessió extraordinària promoguda per aquests tres grups per abordar aquest controvertit assumpte.

  Reducció de deute

  Tot i aquestes xifres, la Generalitat subratlla que en els últims sis mesos ha aconseguit reduir el volum de deute que manté amb els ens locals en un total de 310,5 milions. Més enllà d’haver de bregar amb limitacions de despesa i de veure com la crisi s’enduia per davant promeses d’inversió com les generades per la llei de barris, promoguda pel tripartit, els municipis catalans han hagut de conviure en els últims quatre anys amb un nivell d’atur que ha posat en tensió els seus serveis socials.

  L’última Enquesta de Població Activa (EPA), la corresponent al primer trimestre del 2015, situa la taxa d’atur a Catalunya en el 20,05% fins a assolir els 758.000 aturats, davant del 23,78% del conjunt d’Espanya. Unes xifres molt distants, tot i així, de la situació prèvia a la crisi durant el primer trimestre de 2008, quan l’atur se situava en 290.800 a Catalunya, una taxa de només el 7,6%.

  Per províncies, Barcelona compta actualment amb una taxa d’atur del 19,58 %, mentre que el nombre d’aturats arriba a 2,2 milions, dels quals la majoria es concentra a l’àrea metropolitana, la zona més poblada i on s’ubiquen les principals empreses industrials.

  Les últimes dades per comarques facilitades per la Diputació de Barcelona, corresponents a febrer del 2015, revelen que, malgrat la millora respecte als pitjors anys de la crisi, l’atur encara afecta 158.327 persones als municipis del Barcelonès; 62.448 en els del Baix Llobregat; 74.890 en les poblacions del Vallès Occidental i a 32.911 en les del Vallès Oriental, segons les dades de la desocupació registrades.

  Segons l’anuari econòmic comarcal del 2014, elaborat per Catalunya Caixa, si el PIB del conjunt de les comarques catalanes va retrocedir de mitjana un 4,9% entre 2007 i 2013, el Barcelonès va ser la cinquena comarca on menys va caure, amb un 1,17%, mentre que les comarques que l’envolten van descendir molt més, fins a vuit vegades més.

  Així, en aquests anys de crisi, el PIB del Vallès Occidental va cedir un 7,56%, el de l’Oriental un 8,08%, el del Baix Llobregat un 6,25% i el del Maresme va perdre un 7,44%. Fins i tot, es van produir descensos més profunds en comarques de la segona corona com el Garraf (amb un descens del 12,72%).

  Ara bé, un recent informe de Comissions Obreres revela que, amb la reactivació econòmica, les comarques més altament industrialitzades de Catalunya, com les que pertanyen a l’àrea metropolitana de Barcelona, apareixen ara entre les que presenten proporcionalment una més baixa incidència d’expedients.

 84. lejarza said

  ENRIC DOMÈNECH ALCALDE ELECTE DE MIERES (CUP)
  Del ram del turisme.
  Enric Domènech Mallarach (1987) és llicenciat en història i, professionalment, es dedica al turisme rural. És militant de la CUP i està vinculat a l’associacionisme de la Garrotxa. Va néixer a la Vall de Bianya, però ha estat sempre lligat a Mieres, d’on procedeix una branca de la seva família.
  “A Mieres, la Transició comença tot just ara”
  Anuncia una gestió en què l’opinió i la participació dels veïns serà fonamental

  Proposarà als regidors de CiU que també participin en el govern municipal

  27/05/15 – MIERES – RAMON ESTÉBAN

  Mieres és el primer municipi de la Garrotxa on governarà la CUP. Al front del consistori hi haurà Enric Domènech, el primer alcalde d’aquest municipi que no és de CiU.
  Sincerament: s’esperava guanyar les eleccions?
  En teníem l’esperança però érem conscients que era un objectiu molt difícil d’aconseguir. Entenem que també és el fruit de la feina feta per totes les llistes alternatives a CiU que des del 1979 han anat picant pedra.
  Quina creu que ha estat la clau d’aquest resultat?
  L’equip. Hem fet una llista molt plural, molt transversal, que mira de reflectir com és el poble. Hi ha gent de la comissió de festes, del grup de teatre, de molts sectors…
  Podem dir que els joves han arribat al poder?
  No, no. Jo sí que sóc jove, però rere meu hi ha gent d’edats molts diverses i amb experiència. No és un relleu generacional sinó un relleu d’una manera de fer. Pensa que a Mieres, des del 1979, hi ha hagut uns relleus plàcids. Fins ara no hi ha hagut un trencament. A Mieres, la Transició comença tot just ara.
  La diferència més important amb el govern sortint seria la seva manera de fer?
  Sí. Ells entenen que unes eleccions els legitimitzen per actuar durant quatre anys, mentre que nosaltres pensem que a partir d’ara comença la feia d’interactuar amb els ciutadans, de procurar que participin.
  Com es notarà en el dia a dia?
  Segurament crearem una regidoria de participació. També és cert que hi haurà d’haver una fase pedagògica, d’explicar-los la dinàmica… Com que és un poble petit, si no ho aconseguim no serà per problemes de logística.
  En quines accions concretes es plasmarà?
  Primer demanarem a la gent què considera prioritari i després actuarem. Puc avançar, però, que un dels dèficits que tenim detectats és el fet que molta gent gran està sola. Volem crear la figura de l’acompanyant, una persona contractada que passaria regularment pels domicilis, ajudaria si fes falta i faria de contacte amb els serveis socials.
  Són els primers de la CUP a governar a la Garrotxa. Són conscients que se’ls examinarà amb lupa?
  Sí. Som conscients que tenim molta responsabilitat. Però venim amb ganes i il·lusió, venim a dignificar la política. De totes maneres, proposarem als regidors de CiU que participin en el govern. Set persones poden fer més feina que quatre.

 85. lejarza said

  MIQUEL REVERTER ALCALDE ELECTE DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA (ERC – AM)
  Del poble de Junqueras.
  Tot i que es va establir a Castellfollit ja fa anys, Miquel Reverter Tres, comercial de professió, va néixer a Sant Vicenç dels Horts el 1974. Militant d’ERC, és regidor des del 2010. Aquesta era la segona vegada que encapçalava la candidatura republicana.
  “Estem preparats per assumir el que vingui”
  Adverteix que serà un mandat difícil perquè l’endeutament municipal heretat és molt alt

  Potenciar el turisme, cuidar la cinglera i fer el pla del barri vell són prioritats

  28/05/15 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – RAMON ESTÉBAN

  Per primer cop, a Castellfollit de la Roca no governarà CiU. Diumenge, l’opció que van escollir més veïns va ser la d’ERC, encapçalada per Miquel Reverter.
  Quina va ser la seva reacció quan van saber que havien guanyat?
  Vaig pensar sobretot en l’equip, en la feina ben feta durant el temps que hem estat a l’oposició i durant la campanya. Som gent de totes les edats, preparada i disposada a governar.
  Aquest mandat ha estat molt polèmic per a l’equip de govern de CiU. No hi pot haver hagut un vot ‘en contra de’ més que no pas un vot ‘a favor de’?
  És possible, però nosaltres vam orientar la campanya a no mirar enrere (el que està fet, està fet, i ho haurem d’assumir com a nou equip de govern) i sí a parlar en positiu. Potser hi ha hagut una mica de càstig, però estic convençut que la nostra campanya ha estat molt bona.
  No ho tindran fàcil.
  Gens. Serà un mandat en què s’haurà de seguir aplicant un pla de sanejament i estarem intervinguts per l’Estat. Sabem que l’endeutament és considerable (un 140%) i que cada pas que fem l’examinaran amb lupa. Però no ens fa por i estem preparats per assumir tot el que vingui. Anirem a picar les portes i estem convençuts que les institucions ens ajudaran. Haurem de combinar la reducció del deute, la congelació de les taxes i invertir en el més necessari.
  Confia que la transició de govern serà correcta?
  Serà molt correcta. Ja hem començat el traspàs i no hi ha cap problema.
  Què passarà amb el nou edifici de l’ajuntament?
  Doncs que l’hem d’acabar i urgentment, perquè el paguem amb diners del pla d’obres i serveis i del programa Viure al Poble. Et donen un termini per executar les obres; si no el complim, perdem la subvenció.
  Suposem que disposessin de recursos. Què li cal en aquests moments a Castellfollit?
  Moltes coses. El poble està per endreçar pel fet que no s’ha pogut invertir gaire per l’endeutament que tenim. Hi ha carrers en males condicions i instal·lacions a millorar (com el camp de futbol i la piscina), cal potenciar el turisme (amb seny, no volem ser un parc temàtic), cal un pla de gestió de la cinglera (que està mol malament) per anar-hi invertint cada any. També hem d’aprovar el pla especial del barri vell, procurant que ens permeti fer les rehabilitacions necessàries i que hi neixin oportunitats de negoci. D’altra banda, donarem suport a les entitats, que són el que dóna vida al poble.

 86. lejarza said

  Només cinc alcaldes garrotxins mantenen el càrrec des del 2007
  28 de maig de 2015
  Per Jordi Altesa

  En vuit anys, la Garrotxa ha canviat pràcticament tots els seus alcaldes. Amb excepció de cinc municipis, la resta tenen un alcalde diferent al que tenien el 2007. Fa quatre anys la comarca va tenir nou alcaldes nous i en aquestes eleccions la xifra es manté.

  Fa 4 anys van ser Beuda, Maià, Montagut, Olot, Les Planes, Les Preses, Sant Jaume, Santa Pau i la Vall de Bianya els que registraven canvis d’alcalde. Ara, i a l’espera del que pugui passar amb els pactes a Olot, hi haurà nou alcalde a Argelaguer, Beuda, Castellfollit, Mieres, Riudaura, Sant Ferriol, Sant Jaume, Tortellà i la Vall d’en Bas. Sigui perquè l’alcalde sortint ha plegat o perquè s’ha tornat a presentar i el poble ha canviat de sigles, són una altra vegada 9 els municipis que tindran una persona nova al despatx d’alcaldia. Per exemple és el cas de Castellfollit on després de 26 anys canvien d’alcalde i de color polític. En els debats a Ràdio Olot, el futur alcalde d’Esquerra, Miquel Reverter, va assenyalar que feia falta acabar l’edifici de l’Ajuntament com una de les prioritats per evitar endeutar més el municipi.

  Només hi ha 5 municipis que tindran aquest 2015 el mateix alcalde que el 2007: són Besalú, Sales de Llierca, Sant Aniol, Sant Feliu i Sant Joan les Fonts. Precisament, en aquest últim municipi, Joan Espona ja va avisar que si guanyava seria el seu últim mandat.

  Una altra de les novetats que hi haurà en aquest nou mandat a la Garrotxa és que dues alcaldies estan en mans d’independents: Fem Riudaura governarà aquest municipi amb David Jané al capdavant i Artur Ginesta farà el mateix a Argelaguer amb IPA. Ginesta ja assenyalava com un dels reptes de mandat la tasca de tornar a redactar el POUM.

  Una altra de les sorpreses que deixen les urnes és la primera alcaldia en mans de la CUP. Serà la de Mieres que va aconseguir l’alcaldia que fins ara tenia Convergència i Unió amb Josep Rovira al capdavant. El proper alcalde serà Enric Domènech.

 87. lejarza said

  Programa Electoral Independents per Argelaguer
  Eleccions Municipals Maig 2015

  * Regidoria d’urbanisme.
  Titular:Artur Ginesta
  – POUM: solucionar problemes puntuals amb els veïns afectats pel nou pla.
  – Urbanització Can Jan: trobar un nombre suficient de famílies interessades a establir-s’hi per tal de tirar-ho endavant.
  – Habitatges buits: afavorir-ne la reforma i el lloguer per a millorar l’aspecte
  i la seguretat del poble.
  – Seguir amb la 2a fase del programa «Viure al Poble»
  – Sol·licitar la cessió de la Capella de Sta. Anna al Bisbat.

  * Regidoria de Participació Ciutadana i de relació amb col·lectius.
  Titular: Núria Roig
  L’àrea de participació ciutadana tindrà com a objectiu principal articular i
  implementar la participació dels ciutadans en els afers públics i en la vida comunal del municipi. Les associacions i/o col·lectius d’Argelaguer desenvolupen una tasca important i, per aquesta raó, la nostra candidatura entén que és l’obligació de l’Ajuntament garantir la transmissió d’informació de manera bidireccional i recíproca, així com la col·laboració entre ambdues parts. En aquest sentit, proposem:
  – Elaborar, juntament amb les associacions i col·lectius del municipi, un protocol de participació ciutadana per tal d’ampliar el treball en comú tot fomentant el potencial que suposa la implicació dels veïns en la vida associativa del municipi.
  – Posar a disposició dels col·lectius un espai on desenvolupar la seva activitat.
  – Dur a terme una xerrada informativa cada sis mesos on es farà saber a tot
  el poble quines tasques comunes s’han dut a terme i quines es realitzaran en els pròxims mesos.
  – Dinamitzar el web de l’Ajuntament i/o qualsevol altre mitjà per tal de garantir les condicions per a una comunicació recíproca i eficaç.
  – De les primeres converses amb els col·lectius del poble hem recollit una
  sèrie de propostes que consensuarem com a equip de govern.
  – Donat que la creació d’una àrea de participació ciutadana és una proposta nova que té per objectiu el treball en comú de l’Ajuntament amb els col·lectius del municipi, les seves funcions es definiran a mesura que es vagi donant la col·laboració que proposem.

  * Regidoria de Cultura Titular: Marta Rius
  – Festes populars: mantenir les festes amb la varietat i qualitat cultural dels últims anys.
  – Potenciar les activitats de cultura popular: gegants, reis, carnestoltes, etc.
  – Continuar la tasca de la Comissió de Festes i buscar nous mecanismes per engrescar la gent a formar-ne part.
  – Cicles i actes culturals: mantenir els ja existents (estiu a la fresca, la
  Violinada, etc.) i estudiar la possibilitat de crear-ne algun més.
  – Tallers a la sala de lectura.
  – Vídeo-concerts: sessions com les de clica però amb dvd’s de música en directe.
  – Rutes culturals: senyalitzar i cuidar les rutes culturals de l’entorn (Garrell, Carlinada, Kàrvadan, etc.) i crear un tríptic informatiu de les diferents rutes.
  – Patrimoni: conservació, promoció i valorització del patrimoni històric i
  cultural d’Argelaguer.
  – Entitats culturals: així com amb la resta d’associacions d’Argelaguer, mantenir un contacte continuat per fomentar l’intercanvi de necessitats i suggeriments per tal de potenciar les entitats i facilitar-ne la tasca.
  – Equipaments culturals: potenciar més activitats a la Capella de Sta. Anna
  com exposicions, xerrades, lectures teatrals, poesia, etc.
  – Adequar la sala del Casal com a petit teatre, millorant-ne l’aspecte i les seves característiques tècniques (llum, so, cortinatge, etc.).
  – Sala de lectura: trobar noves fórmules de dinamització de la sala de lectura.
  – Programar tallers i seguir donant suport a les activitats que ja s’hi fan
  (sessions de contes, club de lectura, etc.).
  – L’Argelaga: seguir la tasca portada fins ara des de l’Ajuntament, formant
  part del consell de redacció.

  * Regidoria de Medi Ambient i Paisatge
  Titular: Oriol Mascaró
  – Polítiques encaminades a la reducció de residus i foment del reciclatge.
  – Foment del transport públic i d’iniciatives que promoguin l’ús compartit de vehicles.
  – Auditoria i racionalització de la despesa energètica, amb mesures que impulsin les energies renovables i disminueixin el consum energètic dels habitatges, edificis públics, etc.
  – Formar part de les iniciatives que desenvolupen les energies renovables a petita escala i de forma cooperativa (Som Energia, Som Connexió, etc.)
  – Treballar per poder mantenir el municipi d’Argelaguer lliure de perills potencials per a la salut dels seus habitants i del medi ambient (transgènics, fracking, etc.)
  – Impulsar la producció d’aliments ecològics en l’àmbit local per abastir el municipi a través de la creació d’horts públics gestionats pels mateixos habitants.
  -Adequació i senyalització dels espais verds del municipi que siguin
  d’especial interès naturalístic.
  – Programació d’activitats per a la millora de l’entorn amb la col·laboració dels habitants del poble.
  – Manteniment i senyalització de camins i senders.

  * Regidoria de Serveis i Benestar
  Titular: Xevi Quintana
  – Manteniment dels espais públics.
  – Il·luminació, jardineria i neteja urbana.
  – Coordinació d’empreses de serveis.
  – Serveis funeraris i cementiri.
  – Serveis de salut.
  – Emergències.
  – Mossos i seguretat ciutadana.
  – Dinamitzar Casal de la Gent Gran.
  – Seguir amb l’assessorament de la Llei de la Dependència.
  – Col.laborar amb les entitats socials comarcals i les campanyes que facin.
  – Potenciar l’ADF del municipi.
  * Regidoria d’Esports
  Titular:David Palomeras
  – Mirar d’atraure activitats esportives alternatives que suposin un extra pel poble (ex: curses d’orientació).
  – Dinamitzar i fomentar l’ús responsable de les instal·lacions municipals (pavelló, camp de futbol, pista esportiva), posant-les a disposició de les associacions de la Vall del Llierca i la comarca.
  – Impulsarem el debat per assolir, dins les possibilitats, equipaments per a la pràctica i divulgació d’esports alternatius.

  * Regidoria de les persones
  Titular: Jordi Puigdevall
  – Orientació i suport a les persones/famílies que ho requereixin en col·laboració amb Serveis Socials.
  – Escola: considerem l’escola com un valor a mantenir i dinamitzar, potenciant la interacció entre l’escola i el poble.
  · Afavorir la interrelació entre l’escola i les associacions del poble mitjançant tallers, xerrades, etc.
  · Participació de la gent gran del poble a l’escola.
  · Creació d’un hort escolar en terrenys de l’Ajuntament amb la col·laboració de voluntaris (pares, associacions, etc.)

  · Creació d’un Consell d’Infants on els nens del poble puguin manifestar com volen que sigui Argelaguer, i aprenguin els valors de la participació i la implicació en el seu poble.
  – Joves: volem implicar els joves en la vida d’Argelaguer, que puguin
  expressar el que n’esperen del poble, i tinguin vies per aportar el seu dinamisme.
  · Local de joves: habilitar un espai on els joves puguin trobar-se i
  utilitzar-lo com a espai d’estudi i lleure.
  · Organitzar tallers, cursos, xerrades, etc. segons els interessos que hagin expressat els mateixos joves.
  · Organitzar propostes com Clica o Club de Lectura, amb temàtiques d’interès dels mateixos joves.
  · Proposar als joves la gestió i dinamització d’un espai cultural .
  · Mancomunar el Casal d’Estiu amb els altres municipis de la
  comarca.
  – Gent gran: volem fer del poble un espai on els avis es sentin a gust, acompanyats i escoltats.
  · Fomentar l’activitat física saludable de la gent gran del poble.
  · Sostenir les activitats del casal d’avis.
  · Recuperar coneixements.
  -Totes les edats: creació de brigades ciutadanes.

  * Hisenda i noves tecnologies Titular: Artur Ginesta
  – Transparència i rigorositat en el control i execució de les partides
  municipals.
  – Fomentar i ajudar iniciatives emprenedores.
  – Fomentar la democràcia participativa mitjançant l’obertura del pressupost municipal als veïns en les partides que sigui possible, treballant conjuntament amb la regidoria de participació ciutadana.
  – Gestionar la pàgina web municipal i la presència d’Argelaguer a les xarxes socials.
  – Adaptar el poble a les noves tecnologies.
  – Dinamitzar i millorar el Banc del temps.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: