Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’alcalde de CiU de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) al Jutjat d’instrucció número 1 d´Olot

Posted by lejarza en 22 enero, 2015


L’alcalde de CiU de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) al Jutjat d’instrucció número 1 d´Olot

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), el primer tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes estan imputats per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau.

La titular del Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha obert una investigació arran d’una querella i els ha citat a declarar el proper 30 de gener perquè considera que els fets denunciats poden ser delictius.

La querella enumera diferents suposades irregularitats dels darrers tres anys, entre les quals hi ha unes polèmiques obres d’urbanització del Pla de Bastons.

El Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha dictat una interlocutòria per obrir diligències per suposades “infraccions penals” a Sant Feliu de Pallerols. L’origen de la investigació judicial és una querella dirigida contra l’alcalde, Joan Casas, el primer tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer, el secretari municipal i dos arquitectes per diverses irregularitats que, segons denuncien, s’haurien produït en els darrers tres anys.

Entre les presumptes irregularitats hi ha una obres que ja van aixecar polèmica: les d’urbanització del Pla de Bastons. L’oposició al consistori, Units per Sant Feliu, va denunciar que algunes certificacions no es corresponien amb la realitat, que les obres s’havien adjudicat sense concurs públic i també assegurava que hi havia hagut sobrecostos injustificats.

La jutgessa ha incoat diligències contra els cinc homes per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau i els ha citat a declarar com a imputats el pròxim dia 30 de gener, a partir de les deu del matí.

http://www.elgarrotxi.cat/imputat-lalcalde-de-sant-feliu-de-pallerols-joan-casas-per-prevaricacio-trafic-dinfluencies-i-frau/

56 respuestas hasta “L’alcalde de CiU de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) al Jutjat d’instrucció número 1 d´Olot”

 1. lejarza said

  Imputen l´alcalde de Sant Feliu de Pallerols per prevaricació i frau

  L’oposició va denunciar que s’havien adjudicat obres sense concurs i que certificacions al Pla de Bastons no es corresponien amb la realitat

  22.01.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | ACN/DDG

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, el primer tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes estan imputats per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau. La titular del Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha obert una investigació arran d’una querella i els ha citat a declarar el proper 30 de gener perquè considera que els fets denunciats poden ser delictius. La querella enumera diferents suposades irregularitats dels darrers tres anys, entre les quals hi ha unes polèmiques obres d’urbanització del Pla de Bastons.

  L’alcalde, Joan Casas (CiU), atribueix la denúncia a interessos polítics i assegura que està «molt tranquil» amb la seva gestió.
  El Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha dictat una interlocutòria per obrir diligències per suposades «infraccions penals» a Sant Feliu de Pallerols. L’origen de la investigació judicial és una querella dirigida contra l’alcalde, Joan Casas, el primer tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer, el secretari municipal i dos arquitectes per diverses irregularitats que, segons denuncien, s’haurien produït en els darrers tres anys.

  Entre les presumptes irregularitats hi ha una obres que ja van aixecar polèmica: les d’urbanització del Pla de Bastons. L’oposició al consistori, Units per Sant Feliu, va denunciar que algunes certificacions no es corresponien amb la realitat, que les obres s’havien adjudicat sense concurs públic i també assegurava que hi havia hagut sobrecostos injustificats.

  La jutgessa ha incoat diligències contra els cinc homes per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau i els ha citat a declarar com a imputats el pròxim dia 30 de gener, a partir de les deu del matí.

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, va assegurar que està «ben tranquil» amb la seva gestió i que «sempre» ha actuat defensant els interessos del poble i buscant l’assessorament de tècnics qualificats. «Evidentment que sempre hi pot haver alguna errada administrativa, però jo no tinc res a amagar», va afirmat. I va detallar que tot just va rebre la notificació de la imputació dimarts i que està «tan segur» de la seva gestió que encara no se l’ha llegit ni té advocat. «Jo crec que l’oposició el que vol és emmascarar l’equip de govern i l’alcalde», va opinar Casas que atribueix la querella a interessos partidistes. «Sap greu anar així», va exposar. En tot cas, assegura que «confia molt» en la justícia i en poder defensar la gestió com a alcalde davant la jutgessa.

 2. lejarza said

  L’Associació de Veïns del Pla de Bastons denuncia falta de transparència en la urbanització però es desvincula de la querella contra l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols a laa Garrotxa

  El president de l’Associació de Veïns del Pla de Bastons de Sant Feliu, Carles Font, hi va trobar falta de transparència en la urbanització del sector. Si hi va haver irregularitats o no, diu que això ho haurà de determinar el jutge. Font assegura que l’associació no té res a veure amb la querella contra l’alcalde i quatre persones més. L’Ajuntament ha informat de qui és el querellant. Es tracta de Francesc Prat, regidor d’Units per Sant Feliu, a l’oposició a l’ajuntament. L’equip de Govern manté que darrere de la querella hi ha motivacions polítiques, tot i que Prat l’ha presentada com a particular.

  Carles Font és el president de l’associació de veïns del Pla de Bastons. Explica que la urbanització del sector va aixecar controvèrsies amb els veïns des de l’inici. Declara que l’Ajuntament no va consultar suficientment els veïns abans de presentar el projecte, i quan ho va fer, va plantejar una proposta difícilment assumible pels veïns. El cost de l’actuació va superar els 4 milions d’euros, i als veïns se’ls va demanar aportacions molt elevades. Un altre punt de controvèrsia es troba en els arbres plantats a la urbanització. El seu tronc té un gruix que no es correspon amb el planificat. Carles Font assegura que durant la urbanització del sector, va trobar a faltar més transparència per part de l’equip de Govern, sobretot a l’hora de demanar els documents del projecte.

  Tot i les diferències amb l’equip de Govern de Sant Feliu, Font assegura que l’associació no té res a veure amb la querella contra l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari i dos tècnics. La querella denuncia una suposada prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau per part d’aquestes persones. L’Ajuntament ha informat de qui és el querellant. Es tracta de Francesc Prat, regidor d’Units per Sant Feliu, a l’oposició a l’ajuntament. Prat ha presentat la querella com a particular, però el fet que formi part del grup de l’oposició fa creure a l’equip de Govern que darrere de la querella hi ha la intenció de desprestigiar la seva actuació i la persona l’alcalde, Joan Casas. El batlle ha enviat un escrit als veïns de la població en el que posa de manifest que tant ell personalment com la resta de querellats han treballat des de fa molts anys en defensa dels interessos del municipi amb resultats plenamente satisfactoris, i els informa que en el seu moment, quan la qüestió quedi clarificada, convocarà un acte públic per donar les explicacions oportunes

 3. lejarza said

  Preparen una manifestació a favor de l´alcalde de Sant Feliu

  L’oposició va presentar una querella contra l’alcalde i el jutjat d’Olot la va acceptar

  24.01.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI

  La notícia de l’inici de de diligències judicials envers l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU), el primer tinent d’alcalde Fèlix Castanyer (CiU), el secretari Municipal i dos arquitectes ha provocat la reacció de part dels veïns. Aquests habitants de Sant Feliu han convocat una concentració de suport als imputats pel proper divendres a les nou de la nit. La reunió tindrà lloc davant de l’Ajuntament i coincidirà amb la celebració d’un ple, en el qual es preveu assistència. A més, el ple tindrà lloc 13 hores abans de l’inici de les declaracions dels demandats al jutjat d’Olot.

  La concentració ha estat convocada en els darrers dies a través de les xarxes socials i no és l’única resposta a la imputació per causa d’una querella presentada per Francesc Prat (regidor d’Units per Sant Feliu a l’oposició). L’alcalde ha publicat una carta, en la qual exposa: «Jo , l’equip de govern, el secretari i també els tècnics, hem actuat en tot moment en defensa dels interessos de la nostra població, per la qual hem treballat durant molts anys. Per fer aquest treball, no ens han mogut mai interessos personals. En dono fe. Tot és comprovable. Us dic això perquè no puc estar callat davant un fet tan greu que ens afecta a tots els querellats com a persones i, per tant, no vull de cap manera que algú apliqui la dita de qui calla atorga».
  Per part d’Units per Sant Feliu no hi hagut cap declaració. Han indicat que faran pública una nota dies després de la presa de declaracions del dia 30.

  La querella
  La queixa judicial presentada pel grup Units per Sant Feliu consta de més de 20 suposades infraccions de l’Ajuntament. Una part estan fonamentades en la urbanitació del Pla de Bastons. Es tracta d’una urbanizació formada per unes 80 parcel·les. El projecte va començar el 2005 i va acabar fa uns 4 anys. Ja en els moments inicial els propietaris van presentar unes 4o al·legacions al projecte, perquè el consideraven desmesurat. L’actual president de l’Associació de Veïns, Carles Font, ha indicat que l’Ajuntament no s’ha caracteritzat per la transparència en el procés d’urbanització. Ha considerat exagerada una urbanizació de més de 4 milions d’euros per a un poble tan petit. Ha indicat que la coincidència d’una despesa tan elevada amb la crisi econòmica va provocar que l’Ajuntament s’hagués de quedar parcel·les. Font ha indicat que els veïns ja es van queixar en el seu moment i que l’Associació de Veïns va deixar la temàtica al Grup d’Units per Sant Feliu. A partir d’aquí s’ha desvinculat de la querella.

  Plens
  La urbanització del Pla de Bastons -segons l’alcalde Joan Casas- està acabada i certificada. Casas considera el tema de la urbanització de recorrent. Per la seva part, Units per Sant Feliu l’ha tret en la major part de plenaris de l’actual mandat. Per exemple, en el ple de maig del 2014, el regidor Xavier Prat (Units per Sant Feliu) va demanar: «Quan tindrà lloc el tancament de les obres de la urbanització del Pla dels Bastons?». Fèlix Castanyer (CiU) li va contestar: «L’obra està acabada i ara falta l’informe de certificació del director d’obra». Casas ahir va indicar que l’informe ja els va arribar i que la urbanització ja ha de ser història. En el mateix plenari Units per Sant Feliu va demanar els amidaments descompostos de les obres, perquè quan ho van demanar el director d’obra els havia dit que necessitava l’aurorització de l’Ajuntament. Fèlix Castanyer li va contestar que l’Ajuntament donaria totes les facilitats per la informació.

 4. lejarza said

  El Pla de Bastons porta cua

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols i quatre persones més hauran de declarar en una diligència per prevaricació, frau i tràfic d’influències

  26/01/15 – SANT FELIU DE PALLEROLS – RAMON ESTÉBAN

  L’abril del 2013 l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va acordar tornar als veïns afectats per la urbanització del Pla de Bastons 1.276 euros que els havien cobrat de més. Semblava que, amb aquella decisió, es tancava la polèmica sobre aquelles obres que s’havien iniciat anys abans

  Primer els veïns es van queixar perquè consideraven que el projecte era massa ambiciós –i car– i després el grup de l’oposició a l’Ajuntament, Units per Sant Feliu de Pallerols, va encendre el ple municipal portant-hi una acta notarial i peritatges per demostrar aquella sobrevaloració i altres presumptes irregularitats que va culminar amb la devolució dels diners esmentada.

  Però, en realitat, el cas no estava tancat, ni molt menys. Un regidor de l’oposició, Francesc Prat, va seguir recollint documentació, bàsicament de la urbanització del Pla de Bastons, però també d’altres actuacions de l’equip de govern, suposadament comprometedores. Això ho hem sabut ara, quan la titular del jutjat d’instrucció número 1 d’Olot, un cop examinat tot aquest material –que l’advocat de Prat li va lliurar en forma de querella– ha arribat a la conclusió que hi pot haver una infracció penal. Consegüentment, ha incoat diligència per un suposat delicte de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau i ha cridat a declarar el divendres, en qualitat d’imputats, l’alcalde, el primer tinent d’alcalde (i regidor d’Urbanisme) i el secretari de l’Ajuntament, així com l’arquitecte que va redactar el projecte del Pla de Bastons i l’aparellador.

  La citació ha estat una desagradable sorpresa pels afectats, que, en privat, admeten el seu desconcert. Només un d’ells, l’alcalde convergent Joan Casas, ha fet declaracions: “Estic ben tranquil, sempre hem actuat d’acord amb la llei. No descarto que potser hi hagués algun defecte de forma, però res més. En qualsevol cas, confio amb la justícia”, va dir a aquest diari unes hores després que li arribés la citació. I va insinuar que rere la querella hi ha una intencionalitat política, atesa la condició de regidor de l’oposició de Prat i la proximitat de les municipals.

 5. lejarza said

  Ple tens amb mostres de suport a l´alcalde de Sant Feliu de Pallerols

  El primer edil i el regidor d’Urbanisme han de declarar avui al matí al Jutjat d’Olot per causa d’una querella

  30.01.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI El plen de l’aprovació dels pressupostos va tenir lloc ahir a la nit a Sant Feliu de Pallerols en una sala que estava plena a vessar, i fins i tot hi havia gent asseguda a terra i dreta. A fora -a la porta- hi havia Mossos d’Esquadra. El condicionant que no figurava a l’ordre del dia era el fet que avui al matí Joan Casas (l’alcalde per CiU), Fèlix Castanyer (regidor d’Urbanisme per CiU), el secretari i 2 arquitectes han d’anar a declarar al Jutjat d’Olot. La circumstància va esbotzar en l’apartat de precs i preguntes. Va haver-hi preses de posició a favor i en contra de les tramitacions judicials. Al final van parlar Fèlix Castanyer i Joan Casas Castanyer, que van dir que una auditoria hauria estat millor que una querella, i Casas va plantejar la necessitat d’haver d’anar als tribunals de justícia.
  La causa de la tensió és una interlocutòria del Jutjat d’Olot del 15 de gener, en la qual se’ls reclama per una possible infracció penal. L’avís exposa que “atès que no s’han determinat ni la naturalesa ni les circumstàncies dels fets, ni tampoc les persones que hi han intervingut és procedent instruir diligències prèvies”. Precisa que les són per si hi ha delictes de prevaricarició tràfic d’influències, falsedat documental i frau.
  L’avís del jutjat va sortir a la llum pública el dia 21 de gener. Tot seguit, l’alcalde va explicar que l’origen de la citació estava en una denúncia derivada d’interessos polítics. Va assegurar que estava molt tranquil per la seva gestió i que les diligències judicials només podien trobar possibles equivocacions de caire administratiu o res. Poc després, va enviar una nota als mitjans, en la qual va precisar que les diligències obertes no suposaven una imputació i que només eren el resultat d’una querella plantejada per Francesc Prat (regidor de l’oposició per Units per Sant Feliu). Al cap de poc es va saber la convocatòria del plenari d’anit a través de les xarxes socials. Va ser quan usuaris de la xarxa van expressar la voluntat d’assistir al ple per fer costat l’alcalde i el regidor que avui -segons van dir- aniran al jutjat. “Podria negar-m’hi -va dir Casas-, però vull anar-hi”.
  Abans d’ahir, els grups de l’oposició, Units per Sant Feliu i Opció Municipal PM, van repartir una edició especial del seu butlletí. L’edició era per donar total suport a Francesc Prat, i establia: “Creiem que l’actuació d’en Francesc Prat Vilalta té per objectiu aclarir i donar transparència a determinades actuacions de l’Equip de Govern. És per això que volem donar-li públicament el nostre ferm suport, igual com faríem amb qualsevol altra persona que busca la veritat i acudeix per això a la Justícia”
  Prat ahir al matí va anar al jutjat i al ple d’anit es va refermar en el seu dret a iniciar els tràmits judicials. Va dir: “He presentat la querella a títol personal”. El seu grup li va donar suport i la portaveu d’Independents per Sant Feliu també.

 6. lejarza said

  Aquest divendres han declarat als jutjats d’Olot les cinc persones de Sant Feliu de Pallerols acusades d’una suposada prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau, entre les quals hi ha l’alcalde i el tinent d’alcalde de l’ajuntament. A la sortida de les dependències judicials l’alcalde, Joan Casas, ha dit estar tranquil.

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, entrava a les 10 del matí al jutjat d’Olot per declarar per la querella interposada pel regidor d’Units per Sant Feliu, Francesc Prat. La declaració s’ha allargat fins al migdia i a la sortida, Casas, ha insistit en la seva innocència, tot i reconèixer que la instrucció podria detectar “algun defecte de forma”. Joan Casas ha estat el primer en declarar. També han passat per les dependències judicials el tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer; l’arquitecte i exregidor de l’ajuntament d’Olot, Joan Albesa PSC-PSOE, el secretari municipal i un altre arquitecte.

 7. lejarza said

  L´alcalde de Sant Feliu es declara «net i tranquil» al Jutjat d´Olot

  L’acusació està basada en adjudicacions, certificacions irreals i sobrecostos injustificats

  31.01.2015

  OLOT | XAVIER VALERI Tal com havia anunciat al ple de dijous a la nit, Joan Casas (alcalde de Sant Feliu de Pallerols per CiU) ahir va comparèixer al jutjat d’Olot. L’alcalde va arribar a les 10 del matí acompanyat de dos lletrats i va declarar durant una hora. A la sortida, va explicar que havia argumentat que les acusacions estan mancades de fonament i que la querella respon a una intencionalitat política. «En cap moment -va dir- hi pot haver el que se’ns està acusant».

  Va reiterar-se a dir que està molt tranquil i va expressar: «Estic net». Va afegir: «He respost totes les preguntes». No va descartar que en tot el feix acusatori hi pugui haver alguna equivocació de forma. En aquest sentit, va assegurar que mai ha actuat de mala fe ni havia avantposat interessos particulars als col·lectius del poble. Va fer referència a les eleccions de maig per opinar que seran un altre judici. «Llavors -va dir-, la gent podrà triar».

  També van declarar el regidor d’Urbanisme, Fèlix Castanyer, el secretari, un enginyer i un arquitecte imputats per prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental.

  L’acusació impulsada per Francesc Prat (regidor del grup Units per Sant Feliu) qüestiona les adjudicacions de projectes de construcció, certificaci0ns fora de la realitat i sobrecostos injustificats relacionats amb la urbanització del Pla de Bastons.

  El document acusatori va ser mostrat de lluny al públic que va assistir al plenari de dijous a la nit pel regidor d’Urbanisme, Fèlix Castanyer. El regidor va mostrar el plec de papers com un treball important, perquè els assistents es fessin càrrec de l’esforç de l’acusació per dur-los al Jutjat.

  Es tracta d’un volum documental reunit durant uns tres anys pel grup Units per Sant Feliu. Una gran part està basat en la urbanització del Pla de Bastons feta entre el 2005 i el 2010 que va tenir un cost aproximat de 4 milions d’euros.

  La urbanització ha estat present en quasi tots els plens de l’actual mandat. En un plen del 2012 l’equip de govern va reconèixer que la plantació d’arbres i la col·locació de bancs havia tingut una sobrevaloració. A l’abril del 2o13, l’equip de govern va aprovar tornar 1.276 euros als veïns del Pla de Bastons en proporció a les contribucions especials pagades per la urbanització.

  Encara al maig del 2014, els grups opositors van demanar que la tècnica municipal revisés les certificacions de les obres d’urbanització del Pla de Bastons, perquè a parer seu hi ha importants discrepàncies que és obligació de l’equip de govern exigir-ho». Reunida la documentació, Francesc Prat va presentar la querella al novembre del 2014.

  Al ple de dijous, Prat va considerar que fer una auditoria de la gestió de l’Ajuntament era un fet beneficiós. L’afirmació va fer enfadar Fèlix Castanyer que va respondre: «El que ens heu presentat no és una auditoria, sinò una querella penal». Castanyer va seguir: «Tots hauríem estat d’acord amb una auditoria». Prat va recordar: «En els plens ens dèieu que si no estàvem contents que anéssim al jutjat i ho hem fet».

  Plens llargs

  El ple de dijous va ser curt en comparació als de la resta del mandat que duraven de tres a quatre hores. En poc més de mitja hora van arribar a l’apartat de precs i preguntes. A diferència dels altres plens, les preguntes van anar de l’equip de govern cap a l’oposició. Fèlix Castanyer va demanar-los per si els semblava bé la querella. Lluís Pous (UpSF) va respondre que no li semblava malament la intervenció de la Justícia. Maria Àngels Armengou (Independents-Opció Municipal) va argumentar que «si la jutgessa ho ha admès a tràmit, per alguna cosa deu ser». Tot i la tensió i l’eloqüència de les intervencións, el públic va escoltar en silenci fins al final, quan van aplaudir.

 8. lejarza said

  Denuncien licitacions irregulars a Sant Feliu de Pallerols

  L’Ajuntament diu que té proves que ho desmenteixen i lamenta que la querella s’hagi presentat ara

  Garrotxa 03.02.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI El lletrat David de la Llave (despatx d’advocats de Joan Lleal-Girona) ahir va exposar tres de les acusacions de la querella contra l’alcalde i el regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Pallerols i dos tècnics. Va indicar que les acusacions havien estat admeses pels representants de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols en la declaració que van fer divendres passat als Jutjats d’Olot.
  En primer lloc va exposar un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i el germà del regidor d’Urbanisme, Fèlix Castaner. Va explicar que l’acord es va signar el 2007 i no es va aprovar fins 5 anys després.
  En segon lloc, va dir: «Van admetre la concessió d’unes obres valorades en uns 200.000 € a un autònom i a una empresa». Segons ell, la llei marca que s’havien de constituir en una Unió Temporal d’Empreses, perquè la concessió supera els 100.000€ i no ho van fer.
  En tercer lloc va exposar: «Van admetre l’adjudicació dels treballs del projecte del Pla de Bastons sense licitació». Segons ell, s’havia d’haver licitat perquè el cost supera els 100.000 euros. Va indicar que hi han més coses que faran públiques en els propers dies. Va avançar que en pocs dies Units per Sant Feliu de Pallerols publicarà una nota per «contrastar la versió triomfalista de l’equip de govern». Units per Sant Feliu és el grup de Francesc Prat, el regidor que va presentar la querella.

  Comunicat de l’Ajuntament
  Les declaracions del representant legals de l’acusació contra l’alcalde, el regidor d’Urbanisme i els dos tècnics van tenir lloc després de la publicació d’una nota per part de la part acusada. La nota reparteix en cinc apartats la posició de l’Ajuntament. En primer lloc, indiquen que «tots els delictes dels que som acusats a la querella són falsos».
  Així doncs, apunten: «Després de la declaració, la jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Olot no ha pres cap mesura contra els querellats. El segon apartat exposa: «Que amb les manifestacions de tots els declarants no ha quedat demostrat ni el més mínim indici que pugui sustentar cap dels delictes imputats a les querelles». El tercer, apunta que «existeix documentació oficial a l’Ajuntament que corrobora totes les manifestacions efectuades pels diversos declarants». El quart apartat és que «tots els fets relatats a la querella es remunten a anys enrera, i el querellant ha tingut -des de fa molt de temps- accés a quanta documentació ha demanat. A mes durant tots aquests darrers anys no ha interposat cap reclamació». El cinquè i darrer apartat apunta que «lamentem profundament que s’hagi esperat a pocs mesos per les eleccions municipals per a presentar aquesta querella, i que s’utilitzi la via judicial penal per desgastar l’equip de govern.

 9. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols segueix com a candidat de CiU després de la querella i assegura que no oblidarà

  Joan Casas ha parlat al programa l’Alcalde Respon després de la declaració que va fer davant de la jutgessa. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols ha debatut les irregularitats que segons l’advocat del querellant es van admetre durant la citació de divendres davant del jutjat. Casas assegura que surt reforçat després de la querella i que es presentarà com a alcaldable en les properes eleccions per treballar pel poble, que és, segons va declarar, el que mereixen els veïns.

  Després de declarar davant la jutgessa en resposta d’una querella on se l’acusava de presumpta prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau, l’alcalde de Sant Feliu ha volgut deixar clara una qüestió.

  La jutgessa, de moment, no ha emprès cap tipus de mesura contra les persones querellades, a més de l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos tècnics. L’advocat del querellant, però, assegura que durant la citació es van admetre diverses irregularitats. La primera, que el Conveni urbanístic per a la urbanització del Pla de Bastons, signat amb el germà del regidor d’urbanisme, no es va aprovar fins al 2012 o el 2013, tot i signar-se el 2007.

  Segons l’advocat del querellant, la llei determina que les empreses adjudicatàries d’una obra han de constituir-se en una Unió Temporal d’Empreses quan els treballs han estat licitats. Les obres del carrer del Soler es van adjudicar a un autònom i a una empresa, que no es van constituir en una Unió Temproral d’Empreses, malgrat que l’import de l’adjudicació superava els 200.000 euros.

  L’advocat també denuncia que es van adjudicar els treballs de direcció d’obra del Pla de Bastons sense cap licitació pública. Segons el lletrat, s’havia d’haver licitat perquè el cost de la urbanització supera els 100.000 euros.

  Una altra irregularitat que sí ha estat confirmada és el gruix dels arbres plantats al Pla de Bastons. Aquest gruix no s’adequa al que va ser acordat. L’alcalde de Sant Feliu encara no ha decidit si emprendrà accions legals contra el querellant, el regidor d’Units per Sant Feliu Francesc Prat.

  Casas assegura que se sent amb més força després de la querella amb el suport rebut per part dels veïns. Afirma que es presentarà com a alcaldable en les properes eleccions per treballar pel poble, que és, segons va declarar, el que mereixen els veïns, i no les baralles entre els grups municipals.

 10. lejarza said

  Ajornen les declaracions de sis testimonis del cas de Sant Feliu

  Àngels Armengou d’Independents OM es presentarà a la llista d’Units per Sant Feliu

  11.02.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI El Jutjat número 1 d’Olot ha ajornat la declaració de sis testimonis de la recollida de dades preliminar a una investigació sobre possibles irregularitats urbanístiques a l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Els demanats a comparèixer havien de presentar-se dilluns, dia 9 de febrer. Això no obstant, un dels advocats de l’Ajuntament va demanar retardar-la, perquè a la mateixa hora havia de ser en un judici. Davant de l’argument, la jutgessa va optar per suspendre temporalment les compareaixences i de moment no ha fixat una data per tornar-hi. .
  Abans, a més dels testimonis, la jutgessa va demanar documentació sobre el Polígon d’Actuació Urbanística 3 del Pla de Bastons. La complexitat de la documentació i la durada del procés d’urbanització del 2005 al 2011 fan preveure que la recollida de dades sigui llarga. S’hi afegeix el fet que la titular del jutjat hagi demanat el trasllat. David de la Llave (l’advocat de la part querellant) ha considerant que el trasllat si bé suposarà una aturada, serà de poca rellevància. De la Llave ha explicat que gran part de la documentació que reclama la investigació havia estat demanada abans pels grups opositors als plens o per instància i no els havia estat aportada.
  Les investigacions tenen l’origen en una querella presentada da títol personal per Francesc Prat (regidor d’Units per Sant Feliu). La queixa judicial de Prat en el darrer ple de Sant Feliu va obtenir el suport dels seus companys del grup d’Units per Sant Feliu, Lluís Pous i Àngel Colom. També va tenir el suport de Maria Àngels Armengou representant d’Independents Opció Municipal. Es tracta d’un grup que al 2011 va obtenir una sola re gidoria. Armengou ha avançat que en les properes elecciones anirà a la llista d’Units per Sant Feliu. «M’ajuntaré amb ells -ha dit- perquè penso que la unitat fa la força. Ha valorat la querella com el resultat de la manca de resposta a les preguntes de l’oposició per part de l’equip de govern als plens i ha remarcat que no va contra les persones.
  Ella mateixa va reclamar en diferents ocasions pel retorn de la garantia per les obres del Pla de Bastons als plens.

 11. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 29 – 12 de febrer de 2015
  Núm. 1327
  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS
  Edicte d’aprovació inicial del pressupost i la plantilla de personal per a
  l’exercici 2015
  Aprovat inicialment pel Ple de l’Ajuntament del 29 de gener 2015 el
  Pressupost de la Corporació per a l’exercici de 2015, bases d’execució
  i Quadre de llocs de treball, s’exposa a informació pública pel termini
  de quinze dies als efectes de consulta o al·legació. Si transcorregut
  aquest termini no s’han presentat al·legacions, l’acord inicial esdevindrà
  definitiu sense necessitat de nou acord ni de nova publicació.
  El resum del pressupost per capítols és el següent:
  INGRESSOS
  I.- IMPOSTOS DIRECTES 447.500,00 €
  II.- IMPOSTOS INDIRECTES 15.000,00 €
  III.- TAXES I ALTRES INGRESSOS 219.000,00 €
  IV.- TRANSFERÈNCIES CORRENTS 507.500,00 €
  V.- INGRESSOS PATRIMONIALS 11.000,00 €
  VII.- TRANSFERÈNCIES DE CAPITAL 59.000,00 €
  IX.- PASSIUS FINANCERS 0,00 €
  TOTAL 1.259.000,00 €
  DESPESES
  I.- DESPESES DE PERSONAL 431.000,00 €
  II.- BÉNS CORRENTS I SERVEIS 469.300,00 €
  III.- INTERESSOS 42.500,00 €
  IV.- TRANSFERÈNCIES CORRENTS 143.400,00 €
  V.- FONS DE CONTINGÈNCIES 15.575,00 €
  VI.- INVERSIONS REALS 59.000,00 €
  IX.- PASSIUS FINANCERS 98.225,00 €
  TOTAL 1.259.000,00 €
  PLANTILLA ORGÀNICA I QUADRE DE LLOCS DE TREBALL
  ANY 2015
  I.- Funcionaris de carrera.
  1 Secretari Interventor
  II.- Personal laboral.
  3 Administratives
  1 Arquitecte tècnic
  1 Encarregat Brigada
  2 Operaris serveis varis
  4 Educadores Escola Bressol
  2 Auxiliars Escola Bressol
  1 cuinera menjador escolar
  1 monitora menjador escolar
  Sant Feliu de Pallerols, 3 de febrer de 2015
  Joan Casas i Carreras
  Alcalde

  Núm. 29 – 12 de febrer de 2015 Pàg. 92
  Núm. 1336
  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS
  Edicte d’informació pública del nou text d’una ordenança fiscal
  El Ple de l’Ajuntament, en sessió del 29 de gener de 2015, ha acordat
  l’aprovació d’un nou text de l’ordenança fiscal reguladora de la
  taxa per l’aprofitament del domini públic local a favor d’empreses
  explotadores de serveis de subministrament d’interès general, i la
  derogació de l’ordenança anterior.
  D’acord amb la legislació vigent, l’acord del Ple s’exposa a informació
  pública pel termini de trenta dies als efectes de consulta o
  al·legació. I, conjuntament, es publica íntegrament en annex el text
  de l’ordenança aprovada.
  Sant Feliu de Pallerols, 6 de febrer de 2015
  Joan Casas i Carreras
  Alcalde
  ANNEX
  TAXA PER APROFITAMENT ESPECIAL DEL DOMINI PÚBLIC
  LOCAL, A FAVOR D’EMPRESES EXPLOTADORES DE SERVEIS
  DE SUBMINISTRAMENTS D’INTERÈS GENERAL
  Article 1r . Fonament i naturalesa
  A l’empara del previst als articles 57, 20 i 24.1 del text refós de la Llei
  reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu
  2/2004, de 5 de març, es regula la taxa per utilització privativa
  o aprofitaments especials constituïts en el sòl, subsòl o volada de
  les vies públiques municipals, a favor d’empreses explotadores de
  serveis de subministraments que resultin d’interès general o afectin
  a la generalitat o a una part important del veïnat, que es regirà per
  la present Ordenança fiscal.
  Article 2n. Fet imposable i supòsits de no subjecció
  1. Constitueix el fet imposable de la taxa el gaudiment de la utilització
  privativa, o els aprofitaments especials constituïts en el sòl,
  subsòl o volada de les vies públiques municipals, a favor d’empreses
  o entitats que utilitzen el domini públic per a prestar els serveis de
  subministraments que resultin d’interès general o afectin la generalitat
  o una part important del veïnat.
  2. L’aprofitament especial del domini públic es produirà sempre que
  per a la prestació del servei de subministrament calgui utilitzar antenes,
  instal·lacions o xarxes que materialment ocupen el sòl, subsòl
  o volada de les vies públiques municipals, amb independència de
  qui sigui el titular de les xarxes.
  3. En particular, es comprendran entre els serveis referits als apartats
  anteriors, els subministraments d’aigua, gas, electricitat, telefonia
  fixa i altres mitjans de comunicació que es prestin, total o parcialment,
  a través de xarxes i antenes que ocupen el domini públic
  municipal.
  4. El pagament de la taxa regulada en aquesta Ordenança suposa
  l’exclusió expressa de l’exacció d’altres taxes derivades de la utilització
  privativa o l’aprofitament especial constituït en el sòl, subsòl
  o vol de les vies públiques municipals, necessàries per a la prestació
  dels serveis de subministraments d’interès general.
  5. L’Empresa “Telefónica de España S.A.U”, a la qual va cedir Telefónica
  SA els diferents títols habilitants relatius a serveis de telecomunicacions
  bàsiques a Espanya, no haurà de satisfer la taxa perquè
  el seu import queda englobat en la compensació de l’1,9% dels seus
  ingressos bruts que satisfà a aquest Ajuntament.
  Les restants empreses del “Grup Telefònica” estan subjectes al pagament
  de la taxa regulada en aquesta ordenança.
  6. No estaran subjectes a la taxa regulada per la present Ordenança
  les empreses o entitats que utilitzen el domini públic per a prestar
  els serveis de telefonia mòbil.
  Article 3r. Subjectes passius
  1. Són subjectes passius les empreses o entitats explotadores de serveis
  de subministrament que resultin d’interès general o afectin a
  la generalitat o a una part important del veïnat tals com les de proveïment
  d’aigua, subministrament de gas, electricitat, telefonia fixa
  i altres d’anàlogues, així com també les empreses que exploten xarxes
  de comunicació mitjançant sistemes de fibra òptica, televisió per
  cable o qualsevol altra tècnica, independentment del seu caràcter
  públic o privat.
  A aquests efectes, s’inclouen entre les empreses explotadores dels
  dits serveis les empreses distribuïdores i comercialitzadores dels
  mateixos.
  2. Als efectes de la taxa aquí regulada, tenen la consideració de subjectes
  passius les empreses o entitats explotadores de serveis a què
  es refereix l’apartat anterior que són titulars de les corresponents
  xarxes a través de les quals s’efectuïn els subministraments
  3. També són subjectes passius de la taxa les empreses i entitats,
  públiques o privades, que prestin serveis, o explotin una xarxa de
  comunicació electrònica en el mercat, conforme al previst als articles
  6 i concordants de la Llei 32/2003, de 3 de novembre, General de
  Telecomunicacions.
  4. Les empreses titulars de les xarxes físiques, a les quals no els resulti
  aplicable el que es preveu als apartats anteriors, estan subjectes
  a la taxa per ocupacions del sòl, el subsòl i la volada de la via pública,
  regulada en l’Ordenança fiscal corresponent.
  Article 4t. Successors i responsables
  1. Les obligacions tributàries pendents de les societats i entitats amb
  personalitat jurídica dissoltes i liquidades es transmetran als socis,
  copartícips o cotitulars, que quedaran obligats solidàriament fins els
  límits següents:
  a) Quan no existeixi limitació de responsabilitat patrimonial, la
  quantia íntegra dels deutes pendents.
  b) Quan legalment s’hagi limitat la responsabilitat, el valor de la
  quota de liquidació que els correspongui.
  Podran transmetre’s els deutes acreditats en la data d’extinció de la
  personalitat jurídica de la societat o entitat, encara que no estiguin
  liquidats.
  2. Les obligacions tributàries pendents de les societats mercantils,
  en supòsits d’extinció o dissolució sense liquidació, es transmetran
  a les persones o entitats que succeeixin, o siguin beneficiàries de
  l’operació.
  3. Les obligacions tributàries pendents de les fundacions, o entitats
  a què es refereix l’article 35.4 de la Llei General Tributària, en cas de
  dissolució de les mateixes, es transmetran als destinataris dels béns
  i drets de les fundacions, o als partícips o cotitulars de dites entitats.
  4. Les sancions que procedeixin per les infraccions comeses per les
  societats i entitats a les quals es refereixen els apartats anteriors
  s’exigiran als successors d’aquelles, fins el límit del valor de la quota
  de liquidació que els correspongui.
  5. Respondran solidàriament del deute tributari les persones següents
  o entitats:
  a) Les que siguin causants o col·laborin activament en la realització
  d’una infracció tributària. La seva responsabilitat s’estén a la
  sanció.
  b) Els partícips o cotitulars de les entitats a què es refereix l’article
  35.4 de la Llei General Tributària, en proporció a les seves respectives
  participacions.
  c) Els que succeeixin per qualsevol concepte en la titularitat
  d’explotacions econòmiques, per les obligacions tributàries contretes
  per l’anterior titular i derivades del seu exercici.
  S’exceptuen de responsabilitat les adquisicions efectuades en un
  procediment concursal.
  6. Respondran subsidiàriament del deute tributari:
  a) els administradors de fet o de dret de les persones jurídiques que
  no haguessin realitzat els actes necessaris de la seva incumbència
  per al compliment de les obligacions tributàries fins els límits següents:

  – Quan s’ha comès infraccions tributàries respondran del deute
  tributari pendent i de les sancions.
  – En supòsits de cessament de les activitats, per les obligacions
  tributàries meritades, que es trobin pendents en la data de cessament,
  sempre que no haguessin fet el necessari per al seu pagament
  o haguessin pres mesures causants de la manca de pagament.

  b) Els integrants de l‘administració concursal i els liquidadors de
  societats i entitats que no haguessin realitzat les gestions necessàries
  per al compliment de les obligacions tributàries acreditades
  amb anterioritat.
  7. La responsabilitat s’exigirà en tot cas en els termes i d’acord amb
  el procediment previst a la Llei general tributària.
  Article 5è. Base imposable i quota tributària
  1. Quan el subjecte passiu sigui titular de la xarxa que ocupa el sòl,
  subsòl o volada de les vies públiques, mitjançant la qual es produeix
  el gaudiment de l’aprofitament especial del domini públic local, la
  base imposable està constituïda per la xifra d’ingressos bruts procedents de la facturació que obtinguin anualment en el terme municipal
  les empreses o entitats assenyalades en l’article 3 d’aquesta
  Ordenança.
  2. Quan per al gaudiment de l’aprofitament especial a què es refereix
  l’apartat anterior, el subjecte passiu hagi utilitzat xarxes alienes,
  la base imposable de la taxa està constituïda per la xifra d’ingressos
  bruts obtinguts anualment en el terme municipal minorada en les
  quantitats que hagi d’abonar al propietari de la xarxa, per l’ús de la
  mateixa.
  3. Als efectes dels apartats anteriors, tenen la consideració
  d’ingressos bruts procedents de la facturació aquells que, essent imputables
  a cada entitat, hagin estat obtinguts per la mateixa com
  a contraprestació pels serveis prestats en aquest terme municipal,
  en desenvolupament de l’activitat ordinària; només s’exclouran els
  ingressos originats per fets o activitats extraordinàries.
  A títol enunciatiu, tenen la consideració d’ingressos bruts les facturacions
  pels conceptes següents:
  a) Subministraments o serveis d’interès general, propis de l’activitat
  de l’empresa que corresponen a consums dels abonats efectuats
  en el Municipi.
  b) Serveis prestats als consumidors necessaris per a la recepció del
  subministrament o servei d’interès general propi de l’objecte de
  l’empresa, incloent-hi els enllaços a la xarxa, posada en marxa,
  conservació, modificació, connexió, desconnexió i substitució
  dels comptadors o instal·lacions propietat de l’empresa.
  c) Lloguers, canons, o drets d’interconnexió percebuts d’altres
  empreses subministradores de serveis que utilitzin la xarxa de
  l’entitat que té la condició de subjecte passiu.
  d) Lloguers que han de pagar els consumidors per l’ús dels comptadors,
  o altres mitjans emprats en la prestació del subministrament
  o servei.
  e) Altres ingressos que es facturin pels serveis resultants de l’activitat
  pròpia de les empreses subministradores.
  4. No s’inclouran entre els ingressos bruts, a aquests efectes, els impostos
  indirectes que graven els serveis prestats ni les partides o
  quantitats cobrades per compte de tercers que no constitueixin un
  ingrés propi de l’entitat que és subjecte passiu de la taxa. Així mateix,
  no s’inclouran entre els ingressos bruts procedents de la facturació
  les quantitats percebudes per aquells serveis de subministrament
  que vagin a ser utilitzats en aquelles instal·lacions que es trobin inscrites
  en la secció 1.a o 2.a del Registre administratiu d’instal·lacions de producció d’energia elèctrica del Ministeri corresponent, com a
  matèria primera necessària per a la generació d’energia susceptible
  de tributació per aquest règim especial.
  5. No tenen la consideració d’ingressos bruts procedents de la facturació
  els conceptes següents:
  a) Les subvencions públiques d’explotació o de capital que les empreses
  puguin rebre.
  b) Les indemnitzacions exigides per danys i perjudicis, llevat que
  siguin compensació o contraprestació per quantitats no cobrades
  que calgui incloure en els ingressos bruts definits en l’apartat 3.
  c) Els ingressos financers, com ara interessos, dividends i qualssevol
  altres de naturalesa anàloga.
  d) Els treballs realitzats per l’empresa per al seu l’immobilitzat.
  e) Les quantitats procedents d’alienacions de béns i drets que formen
  part del seu patrimoni.
  6. Les taxes regulades en aquesta Ordenança exigibles a les empreses
  o entitats assenyalades en l’article 3, són compatibles amb
  altres taxes establertes, o que pugui establir l’Ajuntament, per la
  prestació de serveis o realització d’activitats de competència local,
  de les quals les esmentades empreses hagin de ser subjectes passius.

  7. La quantia de la taxa es determina aplicant l’1,5 per 100 a la base
  imposable definida en aquest article.
  Article 6è. Període impositiu i meritament de la taxa
  1. El període impositiu coincideix amb l’any natural llevat dels supòsits
  d’inici o cessament en la utilització o aprofitament especial
  del domini públic local necessari per a la prestació del subministrament
  o servei, casos en què procedirà aplicar el prorrateig trimestral,
  conforme a les regles següents:
  a) En els supòsits d’altes per inici d’activitat, es liquidarà la quota
  corresponent als trimestres que resten per finalitzar l’exercici, inclòs
  el trimestre en què té lloc l’alta.
  b) En cas de baixes per cessament d’activitat, es liquidarà la quota
  que correspondrà als trimestres transcorreguts des de l’inici de
  l’exercici, incloent-hi aquell en què s’origina el cessament.
  2. L’obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta Ordenança
  neix en els moments següents:
  a) Quan es tracta de concessions o autoritzacions de nous aprofitaments,
  en el moment de sol·licitar la llicència corresponent.
  b) Quan el gaudiment de l’aprofitament especial a què es refereix
  l’article 1 d’aquesta ordenança no requereix llicència o autorització,
  des del moment en què s’ha iniciat l’esmentat aprofitament.
  A aquest efecte, s’entén que ha començat l’aprofitament especial
  quan s’inicia la prestació de serveis als usuaris que ho sol·liciten.
  3. Quan els aprofitaments especials del sòl, subsòl o vol de les vies
  públiques es perllonguen durant varis exercicis, la meritació de la
  taxa tindrà lloc l’1 de gener de cada any i el període voluntari impositiu
  comprendrà l’any natural.
  Article 7è. Règim de declaració i d’ingrés.
  1. S’estableix el règim d’autoliquidació per a cada tipus de subministrament,
  que tindrà periodicitat trimestral i comprendrà la totalitat
  dels ingressos bruts facturats en el trimestre natural al que es
  refereixi. El cessament en la prestació de qualsevol subministrament
  o servei d’interès general, comporta l’obligació de fer constar aquesta
  circumstància a l’autoliquidació del trimestre corresponent així
  com la data de finalització.
  2. S’haurà de presentar l’autoliquidació (model TA-1) i fer l’ingrés
  l’últim dia del mes següent o l’immediat hàbil posterior a cada trimestre
  natural. Es presentarà a l’Ajuntament una autoliquidació
  per a cada tipus de subministrament efectuat en el terme municipal,
  especificant el volum d’ingressos percebuts per cada un dels
  grups integrants de la base imposable, segons detall de l’article 5.3
  d’aquesta Ordenança, i els drets d’accés e interconnexió a la xarxa
  de distribució referits en l’article 5.2 d’aquesta Ordenança.
  La quantia total d’ingressos declarats pels subministraments a què
  es refereix l’apartat a) de l’esmentat article 5.3 no podrà ser inferior
  a la suma dels consums registrats en comptadors, o altres instruments
  de mesura, instal·lats en aquest Municipi.
  3. Les empreses que utilitzin xarxes alienes hauran d’acreditar la
  quantitat satisfeta als titulars de les xarxes per tal de justificar la
  minoració d’ingressos a què es refereix l’article 5.2 de la present Ordenança.
  Aquesta acreditació s’acompanyarà de la identificació de
  l’ empresa o entitat propietària de la xarxa utilitzada així com el
  seu import, mitjançant el resum anual (model TA-10), durant el mes
  d’abril de l’exercici següent.
  4. La presentació de les autoliquidacions després del termini fixat
  al punt 2 d’aquest article comportarà l’exigència dels recàrrecs d’extemporaneïtat, segons el que preveu l’article 27 de la Llei general
  tributaria.
  Article 8è. Gestió per delegació
  1. Si la gestió, la inspecció i la recaptació del tribut han estat delegades
  total o parcialment en la Diputació de Girona, les normes
  contingudes als articles anteriors seran aplicables a les actuacions
  que ha de fer l’Administració delegada.
  2. XALOC establirà els circuits administratius més adients per aconseguir
  la col·laboració de les organitzacions representatives dels
  subjectes passius amb el fi de simplificar el compliment de les obligacions
  formals i materials derivades d’aquelles, o els procediments
  de liquidació o recaptació.
  3. Totes les actuacions de gestió, inspecció i recaptació que dugui
  a terme XALOC s’ajustaran al que preveu la normativa vigent i la
  seva Ordenança General de Gestió, Inspecció i Recaptació, aplicable
  als processos de gestió dels ingressos locals, la titularitat dels quals
  correspon als Municipis de la província de Girona que han delegat
  les seves facultats en la Diputació.
  4. No obstant l’anterior, en els casos en que la gestió hagi estat
  delegada en la Diputació de Girona, l’Ajuntament es reserva la facultat
  de realitzar per si mateix i sense necessitat d’avocar de forma
  expressa la competència, les facultats d’aprovar determinades
  actuacions singulars de recaptació, concedir beneficis fiscals, realitzar
  liquidacions per determinar els deutes tributaris o aprovar
  l’anul·lació, total o parcial, de les liquidacions respecte de la taxa
  aquí regulada, quan circumstàncies organitzatives, tècniques o de
  distribució competencial dels serveis municipals ho facin convenient.
  Article 9è. Infraccions i sancions
  1. La manca d’ingrés del deute tributari que resulta de l’autoliquidació
  correcta de la taxa dins els terminis establerts en aquesta ordenança,
  constitueix infracció tributària tipificada a l’article 191 de la Llei
  general tributària, que es qualificarà i sancionarà segons disposa
  l’esmentat article.
  2. La resta d’infraccions tributàries que es puguin cometre en els
  procediments de gestió, inspecció i recaptació d’aquesta taxa es tipificaran
  i sancionaran d’acord amb el que es preveu a la Llei general tributària i a l’Ordenança general de gestió, inspecció i recaptació
  dels ingressos de dret públic municipals.
  3. La manca de presentació de forma completa i correcta de les declaracions
  i documents necessaris perquè es pugui practicar la liquidació
  d’aquesta taxa constitueix una infracció tributària tipificada a
  l’article 192 de la Llei general tributaria, que es qualificarà i sancionarà
  segons disposa l’esmentat article.
  Disposició addicional primera.
  Modificació dels preceptes de l’ordenança i de les referències que
  fa a la normativa vigent, amb motiu de la promulgació de normes
  posteriors
  Els preceptes d’aquesta Ordenança fiscal que, per raons sistemàtiques
  reprodueixin aspectes de la legislació vigent i altres normes de
  desenvolupament, i aquells en què es facin remissions a preceptes
  d’aquesta, s’entendrà que són automàticament modificats i/o substituïts,
  en el moment en què es produeixi la modificació dels preceptes
  legals i reglamentaris de què porten causa.
  Disposició addicional primera.
  Modificació dels preceptes de l’ordenança i de les referències que
  fa a la normativa vigent, amb motiu de la promulgació de normes
  posteriors
  Els preceptes d’aquesta Ordenança fiscal que, per raons sistemàtiques
  reprodueixin aspectes de la legislació vigent i altres normes de
  desenvolupament, i aquells en què es facin remissions a preceptes
  d’aquesta, s’entendrà que són automàticament modificats i/o substituïts,
  en el moment en què es produeixi la modificació dels preceptes
  legals i reglamentaris de què porten causa.
  Disposició final
  La present Ordenança fiscal, ha estat aprovada provisionalment pel
  Ple de la Corporació en sessió celebrada el 29 de gener de 2015.

 12. lejarza said

  Posen data a les declaracions de Sant Feliu de Pallerols

  Un conveni d’urbanització signat el 2007 es va presentar a aprovació en un ple del 2013

  Garrotxa 19.02.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.V.

  El 23 de febrer, el 10 i el 16 de març són els dies que la jutgessa ha decidit per les declaracions dels testimonis per a la presa de dades destinada a establir si hi ha irregularitats en la gestió de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols.
  Havien de declarar fa unes setmanes, però un advocat de la defensa de l’Ajuntament va demanar un ajornament. Entre els testimonis hi han una tècnica municipal i particulars vinculats a polígons d’actuació urbanística. Es tracta de zones situades als límits del Pla de Bastons que el POUM determina que s’han d’urbanitzar segons les regles del Pla de Bastons.
  Per tal de facilitar les obres, l’Ajuntament va signar convenis amb els propietaris del Polígon d’Actuació Urbanística (PAU3) i del Sòl Urbà no Consolidat (SUNC2) perquè poguessin urbanitzar pel seu compte. És a dir, van acordar que l’execució de les obres d’urbanització es fés fora de l’àmbit global del projecte d’urbanització del Pla de Bastons.
  En referència al SUNC2, la regidora Àngels Armengou d’Independents-PM (Ple del 6 de juny del 2013), el va considerar un greuge comparatiu en relació a la resta de veïns del Pla de Bastons. Va definir-lo de tracte de favor i va definir d’error que el conveni (signat al 2007) s’hagués presentat a l’aprovació del ple al 2013.
  El PAU3 i el SUNC2 formen part de la documentació reclamada per l’impulsor de la querella, Francesc Prat. També hi ha documentació sobre d’altres polígons d’actuació urbanística, sobre la carretera de Sant Iscle i sobre la contractació de l’obra del carrer del Soler.
  L’Ajuntament en una nota de premsa ha respost a les declaracions fetes al Diari de Girona per Àngels Armengou. Indiquen que és fals que no li donessin explicacions i també que no li facilitessin documentació.
  També defineixen d’incomprensiva l’afirmació de no anar contra les persones, quan la querella porta noms i cognoms.

 13. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols farà el centre de serveis a la gent gran per fases
  17.03.2015
  SANT FELIU DE PALLEROLS | DDG L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols no ha pogut començar l’obra de la residència-centre de la gent gram per causa de la situació econòmica de la Generalitat. Ho va explicar Joan Casas (alcalde de Sant Feliu de Pallerols per CiU) en una entrevista a Ràdio les Planes. «Sí que hem arribat a un acord de fer-ne una fase», va precisar.
  Va indicar que aquesta fase ha estat recorreguda per l’oposició, cosa que va definir d’incomprensible. «Això -va dir- no ho puc acabar d’entendre, perquè hi haurien d’haver dos o tres coses en les quals mai s’hauria de fer política: una són els serveis socials, l’altra la sanitat i l’altra l’educació», Segons ell, «a Sant Feliu s’imposa la política per sobre de tot».
  L’argument dels grups de l’oposició Units per Sant Feliu i Independents- OM va ser un canvi en les bases del concurs. El que es pretén -va dir l’alcalde- és fer-ne una part». Va explicar: «Començar de caminar sobre el tren perquè de moment ja podem tenir places privades i en un moment donat podem donar places concertades i també de prestació econòmica».
  Pel que fa al centre de dia (de temps en servei) va explicar que «ja hi ha transport adaptat fins a Amer». Així doncs, els usuaris d’Amer ja poden arribar en transport adaptat fins Sant Feliu. Va resaltar la importància de Sant Feliu en serveis a la gent gran.

 14. lejarza said

  L´excedència del secretari de Sant Feliu de Pallerols

  El regidor que va presentar la querella acusa l’equip de govern de fer favors econòmics

  Garrotxa 03.09.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS| X.V.

  En l’acta del ple del 23 de juliol de l’Ajuntament de Pallerols consta la informació sobre la possible excedència indefinida del secretari interventor, Eduard Cuellar. Joan Casas (alcalde de Sant Feliu per CiU) ahir va indicar que es tracta d’una decisió que encara no s’ha donat i que és personal. Al gener, el secretari municipal, el primer tinent d’alcalde, un enginyer i un arquitecte van declarar al jutjat d’Olot com a imputats per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d’urbanització del Pla de Bastons. Ho van fer arran d’una denúncia interposada pel regidor de l’oposició Francesc Prat.
  Passades les eleccions amb victòria de Joan Casas el tema continua. Ahir, Francesc Prat va exposar que en el ple de juliol, el secretari va exposar que els propietaris del PAU 3 (un d’ells germà del regidor d’Urbanisme) no han pagat la part proporcional dels treballs de redaccio del projecte del Pla dels bastons. Segons explica, els altres veïns del Pla dels Bastons varen pagar el projecte via contribucions especials. Les obres es varen tancar el 2011. Segons ell, és un tema exposat a la querella presentada el 2014.
  Segons l’acta del ple, Félix Castanyer (regidor d’Urbanime) va comentar que els pagaments dels costos proporcionals de redacció del projecte del Pla de Bastons formen part de les obligacions dels propietaris establertes en el conveni per executar l’urbanització.

 15. lejarza said

  Un recurs impedeix l´inici de les obres del geriàtric de Sant Feliu de Pallerols

  L’Ajuntament ha demanat un informe jurídic per resoldre el cas, però de moment no han començat els treballs

  10.09.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.V. L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols espera un informe jurídic que l’ajudi a resoldre un recurs de reposició posat per Units per Sant Feliu ERC-AM. El document afecta l’inici de les obres de la residència geriàtrica projectada a la zona de ca les Hermanes. El geriàtric és una voluntat amb més de 10 anys de tramitació.
  El recurs va ser entrat el 13 de febrer del 2015 i exposa: «En data 18/12/del 2o14, el ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va adoptar l’acord pel qual s’autoritza la Gestora d’Administració i atenció a la vellesa GAAVOC, SL la realització d’una primera fase del contracte per a la construcció i gestió d’una residència-centre de serveis de la gent gran, i dins el termini legalment establert, hi formula en contra recurs de reposició».
  Bàsicament, el document demana tornar a fer una nou concurs d’adjudicació. En el seu moment, l’alcalde, Joan Casas (CiU), va retreure a l’oposició que fes política en temes de salut i de benestar social.
  En un dels darrers plens, Joan Casas va explicar que «per a la resolució d’aquest recurs s’ha demanat un informe jurídic que per diferents motius s’ha retardat». A més va expressar la seva confiança en poder resoldre el recurs pel setembre i va continuar dient que «inicialment, es preveu signar el contracte a l’octubre vinent i executar les obres en els tres anys posteriors que estableix el plec de condicions».
  L’alcalde va precisar que «l’empresa adjudicatària no vol tirar endavant el contracte fins que no s’hagi resolt definitivament el recurs de reposició». Per acabar va dir: «Potser caldrà començar per part de tots».
  En el mateix ple, Artur Colomer (portaveu d’Units per Sant Feliu-ERC-AM) va explicar que el seu grup no està en contra del geriàtric. Abans del ple Units per Sant Feliu ERC-AM va repartir fulls pel poble en els quals arrgumentava els motius pels quals van presentar el recurs. «L’Ajuntament va fer un concurs i es va adjudicar a una empresa anomenada GAAVOC -afegeixen-: Ha passat més d’un any i no tenim places públiques concedides per la Generalitat». Segons ells, és la causa, per la qual l’empresa no hagi començat les obres i que l’Ajuntament hagi decidit fer-les per fases». Així doncs, assenyalen que «Nosaltres entenem que al realitzar aquests canvis, han modificat les bases del concurs fet al seu dia i volem que es comenci un nou procés». En el debat van intervenir la regidora Àngels Armengou (Units per Sant Feliu-ERC-AM) i EnricColom (ERC-AM). Armengou va considerar que «l’anterior vicepresidenta del Govern de la Generalitat va incomplir la promesa realitzada en el seu dia a Sant Feliu de Pallerols de dotar de places concertades el futur geriàtric». Enric Colom va dir que «en el seu moment es va fer molta propaganda per part de l’equip de govern de l’adjudicació del contracte però en canvi no n’ha fet gens de l’autorització per realitzar una primera fase del projecte global».
  La previsió és que el centre tingui unes 60 places, de les quals prop de 20 haurien de ser concertades. És a dir, finançades a mitges per les famílies i Benestar Social de la Generalitat. La concertació de les places ha estat impossible. La idea és que el geriàtric doni servei a la població dels municipis veïns. Per exemple, les Planes d’Hostoles, Sant Aniol, Àmer i Anglès.

 16. lejarza said

  Garrotxa: Units per Sant Feliu acusa l’equip de Govern de deure 70.000 euros a Hisenda per mala gestió i ocultar-ho en els comptes

  Units per Sant Feliu, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, acusa a l’equip de Govern de deure a Hisenda 70.000 euros per interessos de demora i una sanció tributària generats per una mala gestió. També els acusa d’ocultar la informació en els comptes de l’exercici del 2013 i del 2014. Exigeixen explicacions i responsabilitats al Govern municipal.

  La regidora Judit Martra, d’Units per Sant Feliu, assegura que ha trobat certes irregularitats a la comissió de comptes de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. El grup municipal, a l’oposició, aporta aquests documents per provar-ho. Primerament, una notificació d’Hisenda de l’octubre del 2013 amb una sèrie d’interessos de demora per no ingressar l’IVA repercutit de les vendes d’unes parcel·les, entre d’altres, a la urbanització del Pla de Bastons. La notificació detalla interessos de demora des del 2009 i fins el 2012 que, junts, sumen 60.800 euros. Units per Sant Feliu també mostra una sanció tributària que Hisenda ha imposat a l’Ajuntament de 10.056 euros per no declarar l’IVA de la venda de dues parcel·les municipals. Alhora, remarca que l’Ajuntament va pagar a una assessoria fiscal 50.000 euros per gestionar les liquidacions d’IVA durant el període que l’impost no va ser ingressat a Hisenda, segons assegura.

  Units per Sant Feliu també acusa l’equip de govern d’ocultar la informació a l’oposició i de no comptabilitzar la despesa ni a l’exercici del 2013 ni al del 2014. Per tot això, el grup de l’oposició demana explicacions i responsabilitats. Units per Sant Feliu encara està recopilant informació sobre els fets. Diuen que prendran les determinacions que calguin quan recullin tota la documentació. Olot Televisió s’ha posat en contacte amb l’equip de Govern, que de moment ha preferit no fer declaracions.

 17. lejarza said

  El president d’Unió a la Garrotxa defensa que el seu partit busca la independència
  22 d’octubre de 2015
  Per Jordi Altesa

  Assegura que si veu que deixa de ser així, ell mateix deixarà al partit. Segons Joan Casas, Unió ha perdut membres però també n’ha guanyat de nous. Per ell, sobreviurà aquests temps convulsos i tornarà a ressorgir.

  Joan Casas diu que va entrar a Unió Democràtica ara fa més d’un quart de segle per veure una Catalunya independent i que ell no es mou en els seus postulats inicials del partit. Espera canvis al respecte i lamenta els posicionaments que no són prou clars sobre la independència. En declaracions a Ràdio Olot diu que si veu que Unió deixa de buscar un Estat propi, el que entén que és el seu motiu fundacional, ell mateix abandonarà el partit.

  Casas ho diu després de que hagin plegat els tres regidors d’Unió a l’Ajuntament d’Olot i que per tant el partit hagi deixat de tenir-hi representació. A hores d’ara, ni Mar Roca, ni Jordi Alcalde ni Núria Zambrano militen A Unió però no són les úniques baixes que hi ha hagut. Casas reconeix que han plegat un 60% de militants però que han registrat noves entrades que suposen entorn a un 30% de creixement. Per tant doncs, admet que han perdut membres però que en part n’han recuperat i ho compara amb els moments difícils que ha passat el propi Partit dels Socialistes.

  Els adéus de Roca, Zambrano i Alcalde no afectaran, segons Casas, als acords de govern que el partit té amb Convergència Democràtica tan a l’Ajuntament d’Olot com el Consell Comarcal de la Garrotxa.

 18. lejarza said

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols convocarà un nou concurs per construir la residència per a la gent gran

  El projecte de la residència per a la gent gran de Sant Feliu de Pallerols també tornarà a caminar. El compromís de la Generalitat és que les primeres places públiques per a la Garrotxa es destinin al la Vall d’en Bas i Sant Feliu.

  El Govern municipal de Sant Feliu volia construir la residència de la gent gran per etapes davant la impossibilitat de fer-la en un sol termini. L’oposició, però, ha recorregut i demana que es faci un nou concurs que inclogui el canvi de condicions. L’Ajuntament redactarà un nou plec de clàusules i espera posar en funcionament la residència amb les primeres places abans d’acabar el mandat.

  Quan la Generalitat va anunciar que no podia atorgar noves places de residència per a la gent gran, el projecte de Sant Feliu se’n va ressentir. L’empresa adjudicatària no podia fer l’obra en un sol termini. L’Ajuntament va obrir la porta a poder fer els treballs per fases. Segons Units per Sant Feliu, a l’oposició, el consistori també va decidir que l’empresa no assumís al seu càrrec el mobiliari i l’equipament interior de la residència. Units per Sant Feliu assegura que està a favor del projecte, i així ha votat quan s’ha debatut al ple de l’Ajuntament. Tot i així, ha presentat a l’Ajuntament un recurs perquè entén que les bases del concurs que es va aprovar en el seu dia han canviat les condicions. Això, segons afirmen, no s’ajusta a la legalitat, i creuen que s’hauria de fer un nou concurs públic.

  L’alcalde, Joan Casas, creu que l’oposició buscarà qualsevol escletxa per posar pals a les rodes al projecte. L’equip de govern ha decidit redactar un nou plec de clàusules i convocar un nou concurs. Vol començar l’obra al més aviat possible, ara que la Generalitat ha tornat a obrir la porta a concedir places de residència. Tot i així, hi ha discrepàncies entre els dos grups municipals sobre les traves que pot suposar el recurs presentat a l’Ajuntament per part d’Units per Sant Feliu. Malgrat tot, l’alcalde espera poder veure part de la nova residència en funcionament abans de la fi del mandat. Joan Casas destaca la importància de tenir la residència en funcionament al més aviat millor, ja que donarà servei a la Garrotxa i a part dels municipis de la Selva a través del Consorci Ter-Brugent.
  http://www.olot.tv/noticies/lajuntament-de-sant-feliu-de-pallerols-fara-un-nou-plec-de-clausules-per-a-la-residencia-per-a-la-gent-gran/

 19. lejarza said

  Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Units per Sant Feliu fa una oposició destructiva”

  L’alcalde de Sant Feliu també ha respost a les acusacions de mala gestió i ocultació de despeses en els comptes públics, que aquesta setmana li ha fet Units per Sant Feliu a través d’Olot Televisió. Els ha titllat d’oposició destructiva que no aporta res per al poble.

  L’alcalde de Sant Feliu, Joan Casas, acusa el grup de l’oposició de dir mitges veritats per confondre l’opinió pública. El batlle ha reconegut que l’Ajuntament va retardar-se en el pagament dels IVAs per les vendes de parcel·les, però diu que no va tenir més remei i que ja en va informar degudament els veïns. Tot i així, desmenteix que aquestes despeses no es contemplin en els últims exercicis.

  Units per Sant Feliu acusa l’equip de Govern de gastar-se 120.000 euros innecessaris a causa d’una mala gestió durant la venda de parcel·les municipals ubicades majoritàriament a la urbanització del Pla de Bastons. El grup de l’oposició hi suma 50.000 euros que el consistori va gastar-se amb la contractació d’una assessoria que havia de gestionar la liquidació dels IVA per la venda de les parcel·les. L’alcalde diu que les funcions de l’assessoria eren moltes més que aquesta. Assegura que la seva contractació va suposar l’estalvi de molts més diners. L’alcalde considera que Units per Sant Feliu estan fent una oposició destructiva i perjudicial per al municipi. Diu que seguirà treballant pel municipi amb la mateixa il·lusió tot i les crítiques de l’oposició, tot i que assegura que es reserva el dret de dir prou.
  http://www.olot.tv/noticies/joan-casas-alcalde-de-sant-feliu-de-pallerols-units-per-sant-feliu-fa-una-oposicio-destructiva/

 20. lejarza said

  El secretari de Sant Feliu de Pallerols ha deixat el càrrec

  Col·laborarà amb l’Ajuntament perquè l’activitat administrativa del municipi no es ressenteixi

  05.01.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.V.

  El secretari de Sant Feliu de Pallerols, Eduard Cuellar, des de l’1 de gener, ha deixat la plaça. Segons ha explicat Joan Casas (alcalde de Sant Feliu de Pallerols per CiU) feia 4 anys que Cuellar li havia indicat la voluntat de retirar-se. També ha explicat que no es tracta d’un trencament, sinó que Cuellar col·laborarà de manera gratuïta en el temps d’adaptació del nou secretari. Mentrestant l’Ajuntament ha contactat amb un professional perquè es faci càrrec de la feina de secretaria de manera provisional, fins que hagi tingut lloc un concurs de mèrits.
  La voluntat de Cuellar de deixar la plaça de secretari de Sant Feliu de Pallerols ja havia estat anunciada en el ple del 23 de juliol. En l’acta consta la informació sobre una possible excedència indefinida. En aquella ocasió, Casas ja va indicar que es tracta d’una decisió personal. Eduard Cuellar duia almenys dues dècades en el càrrec.
  La marxa de Cuellar té lloc quan encara no hi ha hagut una resolució de la querella presentada per Francesc Prat (regidor d’Units per sant Feliu en el mandat 2011-15). Arran de la denúncia, al gener el secretari municipal, el primer tinent d’alcalde, un enginyer i un arquitecte van declarar al jutjat d’Olot com a investigats per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d’urbanització del Pla de Bastons.
  Fonts del grup, Units per Sant Feliu han indicat que l’entrada en vigència de reformes legislatives a partir d’aquest inici d’any fan preveure que la resolució de la investigació estigui feta abans de l’estiu. La querella és l’eix de l’acció que el grup Units per Sant Feliu-ERC du a terme des de fa anys per tal de mostrar irregularitats en la gestió municipal. En els darrers mesos equip de govern i oposició han mantingut forts debats vinculats a la comptabilitat de l’Ajuntament.
  Una de les darreres accions d’Units per Sant Feliu-ERC-AM ha estat la petició dels extractes bancaris de titularitat municipal del 2007 al 2012. La petició -segons els ha respós l’Ajuntament- està pendent d’una consulta legal externa.

 21. lejarza said

  Agraïment de Sant Feliu de Pallerols al secretari

  Joan Casas, Alcalde de de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)

  El Sr. Eduard Cuéllar i Vinaixa ha estat 31 anys secretari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. A finals de l’any passat va deixar el càrrec.

  Des de l’Ajuntament, li agraïm tots aquests anys que ha estat al servei de la població al capdavant de la secretaria municipal. Li agraïm la gestió efectuada de la feina amb total responsabilitat.

  Li agraïm, la seva eficiència en el treball, el seu compromís amb la població, l’assessorament als veïns del poble que ha atès de forma amable i professional.

  Li agraïm el caràcter cordial envers els companys i companyes de treball i envers els diversos regidors, regidores i alcaldes que al llarg d’aquests anys s’han anat succeint.

  Li agraïm la custòdia i salvaguarda de tota la documentació, la cura dels arxius i expedients que ha administrat i que formen part del llegat i de la història de la nostra població.

  Li agraïm la funció que ha desenvolupat en el control de la gestió econòmica i financera.

  Li agraïm la seva personalitat discreta i seriosa però alhora propera.

  Tres dècades de treball donen per a molt. Tant a nivell de feina feta com també de relacions.

  N’estem segurs que aquest agraïment que esmentem és avalat per la gran majoria dels santfeliuencs i santfeliuenques.

  Molta sort!

 22. lejarza said

  Joan Casas estripa el carnet d’Unió

   Des de l’estiu era el president comarcal del partit, després de la renúncia de Joan Cañada

   L’alcalde de Sant Feliu i vicepresident del Consell Comarcal mantindrà els càrrecs com a independent

  El fins ara president d’Unió a la Garrotxa, Joan Casas, abandona el partit. En una entrevista a Ràdio Olot, Casas assegura «no compartir al 100% les decisions d’UDC dels últims anys». Casas mantindrà l’alcaldia de Sant Feliu de Pallerols i la vicepresidència del Consell Comarcal, a partir d’ara però com a independent. Tot i així no descarta passar-se a algun altre partit com Demòcrates de Catalunya o una refundada CDC.

  Casas ha volgut deslligar totalment la seva marxa de la de Josep Antoni Duran i Lleida que es va fer efectiva aquest dissabte. Assegura que ell ja havia presentat la carta de renúncia molt abans i que entre avui i demà el partit designarà el nou president de la comarca.

  Joan Casas va assumir la presidència d’Unió a la Garrotxa aquest estiu, després que Joan Cañada abandonés el càrrec de màxim responsable del partit a la Garrotxa i de la intercomarcal de Girona. A l’octubre, els tres regidors d’Unió que hi havia a l’ajuntament d’Olot van anunciar que abandonaven el partit.

  Dels cinc consellers comarcals d’Unió que hi havia al juliol, actualment només milita al partit Josep Maria Cros, de les Preses. La resta tots s’han donat de baixa. A les últimes eleccions espanyoles, Unió va treure menys d’un 2% dels vots de la Garrotxa.

 23. lejarza said

  El president d´Unió a la Garrotxa, Joan Casas, abandona el partit

  Assegura que és una decisió personal i independent dels resultats de les eleccions generals

  19.01.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI

  El fins ara president comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya a la Garrotxa, Joan Casas, ha deixat els partit. Casas és alcalde de Sant Feliu de Pallerols i membre del Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, on es fa càrrec de l’àrea de Benestar Social. Joan Casas era president d’Unió Democràtica de Catalunya a la Garrotxa des del 30 de juliol del 2015, quan va prendre el relleu a Joan Cañada. A les eleccions del 27 de setembre, va ser el número 6 d’Unió per Girona.

  Sobre Demòcrates de Catalunya, ha apuntat: «No dic que no ni que sí militaré a Demòcrates de Catalunya. S’ha definit: «He estat i sóc un catalanista». Ha recordat: «Vaig treballar per la recuperació de l’aplec de la sardana, sempre he cregut en el catalanisme i sóc un independentista moderat».

  Amb la sortida de Joan Casas, Unió Democràtica ha quedat sense representació a les organitzacions polítiques de la Garrotxa. Els cinc antics representants d’Unió al Consell Comarcal: Joan Casas (Sant Feliu de Pallerols), Josep Maria Cros (les Preses), Mar Roca (Olot), Núria Zambrano (Olot) i Jordi Alcalde (Olot) han format un grup independent que treballa amb els 9 representants de Convergència Democràtica de Catalunya.

  Pel que fa a l’Ajuntament d’Olot, Mar Roca i Núria Zambrano s’han quedat a l’equip de govern de CiU-PSC en el paper d’independents i Jordi Alcalde s’ha fet de Demòcrates de Catalunya i també s’ha quedat a l’equip de govern de CiU-PSC.

  Sobre la decisió, Casas ha explicat: «Vull encarar la vida política al meu poble d’una manera especial». Ha prosseguit: «Penso fer un pas enrere i dedicar-me més als temes personals». Ha considerat: «Ara, tinc compromisos a l’equip de govern del poble que penso complir». Ha definit: «Jo sóc dels crec en la democràcia, crec en l’esperit que cadascú pugui tenir la llibertat de la ideologia que més li convingui». Ha oposat: «Per sobre de tot, hi ha uns treballs en comú; tots plegats treballem per tirar endavant un poble i per fer un país». Ha indicat que els resultats de les eleccions no li han suposat un canvi ideològic i també ha assenyalat que ja havia pres la decisió de sortir del partit abans dels darrers comicis.

  Casas havia publicitat un compromís dels antics representants d’Unió al Congrés de Diputats. Eren Josep Antoni Duran i Lleida, Josep Sánchez Llibre i Montserrat Surroca. El grup d’Unió va presentar una esmena als pressupostos de l’Estat per l’import del 500.000 €. La petició és fer un Centre d’Interpretació de la Faràndula Local a Sant Feliu. Casas assenyala que demanarà als diputats de Democràcia i Llibertat i d’Esquerra Repúblicana de Catalunya que treballin per tirar endavant la demanda d’Unió.

  Casas és conegut pel seu compromís amb el Benestar Social. Des de fa temps promou una residència geriàtrica al seu poble i és el representant del Consell Comarcal de la Garrotxa al Consorci de Benestar Social.

  «En la meva opinió -ha considerat-, s’ha fet molt en serveis socials, però se’ls ha de donar un impuls important». S’ha mostrat partidari d’evitar les retallades en temes com sanitat i educació.
  Ha avançat que preveu demanar una reunió amb la nova consellera de Benestar Social, Dolors Bassa. La temàtica de la trobada -segons ella- tractarà sobre el Benestar Social a la Garrotxa i a Sant Feliu de Pallerols.

  Casas -en les dècades que fa que és en política- ha fet moltes reunions destinades a millorar els ajuts socials i a fer un geriàtric al seu poble.

 24. lejarza said

  Imma Cano és la nova presidenta d´Unió a la Garrotxa

  Relleva l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, que ha deixat el partit democratacristià

  20.01.2016

  OLOT | DDG L’assemblea comarcal de la Garrotxa ha escollit Imma Cano i Sánchez com a nova presidenta fins a la renovació dels òrgans del partit en el proper congrés nacional. Cano, nascuda el 1969 a la capital garrotxina, és assessora financera en una entitat bancària i va formar part de la llista en les eleccions municipals de l’any passat. Actualment és també presidenta local d’Unió a Olot.

  Cano substituirà a l’assemblea comarcal el fins ara president i alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, que ha deixat el partit, com ja va avançar Diari de Girona.
  En una assemblea celebrada dilluns al vespre, Cano va agrair la confiança dipositada en la seva persona i va apostar per mirar endavant. En aquest sentit, va destacar que «el proper congrés dibuixarà una Unió renovada que necessàriament ha d’engrescar aquest nacionalisme de centre i centrat que existeix, també a Olot i a la Garrotxa».

  Durant l’assemblea, el president intercomarcal, Xavier Dilmé, va remarcar la capacitat del partit per anar cobrint les baixes que es van produint i garantir així la plena operativitat dels seus òrgans. Dilmé va recordar que «Unió continua ben present a Olot i a la Garrotxa. Uns han marxat, d’altres arriben i arribaran, però el partit continua on sempre ha estat, en el centre polític del nacionalisme català. Som un partit que no renuncia a res en l’àmbit nacional però que vol fer les coses bé, tocant de peus a terra, amb els companys de viatge adequats i no enganyant la gent».

 25. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols presenta el projecte dels Horts d´en Soler

  Garrotxa

  SANT FELIU DE PALLEROLS | DDG

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha anunciat la presentació de l’avantprojecte dels Horts d’en Soler. L’acte està programat per demà a les 8 del vespre, a ca les Hermanes.
  L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va publicitar el projecte dels Horts d’en Soler a finals del 2014. Es tracta de cinc hectàrees situades a la falda de la muntanya de la Salut. Eren els horts que fa uns 40 o 50 anys conreaven els veïns que vivien al centre del poble.
  Els veïns els conreaven perquè en Soler (el primer propietari) els hi va vendre a bon preu. El fet va causar que, en el seu dia, l’Ajuntament hagués de buscar els propietaris per arribar a acords de cessió o de continuïtat.
  Ahir, l’alcalde Joan Casas va explicar que la fase de cessió ja està acabada. Va definir: «Es tractava de trobar els propietaris -que en alguns casos ni ho sabien- i, si no hi estaven interessats, que els cedissin a l’Ajuntament perquè un altre els pogués conrear». Després, l’Ajuntament va passar a una segona fase, en la qual van netejar l’espai.
  Segons Casas, l’acte de dijous suposarà l’inici de la concreció de la idea. Va assenyalar que ja hi ha molta gent que ha passat per l’Ajuntament per interessar-se pel conreu d’un hort. Va assenyalar: «Els proporcionarem aigua i un marcatge clar de les parcel·les». A més, la voluntat és que els hortalans més experimentats expliquin als altres quan o com s’han de plantar les verdures, quan s’han de regar i quan s’han de recollir.

  Turisme
  El projecte dels Horts d’en Soler va més enllà del conreu. Segons Casas, «és un projecte turístic». Va explicar que hi hauran espais que tidran arbres fruiters i d’altres seran per a herbes medicinals. Aquesta part estarà dedicada a visites guiades.
  L’Ajuntament també té en compte la importància de la recuperació del paisatge. Fins fa poc, l’aspecte visual de la zona era la d’un espai herbat i descontrolat. A partir de la neteja, ja té un altre aspecte. La imatge final ha de ser la d’un espai de parcel·les ordenat, amb parts seques refetes, sobre les quals hi hauran els horts.
  A més, la socialització dels horts és considerada com un element per a la cohesió social. Es tracta d’uns llocs que propicien el contacte personal i l’intercanvi d’experiències en el conreu de les verdures.

 26. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 51 – 15 de març de 2016 Núm. 1927

  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  L’Alcalde per resolució del dia 10 de febrer de 2016 (Decret núm. 011/2016) va resoldre: “Primer. Revocar la delegació efectuada a la Junta de Govern Local de la competència relativa l’ aprovació i reconeixement de les obligacions de l’ entitat vers a tercers, és a dir, l’ aprovació de les factures. Segon. Donar compte d’aquesta revocació a tots els regidors que integren la Junta de Govern Local. Tercer. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de la Província i al taulell d’ anuncis municipals. Quart. Donar compte d’ aquesta revocació en la primera sessió plenària ordinària que es celebri a posteriori d’ aquesta resolució.” L’expedient es pot examinar a les oficines municipals en horari de matins de 9h a 15h, situades a la Plaça de la Font, 23 de Sant Joan Les Fonts.

  Sant Feliu de Pallerols, 12 de febrer de 2016 Joan Casas i Carreras Alcalde

 27. lejarza said

  Nou concurs per la construcció d’una nova residència per a la gent gran a Sant Feliu

  Sant Feliu de Pallerols ha aprovat la convocatòria d’un nou concurs públic per a la construcció de la futura residència per a la gent gran. El nou plec de clàusules preveu la construcció de la residència per fases i per una capacitat total de 65 persones. A les clàusules també es demana que l’empresa adjudicatària sigui l’encarregada de la construcció i equipament del nou centre i la gestió dels serveis. L’ajuntament per la seva part cedida els terrenys per la ubicació del nou equipament. Escoltar àudio de l’entrevista a Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols.

 28. lejarza said

  ACCIÓ SOCIAL #GARROTXA preus transport adaptat, centre #SantFeliu #SAIAR #Tortellà #Montsacopa i Espai #Larai
  https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2016/51/20165101930.pdf

  Concurs per la construcció nova residència per a la #gentgran a #SantFeliu http://www.eldigitaldegirona.com/audio-nou-concurs-per-la-construccio-duna-nova-residencia-per-a-la-gent-gran-a-sant-feliu/

  #SantFeliudePallerols a la #Garrotxa ja te els preus subvencionats pels transport adaptat però falta la construcció de la residència

 29. lejarza said

  Sant Feliu obre un punt d´informació que el Parc Natural havia tancat

  Havia estat obert el 2009, però es va clausurar el 2012 per la mala
  situació econòmica

  16.03.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | DDG

  El divendres dia 18 d’abril obrirà el centre d’informació situat a l’antiga estació del tren de Sant Feliu de Pallerols, al costat del bicicarril Olot-Girona. Es tracta d’un servei que va ser activat pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa el 2009. Feia poc que Sant Feliu s’havia integrat a la zona volcànica, gràcies al fet que havien localitzat 2 volcans. El Parc afegia una altra entrada a les dues de Santa Pau i a la d’Olot.
  Això no obstant, la davallada econòmica va fer que al 2012, el Parc decidis tancar el centre d’informació de Sant Feliu a l’espera de millors temps.
  L’alcalde, Joan Casas, va activar una enèrgica protesta. Es va queixar als mitjans, va reunir-se amb els responsables del Parc i va reclamar al Consell Comarcal de la Garrotxa. El seu argument era que Sant Feliu tenia els mateixos drets que els altres i en conseqüència exigia el mateix tracte respecte a serveis turístics.
  Això no obstant, el centre va quedar fora de servei. Ara -segons ell- han activat una nova concessió de l’oficina de turisme del poble i el centre d’informació tornarà a estar obert.
  Els responsables de l’establiment oferiran servei de bar i proporcionaran informació turística als visitants. Entre la infromació hi hauran els atractius en vulcanologia situats a dins del terme de Sant Feliu. La coincidència de la reactivació amb la Setmana Santa -segons l’alcalde- contribuirà a millorar la imatge turística del poble. Per Setmana Santa l’estació vella de Sant Feliu és molt freqüentada pels centenars de ciclistes que fan ús del bicicarril Olot-Girona.

 30. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 53 – 17 de març de 2016 Núm. 2019

  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS Edicte d’aprovació del plec de clàusules i convocatòria de concurs per a la constitució d’un dret de superfície sobre una finca de titularitat municipal per a la gestió i explotació d’una residència-centre de serveis per a la gent gran

  Edicte d’aprovació del plec de clàusules i convocatòria de concurs per a la constitució d’un dret de superfície sobre una finca de titularitat municipal per a la gestió i explotació d’una residència-centre de serveis per a la gent gran

  El Ple de l’Ajuntament, en sessió del dia 3 de març de 2016, va adoptar els següents acords: Primer.- Deixar sense efecte els acords del Ple del dia 19 de desembre de 2015 de convocatoria de concurs i del Plec de Clàusules Administratives que el regulen per a l’adjudicació de la constitució d’un dret de superfície sobre una finca de titularitat municipal per a la gestió i explotació, prèvia construcció de les obres, d’una residència-centre de serveis per a la gent gran a Sant Feliu de Pallerols. L’anunici de l’esmentada convocvatoria fou publicada al BOP núm. 26 de 23 de febrer de 2016 el qual igualment es deixa sense efecte. Segon.- Aprovar el Plec de Clàusules Administratives per a l’adjudicació de la constitució d’un dret de superfície sobre una finca de titularitat municipal per a la gestió i explotació, prèvia construcció de les obres, d’una residència-centre de serveis per a la gent gran a Sant Feliu de Pallerols. L’esmenta’t plec, s’exposa al públic per un termini de vint dies hàbils a partir del dia següent a la seva publicació al BOP i a la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols http://www.santfeliudepallerols.cat anuncis-perfil del contractant. Si no hi ha cap tipus de reclamació durant el termini assenyalat, el plec de condicions es considerarà aprovat definitivament. Simultàniament, s’obre la convocatòria per tal que els possibles interessats en participar en l’esmenta’t procediment obert presentin les seves propostes. El termini de presentació acabarà transcorreguts dos mesos des de la publicació de l’edicte al BOP. En cas de formular-se reclamacions al plec de condicions, continuarà el procediment licitadors resolent-se les mateixes abans i simultàniament a l’adjudicació del contracte. 1.- Entitat Adjudicadora: a) .- Organisme: Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols b).- Dependència que tramita l’expedient: Secretaria c).- Documentació i informació: Dependència: Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, Adreça: Plaça Firal, 23. Telèfon: 972444011. Fax: 972444422. Correu electrònic: ajuntament@santfeliudepallerols.cat Perfil del Contractant: http://www.santfeliudepallerols.cat Data límit d’obtenció de documentació i informació: últim dia del termini de presentació d’ofertes. 2.- Objecte del contracte: a) Tipus: servei b) Descripció: Adjudicació de la constitució d’un dret de superfície sobre una finca de titularitat municipal per a la gestió i explotació, prèvia construcció de les obres, d’una residència–centre de Serveis per a la Gent Gran a Sant Feliu de Pallerols. c) Termini: Pel desenvolupament i de durada del dret de superfície serà de quaranta (40) anys, des de la formalització del contracte. Per la redacció del projecte i l’execució de la totalitat de les obres serà de dos (2) anys. Es podrà executar per fases a instància de l’adjudicatari amb les condicions previstes a la clàusula 3 del Plec de Clàusules Administratives Particulars (d’ara endavant PCAP) 3.- Tramitació i procediment: a) Tramitació: ordinària b) Procediment: obert c) Formula d’adjudicació: no s’atendrà únicament a l’oferta econòmica sinó que l’adjudicació recaurà sobre l’oferta que, en conjunt, presenti les propostes més avantatjoses d’acord amb els criteris objectius definits a la clàusula 9 del PCAP d) Criteris d’adjudicació: els detallats a la clàusula 9 del PCAP 4.- Preu: a) Assumir els costos de les obres (redacció del projecte, l’execució de les obres , l’equipament i dotació de la Residència i conservació i manteniment de les edificacions i les seves instal·lacions) b) Cànon anual: 34.160,48 € (IVA no inclòs) amb un període de carència de dos (2) anys des de la data de formalització del contracte i amb bonificació prevista la clàusula 5 del PCAP. 5.- Pressupost base de licitació: a) Import net: 34.160,48 € (IVA no inclòs) b) Import total: 41.334,18 € (21% IVA inclòs) 6.- Garanties: a) Provisional: d’onze mil tres-cents vuitanta-sis euros amb vuitanta-dos cèntims (11.386,82 €) equivalent a un u per cent (1 per 100) del valor del dret de superfície segons la clàusula 1.2. del plec de condicions. b) Definitiva: – del cinc per cent (5 per 100) del pressupost sense IVA d’execució de les obres de construcció de la Residència-Centre de Serveis per a la Gent Gran i les de trasllat de les activitats actuals, durant el termini previst a la Clàusula 3, lletra a/ del PCAP més tres mesos addicionals. – del dos per cent (2 per 100) del pressupost sense IVA d’execució de les obres de construcció de la Residència-Centre de Serveis per a la Gent Gran i les de trasllat de les activitats actuals, durant el termini previst a la Clàusula 3, lletra b/ d’aquest Plec més un any addicional. 7.- Requisits específics del contractista: a) Solvència econòmica i financera, tècnica i professional: d’acord amb la clàusula 11 i 12 del PCAP b) Altres requisits específics: no c) Contracte reservat: no 8.- Presentació d’ofertes: a) Data límit de presentació: dos (2) mesos, fins a les 15:00 hores, a comptar de l’endemà de l’anunci de la convocatòria publicat al BOP de Girona. Si la data de presentació recau en dissabte o festiu, aquest es prorrogà fins al primer dia hàbil següent. b) Modalitat de presentació: en suport paper i/o suport informàtic. En cas de discrepància prevaldrà la que figuri en paper. c) Lloc de Presentació: – Dependència: Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols – Secretaria – Adreça: Plaça Firal, núm. 23 – Localitat i codi postal: Sant Feliu de Pallerols – 17174 – Correu electrònic: ajuntament@santfeliudepallerols.cat d) Admissió de variants: no s’admeten e) Termini durant el qual el licitador està obligat a mantenir l’oferta: deu (10) mesos comptadors des del dia de presentació de les proposicions. 9.- Obertura d’ofertes: a) Adreça: Plaça Firal, núm. 23 b) Localitat i codi postal: Sant Feliu de Pallerols – 17174 c) Data i hora: s’indicarà a l’adreça de correu electrònic facilitada pel licitador.

  10.- Altres informacions: les que consten al PCAP

  Sant Feliu de Pallerols, 8 de març de 2016 Joan Casas i Carreras Alcalde

 31. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 53 – 17 de març de 2016 Núm. 2027

  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  L’Alcalde per resolució del dia 10 de febrer de 2016 (Decret núm. 011/2016) va resoldre: “Primer. Revocar la delegació efectuada a la Junta de Govern Local de la competència relativa l’aprovació i reconeixement de les obligacions de l’entitat vers a tercers, és a dir, l’aprovació de les factures. Segon. Donar compte d’aquesta revocació a tots els regidors que integren la Junta de Govern Local. Tercer. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de la Província i al taulell d’anuncis municipals. Quart. Donar compte d’aquesta revocació en la primera sessió plenària ordinària que es celebri a posteriori d’aquesta resolució.” L’expedient es pot examinar a les oficines municipals en horari de matins de 9h a 15h, situades a la Plaça del Firal, núm. 23 de Sant Feliu de Pallerols.

  Sant Feliu de Pallerols, 12 de febrer de 2016 Joan Casas i Carreras Alcalde

 32. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 53 – 17 de març de 2016 Núm. 2028

  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  Anunci referent a la revocació de delegació d’atribucions a la Junta de Govern Local

  L’Alcalde per resolució del dia 8 de març de 2016 (Decret núm. 016/2016) va resoldre: “Primer. Revocar la delegació efectuada a la Junta de Govern Local de la competència relativa Sol·licitud de tota mena de subvencions i acceptar les que no siguin competència del Ple. Segon. Donar compte d’aquesta revocació a tots els regidors que integren la Junta de Govern Local. Tercer. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de la Província i al taulell d’anuncis municipals. Quart. Donar compte d’aquesta revocació en la primera sessió plenària ordinària que es celebri a posteriori d’aquesta resolució” L’expedient es pot examinar a les oficines municipals en horari de matins de 9h a 15h, situades a la Plaça del Firal, núm. 23 de Sant Feliu de Pallerols.

  Sant Feliu de Pallerols, 9 de març de 2016 Joan Casas i Carreras Alcalde

 33. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 57 – 23 de març de 2016 Núm. 2208

  AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE PALLEROLS Edicte d’aprovació inicial del projecte de reparcel·lació de l’illa de Ca les Hermanes

  Edicte d’aprovació inicial del projecte de reparcel·lació de l’illa de Ca les Hermanes

  La Junta de Govern Local, en sessió ordinaria de 3 de desembre de 2015, va aprovar l’aprovació inicial del projecte de reparcel·lació de l’illa de Ca Les Hermanes.
  D’acord amb la normativa vigent, l’acord d’aprovació i el projecte s’exposa a informació pública pel termini de trenta dies, als efectes de consulta o al·legació, resultant aprovat definitivament i ferm en via administrativa si durant aquest termini no se’n presenten.
  Atès que la totalitat de les finques objectes de reparcel·lació són de propietat municipal no cal notificar expressament l’acord a altres titulars.
  Sant Feliu de Pallerols, 15 de març de 2016
  Joan Casas i Carreras Alcalde

 34. lejarza said

  Denuncien irregularitats en els comptes municipals de Sant Feliu de Pallerols

  ACN | Data: 28 abril 2016

  Units per Sant Feliu-ERC-AM diu que els números municipals no quadren i que l’equip de govern no els lliura els extactes bancaris que reclamen fa mig any

  L’únic partit a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) preveu acudir a la Sindicatura de Comptes en els pròxims dies per denunciar el que consideren irregularitats en la gestió municipal de l’actual equip de govern (CiU). Han presentat fins a cinc instàncies per poder accedir als extractes bancaris de titularitat municipal del període que va del 2007 fins al 2015 però no han aconseguit que se’ls hi lliuri per part de l’equip de govern. Segons el cap de l’oposició, Artur Colomer, “els comptes no s’ajusten a la realitat”. Entre les irregularitats que han detectat, figuren ingressos que no s’han comptabilitzat i l’”ocultació” dels interessos de demora derivats d’una sanció d’hisenda relacionada amb els IVA aplicats a una polèmica urbanització del pla de Bastons.

  “Creiem que ha arribat el moment de diu que ja n’hi ha prou”. Són paraules del cap de l’oposició de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, que assegura que porten des de l’octubre passat intentant accedir als extractes bancaris de titularitat municipal sense èxit. Segons Colomer, “no ens han dit ni sí ni no”, tot i que acrediten que ho han arribat a demanar amb una instància fins a cinc vegades en els últims mesos. L’última vegada va ser el 19 d’abril.

  Units per Sant Feliu-ERC-AM afirma que no els quadren els números. Entre les irregularitats que diuen haver detectat, figuren ingressos que no s’han comptabilitzat i un criteri variable de despeses i ingressos que fa que els “exercicis tancats no reflecteixin la realitat dels comptes de l’ajuntament. També hi ha l’”ocultació” dels interessos de demora derivats d’una sanció d’hisenda relacionada amb els IVA aplicats a una polèmica urbanització del pla de Bastons.

  La formació recorda que ja en l’anterior legislatura on governava l’actual alcalde, Joan Casas, van votar en contra de l’aprovació dels comptes perquè en les comissions faltava informació. Segons diuen, “es va arribar a l’extrem d’haver publicat els comptes sense abans haver passat per la comissió corresponent”.

  Per tot plegat i en veure que no han obtingut resposta, han decidit que portaran el cas a la Sindicatura de Comptes per tal que es depurin responsabilitats.

  Es dóna el cas que des del 2015 un jutjat d’Olot està instruint una querella contra el consistori que un antic regidor d’Units per Sant Feliu va presentar a títol personal en relació a la urbanització del pla de Bastons.

 35. lejarza said

  SANT FELIU DE PALLEROLS |X.V. L’oposició de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM) ha fet pública la seva voluntat de presentar les -segons ells- irregularitats d’actuació i compatibilitat municipal de l’equip de govern a la Sindicatura de Comptes. (òrgan fiscalitzador extern dels comptes i de la gestió econòmica del sector públic de Catalunya).
  Per la seva part Joan Casas (alcalde Sant Feliu de Pallerols per CiU) ha afirmat. que «nosaltres fem les coses ben fetes». Ha recordat que cada any l’Ajuntament ha presentat la comptabilitat municipal a la Sindicatura de Comptes i que mai hi ha hagut cap problema.

  El grup Units per Sant Feliu-ERC-AM ha exposat la voluntat de dur la comptabilitat de l’Ajuntament a la Sindicatura de Comptes en un comunicat fet públic ahir. La nota exposa: «Des del mes d’octubre demanem extractes bancaris per poder demostrar que els comptes de l’Ajuntament no s’ajusten a la realitat».
  Continuen:?«Podem afirmar que en les comissions de comptes hem detectat ingressos que no es comptabilitzen». Segons afirmen, van detectar que no varen comptabilitzar i per tant -segons el seu criteri- ocultar els interessos de demora derivats d’una sanció d’hisenda relacionats amb l’Impost Sobre el Valor Afegit (IVA) aplicats a la urbanització del Pla de Bastons.
  Asseguren que «s’ha pogut constatar que fan servir un criteri variable d’imputació de despeses i ingressos que fa que la imatge que es dóna en els exercicis tancats no reflecteixi la realitat dels comptes de l’Ajuntament».
  Recorden:?«Durant el mandat passat vàrem haver de votar en contra a l’aprovació dels comptes, perquè durant cada una de les comissions de comptes mancava informació».
  Expliquen que «es va arribar a l’extrem d’haver de denunciar haver publicat els comptes sense haver passat abans per la comissió de comptes».
  Assenyalen:?«Després de reiterades peticions des del mes d’octubre a l’alcalde i a l’antic secretari municipal (Eduard Cuellar) i la nova secretària Gemma Gasull no hem obtingut l’accés als extractes bancaris del consistori».
  L’oposició recorda que «fa un any i mig que el Jutjat d’Olot investiga l’alcalde, Joan Casas, el regidor d’urbanisme i el secretari municipal Eduard Cuèllar (actualment en excedència) i 2 tècnics. La jutgessa -segons el comunicat- va inciar diligències prèvies per prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau.
  La investigació del Jutjat d’Olot va començar a finals de gener del 2015. Va ser quan -arran d’una querella presentada per un regidor de l’oposició- l’alcalde, el primer tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes van declarar al Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot. Abans de la declaració, va tenir lloc un ple molt tens i concorregut. Al maig, CiU va guanyar les eleccions per 23 vots i el grup d’Units per Sant Feliu-ERC-AM es va quedar a l’oposició
  Mentrestant, la investigació penal del Jutjat d’Olot ha continuat per determinar si hi ha un judici a l’Audiència de Girona o un sobreseïment de la querella per falta de proves.

 36. lejarza said

  St. Feliu de Pallerols ha cobrat durant 19 anys plusvàlues amb valors no aprovats

  Units per Sant Feliu-ERC, a l’oposició, anima als veïns que han pagat de més que reclamin els diners i els interessos

  20.09.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI «Les persones que han pagat més del que tocava haurien de poder anar a l’Ajuntament a reclamar aquests diners pagats de més juntament amb els interessos corresponents». És el que exposa un paper que va ser repartit casa per casa a Sant Feliu de Pallerols en el decurs del passat cap de setmana pel grup Units per Sant Feliu-ERC-AM. Precisen que les reclamacions les ha d’atendre l’Ajuntament i no Xaloc, l’organisme de la Diputació que tramita els cobraments. També aconsella que els interessats s’assessorin «per evitar maldecaps i gestions innecessàries per recuperar la diferència».

  Argumenten que han detectat que el percentage que l’Ajuntament aplica per calcular el que s’ha de pagar per les plusvàlues és incorrecte i que ells han calculat que l’import final ha estat incrementat en un 20% respecte als paràmetres aprovats en els plens. És a dir, indiquen que els valors actuals no han estat aprovats per ple i deriven d’una correcció.
  Les plusvàlues graven segons l’increment de valor dels terrenys i dels immobles urbans quan hi ha una transmissió, per exemple una herència o una venda. Els ajuntaments calculen segons l’escala dels preus dels immobles en una escala d’anys. Una gradació sempre a l’alça fins a l’inici de la crisi econòmica.
  Segons un informe de la secretària de Sant Feliu, el darrer ple en el qual es va modificar l’ordenança va tenir lloc el 4 d’octubre del 1997. Ahir Joan Casas (alcalde de Sant Feliu per CiU) va recordar que ell és alcalde des del 1999.
  Segons ell, en els 17 anys que ha estat a l’alcaldia sempre s’han aplicat els mateixos paràmetres a l’hora de comptar les plusvàlues. Ha indicat que el que es fa ara és el mateix que feien els ajuntaments anteriors al 1999, sense cap canvi.
  Casas ha indicat que l’equip de govern ha encarregat un estudi per poder aplicar bonificacions a les plusvàlues. També ha apuntat que de moment no té constància de veïns que s’hagin presentat a l’Ajuntament a reclamar diners cobrats de més per les plusvàlues.
  En tot cas, l’informe de la secretària apunta: «S’ha efectuat petició a l’arxiu del Consell Comarcal de la Garrotxa per poder esbrinar el motiu de l’aplicació d’uns paràmetres que no consten aprovats per ple municipal ni aprovats en el BOP».
  A l’informe, la secretària explica que l’ordenança es va aprovar per primera vegada en el ple del 27 de setembre del 1990 i es va publicar al BOP de l’1 de gener del 1991. Després en el ple del 25 de juliol del 1991 es va aprovar la modificació de l’ordenança i es va variar la quota tributària un 20%. Finalment, en el ple del 4 d’octubre del 1997 van aprovar una altra modificació, la qual va ser publicada al BOP del 31 de desembre del 1997.
  En aquell temps, el secretari era Eduard Cuellar, el qual va deixar el càrrec pel gener després de 31 anys de servei a la corporació. Des de llavors, la secretària és Gemma Gasull, la qual ha fet l’informe inicial de l’estat documental de l’impost de les plusvàlues a l’Ajuntament de Sant Feliu.
  L’origen del document emès pèr la secretària està en una petició feta pel regidor d’Units per Sant Feliu-ERC-AM. Colom va demanar un certificat, en el qual s’indiqués el contingut de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (Plusvàlua) número 5 del Consistori. L’informe apunta: «Observant que els valors aprovats i publicats no coincideixen amb els que consten a l’ordenança que ara s’està aplicant (on existeix una rectificació en cinta correctora alterada posteriorment amb màquina d’escriure) i vista l’existència de certificats del secretari de l’Ajuntament dels anys 2006, 2007, 2008 i 2009, on certifica els valors a aplicar en els anys esmentats i coincideixen amb l’ordenança rectificada no amb les aprovades i publicades, s’ha efectuat petició a l’Arxiu del Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de poder esbrinar el motiu de l’aplicació d’uns paràmetres que ni consten aprovats per Ple municipal ni publicats al BOP».
  La secretària fa constar que va demanar poder lliurar el certificat, una vegada hagués obtingut tota la informació, però per causa de la insistència de Colom va haver d’emetre el document. Això no obstant, fa constar a l’escrit que es reserva el dret de poder efectuar les consideracions que estimi oportunes una vegada estigui fet un estudi de tota la documentació i pugui fer emetre un certificat concloent. Hi haurà un ple extraordinari per debatre el tema.

 37. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols ha cobrat durant dècades un 4% més de plusvàlua

  L’alcalde assegura que des del juliol del 1999 l’Ajuntament no ha fet cap modificació en aquesta ordenança

  22.09.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS| X.VALERI L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha enviat un comunicat de l’alcalde, Joan Casas, que textualment diu «Abans que jo fos escollit alcalde del municipi, o sigui en el mandat de Francesc Arnau Vila, ja es cobrava el 24% tot i que constava a l’ordenança corresponent el 20%». El pronom «jo» correspon a l’actual alcalde Joan Casas, que va accedir a l’Ajuntament el 1999. És a dir, fa 17 anys.

  En aquest període, segons exposa el comunicat, «durant totes les legislatures en les quals he presidit l’Ajuntament, per tant des del mes de juliol del 1999, mai s’han modificat les Ordenances fiscals de plusvàlua».
  L’escrit apunta que durant tots els anys l’ingrés de l’impost ha estat comptabilitzat a les arques municipals.
  El comunicat de l’alcalde recorda que en data 28 de juliol d’aquest any, l’equip de govern va ordenar una revisió de les ordenances fiscals per tal d’aplicar bonificacions en la liquidació de plusvàlues. «Les bonificacions -segons apunta- estan pensades per quan el tribut afecta la primera residència, a persones amb baixos recursos i altres.
  En el comunicat, l’alcalde indica que tant l’equip de govern com els tècnics municipals estan a la disposició dels veïns per tal de facilitar tota la informació i els aclariments que els demanin.
  En referència, a la petició efectuada a l’Ajuntament pel grup Units per Sant Feliu-ERC-AM, l’alcalde ha convocat un ple extraordinari per al 6 d’octubre. La sessió estarà destinada a tractar el tema del tribut de les plusvàlues.
  L’escrit de l’alcalde indica que la informació donada a la població pel Grup Units per Sant Feliu- ERC-Acord Municipal té la pretensió de crear confusió entre la població. Exposa que «intentant fer entreveure que l’equip de govern no actua bé». Defineix la informació com una manera de manipular per crear malestar i ho defineix com a «inadmissible».
  El comunicat de l’alcalde és la resposta a un escrit que el grup opositor fa uns dies va repartir per la localitat. L’escrit de l’oposició apunta que el percentatge que l’Ajuntament aplica per calcular les plusvàlues és incorrecte i que ells han calculat que l’import final ha estat incrementat en un 20% respecte al que consta aprovat en els plens.
  La informació de l’oposició deriva d’un informe de la secretària. L’informe apunta que el darrer ple, en el qual es va modificar l’ordenança, va tenir lloc el 4 d’octubre del 1997. La secretària fa constar que es reserva el dret de poder efectuar consideracions una vegada tingui un estudi més concret de tota la documentació referent al tribut de les plusvàlues.
  Casas en el seu comunicat també explica que des del 2001 la gestió de les plusvàlues de Sant Feliu va ser gestionada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i a partir del 2010 ho va fer el servei de gestió de la Diputació de Girona Xaloc.
  Les plusvàlues són un tribut que graven les transmissions de propietats per vendes o per herències. Les administracions les calculen en base a una gradació d’anys, en els quals fins ara la idea era que tota propietat havia de pujar de valor en el temps. Ara, la crisi ha posat en qüestió el tribut a tots els ajuntaments, sobretot en primeres residències i herències.

 38. lejarza said

  ERC de Sant Feliu reclama el retorn de 25 anys de plusvàlues
  Avui en un ple extraordinari convocat a les 10 de la nit l’equip de govern els respondrà
  06.10.2016

  SANT FELIU DE PALLEROLS | DDG El grup Municipal Units per Sant Feliu-ERC-AM ha anunciat que demana la devolució dels ingressos cobrats als contribuents de manera errònia per l’impost de plusvàlues. També demanaran que l’Ajuntament quantifiqui el cobrat de més en 25 anys.
  La petició es concretarà en el ple extraordinari programat per avui a les 10 de la nit. En el ple ERC presentarà una moció que recorda la publicació en el Butlletí Oficial de la Província del 7 de desembre del 1991 de l’ordenança fiscal que fixava per a l’impost sobre l’increment de naturalesa urbana un tipus de gravamen del 20%.
  Tot i això, amb posterioritat i fins la suspensió cautelar de l’impost acordada per l’Ajuntament des del dia 1 de setembre del 2016, l’Ajuntament ha estat aplicant un tipus de gravamen del 24% sense que consti ni es justifiqui l’aprovació de la modificació i la seva publicació.
  La moció aposta per iniciar el procediment de revisió d’actes nuls establert en la Llei General Tributària per tal de procedir a la devolució dels ingressos indeguts en concepte de l’impost sobre l’increment dels valors de naturalesa urbana.
  Al mateix temps, demanen que Xaloc i el Consell Comarcal de la Garrotxa paralitzin els cobraments i quantifiquin els diners cobrats de manera errònia.
  Apunten que un cop estigués tot comptabilitzat s’iniciaria la devolució a tots els contribuents afectats i s’impulsaria un informe jurídic sobre els possibles efectes i responsabilitats que es puguin derivar d’aquesta situació.
  ERC ha definit la proposta com una mesura d’urgència.

 39. lejarza said

  Sant Feliu tornarà els diners pagats de més per plusvàlues
  07.10.2016

  SANT FLEIU DE PALLEROLS | DDG L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va aprovar tornar els diners cobrats de més per causa d’una errada en la recaptació de les plusvàlues. L’error va suposar que l’Ajuntament hagués cobrat un 4% de més en concepte de plusvàlues des del 1996. Això no obstant, l’Ajuntament buscarà els afectats dels darrers 4 anys i automàticament Xaloc els retornarà el 4% cobrat de més.
  El regidor Fèlix Castanyer (CiU) va apuntar que la llei prohibeix els retorns anteriors a 4 anys i que en base a la llei no es pot fer més. Castanyer també es va mostrar contrari a demanar responsabilitats al consistori del temps comprès entre el 1996 i el 1999, quan va tenir lloc l’errada. Va subratllar que no hi va haver mala intenció i que la voluntat era la de pujar les plusvàlues fins al 24%.
  Segons ell, el consistori no és responsable d’una errada administrativa, així com va afegir que els diners recaptats de més han anat a parar al poble.
  El cap de l’oposició d’Units per Sant Feliu-AM, Artur Colomé, va indicar que la proposta de l’oposició és la de retornar els diners des del primer cop en el qual van aplicar la puja del 4%. El ple es va escalfar quan Castanyer va acusar Artur Colomé d’obrir la polèmica de les plusvàlues perquè li toca pagar per una herència.
  Colomé va negar que la motivació hagués estat aquesta, va demanar com havia sabut la informació i va dir: «Jo pagaré el que em toca de les plusvàlues com tothom».
  L’alcalde, Joan Casas (CiU), va tancar el debat afirmant que «crec que la puja del 4% va ser una voluntat política que va tenir una mala resolució administrativa». Va considerar que com que no es va fer bé ara s’ha d’arreglar., i va explicar que des de la seva presa de posessió mai havien tocat l’ordenança de plusvàlues fins fa poc, quan van decidir fer un estudi.

 40. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

  L’oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys
  sant feiu de pallerols | x. valeri 26.10.2016

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, a través de Xaloc (empresa de gestió de la Diputació), tornarà uns 20.000 ? del 4% cobrat de més en les plusvàlues entre els anys 2013 i 2016. Segons ha explicat l’alcalde, Joan Casas (CiU), hi haurà molts veïns beneficiats. Alguns d’ells amb quantitats mínimes que volten els 50 ? i d’altres més i en proporció al que van pagar per una herència o per una transmissió de propietat per venda.

  Ha indicat que el retorn començarà en breu i que no suposarà cap problema en el funcionament ordinari de l’Ajuntament. Ha definit que hi havia una incorrecció que venia d’abans i que l’han corregida al més aviat possible.
  Ahir, l’acord de ple sobre el retorn del 4% de les plusvàlues va sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província. Per tant, la previsió és que Xaloc comenci a tornar els diners en un termini molt curt de temps.
  També ha quedat aixecada la suspensió de l’ordenança sobre les plusvàlues que l’Ajuntament va decretar el 14 de setembre, quan l’oposició d’Units per Sant Feliu -AM va fer públic que l’Ajuntament cobrava un 4% en l’impost de les plusvàlues des de feia anys. El problema era que un Ajuntament anterior havia pujat l’impost sense modificar les ordenances.

  Segons el grup municipal Units per Sant Feliu – AM, algú havia posat una pinzellada de correctiu sobre el document i hi havia escrit un 4% de més. L’augment va ser aplicat durant uns 17 anys fins que l’oposició Units per Sant Feliu – AM va demanar un estudi sobre l’impost a la secretària actual i la responsable de la documentació municipal el va fer.
  En el seu moment, la nova de l’aplicació incorrecta de l’impost va provocar un intercanvi de comunicats entre l’equip de govern de CiU i l’oposició. Al final, en un ple extraordinari, fet el dia 6 d’octubre, van aprovar el retorn dels imports corresponents als percentatges cobrats de més en el període que la llei estipula que s’han de tornar. És a dir, els anys anteriors al 2013 estan prescrits per llei i l’Ajuntament no els ha de tornar.
  L’oposició considera que si bé la llei apunta que s’ha de retornar només el cobrat de més en 4 anys, el correcte es tornar-ho tot des del moment que es va començar a aplicar l’augment. Han anunciat que faran el possible perquè el retorn beneficiï els veïns afectats des del primer cobrament fa uns 16 anys.

 41. lejarza said

  El pressupost pel 2017 de Sant Feliu de Pallerols inclourà una partida per a l’auditoria sobre la comptabilitat municipal

  A mitjans d’aquest any l’equip de govern de Sant Feliu de Pallerols va anunciar que encarregaria una auditoria per demostrar que els comptes de l’Ajuntament s’han portat de forma adequada. Ara aquesta auditoria compta amb una partida d’entre 6.000 i 8.000 euros en els pressupostos que es preparen per al 2017 i que s’aprovaran a finals de mes. L’any que ve també es tirarà endavant la reforma del Centre de Serveis per a la Gent Gran i es faran millores a la piscina i al Castell d’Hostoles.

  El pressupost del 2017 de Sant Feliu de Pallerols inclourà una partida d’entre 6.000 i 8.000 euros per a la realització d’una auditoria sobre la comptabilitat municipal. D’aquesta manera l’equip de govern vol demostrar que els comptes s’han portat de manera adequada. Amb l’auditoria es volen desmentir les acusacions reiterades de l’oposició que assegura haver detectat irregularitats amb ingressos que no s’han comptabilitzat o l’”ocultació” dels interessos de demora derivats d’una sanció d’hisenda per la urbanització del pla de Bastons.

  En relació amb el pla de Bastons, la querella presentada contra l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes fa gairebé dos anys encara no s’ha resolt. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, es declara molt afectat personalment i professionalment, a nivell polític, per la querella rebuda durant l’anterior mandat i ha començat a moure fils per activar alguna llei a nivell català o del ministeri de justícia que permeti demanar responsabilitats quan s’han interposat denúncies, segons diu amb l’objectiu de perjudicar a les persones personalment i professionalment. En aquest sentit Casas ja s’ha reunit amb membres del Defensor del Poble, amb representants del Ministeri de Justícia i té pendent citar-se amb representants de la Generalitat de Catalunya.

  Més enllà de l’auditoria, el pressupost de Sant Feliu de Pallerols també inclou partides per a la posada en marxa del Centre de Serveis per a la Gent Gran. Una altra gran inversió que s’iniciarà aquest 2017 són les millores en la piscina. Per l’any que ve es preveu una dotació d’entre 80.000 i 90.000 euros per adequar l’accessibilitat a l’equipament municipal. El tercer gran projecte són les obres de l’escala del castell d’Hostoles, una actuació prevista en uns 25.000 euros que es començarà executar en poques setmanes.

 42. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu demana audiència al rei perquè ajudi a accelerar la justicia

  L’Ajuntament va aprovar un pressupost que inclou l’import per una auditoria destinada a aclarir el comptes de l’Ajuntament · L’alcalde demana que facin una llei destinada a protegir els càrrecs electes que són investigats per causa d’una denuncia

  xavier valeri sant feliu de pallerols 03.12.2016

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU), va anunciar ahir que ha demanat audiència al rei Felip VI per tal que l’atengui en la reclamació d’accelerar els tràmits judicials i de poder demanar responsabilitats als denunciants si els veredictes són favorables a l’acusat. La voluntat de Casas és que el Congrés de l’Estat o el Parlament de Catalunya activin alguna llei que protegeixi els càrrecs electes en el període d’investigació d’una acusació per demostrar.
  Casas va explicar que se sent perjudicat per una denúncia admesa a tràmit pel jutjat d’Olot al gener del 2015 i que va suposar l’obertura d’una investigació referent a la gestió de l’Ajuntament. Arran de la denúncia, va haver d’anar al jutjat a declarar i va sortir als mitjans. L’alcalde indica que des del gener del 2015 el cas ha passat per 4 jutges diferents i que tot li fa preveure que el resultat del procés vagi per llarg.
  Mentrestant, segons va indicar, ha patit problemes de salut, ha estat afectat en les seves activitats professionals i polítiques, i ha tingut conflictes familiars. Tot, segons va afirmar, per motiu de la falta d’un veredicte que demostri la seva innocència.

  A més de al rei, Casas ha demanat audiència al president del govern de l’Estat, al president de la Generalitat, al ministre de Justícia, al conseller de Justícia i al defensor del poble. Va informar que tots l’han contestat i li han assegurat que el rebran.
  Ell assegura que és innocent de tots els càrrecs dels quals l’acusen. Admet que en els comptes d’un Ajuntament petit hi pot haver alguna errada administrativa, però precisa que errades d’aquest tipus no són responsabilitat dels càrrecs electes. Va considerar: «No són els errors que intenten fer veure que hem estat uns lladres.
  Fa pocs dies en una entrevista a Olot Televisió, Casas va explicar que la finalitat de la querella, segons el seu criteri, és fer-li mal. Va atribuir la voluntat de perjudicar-lo a alguns regidors de l’oposició. Va exposar: «L’objectiu és fer mal». Segons ell, les intencions de l’oposició han de tenir una resposta.
  Auditoria
  Per tal de poder aclarir les acusacions de delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau, l’Ajuntament, en el seu darrer ple, va incloure la partida per a una auditoria en els pressupostos de l’Ajuntament per al 2017.
  Segons va explicar l’alcalde ahir, l’auditoria està valorada en uns 8.000 ?. Casas va explicar que l’auditoria és per generar confiança. Va comentar també que l’auditoria desmentirà les acusacions de l’oposició que en diferents ocasions ha afirmat haver detectat irregularitats en la gestió municipal.

 43. lejarza said

  Sant Feliu ha de lliurar extractes bancaris a l’oposició

  La Comissió de Garantia del Dret a l’Accés a la Informació pública ha emès una resolución

  x.v. sant feliu de pallerols 23.12.2016

  La Comissió de Garantia del Dret de l’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha emès una resolució que reclama a l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols que lliuri a l’oposició els extractes bancaris dels comtes municipals entre el 2007 i el 2015.
  Segons la resolució, el 8 d’agost del 2015 un edil de l’Ajuntament de Sant Feliu va demanar la informació. El 20 de gener del 2016, la secretària li va respondre que el volum de la informació era un risc per la correcta protecció de la informació personal dels afectats.
  També va argumentar que el lliurament podia influir en les diligències prèvies fruit de la interposició d’una querella contra 2 edils, el secretari i tècnics municipals per l’actuació al Pla de Bastons entre el 2008 i el 2011.

  El càrrec va reclamar la informació més vegades, fins que el 26 d’agost del 2016 va reclamar a la GAIP, amb l’argument que els comptes de l’Ajuntament no s’ajusten a la realitat.
  La resolució exposa que en un informe emès per l’Ajuntament s’apunta la possibilitat de desestimar l’accés en relació als anys que depassen el període obligatori de conservació de la documentació comptable fins a 6 anys a comptar des de la data de remissió dels comtes anuals a la Sindicatura de Comtes. Sobre al període obligatori, la GAIP exposa que si l’Ajuntament conserva els comptes anteriors al 2009 i no els ha destruït són informació pública.
  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, ha explicat que l’Ajuntament sempre ha respost a les peticions de l’oposició i que si la Comissió de Garantia ha resolt que els donin els extractes dels comptes municipals els els donaran.

 44. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols demana suport dels pressupostos de l’Estat pel Museu de‎ la Faràndula local

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, va visitar dimecres 21 de desembre el Congrés dels Diputats per recollir suport en els Pressupostos Generals de l’Estat al Museu que projecta el consistori per acollir una exposició permanent de la Faràndula del municipi, patrimoni d’alt valor classificat pel govern català i pel govern espanyol.
  Casas es va reunir amb Jordi Xuclà, diputat al Congrés per Girona del Partit Demòcrata, i portaveu a la Comissió d’Economia. Juntament amb el parlamentari garrotxí es van reunir amb diferents diputats de la Comissió de Cultura i de diferents partits polítics amb l’objectiu de recollir el suport dels pressupostos de l’Estat.
  Està previst que a partir del mes de febrer de l’any que ve comencin a tramitar els pressupostos ara prorrogats de l’Estat. En aquest sentir, l’alcalde Casas va manifestar: “Es una gran oportunitat perquè l’Estat espanyol, que té catalogat el ric patrimoni de la Faràndula de Sant Feliu de Pallerols, doni suport al projecte. Valoro positivament la visita i l’oportunitat de tenir contacte amb diferents parlamentaris que ens poden ajudar en els propers mesos”. Acompanyant les paraules de l’alcalde Casas, el diputat Jordi Xuclà hi va afegir: ” La gent de Sant Feliu de Pallerols i de la Garrotxa poden estar convençuts que farem tot el possible per aconseguir finançament per aquest projecte com ja ho hem fet en el passat per altres iniciatives. Amb La perseverança de l’alcalde Casas, sempre hem arribat allí on ens hem proposat. Que també sigui així ara”.

  http://www.elgarrotxi.cat/lalcalde-de-sant-feliu-de-pallerols-demana-suport-dels-pressupostos-de-lestat-pel-museu-de%e2%80%8e-la-farandula-local/

 45. lejarza said

  L’oposició deixa la revista local de Sant Feliu de Pallerols #SantFeliudePallerols

  Demanen un reglament municipal sobre les condicions d’accés als mitjans de comunicació locals

  xavier valeri sant feliu de pallerols 12.01.2017

  L’oposició de Sant Feliu de Pallerols Units per Sant Feliu-ERC-AM ha decidit deixar de participar amb la revista local L’Hostolenc. Els motius que exposen són que a principis de mandat el consell de redacció va excloure les opinions dels grups polítics municipals de la revista i també la informació dels plens.
  Els opositors consideren que la revista ha deixat de ser un instrument de transparència i pluralitat. Precisen que la informació dels plens es pot consultar a través de mitjans digitals, però oposen que els mitjans digitals no tenen l’abast de la revista.
  Consideren que si bé l’opinió de l’oposició no és compartida per la majoria del consell redactor, la Llei Municipal del Règim Local de Catalunya exposa que el ple municipal ha de garantir la participació dels regidors en els òrgans d’informació i difusió locals. Per això, demanen que l’Ajuntament aprovi un reglament que reguli les condicions d’accés i d’ús d’aquests mitjans pels regidors i els grups municipals.
  Consell de redacció
  Per la seva part el consell de redacció ha exposat a la revista que no els agrada la decisió de l’oposició de sortir de la revista.
  Expliquen que a l’inici del mandat van decidir no publicar l’opinió dels grups polítics, perquè els escrits només denotaven la picabaralla dels dos grups.
  Pel que fa a la transcripció dels plens expliquen que en van publicar un en el primer número de l’actual mandat i els va ocupar 21 pàgines.
  Si haguessin publicat el ple en el darrer número, segons l’equip redactor, els hauria ocupat el doble de pàgines del primer. És a dir, 42 pàgines.
  Expliquen que van valorar el fet que els plens són retransmesos en directe per la televisió municipal i que els plens, les juntes de govern i els decrets d’alcaldia es poden trobar al portal de transparència del web municipal.
  També apunten que si algú vol disposar dels plens en format paper, si passa per les oficines municipals els els proporcionaran.
  Les diferències entre l’equip de govern i l’oposició de Sant Feliu de Pallerols van començar en el mandat 2011-15 i van augmentar a partir de les darreres eleccions. Un dels motius va ser la querella d’un exregidor de l’oposició que va ser acceptada pel jutjat d’Olot i que va motivar un litigi que encara no s’ha acabat.

  #Garrotxa #laGarrotxa #Besalu #Argelaguer #Olot

 46. lejarza said

  Joan Casas vol fer una plataforma nacional per lluitar contra “la pena del telenotícies”
  31 de gener de 2017
  Per Jordi Altesa
  L’alcalde de Sant Feliu vol crear una plataforma a nivell nacional que lluiti per netejar el nom de persones que han estat implicades injustament en casos de mala gestió pública. Ho diu quan fa dos anys justos que va haver de declarar als jutjats per una querella presentada per un regidor a l’oposició, en llista conjunta amb Esquerra.
  El 30 de gener del 2015 Joan Casas va haver de declarar als Jutjats d’Olot després d’una querella presentada per un regidor a l’oposició. En aquesta querella l’acusava de prevaricació, tràfic d’influències i frau a ell i a quatre persones més relacionades amb el consistori. Al darrere hi havia la gestió sobretot en l’espai del Pla de Bastons i les seves obres d’urbanització. Casas sempre ha dit que està tranquil però això per ell no és sinònim de parar quiet. Els continus canvis de jutge a Olot impedeixen celeritat en el procés però no té dubtes que quedarà absolt. En declaracions a Ràdio Olot, Joan Casas assegura que vol impulsar una plataforma de persones que han quedat absoltes però ja han patit allò que es coneix com ‘la pena del telenotícies’: són declarats innocents, però quan la justícia ho ha dictaminat ja s’ha posat en qüestió el seu nom. Per tal de fer-ho possible, assegura que està disposat a parlar amb qui faci falta.
   “Hi perd el poble”
  Dos anys després, les relacions entre govern i oposició estan lluny d’haver millorat. Ja en aquell moment, l’oposició els va acusar de fer certificacions falses i adjudicar les obres sense concurs públic i amb sobre-costos injustificats. Assegura que ara això es tradueix amb que van amb peus de plom i es troben en una situació on, opina, qui més hi surt perdent és Sant Feliu.
  Casas  també ha recordat que si no hagués estat per aquest cas que va esclatar abans de les municipals del 2015 no s’hauria tornat a presentar a les eleccions.

 47. lejarza said

  El querellant contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols serà regidor

  Francesc Prat, l’impulsor de la demanda que va derivar en un investigació judicial encara oberta, substituirà la regidora Àngels Armengou.

  Una malaltia ha provocat la sortida de l’edil d’Units-ERC

  xavier valeri sant feliu de pallerols 05.05.2017

  La regidora Maria dels Àngels Armengou, del grup Units per Sant Feliu-ERC, ha entrat l’escrit de renúncia de la plaça de regidora de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. La previsió és que la rellevi Francesc Prat que anava al cinquè lloc de la llista d’Units per Sant Feliu a les eleccions del 2015 i no va entrar.

  Uns mesos abans de les eleccions, Prat va presentar una querella contra l’Ajuntament que va generar una investigació a l’alcalde, Joan Casas; el primer tinent d’alcalde Fèlix Castanyer; l’exsecretari municipal i dos tècnics.

  La investigació encara dura i és pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau.

  El 30 de gener del 2015, la titular del jutjat d’Olot va citar els investigats a declarar. Poc després, les eleccions de maig del 2015 van ser favorables a Joan Casas i el seu grup per una diferència de 45 vots. Des de llavors, l’alcalde, Joan Casas demana celeritat en la investigació i en una resolució que demostri que no és culpable.

  En diverses ocasions, Casas ha assegurat que si hi ha una resolució favorable al seu interès, emprendrà accions legals contra l’impulsor de la querella, Joan Prat, el qual per matemàtiques ha d’entrar a l’Ajuntament per rellevar Armengou.

  Maria Àngels Armengou ha explicat que s’ha vist obligada a presentar la dimissió per causa d’haver patit un infart de miocardi. Arran de la malaltia, la metgessa li ha recomanat descans i abaixar el nivell d’estrès. Una part de l’estrès -segons ha explicat- li ve de la feina a l’Ajuntament. Ha valorat que no es tracta solament d’arribar als plens a l’hora, sinó fer-ho d’una manera correcta.

  Oposició

  Ha assenyalat que la feina a l’Ajuntament no té recompensa econòmica ni social, però ella considera que malgrat els maldecaps que tenia, s’ho passava bé.

  Armengou va entrar a l’Ajuntament el 2011 amb la llista d’ISOM-PM que encapçalava. Per les eleccions del 2015 van decidir ajuntar forces amb Units per Sant Feliu-AM i van tornar quedar a l’oposició.

 48. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols demana a l’oposició que forci la dimissió de Francesc Prat un cop prengui possessió del càrrec de regidor

  La renúncia de la regidora d’Units per Sant Feliu, Maria Àngels Armengou, es farà efectiva en un ple extraordinari aquest proper dilluns 15 de maig. La renúncia permetrà que Francesc Prat, l’home que va interposar la querella contra l’alcalde i altres electes i tècnics de l’Ajuntament, torni a ocupar un lloc com a regidor en el proper ple ordinari del 25 de maig. L’alcalde reconeix que el dret de Prat de tornar al grup de l’oposició com a número 5 de la llista, tot i que ha demanat a Units per Sant Feliu que en demani la dimissió un cop prengui possessió del càrrec.

  Fa dos anys i mig, els jutjats d’Olot van admetre a tràmit la querella interposada pel regidor d’Units per Sant Feliu, Francesc Prat, contra l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i tècnics de l’Ajuntament per suposades irregularitats a la urbanització del Pla de Bastons. A les eleccions del 2015, Prat va anar de número 5 i no va acabar entrant com a regidor. Assegura que l’ordre en què va comparèixer a la llista no té res a veure amb el fet d’haver presentat la querella, sinó que simplement va anar de número 5 perquè el seu grup esperava guanyar i obtenir el regidor número 5.

  La renúncia de la regidora Maria Àngels Armengou per problemes de salut permetrà a Prat tornar al ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Considera que la querella i la feina d’oposició s’han de separar i que la seva tornada a l’Ajuntament no hauria de tenir més conseqüències.

  L’alcalde de Sant Feliu no està d’acord amb el regidor que va interposar la querella contra la seva persona. Demana al grup de l’oposició que li demani la dimissió després que prengui possessió del càrrec. L’alcalde de Sant Feliu i el regidor que va presentar la querella en contra seva sí estan d’acord en una cosa, i és a demanar que la instrucció del cas finalitzi al més aviat possible per tal que s’esclareixin els fets.

  La instrucció del cas, però, segueix en curs. Segons Francesc Prat, el cas es va declara causa complexa i encara caldrà esperar un temps. El jutge investiga presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau contra l’alcalde, el primer tinent d’alcalde en aquell moment, l’exsecretari municipal i dos tècnics.

  http://www.olot.tv/noticies/alcalde-sant-feliu-de-pallerols-francesc-prat/

 49. lejarza said

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols demana a ERC que rebutgi el nou regidor

  El futur edil republicà és qui va presentar una querella que ha derivat en una investigació judicial que fa dos anys que està en marxa

  x.valeri 11.05.2017

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (Demòcrates per Catalunya), demanarà a l’oposició Units per Sant Feliu-ERC que no acceptin Francesc Prat com a regidor del seu grup. Casas ha aclarit que és conscient del fet que no pot impedir l’entrada al Consistori d’un càrrec electe perquè manté una querella contra la gestió de l’Ajuntament manat per ell durant una colla d’anys. La querella és sobretot per per presumptes irregularitats en la urbanització del pla de Bastons.

  L’alcalde ha argumentat que farà la petició sobre la base de la coherència de les afirmacions dels regidors del grup d’Units per Sant Feliu-ERC. Segons ell, els regidors de l’oposició sempre han mantingut que la querella és de caràcter personal i no hi tenen res a veure.

  Així doncs, Casas resol que si no hi tenen res a veure haurien d’impedir que el querellant, Francesc Prat, formés part del seu grup municipal. Casas ha indicat que farà la petició de paraula en el ple extraordinari programat per tal d’acceptar la renúncia de la regidora, Maria Àngels Armengou, la qual ha hagut de plegar per problemes severs de salut.

  La querella

  Pel que fa al grup Units per Sant Feliu-ERC -segons Francesc Prat- han indicat que no hi ha cap problema amb ell i que l’accepten de grat. Prat té una trajectòria a l’Ajuntament que almenys abasta tot el mandat 2011-15.

  La presentació de la querella i la consegüent obertura d’una investigació envers l’alcalde, Joan Casas, el tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer, l’exsecretari municipal i dos tècnics externs va suposar una crispació de la política municipal i de l’activitat social al poble.

  El dia 27 d’abril i poc menys de 12 hores de les declaracions dels investigats al jutjat d’Olot va tenir lloc un ple. Durant la sessió, els investigats van demanar als regidors de l’oposició que es posicionessin de manera personal contra la querella de Francesc Prat.

  Si bé els regidors consultats van mantenir que la querella era una acció personal, no s’hi van mostrar en contra. Va ser un ple de molta tensió amb molt de públic i amb mostres de suport evidents dels partidaris de l’un i de l’altre grup.

  L’endemà els investigats van anar a declarar. Poc després van tenir lloc les eleccions municipals, en les quals el grup de Joan Casas va guanyar per uns 50 vots i dos anys després les coses es mantenen més o menys com estaven.

  El problema és que el jutjat ha declarat la investigació com a causa complexa i la qüestió ja fa 2 anys que és als tribunals i sembla que va per llarg. Totes les parts reclamen una resolució ràpida que acabi amb la tensió.

 50. lejarza said

  A causa de problemes tècnics externs a l’Ajuntament Sant Feliu de Pallerols, de manera temporal hi haurà un canvi en el domini de la pàgina web i els correus de l’Ajuntament i Biblioteca. En lloc del domini .cat a partir d’ara serà .com
  Per tant, per accedir a la nostra pàgina web l’adreça serà la següent: http://www.santfeliudepallerols.com
  Pel que fa als correus de l’ajuntament seran els següents:
  secretaria@santfeliudepallerols.com
  tresoreria@santfeliudepallerols.com
  ajuntament@santfeliudepallerols.com
  administracio@santfeliudepallerols.com
  alcaldia@santfeliudepallerols.com
  turisme@santfeliudepallerols.com
  tecnics@santfeliudepallerols.com
  brigada@santfeliudepallerols.com
  biblioteca@santfeliudepallerols.com

  http://www.elgarrotxi.cat/lajuntament-de-sant-feliu-de-pallerols-canvia-el-domini-de-la-seva-web-i-dels-correus-electronics/

 51. lejarza said

  Continuïtat de bàndols, a Sant Feliu de Pallerols

  CiU i els independents d’Units accentuen la bipolaritat política

  Jordi Casas – Sant Feliu de Pallerols

  Les eleccions municipals de fa dos anys havien de clarificar el mapa polític de Sant Feliu de Pallerols i, de fet, així va ser. CiU, amb Joan Casas al capdavant, va revalidar la majoria absoluta i Units per Sant Feliu de Pallerols va incorporar la regidora independent que en les eleccions anteriors havia computat pel PSC, i es van quedar a un regidor dels convergents. És a dir, que s’ha evidenciat la bipolarització política clarament i han continuat les tenses relacions entre els uns i els altres. Cal recordar que, des del mandat anterior, Casas té una causa judicial oberta. El jutjat número 1 d’Olot ha de decidir si ell, un altre regidor, l’exsecretari municipal i un arquitecte i un aparellador són responsables o no d’un delicte de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau en relació amb el projecte d’urbanització del pla de Bastons. La querella va ser presentada per un regidor de l’oposició, Francesc Prat, que aquest mandat no havia sortit escollit, però que ara hi torna arran de la renúncia a l’acta de la regidora independent abans citada.
  Sigui com sigui, l’equip de Joan Casas ha fet realitat una vella aspiració, l’adjudicació de la construcció d’una residència per a la gent gran i centre de dia, que ara es durà a terme. El seu govern ha impulsat també una zona d’horts socials sota la Salut.
  http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1147763-continuitat-de-bandols-a-sant-feliu-de-pallerols.html

 52. lejarza said

  El polígon de Sant Feliu, més a prop que mai
  16 d’octubre de 2017
  Per Pau Masó
  Sant Feliu de Pallerols veu la llum al final del túnel per poder instal·lar un polígon industrial al municipi. La Generalitat ha agafat el compromís després de més de 20 anys de reunions i projectes. Ara ja hi ha empreses interessades i, segons l’alcalde, s’ha avançat més que mai. 

  Des dels anys 90 que Sant Feliu porta lluitant per aconseguir instal·lar un polígon industrial al municipi. Avui en dia, el projecte sembla més possible que mai. A finals de setembre, el conseller de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va reunir-se amb l’alcalde del municipi, Joan Casas, per agafar el compromís de tirar endavant la proposta. Així ho ha assegurat el batlle a Ràdio Olot, qui també ha anunciat que hi ha dues empreses interessades.
  El polígon tindria capacitat per una desena. Casas assegura que pel camí, “s’han perdut companyies” de fora Catalunya que volien anar al municipi. Tot i que l’alcalde no s’ha mullat amb un calendari, deixa clar que està tot a punt amb un projecte sobre la taula i els convenis firmats. Diu que només falta negociar amb les empreses i deixa clar que el polígon és una gran necessitat pel municipi.
  El polígon de Sant Feliu s’ubicaria al Pla de Llongafollia, just abans d’arribar al poble venint d’Olot. La sensació des de l’Ajuntament és que “s’està més a prop que mai” d’acabar una odissea amb final feliç.

  http://www.radiolot.cat/noticies/poligon-sant-feliu-mes-prop-que-mai/

 53. lejarza said

  Sant Feliu de Pallerols encarrega una auditoria per respondre a la querella

  xavier valeri 29.11.2017

  L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, ha anunciat que l’equip de govern inclourà una partida d’entre 18.000 i 25.000 ? al pressupost del 2018. El registre comptable serà destinat a la contractació d’una auditoria.
  Casas ha recordat que el 2016 ja varen intentar incloure l’encàrrec d’una auditoria al pressupost del 2017, però varen fer prevaldre altres prioritats.

  L’alcalde, Joan Casas, ha lamentat que Sant Feliu de Pallerols s’hagi de gastar una quantitat tan elevada per, sobre la base de la feina de professionals qualificats, fer un examen de la situació econòmica, patrimonial i administrativa de l’Ajuntament.

  Ha indicat que podien haver destinat els diners a ajuts socials, però ha exposat que havia d’afrontar l’acusació. Ha indicat que no ha tingut cap més remei que treballar, perquè la justícia pugui acabar abans,

  L’alcalde ha explicat que la idea és aclarir els dubtes que hi pugui haver sobre la gestió dels darrers anys de l’Ajuntament. Es tracta, segons ell, de respondre a una querella presentada el gener del 2015.

  A partir de la inculpació, el jutjat d’Olot va obrir una investigació, pel fet de considerar que els fets denunciats poden ser delictius. La querella enumera suposades irregularitats situades entre el 2012 i el 2014. L’alcalde, Joan Casas, sempre ha indicat que la inculpació no li fa cap por i ha assenyalat que confia en una resolució justa.

  Es tracta, d’una resolució que demana de fa temps i per aconseguir-la ha demanat audiències amb diferents personalitats del govern estatal i del govern català fins i tot amb el rei. Això no obstant, de moment, no li ha servit de gaire res.

  En diferents ocasions ha indicat que s’ha sentit sense defensa davant la lentitud d’una investigació que va començar poc abans de les eleccions municipals del 2015 i quan ja s’apunta cap a la campanya electoral de les del 2019 encara no ha estat resolta. Casas ha assegurat que es reserva el dret de demanar responsabilitats a l’impulsor de la querella quan hi hagi el veredicte fet.

  Per la seva part, l’Oposició Units per Sant Feliu-ERC-AM, ja iniciats els tràmits de la querella, va demanar a la Sindicatura de Comptes que obligués l’Ajuntament a fer públics diferents extractes bancaris.

  L’Ajuntament va respondre que els informes havien estat aprovats per ple i que havien superat l’exposició pública. També va acusar l’oposició de fer accions per tal de desgastar l’equip de govern davant de l’opinió pública.

  Pagarà el referéndum

  Casas és el primer alcalde català que anuncia que pagarà la despesa del referèndum de l’1 d’octubre de la seva butxaca.

  Ha explicat que ara compten el cost de la neteja de l’escola i de la llum i que quan ho tinguin comptat ho pagarà. L’alcalde ha afegit que ho fa per no tenir un altre front judicial obert i per «complir amb una legalitat imposada».

 54. lejarza said

  Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP)

  Resolució de 21 de desembre de 2016, d’estimació de la Reclamació 203/2016

  Administració reclamada: Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Informació reclamada: Extractes bancaris dels comptes municipals, dels anys 2007 fins al 2015. Resum: El règim d’accés a aplicar al cas, en ser la persona reclamant un electe local en relació amb informació de la mateixa corporació a la qual pertany, és l’establert per la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya en el seu article 164. La concurrència d’una investigació judicial per una actuació urbanística no justifica l’aplicació del límit a l’accés previst a l’article 21.1.b. Caldria, en tot cas, motivar raonadament el perjudici que l’accés tindria en la investigació. En ser la persona reclamant electe local, cal que s’hagi decretat secret sumarial. Atesa la funció de control i fiscalització que correspon als electes locals en relació amb les finances municipals, es pondera com a proporcionat l’accés a les dades personals que es continguin en els extractes bancaris, un cop eliminades les referències als números de comptes d’aquelles terceres persones ordenants de pagaments o beneficiaris de transferències que estiguin identificats nominalment, i sens perjudici de la ponderació addicional que calgui fer si en les anotacions bancàries constés informació especialment protegida. La persona reclamant té dret a accedir a les anotacions bancàries resultants dels moviments de les targetes de crèdit assignades per la corporació, ja en siguin titulars càrrecs electes o personal al servei de l’Ajuntament, considerant que l’article 164.6 TRLMRLC estableix el deure de confidencialitat de la informació a la qual accedeixi l’electe si la seva difusió perjudica els interessos de terceres persones.

  Antecedents 1. El 26 d’agost de 2016 té entrada a la GAIP la Reclamació 203/2016. La reclamació s’interposa contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols per part d’un electe local d’aquesta corporació, en relació amb reiterades sol·licitud d’accés a la informació pública indicades la antecedents 2, 5, 6 i 7, que no haurien estat ateses. Afirma que la finalitat de la informació sol·licitada és demostrar que comptes municipals no s’ajusten a la realitat, que han pogut constatar que s’utilitza un criteri variable d’imputació de despeses i ingressos que fa que la imatge que es dóna en els exercicis tancats no reflecteixi la realitat dels comptes de l’Ajuntament. La persona reclamant manifesta en la formulació de la reclamació la voluntat de seguir el procediment de mediació, però hi renuncia abans de celebrar-se la sessió de mediació.
  2. El 8 d’octubre de 2015 l’electe reclamant va demanar accedir als extractes dels comptes bancaris de titularitat municipal del 2007 al 2012. El 23 de desembre de 2015 va presentar un escrit reclamant-ne la resposta.

  El 20 de gener de 2016 la Secretaria de l’Ajuntament emet un informe en relació amb la sol·licitud anteriorment indicada. L’informe diu que “atès el volum d’informació sol·licitada i, creient que suposaria un risc per la correcta protecció de la informació personal dels afectats, es creu convenient que el regidor concreti amb quina finalitat sol·licita aquesta informació, l’àmbit d’actuació municipal que és del seu interès, els possibles subjectes afectats o un període de temps concret, entre altres aspectes, i una vegada justifiqui l’objectiu d’adquirir aquesta documentació (que en el seu dia els regidors del consistori ja hi van tenir accés) s’efectuarà la ponderació d’acord amb l’article 24.2 de la Llei 19/2014, amb els límits establerts a la mateixa normativa”.

  Continua l’informe plantejant l’aplicació d’un límit a l’accés, en aquests termes: “Per altra banda, també cal tenir en compte que al Jutjat d’Instrucció n.1 d’Olot s’està instruint unes Diligències Prèvies 31/15 fruit d’una interposició de Querella Criminal contra l’Alcalde, 1r Tinent d’Alcalde, Secretari –Interventor i tècnics municipals per l’actuació realitzada a la Urbanització del Pla de Bastons iniciada l’any 2008 i finalitzada l’any 2011. Aquest fet comporta i d’acord amb els límits establerts a la Llei de Transparència tant Espanyola com Catalana que l’entrega de documentació pot ser denegat o restringit si la informació si pot perjudicar (un perjudici per) la investigació dels il·lícits penals, administratius o disciplinaris.”

  Conclou l’informe que “Un cop justificat, el regidor tindrà accés a la informació municipal per raó de les funcions legalment encomanades, regint-se pel deure de reservar d’acord amb la normativa de règim local i pel principi de finalitat (art. 4.2 LOPD) i el deure de secret (article 10 LOPD). Per últim, cal assenyalar que les eventuals responsabilitats que en matèria de protecció de dades es puguin derivar d’aquest accés requerirà la incoació d’un procediment de declaració d’infracció, que es tramita segons el Decret 278/1993, de 9 de novembre, sobre procediment sancionador d’aplicació als àmbits de competència de la Generalitat, d’acord amb la Disposició addicional segona de la Llei 32/10”.

  4. D’acord amb l’informe transcrit a l’antecedent anterior, el 20 de gener la Secretaria de l’Ajuntament comunica a la persona regidora que, en relació amb la sol·licitud d’accés indicada a l’antecedent 2, cal que aporti en el termini de 15 dies la documentació següent: Instància on es concreti amb quina finalitat sol·licita aquesta informació, l’àmbit d’actuació municipal que les del seu interès, els possibles subjectes afectats i/o un període de temps concret. L’escrit l’adverteix que mentre no tingui lloc l’entrada al Registre General de l’Ajuntament d’aquesta documentació no començarà a transcórrer el termini de què disposa l’Ajuntament per resoldre, i que transcorreguts tres mesos sense haver-la aportat s’arxivaria la sol·licitud, d’acord amb l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

  5. El 26 de gener de 2016 l’electe reclamant entra una instància on, després de citar alguns preceptes de la normativa de règim local que emparen el dret dels membres de les corporacions locals a obtenir els antecedents, dades o informacions en poder dels serves de la corporació i que resultin necessaris per a l’exercici de la seva funció, fonamenta la seva petició en la funció de control dels actes de l’equip de govern pròpia del grup de l’oposició i reitera que la petició fa referència al període concret comprès entre els anys 2007 i el 2012.

  6. En la mateixa data presenta un segon escrit on demana idèntica informació, però referida als anys 2013, 2014 i 2015, i ho fonamenta d’igual manera. No costa a l’expedient resposta a aquesta nova sol·licitud.

  7. El 25 de febrer de 2016 l’electe reclamant presenta un nou escrit on reclama la resposta a les diverses sol·licituds d’accés esmentades. El 23 de març, novament, reitera la petició d’accedir a la informació objecte d’aquesta reclamació. El 19 d’abril entra un nou escrit reiterant la petició d’accedir a la informació, sens perjudici de comunicar les irregularitats d’actuació i comptable a la Sindicatura de Comptes per tal que es depurin les responsabilitats.

  No consta a l’expedient remès per l’Ajuntament que li hagi respost a cap d’aquests escrits.

  8. El dia 21 de setembre de 2016, el Ple de la GAIP, després de comprovar que, en principi, no concorren en aquest cas motius que comportin la inadmissió de la present Reclamació, l’admet a tràmit i ho comunica a la persona reclamant.

  9. El 26 de setembre de 2016 la GAIP informa a l’Administració reclamada de la presentació d’aquesta reclamació i li demana que, en el termini de deu dies, li trameti un informe que reculli el seu posicionament i actuacions en relació amb la sol·licitud d’accés en què es fonamenta la reclamació, així com l’expedient complet d’aquesta.

  10. El 21 d’octubre de 2016 l’Ajuntament remet a la GAIP còpia de l’expedient relacionat amb la sol·licitud d’accés objecte de reclamació. En ells hi consta l’informe emès per la Secretaria amb data 20 de gener relacionat a l’antecedent 4, així com altres informes externs que l’Ajuntament hauria sol·licitat per assessorar-se en la resposta, que es posicionen en diferents sentits en relació amb l’accés que caldria donar al regidor reclamant; l’informe de l’Ajuntament no fa cap menció sobre si fa seves o difereix de les propostes d’estimació de la sol·licitud que s’hi contenen, ni de les raons que ho justificarien. Es desprèn de l’expedient que la Secretaria hauria consultat també a la Sindicatura de Comptes i als serveis jurídics de la Diputació de Girona en relació amb el cas, tot i que no consten els informes emesos en resposta ja que aquesta sembla que hauria estat oral.

  Tanmateix, cal fer constar que l’Ajuntament no emet l’informe jurídic requerit per al GAIP en relació amb la reclamació que hauria de concretar, definir i fonamentar la posició de l’Ajuntament en relació amb l’accés, i que no consta a l’expedient cap Resolució o resposta a les diverses peticions, més enllà de l’incident per sol·licitar-li que concretés dates i finalitat de l’accés, que ja s’hauria complimentat el 26 de gener, segons es desprèn dels antecedents anteriors.

  11. El 26 d’octubre la GAIP trasllada a la persona reclamant l’informe de l’Ajuntament esmentat a l’Antecedent anterior.

  12. El 31 d’octubre la persona reclamant adreça un escrit a la GAIP, responent l’anterior, en el que fa constar que renuncia al procediment de mediació inicialment demanat i insisteix en el dret que l’empara com a regidor a accedir a qualsevol informació municipal i en la responsabilitat de respectar la normativa de protecció de dades i de confidencialitat respecte la informació de terceres persones que pugui obtenir. Fa referència igualment a que l’informe municipal justifica que en la informació que demana hi ha informació que està sotmesa a investigació judicial. En relació amb això, fa constar que es tracta d’investigacions judicials en relació amb les quals encara no s’ha obert judici i que considera que això no ha de ser incompatible amb el seu dret d’accés. Rebat també la consideració que es fa en algun informe extern incorporat a l’expedient sobre la prescripció de la informació, o de l’eventual destrucció de la informació atès que l’Ajuntament no estaria obligat a conservar-la més enllà de sis anys, i diu que la informació es podria obtenir fàcilment demanant duplicats de les entitats bancàries corresponents, tasca que no suposaria cap saturació dels serveis municipals. Finalment, en relació amb el fet que es qüestiona en alguns dels informes externs incorporats a l’expedient sobre l’accés del regidor reclamant quan els anteriors regidors membres de la Comissió de Comptes ja haurien tingut accés a aquesta documentació, afirma que ell no era regidor en aquells anys i, per tant, no hi va poder accedir.

  13. A la vista que l’informe de Secretaria de 20 de gener de 2016 (l’únic posicionament escrit que consta en relació amb les sol·licituds d’accés reiterades) fa esment a la protecció de dades personals, la GAIP sol·licita de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) que emeti informe. El 17 de novembre, l’APDCAT emet l’informe requerit, el qual conclou que “el dret a la protecció de dades no impedeix l’accés, i si escau l’obtenció de còpia, sobre la informació continguda als extractes bancaris dels comptes de l’Ajuntament, sens perjudici de la necessitat d’eliminar la informació sobre els números de comptes de terceres persones que s’hagin relacionat amb l’Ajuntament que hi puguin constar, i de la necessitat de fer una ponderació addicional en el cas que hi pugui constar alguna informació que pugui considerar-se especialment protegida, que afecti la intimitat personal o familiar o que afecti la seguretat de les persones.”

  14. El 29 de novembre la GAIP adreça un nou escrit a la Secretaria de l’Ajuntament requerint-lo a presentar, en el termini de cinc dies, l’informe que acrediti la posició de l’Ajuntament, on s’assenyali quina informació accedeix a donar i quina no i les raons en què ho fonamenta; se li demana igualment que en relació amb el límit a l’accés a què es refereix en l’informe de 20 de gener (antecedent 3), concreti la seva concurrència i l’abast sobre la informació sol·licitada. Davant l’incompliment d’aquest termini, la GAIP reclama aquesta informació a la Secretaria de l’Ajuntament, sense que en el moment de dictar aquesta Resolució la GAIP en disposi.

  Fonaments jurídics 1. Competència de la GAIP i l’admissibilitat de la reclamació d’un electe local

  L’article 39.1 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (LTAIPBG) estableix que les resolucions expresses o presumptes en matèria d’accés a la informació pública poden ser objecte de reclamació gratuïta i voluntària davant de la GAIP.

  L’objecte de la reclamació és informació pública, de conformitat amb la definició que en fa l’article 2.b) LTAIPBG. La GAIP és competent per resoldre aquesta Reclamació, ja que es presenta amb relació a la denegació d’informació pública, per part d’un dels subjectes obligats, l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, per l’article 3.1.a de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (LTAIPBG).

  Aquesta Reclamació ha estat presentada per una persona que té la condició de càrrec electe local i fa referència a informació de l’Ajuntament del qual és regidor, en representació del grup municipal, i per tant constitueix una manifestació de l’exercici del dret de les persones electes locals a accedir a la informació de la seva respectiva corporació. La GAIP té competència de la GAIP per actuar com a òrgan de garantia del dret d’accés a la informació de les persones electes locals, ja que l’apartat segon de la disposició addicional primera LTAIPBG estableix que l’accés a la informació pública en les matèries que tenen establert un règim especial d’accés és regulat per llur normativa específica i, amb caràcter supletori, per aquesta Llei. Les sol·licituds d’informació dels membres de les corporacions locals sobre matèries de l’administració respectiva constitueixen un cas d’aplicació d’aquesta disposició, ja que tenen un règim especial d’accés. Concretament, l’article 164 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, que aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (TRLMRLC), regula el dret a la informació dels membres de les corporacions locals. El d’aquest precepte és el règim especial que cal aplicar preferentment en aquest cas. Les determinacions de la legislació de transparència, en virtut del previst per la disposició addicional primera apartat segon LTAIPBG, són supletòries, és a dir, s’apliquen en allò no regulat pel TRLMRLC.

  La regulació que fa el TRLMRLC del dret d’accés de les persones electes locals no abasta cap règim específic de garantia, com sí que ho fa l’LTAIPBG en els seus articles 39 a 43, preveient una via, addicional i potestativa, alternativa o successiva al recurs de reposició i prèvia, si es vol, a la tutela judicial, que és la del recurs davant d’aquesta Comissió com a via accessible, gratuïta i ràpida per a obtenir una tutela efectiva del dret d’accés. Aquestes qualitats la fan especialment atractiva per a casos com el que fonamenten aquesta reclamació, ja que suposa una millora considerable del règim de garantia del dret de les persones electes a obtenir informació. D’altra banda, aquesta és una previsió de l’LTAIPBG establerta amb caràcter bàsic per la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i constitueix doncs una premissa que el legislador considera irrenunciable per oferir i garantir una millor tutela del dret d’accés a la informació.
  No hi ha dubte, doncs, que l’LTAIPBG ofereix una regulació no prevista al TRLMRLC que millora i completa un règim de garantia a l’accés a la informació per part d’uns actors en els què, a més, aquest dret està reforçat per la seva condició d’electes locals i per l’exercici de les funcions institucionals que com a tals han d’exercir en el marc de la seva Corporació (ius in officium). Així, el dret a la informació d’aquests electes locals és un dret instrumental per a l’exercici del dret fonamental a la participació establert a l’article 23.2 de la constitució, i precisament per aquesta raó, el dels electes és un règim especial d’accés a la informació reforçat, al qual li és d’aplicació supletòria les millores en el règim d’accés a informació pública que hagi innovat l’LTAIPBG, com és el cas de la via de reclamació davant d’aquesta Comissió.
  En definitiva, i com ja ha resolt la GAIP amb relació, entre moltes d’altres, a les Reclamacions 3 i 4/2016, la garantia del dret d’accés proporcionada per la reclamació davant d’aquesta Comissió és aplicable en defensa del dret dels i de les electes locals a obtenir informació de la seva pròpia entitat, amb el benentès que per a la resolució d’aquestes reclamacions la GAIP ha d’aplicar preferentment el dret a la informació regulat per l’article 164 TRLMRLC i per les altres disposicions de la legislació de règim local que siguin aplicables, especialment si són més favorables a l’accés, i només supletòriament les disposicions de l’LTAIPBG.

  2. Sobre el requeriment de concreció de la finalitat de l’accés i l’àmbit d’actuació municipal amb què està connectat i altres requeriments previs a l’admissió a tràmit de la sol·licitud
  L’Ajuntament requereix a l’electe reclamant (antecedent 3) que justifiqui amb quina finalitat sol·licita la informació i l’àmbit d’actuació municipal que és del seu interès. Li demana, igualment, que concreti els possibles subjectes afectats o un període de temps concret. Fonamenta aquest requeriment en el volum de la informació sol·licitada i en el risc per a la protecció de la informació personal dels afectats. L’informe afirma que, “un cop es justifiqui l’objectiu d’adquirir aquesta documentació (que en el seu dia els regidors del consistori ja hi van tenir accés) s’efectuarà la ponderació d’acord amb l’article 24.2 de la Llei 19/2014 amb els límits establerts a la mateixa normativa.
  Aquest requeriment, que a més és plantejat per l’Ajuntament com a condicionant de la continuació o l’arxiu de la sol·licitud (antecedent 3), no troba fonamentació ja que els electes locals no tenen cap obligació de justificar l’interès o finalitat en l’accés a informació de la corporació local a la qual pertanyen. Així ho ha establert ja aquesta Comissió (Resolució de 7 de juny, d’estimació de la Reclamació 36/2016) recollint el criteri jurisprudencial consolidat establert, entre d’altres, a la Sentència de la Sala 3a de 27 de novembre de 2000, FJ3 (ECLI:ES:TS:2000:8634): “la legislación vigente no exige que los Concejales solicitantes de una información tengan que explicitar o fundamentar la finalidad de sus peticiones. La razón de la solicitud de una información se debe entender implícita en el ejercicio de sus funciones por parte de los Concejales, a quienes corresponde el control y fiscalización de los órganos de gobierno de la Corporación (artículo 22.2.a. de la Ley 7/1985), lo que implica que éstos no tengan por qué dar una razón formal de todas sus actividades de control, más aun cuando no es infrecuente que pueda convenirles ‘no decir’ para qué quieren la información, a fin de no desvelar sus estrategias de actuación política”. Fins i tot en el cas que la Corporació Local tingués sospites que la informació no es demana per a l’exercici de les funcions pròpies de l’electe, sinó en benefici personal o de tercers, correspondria a la Corporació la càrrega de la prova (Sentència de la Sala 3a del Tribunal Suprem de 12 de novembre de 1999 (ECLI:ES:TS:1999:7165),): “es carga de la Corporación probar que la finalidad perseguida sea otra distinta de la que vincula el derecho de información de los Concejales a que su utilización tenga por finalidad el desarrollo de su función” (FJ cinquè, amb cita d’altres sentències prèvies en el mateix sentit).
  Per tot l’exposat, resulta improcedent el requeriment que es fa al regidor de concretar la finalitat de la informació sol·licitada i l’àmbit d’actuació municipal que és del seu interès, i menys encara fer-ne dependre la continuació o l’arxiu de la sol·licitud d’accés.
  Pel que fa a la petició que es concretin els possibles subjectes afectats, amb vista a la protecció de dades personals, resulta forassenyat demanar que l’electe, que encara no ha pogut accedir a aquesta informació, concreti a quines persones afecta. No li correspon a ell, sinó a l’Ajuntament com a titular de la informació, fer aquesta valoració i decidir el trasllat de la sol·licitud, cas que ho consideri necessari.
  Finalment, resulta igualment inadequat que se li demani concreció d’un període de temps, quan la sol·licitud és ben precisa: anys 2007 al 2012, pel que fa a la primera i a la qual fa referència l’escrit (antecedent 3), com també ho és de precisa i concreta la segona sol·licitud (antecedent 6) referida als anys 2013 a 2015.
  Malgrat que l’Ajuntament no podia exigir aquestes precisions ni suspendre el termini per resoldre mentre no es produïssin, el cas és que la persona reclamant va complir amb el que se li requeria tot just cinc cies després (antecedent 4), indicant el que era obvi i implícit en el mateix exercici del seu dret d’accés: que la informació es sol·licitava per a l’exercici de les funcions de control a l’equip de govern municipal, com correspon a un electe del grup de l’oposició, i va fonamentar en dret la petició.

  Haz clic para acceder a 20161221_Resolucio_estimacio_203_2016.pdf

 55. lejarza said

  L’alcalde atribueix al 155 l’alentiment del polígon a Sant Feliu de Pallerols

  ddg 09.01.2018

  L’estat de suspensió transitòria provocat per l’aplicació de l’article155, segons ha explicat Joan Casas (l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols), ha aturat les expectatives de creació del polígon de Llongafollia, l’únic en previsió al terme municipal i l’esperança per a la ubicació d’empreses a la localitat.
  Casas ha explicat que, poc abans de l’octubre, l’Ajuntament i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, van establir un compromís per urbanitzar els terrenys del futur polígon. El motiu és que hi havia dues empreses interessades a establir-s’hi.
  Després va venir la detenció de Rull i la suspensió del govern i la voluntat va quedar aturada. Segons ell, almenys un dels empresaris interessats, davant de tant de temps, s’ha espavilat per establir-se en un altre lloc. Joan Casas, ahir, va demanar la tornada a l’estabilitat i la formació d’un govern perquè la localitat pugui continuar amb les expectatives de futur i de treball.
  L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols reivindica la urbanització del polígon des de fa uns 25 anys. Es tracta d’uns terrenys situats al costat de la C-63. La Generalitat condiciona la urbanització de l’espai al compromís ferm de les empreses d’establir-s’hi.

  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2018/01/10/lalcalde-atribueix-al-155-lalentiment/889121.html

 56. lejarza said

  Una sentència obliga Units per Sant Feliu a publicar “no és cert que Joan Casas sigui un dels alcaldes més investigats”

  27 juliol, 2018

  El Jutjat número 1 d’Olot ha estimat parcialment la demanda que Joan Casas va fer al grup municipal Units per Sant Feliu per haver publicat al seu butlletí que l’alcalde era un dels batlles més investigats de Catalunya. La sentència els obliga a rectificar en un proper butlletí. L’alcalde considera que es comença a fer justícia, a l’espera de conèixer la sentència contra la seva persona per la urbanització del Pla de Bastons.

  El Jutjat número 1 d’Olot ha estimat parcialment la demanda que Joan Casas va fer al grup municipal Units per Sant Feliu per haver publicat al seu butlletí que l’alcalde era un dels batlles més investigats de Catalunya. La sentència els obliga a rectificar en un proper butlletí. L’alcalde considera que es comença a fer justícia, a l’espera de conèixer la sentència contra la seva persona per la urbanització del Pla de Bastons.

  L’objecte de la demanda interposada per l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols es troba en la publicació del butlletí Units informa, on s’expressava que el batlle “és un dels més investigats de Catalunya”. Units Per Sant Feliu havia al·legat que la informació era una valoració expressada pel grup municipal, ja que contra l’alcalde encara hi ha oberta una causa judicial relacionada amb la urbanització del Pla de Bastons. La Jutgessa considera, però, que el text es refereix a fets que el demandant considera inexactes i que poden causar-li perjudici. L’alcalde volia que es publiqués una rectificació àmplia on s’expliqués que sobre ell únicament hi ha una causa judicial, interposada per un membre del grup d’Units per Sant Feliu, sobre la qual no s’ha dictat cap resolució o processament de condemna. En base a la llei, però, la rectificació s’ha de limitar als fets de la informació que es vol rectificar. Per tant, la Jutgessa estima parcialment la demanda i només condemna al grup de l’oposició a publicar “No és cert que el senyor Joan Casas sigui un els alcaldes més investigats de Catalunya”, en els terminis previstos per la llei.

  El Jutjat número 1 d’Olot ha estimat parcialment la demanda que Joan Casas va fer al grup municipal Units per Sant Feliu per haver publicat al seu butlletí que l’alcalde era un dels batlles més investigats de Catalunya. La sentència els obliga a rectificar en un proper butlletí. L’alcalde considera que es comença a fer justícia, a l’espera de conèixer la sentència contra la seva persona per la urbanització del Pla de Bastons.

  L’objecte de la demanda interposada per l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols es troba en la publicació del butlletí Units informa, on s’expressava que el batlle “és un dels més investigats de Catalunya”. Units Per Sant Feliu havia al·legat que la informació era una valoració expressada pel grup municipal, ja que contra l’alcalde encara hi ha oberta una causa judicial relacionada amb la urbanització del Pla de Bastons. La Jutgessa considera, però, que el text es refereix a fets que el demandant considera inexactes i que poden causar-li perjudici. L’alcalde volia que es publiqués una rectificació àmplia on s’expliqués que sobre ell únicament hi ha una causa judicial, interposada per un membre del grup d’Units per Sant Feliu, sobre la qual no s’ha dictat cap resolució o processament de condemna. En base a la llei, però, la rectificació s’ha de limitar als fets de la informació que es vol rectificar. Per tant, la Jutgessa estima parcialment la demanda i només condemna al grup de l’oposició a publicar “No és cert que el senyor Joan Casas sigui un els alcaldes més investigats de Catalunya”, en els terminis previstos per la llei.
  Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Estic molt satisfet. Ara es comença a fer justícia. No he fet res que marxi fora de la llei i per tant estic molt tranquil”
  L’estimació parcial de la sentència no obliga als demandats a pagar cap cost. Units per Sant Feliu considera absurd que s’hagi presentat una demanda sobre una frase publicada al seu butlletí. La sentència pot ser recorreguda, tot i que el grup encara no té presa una decisió al respecte. En tot cas, afirma que valoraran la rectificació que se’ls ha demanat mitjançant la via judicial. El grup considera denigrant l’actitud de l’alcalde envers el seu butlletí, que publica amb recursos propis després que, segons asseguren, la seva opinió ha estat vetada al butlletí municipal. El grup acaba avisant que si el que vol l’alcalde és silenciar les seves opinions, no ho aconseguirà.

  https://www.garrotxadigital.cat/2018/07/27/una-sentencia-obliga-a-units-per-sant-feliu-a-publicar-no-es-cert-que-joan-casas-sigui-un-dels-alcaldes-mes-investigats/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: