Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Diputació de Girona, aquí no s’acaba la cosa

Posted by lejarza en 15 enero, 2015


La Diputació de Girona, aquí no s’acaba la cosa


Francesc Buixeda Cabré, Santa Pau (Garrotxa)


Ho recordeu?, la Diputació de Girona va sortir a la premsa pel tema dels assessors (polítics designats a dit) que cobraven i ni tan sols anaven físicament al lloc de treball, l’assumpte encara està subjudice”.


Sense resoldre aquest embolic, se n’inicia un altre, la intervenció de l’esmentat organisme, informa a la Presidència que alguns diputats han esgotat o superat les consignacions per a dietes d’assistència als òrgans de govern previstes per l’anualitat del 2014, la direcció de la Diputació regularitza la situació, constituint el Consell de Govern i nomenant nous membres de la Junta de Govern, s’incrementen les dotacions i assumpte resolt!


Ara a petició del Jutjat s’han vist obligats a demanar la devolució a quinze diputats actuals i anteriors, les dietes per assistència a reunions perquè no hi varen assistir.

Les quantitats a retornar van des de 6.000 a 47.000 euros, ja que solament es poden reclamar a partir del 2010, les anteriors ja han prescrit, quina llàstima!


Una mostra contundent de com funcionen la majoria d’administracions públiques, per una banda col·locant personal de “confiança” a dit i per l’altra aprovant-se les seves pròpies retribucions i privilegis: “jo m’ho entenc i jo ballo sol”.


A l’inici de la crisi, la classe política no parava de dir “abaixarem les nostres retribucions, reduirem el personal de confiança i les empreses públiques innecessàries”. Què han fet fins ara?, doncs sí, han retallat els serveis públics essencials, però ells segueixen mantenint i en alguns casos augmentant el seu estatus i ni tant sols els fa vergonya! Com podem anar bé?

Anuncios

8 comentarios to “La Diputació de Girona, aquí no s’acaba la cosa”

 1. lejarza said

  El “pacte intern” de la diputació

  JOSEP CALLOL

  Ja fa temps que la Diputació es mou en terres pantanoses i encara que qui mana vol fer creure que tot és culpa d’un funcionari emprenyat, la realitat és una altra. Cap jutge es prendria la molèstia d’investigar els assessors sense assistència o les assistències de diputats sense compareixença, si les coses s’haguessin fet bé. Si hagués estat així -que no ho ha estat-, ningú tindria raons per denunciar, ni ningú altre per investigar. I per molt que els partits i els diputats s’entestin a dir que no sabien res de les retribucions cobrades de més, el mateix president Joan Giraut ho desmenteix quan diu que el total d’assistències programades anualment es retribuïen en dotze pagues, fins i tot a l’agost, “que és inhàbil”. Admet que en realitat es tracta de sous encoberts. Una altra que es fica a la galleda és Magda Casamitjana quan assegura que era un “pacte intern” entre polítics per rebre les retribucions a canvi de complir amb les responsabilitats. El jutge tindrà poca feina amb tanta declaració maldestra, perquè entre els dos li estan admetent allò que busca. Això explica per què tampoc ningú controlava qui assistia i qui no, malgrat estar-hi obligats trimestralment. No calia, ja estava pactat.

 2. lejarza said

  CDC, ERC i PSC defensen augmentar el control de les retribucions a la Diputació

  Pere Vila afirma que els diputats han d’assumir que una indemnització d’almenys 24.000 euros “ja està ben pagada”

  Diari de Girona » Comarques 18.01.2015

  GIRONA | JESÚS BADENES Augmentar el control de les retribucions als diputats, definir per quins conceptes es cobra i quines tasques ja formen part de la feina pròpia d’un diputat, a més d’assumir que les indemnitzacions actuals ja estan en un nivell acceptable. Són algunes de les idees dels partits per evitar que es repeteixi una investigació judicial que ha posat en evidència que hi havia poc control sobre les indemnitzacions. El mateix president actual, Joan Giraut (CiU), ja va obrir el debat en indicar que el proper govern revisi el sistema de retribucions de l’ens provincial.

  Qualsevol retribució ha d’anar en consonància amb la llei. A més, si hi ha una resolució judicial, s’evitaran malentesos”

  El president de Convergència Democràtica de Catalunya a les comarques gironines, Pere Vila, va considerar que “no ha estat la millor legislatura de la història a la Diputació, cal donar un tomb en el futur”. Per això opina que “en el proper mandat caldrà un pacte entre tots els partits, que valorin el que ha passat i que prenguin decisions per acabar amb els malentesos, els buits legals i les indefensions”. Vila, alcalde de Llançà i que va ser diputat provincial el primer any i mig d’aquest mateix mandat, remarca que “aquestes coses estan regulades per llei, qualsevol retribució ha d’anar en consonància amb la llei. Si abans de les eleccions, hi ha també una resolució, s’evitaran malentesos”, va dir. A més creu que “l’administració central ajudarà a definir com es cobra, qui és qui té la dedicació exclusiva, que pot cobrar dedicació per assistències”.

  Pel que fa a les quantitats que es podrien cobrar, el dirigent de CDC afirma que “una persona que va a la Diputació ja està ben pagada.”. I va afegir que “24.000 euros, que és mínim que cobra un diputat, em fa l’efecte que són molts diners i no hi ha excusa”. “Els diputats, almenys els del meu partit, que hi vagin a la Diputació en el proper mandat tindran molt clar que hi ha feines que les fan i que són inherents als càrrecs i d’altres, com les assistències que s’han de justificar”.No hi havia mecanismes per controlar que les indemnitzacions eren coherents amb els assistències als òrgans, i ara s’està fent el que no es feia”

  Per al president del grup d’ERC a la Diputació, Lluís Sais, “el que ha passat a la Diputació és una manca de control intern”. Sais recorda que de la mateixa manera que hi ha diputats que han pogut cobrar de més, hi ha d’altres que han cobrat de menys “perquè el que falla és el control i les justificacions de les indemnitzacions”.
  El regidor de la Bisbal afirma que “la fórmula ja està inventada, i en el cas de la Diputació i el que no hi havia mecanismes per controlar que les indemnitzacions eren coherents amb les assistències als òrgans col·legiats, i ara s’està fent el que no es feia”.
  A més també considera que “en el futur caldrà determinar com es regula, evitar que torni a passar”. “És responsabilitat de tots, dels polítics i dels tècnics perquè això no hauria d’haver passat perquè s’ha de ser el màxim curós”, va dir.
  Lluís Sais, però, també va demanar entendre la situació dels diputats atès que “la majoria són alcaldes i alcaldesses i de vegades no assisteixen als actes de la Diputació perquè els surten urgències importants als seus municipis. La línia és tan fina que és fàcil que sigui malinterpretat”, va advertir.
  Cal una revisió dins un marc general de totes les Diputacions, ja que no seria bo que fos un acord de cada Diputació ni que quedés en mans de la majoria de torn”

  La presidenta del grup del PSC de la Diputació de Girona, Teresa Ferrés, va demanar que la reformulació “no quedi en mans del president de torn”. Ferrés va apuntar que cal “un marc general de totes les Diputacions, ja que no seria bo que fos un acord de cada Diputació ni que quedés en mans de la majoria de torn”. L’alcaldessa de Palamós i diputada socialista afirma que “intentarem influir per establir més criteris de rigor i de transparència en el control”. Ferrés també va recordar que “hi ha diputats que fan una feina que no està en l’acord de retribucions”, però “donat que en els darrers anys ha canviat la concepció que es té, cal fer una revisió en profunditat per adaptar-ho al moment actual. Cal revisar el concepte i què és el que es retribueix i que no”.

  Que s’iniciï el desmantellament. Els recursos econòmics de les diputacions han de ser finalistes i anar als municipis”

  Per al president separatista d’Unió a les comarques gironines, Joan Cañada, el “replantejament és més profund i més en un moment que estem parlant de pensar un model per un país futur”. Cañada desitja que en el proper mandat “s’iniciï un procés de desmantellament” i que “la feina l’assumeixi les Delegacions de Govern i els consells comarcals com a gestors de serveis comuns”. Va dir que “els recursos econòmics de les diputacions han de ser finalistes i acabar directament als municipis”.

 3. lejarza said

  Guerres municipals

  Dins de l’acord per arribar a un acord però amb llistes separades, estructures comunes i bla, bla, bla… Mas i Junqueras també han parlat d’explorar la possibilitat de col·laboració en vistes a les municipals del 24 de maig.
  Això és impossible i ells ho saben. I si no ho saben és molt greu perquè voldrà dir que no coneixen la realitat dels seus partits als municipis de Catalunya, on històricament els pactes entre ERC i CDC han estat abrup-tes. Estem parlant de partits amb ideologies en principi confrontades. Però no és només això, sinó que la realitat és que no es poden veure. ERC té gravat, amb foc a l’ànima, l’estratègia de Pujol que els va fer servir per ser elegit President, l’abril de 1980, condemnant Esquerra a tres dècades de galeres. Això no s’oblida fàcilment i menys quan està en joc governar ajuntaments. A més a més, si Convergència, amb més de 30 anys de mètode, sempre té problemes i batusses amb Unió per confeccionar llistes, com serien unes negociacions múltiples amb ERC?
  Somiar és gratis.

 4. lejarza said

  Ni tots, ni sols els diputats, en són responsables

  JOSEP QUINTANAS BOSCH

  La Diputació avergonyeix. Alguns recents exdiputats han hagut de tornar molts diners. Uns, res; altres, força, i un parell, una forta suma. Un càrrec públic sols pot tenir un salari públic i, si té més funcions, cobrar per desplaçaments i assistències. A la Diputació, per assistències, es pot cobrar moltes vegades el salari mínim. A banda, altres regalies de govern. Alguns han complert. Els de CiU governant, no tant. I difuminen identitats. Ara, un jutge ha aixecat la llebre i, a corre-cuita, es vol arreglar. Malament, per cert.

  Els actuals diputats receptors de quantitats indegudes no han de retornar els diners -s’aniran descomptant. Ni assumir cap responsabilitat. Es consideren bestretes quan, en realitat, són ingressos indeguts i l’únic pas digne seria regularitzar la situació amb la devolució immediata. Caldria identificar-se i explicar-se públicament. No cal demanar perdó -s’ha posat tan barat demanar perdó, que sona cínic-, però sí donar la cara. Les mitges tintes i l’afirmació que tots es posaren d’acord a fer-ho així, il·legal, els enfanga i aclareix que ordiran com donar-li la volta a la llei per no perdre ni un euro.

  No sols són responsables qui cobra indegudament i qui autoritza el pagament. Aquestes polítiques retributives no es prenen sense el coneixement de secretari, interventor i tresorer. Els electes representen la gent, no han de ser ni tècnics ni juristes.

  Per això hi ha secretaris, interventors i altres funcionaris que informen i expliquen com fer les coses.

  A la Diputació, a aquest atzucac, la hi han abocat també diligents funcionaris que “estudien com vestir el tema” i no han vetllat prou per la legalitat d’esperit i lletra dels acords presos. En aquest cas, vestir com alguns canonges de la política podien sumar al sou de l’ajuntament el millor sou de diputat. I en això continuen.

 5. lejarza said

  S’ha dissolt l’organisme autònom Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona ¡ja era hora no servia per a res!

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 13 – 21 de gener de 2015
  Administració Local Diputació
  Núm. 510
  DIPUTACIÓ DE GIRONA
  Comunicació Cultural
  Edicte d’aprovació definitiva de la dissolució de l’organisme autònom Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona

  Edicte d’aprovació definitiva de la dissolució de l’organisme autò- nom Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona
  L’acord d’aprovació inicial de dissolució de l’organisme autònom local Patronat Francesc Eiximenis amb efectes del dia 31 de desembre de 2014 ha estat exposat al públic per un termini de 30 dies , en el BOP número 217 de 13 de noviembre de 2014.

  Durant aquest termini no s’han presentat al·legacions, per això, de conformitat amb el que disposa l’article 163 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, l’acord queda aprovat definitivament.

  Contra l’acord adoptat, que és definitiu i posa fi a la via administrativa, podeu interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat del Contenciós Administratiu de Girona en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al d’aquesta publicació.

  Amb caràcter potestatiu podeu interposar prèviament recurs de reposició davant dels Plens de les Corporacions respectives, en el termini d’un mes, a comptar des del dia següent al d’aquesta publicació.

  Tot això sense perjudici que pugueu interposar altres recursos que creieu més oportuns.

  Girona, 13 de gener de 2015
  Joan Giraut i Cot
  President

 6. lejarza said

  Les mentides de Giraut, l´anestesista Corominas i/o la manca total d´ètica política

  JOSEP M. AMARGANT I CODINA · REPRESENTANT DEL C-SIF A LA DIPUTACIÓ DE GIRONA (La Justícia investiga la Diputació de Girona)

  Una dita molt popular a la Castella del segle XVIII, deia que «Para ser mentiroso hay que ser memorioso». I sense anar tan lluny en el temps, a casa nostra encara avui es diu que «és més fàcil enxampar un mentider que a un coix». Sense cap mena de dubte aquesta última és de total aplicació a Joan Giraut.

  Capítol a part mereix el Sr. Josep M. Corominas, diputat provincial, alcalde d’Olot i anestesista, alhora que fonamentalista polític, el qual el dret constitucional de poder opinar amb total llibertat li és del tot desconegut, ja que quan es vol escapçar el mateix, hi ha diversos sistemes, i el seu, ha estat pressionar perquè els meus articles no vegin la llum o si més no, almenys censurar la part on vostè hi surt perjudicat. Magnífic exemple de companyerisme polític, el seu.

  Sr. Corominas, a mi no m’han de posar a més comissions ni a la Junta de Govern, etc. per tal de posar-me al dia pels diners en concepte de bestreta cobrats per endavant per no haver complert les meves obligacions per les quals els contribuents gironins el paguem. ¿Ja ho saben els olotins tot això i que a més és el polític del món local que més cobra de les comarques gironines, tal com va publicar en el seu moment un mitjà de comunicació? Quan comenta amb companys seus que aquest tema de les assistències el posa a 1.000 devia voler dir que el posa a 42.000. No és estrany doncs que pugui anar canviant de vaixell, però imagino que deu ser perquè vol ser dels primers a arribar a Ítaca des de Roses.
  No sap que molts companys seus de la comarca (i fora d’ella) opinen que vostè te un afany desmesurat de poder, doncs diuen que vol ser president de la Diputació, diputat al Parlament i últimament també es decanta per voler presidir l’AMI. No s’ha plantejat també presidir la comunitat de propietaris?

  Qui s’ha cregut que és per intentar retallar el meu dret a expressar-me i opinar lliure i públicament?

  Vostè seria un magnífic alcalde del castrisme ja que podria actuar de la forma que ho ha fet al GRANMA, diari oficial del partit comunista sense cap tipus de problema. Encara no sap que la censura va morir un llunyà novembre de 1975? És que encara ha quedat ancorat al No-Do? Miri, si vol un bon consell, s’apunti a classes del que representa la llibertat d’expressió, pilar fonamental de tot Estat democràtic, matèria en la qual suspèn rotundament per la seva forma d’actuar i sobretot no falti a cap de les reunions corporatives així a final de legislatura la seva regularització econòmica serà menys dolorosa.

  I la Sindicatura de Comptes? Bé gràcies, anar demanant temes de personal i en canvi no investiguen els càrrecs de confiança d’Unió que segueixen sense venir a treballar, els càrrecs electes i els seus emoluments per assistències, la creació de nous ens per cobrar més mentre la crisi segueix colpejant els gironins, altres històries corporatives i l’escàndol que representa tot el que està passant a la Diputació de Girona.

  Fins aviat Sr. President i que Déu us segueixi guardant molts anys (això sí sense faltar tant a la veritat).

 7. lejarza said

  La Diputació de Girona a creat el club Unique-Premium Costa Brava Girona i oferirà productes i experiències de luxe

  ACN Girona

  El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat aquest dimecres el que han anomenat club Unique Premium que inclourà una oferta d’activitats, productes i serveis de luxe dirigit a un turisme d’alt nivell adquisitiu. Les empreses que en vulguin formar part hauran de passar una auditoria i convèncer a un jurat d’experts per poder formar part d’aquest grup selecte. “Serem molt contundents perquè estem oferint un producte exclusiu i no podem fer entrar a tothom”, explicava el director general del patronat, Ramon Ramos. El que es vol amb aquest club, el novè que impulsa el patronat, és buscar sinèrgies entre el sector públic i privat i coordinar una campanya comunicativa a destinacions estratègiques com ara Dubai, Estats Units o Suïssa. Els seus impulsors defensen que hi ha una demanda creixent d’aquest tipus d’experiències exclusives a nivell nacional i internacional.

  El nou Club Unique Premium inclourà una oferta molt selecta de sectors com ara allotjament turístic, empreses de lloguer d’embarcacions i transport de luxe, comerços, empreses d’experiències úniques i al detall, restauració, agències de viatge especialitzades i espais singulars, entre d’altres. Tots hauran d’anar dirigits a un turisme d’alt nivell adquisitiu i per poder-ne formar part caldrà passar prèviament una auditoria per després convèncer un jurat format per entre 3 i 11 membres entre els quals hi haurà experts com el cuiner Joan Roca.

  La presentació oficial s’ha fet al Caixa Fòrum de Girona amb la presència d’empresaris gironins interessats en formar-ne part. El tema de les auditories ha estat el més preguntat, entre altres coses perquè el seu cost oscil·la entre els 400 i 600 euros i es farà en funció de cada sector. Per exemple, una empresa de transport de luxe haurà de fer una sola auditoria però un empresari de vàries cases rurals de luxe haurà de fer-ne per cada finca que vulgui que formi part del club. Encara no està decidit si l’auditoria s’haurà de fer cada any o cada dos anys.

  El director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha assenyalat que seran “molt contundents” amb el procés de selecció perquè es tracta d’un servei molt exclusiu i “no podem fer entrar a tothom”. A més a més, caldrà pagar una quota anual en funció de les característiques que anirà des dels 1.000 euros fins als 3.000 euros sense incloure l’IVA.

  Entre els avantatges que tindran els seus membres hi ha el poder compartir un únic pla d’acció que inclourà activitats de promoció dirigides a operadors especialitzats per arribar a destinacions estratègiques com ara Suïssa o estar presents en fires i esdeveniments de gran ressò internacional a Nova York, Dubai o Londres. També es podrà participar del “networking” que es fan amb els altres clubs del patronat per intentar buscar complicitats i complementar l’oferta, entre d’altres serveis.

  Una demanda que creix

  Aquest és el novè club que posa en marxa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ramos ha explicat que el que es presenta avui és un dels que consideren “estratègics” i que estava contemplat en el pla d’accions del 2011. Els seus impulsors creuen que la demarcació té una varietat i una riquesa que encaixa molt bé amb aquest tipus de serveis exclusius que cada vegada tenen més demanda a nivell nacional i internacional. “Els hotels han deixat de ser fàbriques de llits perquè el que la gent busca són experiències per viure moments únics”, ha afirmat el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat. I aquest és un sector emergent que ofereix noves oportunitats de negoci al territori.

  El club celebrarà una assemblea general ordinària cada any i també comptarà amb un comitè executiu.

 8. lejarza said

  La CUP critica que la Diputació destini 2,5 milions a partits i càrrecs

  La formació lamenta que al mateix temps l’ens dediqui només 1,1 milions a projectes d’acció social

  05.07.2016

  GIRONA | DDG El diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, va denunciar ahir que l’ens dediqui 7,5 milions d’euros anuals del seu pressupost als partits i a les subvencions que decideixen els càrrecs de Govern.
  Salellas va detallar que l’any passat la Diputació es va gastar 2,5 milions d’euros en tot el que fa referència als partits dins de l’ens: càrrecs electes, càrrecs de confiança i subvencions que reben els partits. “Entenem que aquesta xifra està de lluny sobredimensionada i l’hauríem de reduir considerablement. No són necessaris ni la gent que hi ha alliberada ni els sous que es cobren ara mateix”.
  Per altra banda, el diputat de la CUP va explicar que l’àrea de presidència “costa cinc milions d’euros anuals dels quals bona part van a subvencions directes a dit que dóna el president”. Salellas va opinar que aquestes subvencions “haurien d’anar lligades a àrees concretes en processos de concurs públic que permetessin als municipis arribar-hi no a través d’una negociació entre el president i l’alcalde, sinó a través d’un procés públic”.
  En aquest sentit, Salellas va lamentar que, paral·lelament, la Diputació destini 1,1 milions d’euros a acció social, una situació que el diputat creu que s’hauria de revertir.
  Per al diputat cupaire, l’ens “s’hauia de transformar en un espai de servei, no de subvencions. En un ens polític capaç d’ajudar els ajuntaments a fer millors polítiques públiques en l’àmbit local, i no simplement continuar aquesta dinàmica d’anar donant diners que a vegades es gestionen de manera poc transparent”.

  “Obrir finestres”
  La CUP fa un any que forma part del ple de la Diputació de Girona amb un únic diputat, Lluc Salellas. Durant la campanya electoral del maig de 2015, el partit va assegurar que volia entrar a la corporació per “obrir finestres” i fer que el seu funcionament fos “més transparent”. Segons recull ACN, el diputat va reivindicar que durant aquests dotze mesos han treballat en aquest sentit i que han fet més tasca de “fiscalització i control del govern” que la resta de grups de l’oposició.
  Segons les dades aportades pel diputat, el grup de la CUP ha analitzat 450 decrets i n’ha portat 31 al ple, mentre que la resta de grups no han fet cap pregunta al respecte. Pel que fa a les intervencions, la CUP n’ha fet 79, molt per sobre de les 19 d’ERC, les 19 del PSC i les set d’Independents de la Selva (que també té una única diputada).
  Salellas va reivindicar “l’esperit crític” de la formació i, segons diu, ho demostra que en 49 ocasions han votat de manera diferenciada a l’equip de govern, mentre que en els casos d’ERC només han estat tres vegades, PSC quatre vegada i IdS no ha votat mai diferent. “Es demostra que la diputada d’Independents de la Selva és una més del govern”, va assenyalar. Pel que fa a les mocions, novament la CUP és la que més n’ha presentat: un total d’11. En canvi, ERC n’ha presentat sis, CiU n’ha fet cinc, PSC tres i IdS cap.
  El diputat també va aportar una altra dada per demostrar l’activitat al ple: la CUP ha fet 45 precs i preguntes, mentre que a la resta de l’oposició només ERC ha fet un únic prec.
  El diputat ha explicat que part de la tasca de fiscalització que fan és per esbrinar on van a parar els diners de la Diputació de Girona.
  La CUP també demana que hi hagi un debat previ abans d’atorgar subvencions, sobretot en l’àmbit cultural. “Hem de decidir políticament quin tipus de cultura volem subvencionar, si la dels grans festivals o la de la cultura més popular i per a tothom”, qüestiona. Salellas també va criticar que un total d’1,3 milions d’euros es destinen a ajudes als ajuntaments quan, en realitat, acaben anant a empreses privades que, sobretot, organitzen festivals de música o teatre en aquestes localitats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: