Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Nova etapa del parc del Tarzan d’Argelaguer

Posted by lejarza en 4 enero, 2015


Nova etapa del parc del Tarzan d’Argelaguer

Argelaguer – Ramon Estéban

El famós recinte de cabanes i escultures construït durant dècades per Josep Pujiula (el Garrell o el Tarzan), conegut com el parc de les cabanes d’Argelaguer, clausurat fa dos anys, es reobrirà parcialment aquesta primavera, segons les previsions de l’Ajuntament. Després que el consistori i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagin arribat a un acord, s’hi posaran unes tanques i unes baranes per garantir la seguretat dels visitants i, acabada aquesta intervenció, s’hi permetrà de nou l’accés. La zona visitable, però, serà només la de les escultures –no pas els espais on queden part de les cabanes–, que és l’àrea del recinte que l’any passat va ser declarada bé cultural d’interès local (BCIL) i, per tant, s’ha de conservar. Les mesures de seguretat costaran uns 19.000 euros, que es cobriran amb diners de l’Ajuntament (el 40 %) i el fons de foment del turisme de la Generalitat.

A diferència del que passava fins que el van tancar, no es podrà arribar en cotxe fins a l’entrada. L’Ajuntament vol que els visitants deixin els vehicles a la zona del pavelló i caminin uns 300 metres, per no entorpir la circulació per la pista veïnal que porta al parc. Si hi ha una gran afluència de visitants –ha avançat l’alcalde, Josep Dorca– s’estudiarà organitzar-hi visites guiades.

Aixecat a l’entorn del rec dels Sis Rals, el conjunt es va haver de desmantellar parcialment perquè la normativa prohibeix construir a prop de cursos fluvials.

Consell Comarcal de la Garrotxa expedient de declaració de bé d’interès local (BCIL) l’obra artística i l’espai de les fonts de la riera de Can Sis Rals d’Argelaguer (Les cabanyes d`en Josep Pujiula conegut com Garrell o el Tarzan d’Argelaguer)

https://llierca.wordpress.com/2014/05/08/consell-comarcal-de-la-garrotxa-expedient-de-declaracio-de-be-dinteres-local-bcil-lobra-artistica-i-lespai-de-les-fonts-de-la-riera-de-can-sis-rals-dargelaguer-l/

Es pretén salvar les cabanes que l’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) i l´ACA han obligat a desfer

https://llierca.wordpress.com/2013/05/27/es-preten-salvar-les-cabanes-que-lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-i-laca-han-obligat-a-desfer/

L’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) vol legalitzar el parc de les desaparegudes cabanes de la zona de can Sis Rals que ha obligat a desfer

https://llierca.wordpress.com/2013/06/20/lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-vol-legalitzar-el-parc-de-les-desaparegudes-cabanes-de-la-zona-de-can-sis-rals-que-ha-obligat-a-desfer/

L’Obra d’en Josep Pujiula “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer” patrimoni cultural i artístic del poble d’Argelaguer (f. Lejarza)

L’Obra d’en Josep Pujiula “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer” patrimoni cultural i artístic del poble d’Argelaguer (f. Lejarza)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: