Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Podem consolida els pilars a Girona

Posted by lejarza en 25 diciembre, 2014


Podem consolida els pilars a Girona

Jesús Badenes

La formació liderada per Pablo Iglesias està de precampanya interna, ja que entre el 26 de desembre i el 2 de gener obriri el procés d´elecció de secretaris generals i membres de consells ciutadans. A les comarques gironines han estat convocats els cercles Girona, Blanes, Lloret de Mar, Figueres, Palafrugell, Salt, Sils i Palamós. Només aquests vuit cercles compten ara mateix amb prop d´un miler d´afiliats i en el conjunt de les comarques gironines ja superen els 1.500. El procés d´elecció ha de servir per consolidar l´estructura territorial, primer en l´àmbit local i, gairebé de manera immediata, en el context autonòmic.

La xifra es podria veure incrementada precisament arran d´aquestes eleccions als consells territorials. Per votar i escollir un secretari general només cal inscriure´s quan comença el procés i exercir el vot abans del 30 de desembre, que és quan acaba el termini previst. Podem ha decidit no limitar la participació i les votacions es podran fer a través d´Internet en els pròxims dies. Tots els candidats han hagut de respectar una sèrie de normes per no contradir el que marca la línia general.

Els estatuts de Podem avisen que les assemblees territorials hauran de respectar els «principis generals aprovats per assemblees d’ordre superior». Això es tradueix, per exemple, en què en les eleccions municipals no es podrà concórrer sota la marca Podem, tal com estableix l’estratègia política aprovada recentment pels simpatitzants de la formació. Segons fonts de la formació a comarques gironines, els simpatitzants però ja han treballat en altres moviments ciutadans per decidir si configuren en el futur una aliança. Aquests possibles pactes o decisions de no concórrer als ajuntaments s´anunciaran a finals de gener.

En el cas dels municipis, aquest procés es tancarà el 2 de gener, mentre que en l’àmbit autonòmic s’estendrà fins al 14 de febrer. Els aspirants a integrar les Secretaries Generals i els Consells Ciutadans de Podem en les Comunitats Autònomes podran registrar les seves candidatures entre el 7 i el 25 de gener. També hauran de presentar, igual que en els municipis, projecte polític i organitzatiu. Després de la promoció de candidatures, que es desenvoluparà entre el 26 de gener i el 8 de febrer, tindrà lloc la votació, entre el 9 i el 13 de febrer.

Els integrants de les direccions autonòmiques es proclamaran el 14 de febrer, entre ells els secretaris generals de les 17 Comunitats Autònomes, que automàticament passaran a integrar el Consell Ciutadà Estatal com a membres nats. La candidatura de Girona En el cas de la ciutat de Girona, la mestra i pianista professional Alba García Gras és l´única aspirant a la secretaria general encapçalant la candidatura interna de «Sí que es pot». Aquesta docent d´una escola pública, de 27 anys, ha estat una de les fundadores del moviment a la ciutat i presenta un document politicoorganitzatiu en el qual concreta que el seu objectiu és afavorir el canvi, que passa per no afavorir un govern ni del PSC ni de CiU.

Pel que fa a la implantació de Podem a Girona, el grup explica que «som un equip de persones que hem treballat en el cercle de Podem de Girona des del principi, tant en les assemblees com a les comissions. Som un grup plural i divers, però defensem un mateix projecte comú i coherent». Afirmen que el seu objectiu és «aglutinar una majoria social de canvi, una majoria que ens permeti guanyar l´Ajuntament i donar pas a una nova forma de fer política, basada en l´honestedat, la transparència i el poder ciutadà». En el consell de la ciutat de Girona hi haurà altres deu membres a la direcció executiva.

El col·lectiu compta amb més de 300 simpatitzants donats d´alta. En el document que presenta Alba García ja es concreta quin és el calendari per decidir si hi haurà una llista a l´Ajuntament de Girona. Tanmateix, de la seva lectura es pot deduir que ja tenen una idea prevista: constituir una candidatura que no sigui una sopa de sigles, si no una agrupació de persones que no faci perdre la centralitat del debat polític. «I donar poder al ciutadà», afirma Alba García.

Podem consolida els pilars a Girona - Alba García (DdG - Argelaguer)

Podem consolida els pilars a Girona – Alba García (DdG – Argelaguer)

18 comentarios para “Podem consolida els pilars a Girona”

 1. lejarza said

  Santi Diaz

  Cuando a Podemos le caen hostias del nacionalismo español (PP, UPyD y Ciudadanos), de la derecha pepera, del supuesto centro izquierda (PSOE), de la supuesta izquierda (IU), de los nacionalistas catalanes y vascos, de los independentistas y de la izquierda abertzale, de los mercados, del Finalcial Times, del FMI, de Bruselas, de la COPE y EL País, de la patronal y de los sindicatos, de la iglesia y de las feministas, de los troskos y de lo estalinistas… Es que va por buen camino.

 2. lejarza said

  El sector crític de Podem encapçala la direcció a Girona

  GIRONA | P.E./ACN Podem, la formació encapçalada per Pablo Iglesias, va donar a conèixer ahir els resultats del procés per escollir la composició interna municipal del partit. De la votació, a la província de Girona s’ha pogut formar el consell ciutadà de Podem a vuit municipis gironins. Es tracta de la capital de demarcació, Blanes, Lloret de Mar, Figueres, Palafrugell, Palamós, Salt i Sils. A la capital de província, Alba García va ser escollida secretària general de la formació. De fet, es dóna la circumstància que García encapçalava “Sí es pot”, una de les candidatures alternatives a Iglesias. Així, a la ciutat de Girona s’ha imposat el sector crític de Podem, malgrat que també es tractava d’una llista unitària perquè no hi havia cap altra candidatura.

  La secretària general del consell ciutadà del partit a Girona, Alba García, va assegurar en declaracions al Diari de Girona que la seva llista, que ha sortit guanyadora de la votació, compta amb “diferents sensibilitats i la gent més preparada”. També va atribuir ahir la baixa participació d’aquest procés -a la capital de província van votar menys de 100 persones-, al fet que a Girona només hi havia una candidatura. Pel que fa a l’horitzó de les eleccions municipals, García va avançar que la intenció de Podem no passa per fer “una sopa de sigles”. Així, la secretària general del partit d’Iglesias a Girona va explicar que la formació aposta per “les confluències”. “Que la ciutadania participi”, va concloure.
  García va admetre que Podem ha treballat espais de confluència amb la CUP i el Procés Constituent a la ciutat de Girona. Malgrat tot, va recordar que encara no hi ha cap decisió presa i que es preveu estudiar aquestes possibilitats durant les pròximes setmanes. Amb tot, García va voler reivindicar la feminització a la política. Més enllà del cas de la capital de província gironina, ahir també es va conèixer el resultat de la votació dels altres set municipis de la demarcació que compten amb secretaria general de Podem. Per tant, Blanes, Lloret, Figueres, Palafrugell, Palamós, Salt i Sils també disposen d’un secretari general, que s’encarrega de representar la formació d’Iglesias.

  Bertomeu, a Barcelona

  Mentrestant, a la capital catalana, el candidat de la llista oficialista “És clar que podem”, Marc Bertomeu, va ser escollit secretari general del consell ciutadà de Podem a Barcelona, amb el 59,27% dels vots emesos. A diferència del cas de Girona, Bertomeu va avançar ahir que l’acord entre la seva formació i Guanyem -d’Ada Colau- pot anunciar-se durant aquest mateix mes de gener, tot i que després Podem haurà de ratificar-lo en una votació. Així, va descartar ser candidat a les municipals. A Tarragona es va imposar la llista oficialista “És clar que podem”, liderada per Toni Romero, que va recollir un 81,45% dels vots emesos. En canvi, a Lleida va guanyar la candidatura alternativa “Participa”, que està liderada per Lluc Capacete.

 3. lejarza said

  Siete tesis sobre el Programa de PODEMOS en 2015

  Fernando Moreno Bernal

  “Cuando la acumulación de riqueza ya no sea de gran importancia social,

  habrá grandes cambios en los códigos morales. Podremos librarnos de los

  principios seudomorales que han pesado durante doscientos años sobre nosotros,

  siguiendo los cuales hemos exaltado algunas de las cualidades humanas más

  desagradables, colocándolas en la posición de las virtudes más altas. Podremos

  permitirnos el atrevimiento de dar a los motivos monetarios su verdadero valor.

  El amor al dinero como posesión será reconocido por lo que es, una morbosidad

  repugnante, una de esas propensiones semidelictivas, semipatológicas, que se

  ponen, encogiendo los hombros, en manos de los especialistas en enfermedades mentales”

  Keynes, John M., “Las posibilidades económicas de nuestros nietos”

  En este final de 2014 los cambios se aceleran. El sistema-mundo capitalista se desmorona. Nos gobiernan los mentirosos a los que ya nadie cree. En 2015 la amenaza de una guerra global en torno a Ucrania y otros escenarios, la desestabilización del sistema financiero internacional que provocan las sanciones económicas a Rusia y el calentamiento global que provoca un caos sistémico hará crecer la inestabilidad que nos trae cambios decisivos y radicales. Para los pueblos y los movimientos sociales que buscamos construir otra forma de producir, consumir y distribuir, el Vivir Bien o Buen Vivir, nos toca observar, sobrevivir en este escenario y prepararnos. Es en estos tiempos donde se forjan los cambios de épocas que perduraran por siglos. Ya hemos comenzado el ciclo que nos puede llevar a alcanzar la plenitud y la felicidad de toda la Humanidad unida en Una con un verdadero Estado del Bienestar a nivel planetario.

  En este contexto histórico del sistema-mundo se da también el desmoronamiento del sistema en la formación social española: un sistema económico incapaz de dar respuesta a las necesidades de sus sectores económicos productivos a los que expolia y saquea para poder garantizar un mínimo de reproducción acumulada al sector financiero; un sistema que condena y roba el futuro de su juventud empobreciendo y arruinando a la inmensa mayoría; un sistema que ya ha comenzado a desmantelar la escasa democracia que emanaba de la Constitución de 1978 en un proceso deconstituyente vergonzoso, oculto y en contra del Poder soberano del que emana.

  Dentro de estos contextos la elaboración del Programa de PODEMOS desde la participación directa y abierta en cada uno de sus cada vez más círculos se convierte en un proceso político de gran relevancia al margen del propio proceso electoral. Implica lucha ideológica, organización social y plasmación de contrapoder popular.

  Hay que distinguir entre la función de un Programa electoral con el que se presenta a las elecciones, el Programa de Gobierno fruto de haber ganado las elecciones políticas y haber logrado, por mayoría absoluta o mediante pactos, una mayoría parlamentaria que apoye ese Gobierno, y el Programa del Discurso de Investidura. Son tres momentos diferentes que exigen respuestas diferentes. El primero, el Programa electoral, se debe enmarcar dentro de la lucha por las ideas. Independientemente del resultado electoral que se consiga el Programa marca públicamente llegando a toda la sociedad los problemas que padecemos y sus causas; cuales son los objetivos que nos marcamos y el por qué de ellos; quienes son los obstáculos y que intereses defienden. Es y debe ser una verdadera lucha de ideas, y porque la situación es muy grave y urgente, además de que los cambios en los que nos han metido los neoliberales son profundos y radicales, nuestra respuesta programática también tiene que serlo. Una vez se hayan celebrado las elecciones políticas y en función de su resultado se tendrá que elaborar el Programa de Gobierno que marcará los objetivos a conseguir durante la legislatura en función del apoyo social y parlamentario conseguido y de los compromisos acordados para ello. Estos acuerdos y pactos de haberlos deben ser completamente transparentes.

  Los Programas políticos deben gravitar sobre las dimensiones económica, social y política que conforman una única realidad. No se puede defender la verdadera democracia sin conseguir más igualdad social y equidad en el reparto de las cargas y beneficios. De la misma forma no se puede defender una política económica neoliberal sin atacar a la vez la igualdad social y la democracia, como están haciendo los defensores del TTIP, CETA y TISA. El Programa de PODEMOS ha de ser consciente de la interrelación de estas tres dimensiones que se desenvuelve en el tiempo, la cuarta dimensión. La dimensión económica, por el hecho de movernos en el seno del sistema capitalista, es el aspecto principal sobre el que recae la credibilidad de la totalidad del Programa. La visión de su posibilidad permitirá aglutinar a su alrededor el conjunto de demandas insatisfechas del 99,7% de la sociedad. Pero ante todo el Programa de PODEMOS tiene que ser un gran proyecto de convergencia social que permita construir redes para coordinar lo disperso y para unir en una única candidatura las diferentes voces y discursos de los que vemos la urgencia y necesidad de la transformación social.

  Siete tesis sobre PODEMOS:

  1.- PODEMOS ya ES el centro. PODEMOS es la voz de la generación española que tiene entre 18 y 43 años. Es la voz de la generación que ES, la que asume la responsabilidad de construir el futuro, porque ella es el futuro, si es que hay un futuro. Es la generación española a la que los neoliberales internacionales, europeos y españoles, los que deberían estar en manos de los especialistas en enfermedades mentales en palabras de Keynes, le están robando la vida, seguridad y estabilidad. La que ha crecido y desarrolla su actividad a través de las tecnologías de la información y el conocimiento (TIC) la que vive en redes globales, la que no tiene contrato estable ni perspectiva de tenerlo alguna vez, a la que se le exige creatividad e innovación permanente en beneficio sólo de la casta de 2070 integrantes de los Consejos de Administración de las 147 sociedades de capitales buitres en el mundo, la que se desplaza virtual y realmente por todo el planeta, la que empieza a exigir, porque lo vive y puede, su participación directa en la toma de decisiones que le afectan. La que representa de forma coherente los cambios sociales y políticos institucionales que reclama esta nueva base tecnológica productiva y las nuevas relaciones de producción.

  2.- PODEMOS asume en España las necesidades y los retos del momento histórico que vivimos. La generación más preparada de la historia que asume sin titubeos los retos en defensa de la Vida y la Humanidad: el cambio climático; la desigualdad mundial; la eliminación de fronteras artificiales nacionales que impiden el nacimiento del nuevo Poder Soberano, la ciudadanía universal; y el control y regulación del capital financiero internacional, a través del impuesto a las transacciones financieras (ITF) y la eliminación de los Paraísos Fiscales, el sistema linfático de los nuevos vándalos de finales del S. XX y comienzos del S. XXI los especuladores financieros internacionales.

  3.- PODEMOS es y se nutre de la ilusión y la esperanza del 99,7% que no somos especuladores financieros. Da la importancia que tiene a los sentimientos y emociones, al conocimiento intuitivo, que coloca a las personas en centro de su discurso, desatando el poder de movilización para la transformación social que se encuentra en el seno de la ciudadanía, convirtiendo su discurso en ORGANIZADOR DE ESPERANZA. El desarrollo casi espontáneo de los círculos a través de todas las Comunidades autónomas y nacionalidades del territorio español, que ha asombrado a los propios promotores de PODEMOS, así como las perspectivas electorales que todas las encuestas señalan, tan sólo se pueden explicar por la madurez en el desarrollo de las condiciones objetivas y la necesidad subjetiva ampliamente desarrollada en la sociedad de una alternativa de estas características reclamada ya por el 15M en 2011 y desarrollada en sus debates hasta este momento. Nada hay tan poderoso como una idea a la que le ha llegado su momento. PODEMOS no es el fruto de algunos meses. Es el resultado de la claudicación, soberbia y traición a sus propios principios de los autoproclamados representantes políticos tradicionales de derechas e izquierdas, nacionales y nacionalistas. Es el resultado de la confianza en si mismos, del uso de las TIC y de la asertividad y coherencia interna del discurso de sus líderes en consonancia con las demandas sociales.

  4.- El espacio político del Programa de PODEMOS es el territorio de España, donde se convocan las elecciones para las que se elabora, pero su contenido es y debe tener vocación universal superando los estrechos límites del Estado-nación España. Y esto debe ser así porque su oponente es el capital globalizado que no se presenta a las elecciones políticas y que actúa a través de instrumentos e instituciones a las que se les han transferido los Poderes soberanos del Estado-nación España hacia arriba, la UE, o de forma lateral, independencia del Banco Central de España y otras Instituciones especificas militares y de comunicación de masas, que superan los límites del poder político institucional y territorial. A retos globales hay que darles respuestas globales. Universalidad de su Programa que se concreta dentro de nuestra formación social como una nueva totalidad, pues es en ella donde se articula la nueva mayoría social y la lucha por la hegemonía política.

  5.- El tiempo político del Programa de PODEMOS debe superar el propio tiempo de la convocatoria electoral. Lo fundamental es la correlación de fuerzas sociales, y para ello lo fundamental es la organización social. El resultado electoral es sólo la imagen en un momento dado de esta correlación de fuerzas, y aunque se gane electoralmente el desmantelado Poder político gubernamental tan sólo se podrá utilizar para avanzar si hay fortaleza social detrás que lo impulse y lo sostenga. El tiempo juega a favor de PODEMOS porque es la voz de la generación que ya ocupa el centro social y a medida que pase el tiempo, por ley de vida, más espacio social irá consiguiendo. Del mismo modo que hay ciclos económicos de 6-7 años existen ciclos sociales y políticos de acción-reacción social y política. En 1973 la oligarquía internacional reacciona a la revolución progresista del ciclo anterior comenzada en 1966-68 frustrándola con la financiarización de la economía y el neoliberalismo ideológico y político; así se repite en 1980, 1987, 1994, 2001, 2008 en una espiral continúa que avanza a través del tiempo. PODEMOS debe dejarse fluir en este nuevo ciclo de reacción conservadora a la consolidación del mundo multipolar de los BRICS, cuestionamiento del petrodólar y deslegitimación ideológica fruto del anterior ciclo marcado por la crisis de 2007-8. En este nuevo ciclo que comienza en 2015 PODEMOS debe planificar sus objetivos a corto, medio y largo plazo, sin caer en la trampa de limitarse a los periodos electorales del actual sistema que sólo busca darle una ventaja estratégica a su verdadero oponente el capital financiero internacional y nacional.

  6.- El sujeto social de nuestra sociedad, a la que PODEMOS da voz, es fruto de la individualización de las relaciones laborales, desorganización de la clase obrera por las nuevas relaciones de producción y el desmantelamiento del Estado del Bienestar y sus instituciones sociales y políticas llevadas a cabo desde finales de los noventa por las grandes transnacionales y los políticos que han plasmado en la legislación sus objetivos. Los sindicatos mayoritarios también son responsables al no dar las respuestas necesarias a su debido tiempo arrastrados por la lógica interna de las mayorías entre su afiliación, basada en las grandes empresas privadas y públicas, al aceptar y firmar distintas condiciones laborales para colectivos de nuevo ingreso, lo que le ha hecho perder paulatinamente su base social a medida que avanzaba el tiempo. La inmensa mayoría de contratos que se hacen son contratos precarios. Los de carácter indefinido son menos del 10%. Y se crean más puestos de trabajo autónomos y falsos autónomos que asalariados. Esta nueva economía y nuevo tipo de trabajo y empleo tiene tres grandes problemas. El primero, desde el punto de vista de la empresa, es la contradicción entre productividad y flexibilidad en un sistema de trabajo precario. Segundo a nivel de la sociedad en general la desigualdad y polarización social. Tercero, a nivel institucional y político con una fragmentación de las empresas en redes y con una individualización creciente del trabajo y de los trabajadores la capacidad de diferenciación de la fuerza de trabajo es tal que la capacidad de agregación de las relaciones laborales disminuye, y es muy difícil mantener la agregación de la fuerza de trabajo a nivel de negociación colectiva cuando la negociación se individualiza, lo que provoca la baja afiliación sindical. Que plantea, a su vez, dos grandes problemas: uno, que se socava una de las instituciones centrales del pacto social y del consenso social y político de nuestras sociedades, que es un sistema de relaciones industriales estable, conflictivo, y que siempre tiene que ser conflictivo, pero a partir del sistema de instituciones, de acuerdos. Dos, que no solamente se socava la relación sindicatos-trabajadores, sino que se socava las bases financieras y organizativas del Estado de bienestar, porque en la medida en que la relación del trabajador a la empresa es individual y las cotizaciones de seguridad social son individuales, hay una relación cada vez más distante entre la cotización de ese trabajador y el sistema general de seguridad social. Es decir, la diferenciación de situaciones laborales y de salarios repercute en la diferenciación de contribuciones a la seguridad social que, en cambio, va a responder con un sistema bastante homogéneo de prestaciones. Y ahí se empiezan a socavar las solidaridades. Se busca sistemas individualizados de cotización, que quiere decir autonomía de la relación laboral, con lo cual el conjunto del beneficio de las relaciones industriales y del Estado de bienestar entra en crisis potencial, no solo de financiación, sino de solidaridad social. Este tipo de efectos obligan a una redefinición de las relaciones laborales. Redefinición en la que no sólo están interesados sindicatos y trabajadores, sino la sociedad en general, porque donde estamos yendo no es únicamente a la pobreza y a la exclusión social, sino que estamos destruyendo el conjunto de instituciones que permiten la convivencia.

  7.- El espíritu del Programa de PODEMOS debe crear y promover la ilusión y la esperanza. ¡¡Hay alternativas!! ¡¡Claro que podemos!!

  En este 2015 que nace necesitamos un nuevo comienzo. La humanidad tiene que participar con protagonismo y voz propia en la batalla por la hegemonía mundial, y PODEMOS, como voz de la generación que ES en España, la está dando ya. El Poder es de esta generación, es suyo, tan sólo tiene que ser consciente de ello. Para ganarlo si queremos futuro para ella y para la Vida en el Planeta, hay que anticipar los hechos, aún sin disponer de toda la información, y actuar en el momento, con la fuerza apropiada y nuestra propia estrategia.

  La humanidad se encamina hacia el abismo haciendo un gran daño a la biosfera del Planeta Tierra, nuestra Madre Tierra, la Vida. Es necesario acabar con el actual sistema-mundo del capitalismo agonizante. La salida real y definitiva a la crisis existe, es posible y está al alcance de nuestras posibilidades, pero necesariamente ha de encaminarse hacia el post-capitalismo. No decir esto en el Programa de PODEMOS sería faltar a la Verdad. La transformación que tenemos por delante es la mayor transformación política, social y ética que haya vivido la humanidad en su historia, “crear” una nueva cultura para la gran familia humana y unos nuevos mecanismos de seguridad y supervivencia que garanticen la continuidad de la Vida y nos proporcionen instrumentos de gestión de los cambios sociales. Por esto y para esto PODEMOS pide el voto al conjunto de la sociedad española.

  La crisis del sistema capitalista financiero y especulador es para PODEMOS la ocasión de construir un mundo diferente que globalice la dignidad y los derechos humanos. Para ello no renunciamos, como se establece en el preámbulo de la Declaración de los Derechos Humanos, a fomentar la indignación, el espíritu de rebeldía, y manifestar que la humanidad tiene el derecho y el deber de abolir las formas de organización económica, social y políticas actuales que provocan invariablemente una larga serie de abusos y usurpaciones dirigidas a someterla a un poder despótico, ilegítimo y oculto; es un derecho y un deber derrocar este gobierno de las cosas y proveer nuevas salvaguardas para la biodiversidad, las libertades y la futura felicidad y seguridad de toda la humanidad.

  El Programa que necesitamos para el diseño de alternativas reales de salida a la crisis, para el Vivir Bien o Buen Vivir, debe recuperar e impregnarse de perspectiva ética. No habrá salida a la crisis si no se reduce la desigualdad y polarización social en el mundo y dentro de cada país. No habrá salida a la crisis si no producimos bienes duraderos en lugar de bienes perecederos, que bajaran el PIB pero que procuraran más satisfacción respetando los recursos naturales. No habrá salida a la crisis si no cambiamos el paradigma energético reduciendo el consumo y desarrollando energías alternativas renovables, que bajaran el PIB al reducir el transporte internacional de petróleo y carbón pero que incrementará la soberanía alimentaría y solucionará el hambre y la pobreza extrema. No habrá salida a la crisis si no eliminamos la especulación financiera sobre bienes alimentarios, energéticos, deudas soberanas de los países y sobre toda la economía productiva, que reducirá el PIB aumentando la estabilidad financiera y la satisfacción de las necesidades de la humanidad. No habrá salida a la crisis si no profundizamos la democracia en todos los ámbitos implicando a la sociedad civil en el diseño, implantación y evaluación de las políticas públicas.

  En la actualidad hay una lucha abierta entre dos modelos de organización económica, social y política para el mundo. Por un lado, el modelo del capital financiero especulador internacional caracterizado por inversiones a corto plazo, especulativas y sin ningún control ni regulación con el único objetivo de maximizar los beneficios de sus gestores sin límite de valor ético, deslocalizado, sin compromiso medioambiental, ni con el bien común y el interés general de sociedad, del que se beneficia un escaso 0,3% de toda la Humanidad, y en España algo más 130.000 personas, las que declaran ganar más de 150.000 € anuales, las que tienen cuenta en Paraísos Fiscales y de las que proviene más del 70% de todo el fraude fiscal. Las cadenas de la actual esclavitud son las deudas de las familias, empresas y Administraciones públicas; los acuerdos internacionales con los que nos quiere atar independientemente de quién gane las elecciones políticas como el TTIP, CETA y TISA; y la integración en Organismos militares supranacionales como la OTAN. Sus portavoces son los que nos dicen que no hay alternativas, prometen que un futuro incremento del PIB creará empleo y nos devolverá al paraíso perdido de un crecimiento económico ilimitado y sin fin en el tiempo. Los que nos amenazan y utilizan el miedo para que ni siquiera intentemos cambiar las cosas. Son los avariciosos, insolidarios e irresponsables que con sus actos ponen en peligro la continuidad de la Vida y de la Humanidad.

  Y, por otro, la única alternativa posible que libera al 99,7% de la Humanidad y que crea la esperanza de un próximo futuro para ella. El modelo del Vivir Bien o Buen Vivir, cuyo corazón se encuentra en los sindicatos de clase en estrecha alianza con la economía social y las Corporaciones locales como Administraciones vinculadas a las poblaciones enraizadas en sus territorios, caracterizado por una visión a largo plazo, con el objetivo de satisfacer las necesidades sociales, reguladas y vinculadas con el bien común y el interés general. A la rentabilidad y productividad para los propietarios del capital financiero especulador podemos decir que se le contrapone la rentabilidad y productividad social con la cohesión social y la cualificación de la población vinculada y anclada a su territorio en una economía de cercanía, que se desarrolla mediante la innovación endógena haciendo compatible el bien público con el bien privado de sus habitantes.

  El Programa de PODEMOS, nuestra respuesta a la crisis del capital financiero internacional desde el Vivir Bien o Buen Vivir, busca satisfacer las necesidades de la humanidad garantizando la continuidad de la Vida y de la humanidad atacando su raíz: la desigualdad y polarización social y de rentas. Con la renta básica se garantizará la subsistencia y se dotará de autonomía y dignidad a las personas sobre el capital. Con la reducción de jornada y la generalización del empleo con sueldo digno a toda la población en igualdad de condiciones se garantizará la producción de los bienes y servicios necesarios socialmente garantizando la necesaria demanda para las empresas y autónomos de la actividad productiva. Con la participación en la gestión de las empresas y la generalización de la economía social se liberará todo el potencial creativo de una verdadera sociedad del conocimiento, donde la innovación no se enfocará hacia la sociedad de consumo y despilfarro sino hacia el incremento del bienestar y felicidad de las personas con el menor coste social posible. Con la incorporación trasversal de la visión medioambiental, considerándonos como humanidad fruto y parte de la Vida (la Tierra no es nuestra, nosotros somos suyo; su parte consciente y responsable de su continuidad) renunciaremos al despilfarro irresponsable y al consumo suicida. Al limitado y espurio concepto de productividad y rentabilidad de las empresas privadas, para beneficio exclusivo de sus miembros de Consejo de Administración, se le contrapone el amplio y solidario de la productividad y rentabilidad social. Con la auditoria social y reestructuración de la deuda romperemos las cadenas de la actual esclavitud. Con el establecimiento del Impuesto sobre las transacciones financieras (ITF) y un sistema financiero público o social de cercanía, y con tipos de interés negativo, así como con impuestos directos progresivos eliminaremos la especulación financiera y dispondremos de un sistema financiero que promueva y dinamice la actividad productiva, el empleo y la satisfacción de las necesidades sociales, incluyendo la continúa investigación y desarrollo de nuevas técnicas y conocimientos. Los centros offshores (paraísos fiscales) deben ser denunciados y atacados dentro de las posibilidades legales. Con la generalización de la evaluación participativa de las políticas públicas generalizaremos la democracia participativa, profundizando en su calidad y cotidianidad, en la participación de la ciudadanía en determinar objetivos, implementación, gestión y evaluación de resultados obtenidos en un continuo ciclo ininterrumpido, a la vez que garantizaremos con ella el control de la ciudadanía a la corrupción y al abuso de poder.

  El Programa de PODEMOS tiene también un componente universal, el desarrollo de la conciencia de pertenecer a una ciudadanía mundial. Ha llegado el momento de meter en cintura a los grandes propietarios, administradores y gestores del capital y a los grandes especuladores y considerar una buena parte de sus actividades en pos del máximo beneficio, al margen de cualquier consideración ética o humanitaria, como posibles crímenes económicos contra la humanidad. Es la hora de reclamar e imponer un Nuevo Orden Financiero y Fiscal Internacional, democrático y justo, que ponga fin a la dictadura destructora de los mercados.

  Libertad, igualdad y fraternidad es la consigna que resume la revolución burguesa que otorgó la hegemonía al capital sobre la tierra a finales del S XVIII. La libertad y la ciudadanía nacen históricamente vinculadas a los impuestos, y aún hoy la reducción de estos supone menos libertad y menos soberanía popular. La globalización neoliberal del capital financiero internacional, especulador y depredador, nos lleva a exigir un impuesto a las transacciones financieras (ITF) y un Nuevo Orden Financiero y Fiscal Internacional. Dos siglos después un nuevo impuesto abre el camino para que la humanidad recupere su libertad, igualdad y fraternidad. Nos lleva a la conciencia de ser parte de un solo planeta, de una sola humanidad que debe tener un solo Gobierno mundial democrático, legítimo y transparente. El cambio y la transformación son imparables. Nace la ciudadanía universal, un nuevo tiempo para la humanidad.

 4. lejarza said

  El año del hombre del saco

  Ruth Toledano

  Ahora se llevan las manos a la cabeza. Y, si pudieran, las llevarían al cuello de todos aquellos que suponen una alternativa a ellos. Son los políticos y voceros del bipartidismo. El espectáculo que están ofreciendo en los medios es bochornoso, repugna a la madurez democrática. Como niños malcriados que no quieren irse a la cama cuando ya es hora, y patalean. Como hombres celosos que no admiten que los dejes, y acosan y amenazan. Como jefes explotadores que cuando exiges tus derechos te advierten de que es eso o nada.

  Da pena verlos, pena política. No les interesa la cosa pública, sino la cosa suya. No quieren irse, no quieren perder sus privilegios. El privilegio del mal poder. Como no quieren ceder el sitio, dicen y harían cualquier cosa para impedir que otra persona ocupe su lugar, aunque les jurasen en la bandera que acaso pudiera traer algo bueno para España. No les interesa España.

  Los bipatidistas se apoyan en un argumento débil: pidiendo respeto para todos aquellos que algún día los votaron. Simultáneamente, y de manera inconsecuente, desprecian que el tiempo pase y que quienes ahora los rechazan también han votado o tienen intención de votar. Solo que a otros. Si caen en la cuenta, en esa cuenta que no los contabiliza a ellos, comienzan entonces con el desprestigio público: puede basarse en un peinado, en una vieja foto, en lo que hiciste hace veinte años o en lo que hacía tu padre. Y suele acabar en la descalificación, en el grito, en la bajeza. Para entonces, todo lo que podía ser política se ha esfumado para dar paso a una situación paradójica: quienes acusaban, por ejemplo, de populismo, se lanzan a la recolección de un aplauso rápido y ciego.

  Lo que les pasa a los bipartidistas es que no son capaces de digerir la posibilidad de que se les acabe esa media de más del 65% de los votos a la que se han acostumbrado desde la Transición: una suerte de estado de bienestar electoral. Pero sucede que, si los ciudadanos hemos perdido el bienestar social y económico, ellos no pueden pretender que siga esa alternancia, cómoda para sus partidos e insoportable para los votantes. Pretenderlo es egoísta y es soberbio. No es propio de un servidor público. Es la antipolítica.

  Cuando los bipartidistas tratan de desprestigiar a las formaciones políticas que vienen a intentar acabar con ellos porque ellos, sus dos partidos, son los que nos han llevado a esta desesperada situación, en realidad están insultando a la inteligencia política de los ciudadanos. Pues lo que estamos diciendo los ciudadanos es que ya no sale políticamente gratis que en España haya más de 2.000 imputados por corrupción. Lo que estamos diciendo los ciudadanos es que no sale políticamente gratis que los políticos nos roben y nos engañen, que sea desastrosa su gestión de la educación, de la sanidad, de nuestros impuestos, de nuestro trabajo. Es bien sencillo de entender. ¿Qué tiene de sorprendente? ¿O acaso pensaban que ellos seguirían abusando eternamente y aquí no pasaría nada?

  Visto lo visto, lo lógico es no votar al bipartidismo. Es lo racional, lo responsable, lo consecuente, lo inteligente, lo maduro. Lo natural es la tentativa, el cambio. Y lo de ellos, lo de los bipartidistas, un totalitarismo a pachas, un populismo sistémico: el de la demagogia del miedo, el de la tergiversación de la crítica, el de la miseria ideológica, el del constante oportunismo de la invariabilidad.

  Lo que queda por ver es si no somos un pueblo de cobardes. Si realmente no consentimos más la tomadura de pelo, empezando por esta que consiste en que los políticos y voceros bipartidistas nos asusten con la llegada del hombre del saco. Si lo que queremos es, precisamente, echar al hombre del saco, a los hombres del saco que nos tienen secuestradas las cuentas y la política, que nos hipotecaron el futuro y nos desahucian el presente. He dicho echar. No merecen menos, si en su saco están la Gürtel y Nóos y Bankia y Bárcenas y la Púnica y los EREs y una Enredadera y las tarjetas black. Echarlos en las urnas. Lo raro sería que no. Lo enfermizo, lo idiota, lo pusilánime sería tener miedo a encarar a ese hombre del saco bicéfalo que pretende engañarnos una vez más.

 5. lejarza said

  El fenomen els fa por

  06.01.2015

  JAVIER CUERVO fins a les eleccions, Podem es mantindrà com a fenomen i fins ara les diferents opinions socials que es van sentint responen a totes les accepcions del diccionari per aquesta paraula: 1. Tota manifestació que es fa present a la consciència d’un subjecte i apareix com a objecte de la seva percepció. 2. Cosa extraordinària i sorprenent. 3. Persona o animal monstruós. 4. Persona excel·lent en la seva línia. 5. En la filosofia de Kant, el que és objecte de l’experiència sensible. 6. Molt bo, magnífic, sensacional. Per les reaccions, “fenomen” li encaixa a Podem sense adjectius, sense sociològic, polític, universitari o audiovisual, encara que sigui les quatre coses.
  En aquesta ocasió ni els bancs, ni els partits més importants fins ara, ni els alegres i optimistes economistes liberals que repeteixen el catecisme a la ràdio han vist l’oportunitat quan assenyalen la crisi que plantejaria una traducció de les enquestes en resultats electorals. És cridaner. En els inicis del cataclisme social d’aquests 7 anys de vaques magres no deixaven de veure les oportunitats a les que la majoria estaven cecs. Cal dir que molts van saber aprofitar-les. De fet, a més d’algunes respostes ridícules encara escrites en el castellà antic que utilitza el bipar?ti?disme, a més de la puntada a l’aire del pasdoble que no va gens amb el nou ritme al que balla tanta gent, i de la ració diària de bromur contra Podem que introdueixen en la dieta els grans mitjans de comunicació no surt més que gent que confessa que li fan por. Empresaris que van ser valents davant la crisi; banquers que van ser despòtics davant la seva pròpia crisi; polítics veterans que han vist envellir els trets de la jove democràcia a causa de diferents estralls; líders d’opinió de l’esmorzar amb informants sempre tan audaços confessen por per primera vegada. Com a fenomen és interessant.

 6. lejarza said

  PODEM/PODEMOS CONFIRMA SU ASCENSO

  Si Podemos agitó las aguas de los electores de todos los partidos -dice el diario- ahora Ciudadanos irrumpe con ímpetu pocas semanas después de anunciar que se presentará en toda España. La presión de Podemos y Ciudadanos ha tirado hacia abajo a los dos grandes partidos pero también a Izquierda Unida y UPyD. Según el citado estudio, Podemos retoma el impulso perdido en diciembre de 2014 y, ahora, con un 28,2% superaría al PSOE que se queda en un 23,5%, cuatro puntos menos que hace un mes. El PP desciende unas décimas sobre el estudio precedente para quedarse en el 19,2 %. La sorpresa la depara Ciudadanos que, después de obtener dos escaños en las elecciones europeas del pasado mes de mayo, tras llevar más de siete años de trabajo en Cataluña, sube al tablero nacional con un 8% de los votos que podría traducirse en más de dos millones de papeletas. Esto les situaría tres puntos por encima de IU-ICV y de UPyD. Todas las opciones, en todo caso, concluye EL PAÍS, ponen en peligro la estabilidad del bipartidismo representado por PP y PSOE, que tendrían que compartir la tarta electoral con las dos nuevas fuerzas: Podemos y Ciudadanos.

  EL PAÍS 1-14-15

 7. lejarza said

  Gemma Ubasart, candidata de Pablo Iglesias a la secretaria general de Podem a Catalunya

  El secretari general de la formació ha mostrat públicament el seu suport a la professora de dret de la UdG

  13.01.2015

  BARCELONA | EFE El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat públicament avui el seu suport a la candidatura de Gemma Ubasart per liderar Podem a Catalunya com a secretària general del partit.

  A través del seu compte de Twitter, Iglesias ha mostrat el seu suport a la candidatura d’Ubasart, responsable de la secretaria de Plurinacionalitat de Podem, i l’ha definit com “un pas endavant contra la casta espanyola i catalana”.

  En declaracions a Efe, Ubasart havia afirmat: “Després d’una discussió col·lectiva, he decidit fer el pas i presentar-me com a candidata a la secretaria general de Podem a Catalunya. Tenim un important desafiament per davant, construir un país de cohesió i benestar per a tots, i lliure de corrupció”.

  Ubasart encapçalarà la candidatura “És clar que Podem”, que porta el mateix nom que l’equip amb el qual Iglesias va guanyar la secretària general del partit.

  El secretari general de Podem ha recolzat les diferents candidatures -més afins als seus plantejaments- que s’han presentat amb aquest nom, entre elles la que va guanyar a Barcelona també amb la marca “És clar que Podem” i que va confeccionar Marc Bertomeu secretari general de l’organització a la ciutat.

  Podem ha fixat un termini que finalitza el 20 de gener per presentar candidatures i el dia 26 s’iniciarà la campanya interna d’eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer.

  Gemma Ubasart pertany al consell de coordinació de Podem i també és membre del consell ciutadà d’àmbit estatal d’aquest partit, a més de doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona.

 8. lejarza said

  La professora de la Universitat de Girona Gemma Ubasart aspira a liderar Podem Catalunya

  L’exregidora independent de Castellar del Vallès afirma que el seu principal objectiu és denunciar la corrupció de CiU

  BARCELONA | EFE/DDG 14.01.2015

  La doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona Gemma Ubasart ha decidit optar a la secretaria general de Podem de Catalunya i convertir-se en la principal dirigent d’aquest nou partit en l’àmbit català.

  La responsable de la secretaria de Plurinacionalitat de Podem, Gemma Ubasart, ha confirmat a Efe que encapçalarà la candidatura denominada “És clar que Podem” amb la finalitat de liderar el seu partit a Catalunya.

  Ubasart compta amb l’aval del principal líder de Podem, Pablo Iglesias, en ser una persona molt pròxima a ell, però encara falta per saber si hi haurà més candidats a la direcció de Podem-Catalunya.

  Ubasart ha afirmat: “Després d’una discussió col·lectiva, he decidit fer el pas i presentar-me com a candidata a la secretaria general de Podem a Catalunya. Tenim un important desafiament al davant, construir un país de cohesió i benestar per a tothom, i lliure de corrupció”.

  La professora de la UdG va apuntar així que un dels seus principals objectius és posar èmfasi en la lluita contra la “corrupció” de CiU.

  Podem ha fixat un termini que finalitza el 20 de gener per presentar candidatures i el dia 26 s’iniciarà la campanya interna d’eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer.

  Gemma Ubasart pertany al consell de coordinació de Podem i també és membre del consell ciutadà d’àmbit estatal d’aquest nou partit. Malgrat definir-se com a professora de la UdG tanmateix ja té experiència en l’àmbit polític amb la formació L’Altraveu per Castellar, de la qual va ser regidora.

  Proximitat amb Podem

  L’Altraveu per Castellar (L’AxC), popularment conegut com L’Altraveu, és un partit polític de Castellar del Vallès nascut el 2007. Té com a objectius l’aprofundiment de polítiques socials tals com la protecció del medi ambient i el dret a l’habitatge, així com el foment de la cultura i l’educació, sempre des d’una òptica participativa i assembleària. S’organitza estructuralment en: assemblea general (òrgan plenari), equip de coordinació (òrgan executiu) i comissions (òrgans sectorials). Forma part de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i això els permet tenir representació al Consell comarcal del Vallès Occidental.

  L’exregidora de L’Altraveu es va convertir en un dels fitxatges de Pablo Iglesias. En una entrevista al desembre va explicar el seu vincle amb la formació progressista: “Ja havia col·laborat políticament amb les persones que tiren endavant Podem en l’àmbit estatal malgrat que quan va néixer jo estava treballant a Amèrica Llatina”, va explicar Ubasart. La professora de la UdG va assegurar que aportarà a la candidatura coneixements en el camp de les polítiques públiques i la gestió pública, qüestions que coneix des de l’àmbit acadèmic com a investigadora i docent, però també en la seva aplicació perquè ha treballat com a assessora en diferents administracions.

  Quant a l’ascens de Podem en les enquestes de vot directe en cas d’unes eleccions al Congrés, l’exregidora de L’Altraveu apunta a la desafecció del ciutadà amb la política pels escàndols de corrupció, “els comportaments de casta i les polítiques austericides que aprimen l’estat social i drets com l’educació o l’habitatge”. En aquest sentit, Ubasart afirma que Podem és una opció política que canalitza el descontentament dels ciutadans i moviments socials com el 15M. “Podem aposta per construir nous escenaris polítics, una ruptura amb el règim del 78 , fent política des de baix i a favor de les majories socials”, apunta la castellarenca. Pel que fa a formar part de la llista de Podem al Congrés, Ubasart encara veu l’escó lluny. “Ara ens hem de dedicar a construir un partit polític basat en la democràcia i l’eficàcia”, va concloure la professora de la Universitat de Girona.

 9. lejarza said

  Podem / Podemos portarà tres autobusos de Lloret, Girona i Figueres a la “marxa del canvi”

  El cercle de Girona presenta les vuit àrees de treball per consolidar el partit a la ciutat

  17.01.2015

  GIRONA | JESÚS BADENES Els cercles de Podem a les comarques gironines ja tenen organitzats tres autobusos per participar en la Marxa del Canvi que se celebrarà a Madrid a finals de mes. La secretària general de Girona, Alba García, va informar ahir que aquesta és la infraestructura inicial, però que en els pròxims dies es podria ampliar si augmenta la demanda fins al dia 20. El preu és de 35 euros per l’anada i la tornada, però l’organització ha previst places gratuïtes per als ciutadans que no ho puguin sufragar.
  La denominada “Marxa pel Canvi” que ha convocat el partit pel 31 de gener a Madrid, a la Puerta del Sol és la primera aposta preelectoral de Podem per demostrar la seva força a Espanya després de l’èxit en les eleccions europees. El seu secretari general, Pablo Iglesias, creu que la concentració ha d’esdevenir “l’inici d’un canvi històric i d’un cicle el 2015”. El líder de Podem va explicitar que no és un emplaçament casual, i que ha estat triat perquè “ha estat històricament un espai simbòlic del canvi polític a Espanya”. Així doncs, el partit vol posar-se al nivell de mobilitzacions com la que es va produir el 14 d’abril de 1931, amb la proclamació de la II República Espanyola, o l’acampada d’indignats del 15-M.
  Els militants de Girona van anunciar ahir que “no es tracta d’una marxa de protesta, sinó alegre, de festa” per “recuperar les institucions per les persones”. El viatge des de Girona es farà durant tota la nit per arribar a l’inici de la manifestació a les 12 del migdia.

  Assemblea a Girona
  El cercle de Girona es va reunir ahir en assemblea per presentar els seus dirigents. La formació, va comptar amb més de 50 militants, per donar a conèixer l’organigrama que ha de permetre tirar endavant el partit. A més de la secretaria general que ocupa Alba García, comptaran amb responsable de Propostes i Programa Polític; Sanitat i Educació i Drets Socials; Participació Ciutadana; Feminisme; Ecologia i Medi Ambient. A més, tenen tres àrees de caràcter més intern que són les de Xarxes socials, comunicació i premsa; Finançament, transparència i formació, i també Extensió i canals interns, que tractarà les relacions amb altres cercles.
  Per altra banda, les assemblees de Podem a comarques gironines estan immersos en el procés autonòmic per escollir nous dirigents. El 20 de gener es formalitzaran les inscripcions de les candidatures. La campanya electoral es durà a terme entre el 26 de gener i 8 de febrer i les votacions seran en línia del 9 al 13 de febrer.

 10. lejarza said

  Una gironina a la direcció de Podem

  19.01.2015

  GIRONA | X.MARTÍ Alba Garcia serà, si es confirmen tots els pronòstics, la representant gironina a la direcció catalana de Podem. La Secretària General del partit a la ciutat ha acceptat formar part de la llista “És clar que Podem” liderada per la Catedràtica de Ciències Polítiques i també professora de dret a la Universitat de Girona, Gemma Ubasart. La candidatura és la que està apadrinada pel líder de la formació a nivell estatal Pablo Iglesias.

  El procés per escollir la direcció catalana de Podem finalitzarà el 14 de febrer amb l’elecció dels integrants de la direcció autonòmica. Un procés en paral·lel al que es fa a les altres 17 Comunitats Autònomes de l’Estat espanyol. Els Secretaris Generals dels Consells Ciutadans autonòmics passaran a integrar el Consell Estatal com a membres nats. Podem ha fixat un termini que finalitza el 20 de gener per presentar candidatures i el dia 26 s’iniciarà la campanya interna d’eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer. Encara sense data, la candidata gironina a la llista liderada per Ubasart ha mostrat la seva intenció de fer un acte electoral a Girona.

  Alba Garcia, pianista professional i mestra en una escola pública, és una de les fundadores del partit a la ciutat de Girona i va guanyar les primàries per dirigir el partit a la ciutat al gener. Ho va fer liderant la candidatura alternativa a l’apadrinada per Pablo Iglesias “Sí que es pot”. Una candidatura, això sí, que va ser l’única que es va presentar a la ciutat.

  Pel que fa a les votacions autonòmiques,Garcia vaticina que la candidatura de la qual forma part no serà l’única i que hi haurà diferents alternatives, com de fet va passar a la majoria de ciutats on a finals d’any hi va haver primàries per escollir la direcció dels cercles. La gironina assegura que el calendari electoral anunciat per Artur Mas la setmana passada, amb eleccions anticipades el proper 27 de setembre, no ha alterat el termini de construcció de la direcció de Podem a Catalunya. Un partit a qui les enquestes vaticinen un molt bon resultat als comicis.

 11. lejarza said

  Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent tanquen acord per una candidatura conjunta a les municipals a Barcelona

  Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent han anunciat un principi d’acord per presentar-se conjuntament a Barcelona per les eleccions municipals. En un comunicat, reivindiquen la proposta per “connectar amb la mobilització ciutadana i la construcció d’alternatives que ja s’està produint als barris”, i amb la intenció de trencar “la fragmentació” de l’esquerra. Cada un dels espais haurà de ratificar internament amb un màxim de dues setmanes l’acord assolit sobre la denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà un funcionament “d’espai compartit”. Per confeccionar la llista electoral es recorrerà a primàries obertes a la ciutadania.

  Els quatre espais polítics han anunciat amb un comunicat de premsa un principi d’acord per concórrer junts a les eleccions municipals a l’ajuntament de Barcelona, el 24 de maig. Tot i que en cara està pendent de l’aval intern, una de les propostes és que es confeccioni la llista electoral amb un procés de primàries al qual podrà presentar-se “el conjunt de la ciutadania” amb equips d’entre 5 i 20 persones amb un candidat a cap de llista.

  El més probable és que l’activista Ada Colau, exportaveu de la PAH i cara visible de Guanyem, encapçali un d’aquests equips que es presenti a les primàries. Qui no en liderarà cap per concórrer a les primàries és el secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu. En qualsevol cas, tothom qui vulgui pot formar un equip i optar a encapçalar, si guanya les primàries, la candidatura de confluència de Guanyem, ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent. Els equips que es presentin ja seran amb llistes de confluència i amb candidats provinents, per tant, dels quatre espais.

  Segons la nota, els elements sobre els quals s’ha assolit aquest principi d’acord fan referència a la denominació legal de la candidatura -no ha transcendit-, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà el seu funcionament, que prioritzarà l’espai compartit. Tampoc s’ha desgranat encara ni el marc ni els eixos programàtics amb què concorreran a les eleccions del maig. Es preveu que ho facin un cop s’hagi finalitzat el procés de validació interna dels quatre espais, que s’ha de fer en un màxim de dues setmanes.

  De fet, Guanyem Barcelona ja hi va donar el vist-i-plau aquest dilluns en un plenari celebrat a les Cotxeres de Sants que va comptar amb la participació dels ciutadans i ciutadanes que formen part del dia a dia d’aquest espai. ICV i EUiA celebraran un referèndum entre la seva respectiva militància, que finalitzarà el proper 31 de gener. Podem Barcelona obrirà un procés de validació telemàtica de la seva Assemblea Ciutadana entre el 26 i el 31, mentre que Procés Constituent sotmetrà la proposta a validació en una assemblea prevista per al proper diumenge 25.

  Connectar amb la mobilització i construir una alternativa

  Les quatre formacions asseguren que el principi d’acord arriba perquè hi ha una “diagnosi compartida entre els diferents espais sobre els reptes que té avui la ciutat i l’oportunitat històrica de superar la fragmentació per construir una candidatura àmplia amb possibilitats de guanyar l’Ajuntament”. Volen “una candidatura que connecti amb la mobilització ciutadana i la construcció d’alternatives que ja s’estan produint als barris en una dinàmica de confluència de diversos espais”. I creuen que l’acord arriba “fruit de la generositat” de tots “en un benefici d’objectiu comú”. “Estem un pas més a prop de tornar a situar Barcelona en mans dels seus veïns i veïnes”, rebla el comunicat.

 12. lejarza said

  Ubasart, de la factoría Iglesias

  La candidata a liderar Podemos en Catalunya es politóloga y ha asesorado al Gobierno de Ecuador | Defiende la vía escocesa y el fin de la austeridad, y lucha contra la corrupción | “Somos politólogos, nos encontrábamos en la vida académica”, dice de Iglesias

  Política | 28/01/2015

  Una politóloga de 36 años es la apuesta de Pablo Iglesias para liderar Podemos en Catalunya. Gemma Ubasart, nacida en Castellar del Vallès, doctora en Ciencias Políticas y profesora en la Universitat de Girona, presentó ayer en público su candidatura a la secretaría general autonómica, al frente de la lista Claro que Podemos-És Clar que Podem, el paraguas oficialista. Hay otros siete candidatos a liderar el partido en Catalunya, pero Ubasart, miembro del núcleo duro de la dirección estatal, es la única que tiene el aval de Iglesias. De hecho, ya quedó consagrada como la líder catalana el domingo 21 de diciembre, cuando compartió mitin con el secretario general en el pabellón del Vall d’Hebron. Ayer, en rueda de prensa, Ubasart marcó las líneas maestras del discurso electoral para el 27-S: una alternativa económica a las políticas de austeridad, compromiso de impulsar la vía escocesa -un referéndum de independencia pactado con el Estado- como solución al proceso catalán, frente a la vía independentista unilateral, “que no es posible”, y batalla contra la corrupción política. No se comprometió a nada sobre el pacto fiscal, sino que defendió la creación de “una hacienda única europea”. Y, preguntada por el pacto de quien consideran su álter ego griego, Syriza, con la derecha nacionalista, xenófoba y euroescéptica, dijo que era “la mejor opción de las que tenía”.

  ¿Quién es Gemma Ubasart? En su perfil profesional destaca un doctorado en Ciencias Políticas en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el 2008 y un máster europeo en sistema penal y derechos humanos por la Universitat de Barcelona, además de un posgrado en investigación social aplicada y análisis de datos. Ha realizado estancias como investigadora en la London School of Economic and Political Science, en la italiana Università di Padova, la canadiense University of Ottawa, en Sciences Po (instituto de estudios políticos) en París, y en la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales en Quito, Ecuador. Además, ha combinado su labor como docente en la universidad con la asesoría política a gobiernos y partidos políticos en Europa y Latinoamérica. Con todos estos ingredientes en un tubo de ensayo, buena oratoria y un argumentario de combate, se obtiene un producto bastante representativo de la factoría Podemos, la formación que más crece al calor de la indignación ciudadana.

  “Somos ciudadanos y no súbditos”, escribía premonitoriamente Ubasart hace ya unos años, en un blog de L’Altraveu, la candidatura ciudadana con la que fue elegida concejal en su pueblo, Castellar del Vallès, en el 2007. Participó en diferentes movimientos sociales, y durante un tiempo investigó sobre el municipalismo y los diferentes actores políticos al margen de los partidos, y le salieron un par de libros. “Pero no he militado en la CUP, como aseguraba un tuit”, explicaba ayer al teléfono, en un descanso en su horario de atención a los alumnos, en Girona. Ubasart está a caballo entre esta ciudad, Barcelona -donde vive- y Madrid, adonde viaja cada semana para asistir a las reuniones de la dirección de Podemos. “En la misma semana, duermo en Barcelona, en Girona y en Madrid, repartido”, bromea.

  Entró en Podemos este verano, al volver de Ecuador, donde compaginaba la docencia universitaria con un trabajo como asesora en políticas públicas al Gobierno Correa que le llegó de la mano del exministro Fander Falconí. que había hecho la tesis en Barcelona. “Somos politólogos, nos hemos ido encontrando en la vida académica, los conocía a todos”, concluye, sobre su relación con Iglesias y el resto de dirigentes del Círculo de la Complutense.

  Leer más: http://www.lavanguardia.com/politica/20150128/54424048380/ubasart-factoria-iglesias.html#ixzz3Q6bhCa98
  Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia

 13. lejarza said

  Ubasart dóna suport a la via escocesa i qüestiona el concert econòmic

  La candidata a liderar Podem defensa el pacte de Syriza amb la dreta nacionalista grega

  ÀNGELS PIÑOL Barcelona 27 GEN 2015

  La politòloga Gemma Ubasart, màxima aspirant a secretària general de Podem a Catalunya, ha presentat aquest migdia la seva candidatura fent una ferma defensa del dret a decidir i d’un referèndum secessionista com el que es va fer a Escòcia al setembre. Ubasart, considerada l’aspirant oficialista a concórrer en aquest procés de primàries sota la candidatura És Clar que Podem, la mateixa que va alçar Pablo Iglesias, ha sostingut que el seu partit és l’únic que pot convertir-se en formació de Govern que defensa el dret d’autodeterminació. “Això no ho fa el PSOE”, ha explicat en un acte en què també ha qüestionat l’actual concert basc.

  Acompanyada per part del seu equip en un acte celebrat al Pati Llimona, al mateix espai on es va presentar Marc Bertomeu, actual secretari general de Podem a Barcelona, Ubasart ha rebutjat la declaració unilateral d’independència en assenyalar que comporta desobediència institucional i que CiU, sense anar més lluny, va ser incapaç de celebrar un referèndum el 9-N. Malgrat tot, la catedràtica de Ciència Política ha subratllat que el seu partit respecta i està a favor de la declaració de sobirania votada al Parlament, en què Catalunya es va definir com a subjecte sobirà polític i jurídic. Després de recordar que el 85% dels diputats catalans van votar a favor d’aquest document, Ubasart ha defensat que els catalans tenen dret a decidir el seu encaix a Espanya.

  En el cas que vencés l’opció del no, Ubasart aposta per una reforma territorial que impliqui que Espanya deixi de ser un Estat “centralitzat”. “Haurem de fer els deures. Defensem el caràcter plurinacional d’Espanya i ara prevalen una nació i una llengua”, ha dit. El seu hipotètic model territorial advoca per una hisenda única europea d’acord amb la moneda única i exclou el pacte fiscal que va propugnar en el seu moment Artur Mas abans d’apostar per la independència. Però no només això: la candidata també qüestiona el concert basc i el pacte foral de Navarra. “Cal repensar cap on anem. El que s’ha fet està aquí, però cal pensar en positiu i en una hisenda pública pròpia del segle XXI”.

  La llista d’Ubasart la integren 34 persones, entre ells els secretaris generals de Barcelona, Tarragona, Girona i diversos de la zona del Vallès. Els objectius de la llista són consolidar el partit; construir una alternativa al país dissenyat per Convergència i Unió, que Ubasart ha acusat de convertir a Catalunya en el primer laboratori neoliberal de les retallades a Espanya i fer front a la corrupció i al finançament il·legal dels partits. El seu horitzó és convertir-se en partit de Govern i posar fi des del “minut zero” a l’austeritat i aplicar immediatament un pla de rescat social. Podem concorrerà en solitari a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre –”aquesta estratègia ja la vam decidir fa temps”– i ha rebutjat la invitació d’Iniciativa de poder segellar aliances com la que s’ha signat a la ciutat de Barcelona.

  Ubasart és membre del Consell Ciutadà i una de les tres aspirants a convertir-se en secretària general que presenten una llista. Els altres dos són Pablo Barreneche, de la candidatura Podemos Catalunya Plural i Podem Units, que encapçala el doctor en Ciència Política Enric Martínez-Herrera. A més d’aquest trio de candidats, una quarta llista concorre sense aspirar a la secretaria general (Volem i Podem) i quatre persones més ho fan a títol individual. La llista d’Ubasart la integren 34 persones, entre ells els secretaris generals de Barcelona, Tarragona, Girona i diversos de la zona del Vallès. El vencedor d’aquestes eleccions es coneixerà el 16 de febrer.

  “Syriza ha triat el millor pacte per complir el seu programa”

  Syriza s’ha convertit en un referent de Podem i Ubasart ha celebrat la victòria d’aquest partit en les eleccions gregues. “Grècia ha demostrat que quan una cosa no funciona es pot canviar. Ha guanyat la força del sentit comú, que ha constatat el fracàs de l’austeritat, que ha estat un desastre social”, ha dit. I s’ha mostrat comprensiva amb el controvertit pacte d’Alexis Tsipras amb el partit de la dreta nacionalista grega, contrària també al pagament del deute, però que alhora rebutja el matrimoni gai i els drets dels immigrants que no tenen documentació. “Estem segurs que han buscat la millor opció per defensar el programa electoral que han presentat”.

 14. lejarza said

  Ubasart exigeix que els partits “dignes” incloguin “un pla de rescat” de ciutadans

  L’aspirant a liderar Podem lamenta que CiU converteixi Catalunya en “laboratori neoliberal”

  04.02.2015

  GIRONA | JESÚS BADENES Aturar els desnonaments, donar una sortida a les famílies sense cap ingrés i ajudar els estudiants que han hagut d’abandonar la carrera per no poder pagar les taxes. Són alguns dels exemples dels ciutadans que la candidata a liderar Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, considera que formen part d’una situació d’emergència nacional. Per això, Ubasart va exigir que “qualsevol partit que es consideri digne” inclogui en el seu programa electoral un “pla de rescat” dels ciutadans que es troben en situacions d’emergència. La també professora de Ciència Política de la UdG va carregar contra les polítiques del govern català i va acusar CiU de convertir Catalunya “en un laboratori d’idees neoliberals”, en recordar que va ser el primer govern a aplicar les retallades.
  Gemma Ubasart, membre destacada de la formació que lidera Pablo Iglesias, va presentar ahir la seva candidatura És clar que podem-Claro que Podemos al centre cívic de Pont Major davant d’una cinquantena de persones, acompanyada per la secretària general de Girona Alba García.
  La gironina -que forma part de la candidatura autonòmica de És clar que Podem- va ser l’encarregada de fer-ne la presentació, en la que va remarcar que Podem tindrà “personalitat i veu pròpia a Catalunya”. Va considerar que Podem s’emmarca dins dels precedents de “lluita social i contra les retallades a les places del 15M” que s’han produït en els darrers quatre anys. Va clamar per “convertir la indignació en energia transformadora, en compromisos de canvi”. Va considerar que Podem té “una oportunitat històrica de ser una eina de canvi i de ruptura des de baix”. Afirma que “Catalunya està en un final de règim”.
  García va criticar el “risc de privatització” de serveis bàsics com la salut o l’educació i va posar com a exemple la voluntat de segregar l’Hospital Trueta de l’ICS, i va advertir que això permetria “privatitzar la gestió”. Per això, va demanar que Podem no sigui un partit per als sectors més polititzats, sinó que sigui “gent normal fent política per a gent normal”.

  A favor del dret a decidir
  Les dues representants gironines també van deixar clara quina serà la posició de Podem respecte al dret a decidir, si arriben a dirigir el partit. Ubasart va defensar que es consulti als ciutadans catalans i va remarcar que Podem és l’únic partit d’abast estatal que està a favor del dret a l’autodeterminació. També va advertir que defensaran aquest dret a decidir “enfront de la instrumentalització que fa CiU i de l’immobilisme del Partit Popular”. García, per la seva part, va denunciar que hi ha un “oblit del fet plurinacional” a Espanya i que cal que els “pobles puguin decidir el seu futur”.
  La professora de la UdG també va recordar que un dels seus principals objectius serà posar èmfasi en la lluita contra la “corrupció” de CiU i de “la casta catalana”. Per això, aposta per la defensa de la regeneració de la política des de Podem i va animar a participar en les votacions internes.
  L’acte del centre cívic del Pont Major s’emmarca dins la campanya interna d’eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer. Els integrants de les direccions autonòmiques es proclamaran el 14 de febrer, entre ells els secretaris generals de les 17 Comunitats Autònomes, que automàticament passaran a integrar el Consell Ciutadà Estatal com a membres nats.
  Gemma Ubasart pertany al consell de coordinació de Podem i també és membre del consell ciutadà d’àmbit estatal d’aquest nou partit. Malgrat definir-se com a professora de la UdG tanmateix ja té experiència en l’àmbit polític amb la formació L’Altraveu per Castellar.

 15. lejarza said

  Gemma Ubasart, elegida amb el 77% dels vots, nova líder de Podem a Catalunya

  La llista de la professora de la UdG -que forma part de la direcció nacional de la formació- és la més votada

  15.02.2015

  GIRONA | DDG La professora de la UdG Gemma Usabart és la nova líder de Podem a Catalunya després de guanyar el procés de primàries les que concorroia encapçalant la candidatura “És clar que Podem”. Ubasart va obtenir el suport de 4.039 militants en l’elecció a la secretaria general, el que suposa el suport de gairebé el 77% dels vots vàlids.

  Ubasart, secretària de Plurinacionalitat en la direcció estatal és molt pròxima al líder del partit, Pablo Iglesias. Doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona, Ubasart competia amb sis aspirants, entre ells l’advocat Pablo Barreneche, de la llista “Podem Catalunya Plural”.

  Els altres cinc aspirants es presentaven en solitari: Miguel Ángel Rodríguez, Juan José Salbia, Montserrat Herena, Ángel López i Rosa Maria Parreño.

  En la candidatura d'”És clar que Podem” hi participava la gironina Alba García Gras, que va ser la tercera més votada en l’elecció al Consell Ciutadà, on va rebre el suport de 3.471 votants. Només van tenir més suports, Jéssica Albiach (3.637) i Gemma Galdón (3.555).
  Les eleccions primàries a Catalunya coincidien amb les que es feien a la resta de comunitats autònomes de l’Estat, tot i que fins avui no és previst que es coneguin els guanyadors. Ent total, en aquest procés d’elecció de primàries obertes s’hi havien inscrit 150.000 persones inscrites.

 16. lejarza said

  La dirigente oficialista Gemma Ubasart se hace con el liderazgo de Podemos en Catalunya

  El eurodiputado ‘crítico’ Echenique liderará el partido de Iglesias en Aragón | Luis Alegre se ha impuesto en Madrid | Las candidaturas afines a Iglesias se hacen con el control de Podemos en once regiones

  Política | 14/02/2015

  FERNANDO GARCÍA
  Madrid

  La politóloga Gemma Ubasart, candidata respaldada por Pablo Iglesias, ha ganado las elecciones internas de Podemos en Catalunya. En Aragón, sin embargo, ha sido el crítico Pablo Echenique, eurodiputado, quien se ha hecho con el control de la formación. En Madrid, otra de las plazas más disputadas, el también oficialista y miembro de la ejecutiva Luis Alegre se ha impuesto ante el aspirante más incómodo Miguel Urban, de Izquierda Anticapitalista.
  Gemma Ubasart, nacida hace 36 años en Castellar del Vallès, es doctora en Ciencias Políticas y profesora en la Universitat de Girona. Forma parte del Consejo de Coordinación o ejecutiva estatal de Podemos, donde se ocupa de la Secretaría de Plurinacionalidad. La flamante secretaria general y su equipo de Claro que Podemos-És Clar que Podem integraban la única candidatura avalada por Pablo Iglesias y el núcleo duro del partido. Con Ubasart competían otros cinco aspirantes a dirigir la formación en Catalunya.
  Las direcciones autonómicas recién proclamadas cuentan cada una con 35 miembros: 34 consejeros y el secretario general, que se incorporará al Consejo Ciudadano estatal (de 81 inegrantes en total). A estos órganos ejecutivos se suman las comisiones de Garantías Democráticas, con seis componentes cada una.
  Las candidaturas afines a Iglesias ganan en once regiones
  Pablo Iglesias contará con ‘barones’ afines en once comunidades autónomas, mientras que en otras cinco regiones se han impuesto candidatos alternativos, entre las que se incluye la victoria de Pablo Echenique en Aragón, antes mentada.
  En concreto, los candidatos alternativos se han impuesto en Aragón (Pablo Echenique-Robba), Asturias (Daniel Ripa), Baleares (Alberto Jarabo), La Rioja (Raúl Ausejo) y Navarra (Laura Lucía Pérez Ruano). La participación para elegir a los secretarios generales de las 16 comunidades autónomas que participaban, puesto que en Andalucía el proceso se aplazó hasta abril por el adelanto electoral, y sus respectivos consejos ciudadanos, de 34 miembros, así como las comisiones de garantías democráticas, ha sido de 78.231 personas. La media de participación en todos estos procesos se ha elevado a 95.666 personas.
  Los ‘barones’ de Podemos afines a Pablo Iglesias liderarán la formación en Canarias (Meri Pita Cárdenas), Castilla La Mancha (José García Molina), Castilla y León (Pablo Fernández Santos), Cantabria (José Ramón Blanco Gutiérrez), Catalunya (Gemma Ubasart González), Valencia (Antonio Montiel Márquez), Extremadura (Álvaro Jaén Barbado), Galicia (Breogán Riobóo Lois), Madrid (Luis Alegre), Euskadi (Roberto Uriarte) y Murcia (Óscar Urralburu Arza).
  No obstante, la victoria de Luis Alegre en Madrid se ha producido por una estrecha distancia respecto al candidato de ‘Podemos Ganar Madrid’ y cofundador del partido, Miguel Urbán. Concretamente, Alegre ha conseguido 8.155 votos, el 49,8% del total, mientras que Urbán ha logrado 7.266, el 44,4%.
  En la votación al Consejo Ciudadano, independiente a la de la Secretaría General, la candidatura no oficialista ha conseguido colocar a 16 de sus hombres y mujeres de una lista de 34, casi la mitad. Y muchos en los primeros puestos, como Alberto San Juan, que ha salido a la cabeza con 8.380 votos; Beatriz Gimeno en el tercer lugar, con 7.708 votos; Alba Contreras en la cuarta posición, con 7.698 votos; Luis Montes en el quinto lugar, con 7.696 votos; en el octavo lugar Fernando Luengo, con 7.575 votos; o Carmen San José, en el noveno lugar, con 7.508 votos.

  Participación
  La participación para elegir a los secretarios generales de las 16 comunidades autónomas que participaban, puesto que en Andalucía el proceso se aplazó hasta abril por el adelanto electoral, y sus respectivos consejos ciudadanos, de 34 miembros, así como las comisiones de garantías democráticas, ha sido de 78.231 personas. La media de participación en todos estos procesos se ha elevado a 95.666 personas.

 17. lejarza said

  Gemma Ubasart, secretària general de Podem a Catalunya amb el 77% dels vots

  La professora universitària Gemma Ubasart serà la secretària general de Podem a Catalunya. Així ho han escollit el 77% dels simpatitzants d’aquesta formació, 4.039 electors. Ubasart, que era l’única candidata que tenia el suport de Pablo Iglesias, estarà acompanyada per un equip de 34 persones, que formaran el Consell Ciutadà del partit, i de les quals destaquen Jéssica Albiach, Gemma Galdón i Marc Bartomeu. A part d’aquestes, set persones més formaran el Consell de Garanties Democràtiques. Ubasart ha arrasat en el procés de constitució interna de Podem, les cinc candidatures crítiques amb la politòloga només han obtingut el 23% dels suports. En total, a Catalunya han votat 6.511 simpatitzants.
  Ubasart és membre del comitè executiu i persona de la confiança de Pablo Iglesias. És professora de ciència política a la Universitat de Girona, responsable de la secretaria de plurinacionalitat i de polítiques públiques de Podem i ha fet de professora a la Universitat Complutense de Madrid, d’on va sortir el nucli impulsor de Podem. En la seva activitat política institucional, destaca que va ser çregidora de Castellar del Vallès per la formació política L’Altraveu.
  Els candidats crítics obtenen el 23% dels suports

  Les cinc candidatures del procés de constitució autonòmica de Podem a Catalunya que no tenien el suport del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, únicament han obtingut el 23% dels suports. El candidat crític que més vots ha obtingut ha estat Pablo Barreneche, que ha sumat 861 vots (16,4); en tercer lloc ha quedat Rosa maria Parrenyo, amb 137 vots (2,61); en quarta posició ha quedat Juan José Salbia, amb 79 vots (1,51%); al seu darrere hi ha Miguel Angel Rodríguez, amb 67 vots; i Angel López, amb 66 votants.

  També guanyen les llistes oficialistes a les Illes Balears i al País Valencià

  Els secretaris generals a les Illes Balears i al País Valencià també són candidats de les llistes que han rebut el suport de Pablo Iglesias. Al País Valencià ha guanyat la candidatura d’Antonio Montiel, amb el 55% dels vots i a les Illes Balears ha guanyat Alberto Jarabo amb el 35,8% dels vots.

  Antonio Montiel, ha estat escollit per majoria absoluta, ha obtingut el 55,5% dels suports (4095 vots). Montiel és llicenciat en dret i en ciències polítiques, funcionari en excedència de la Generalitat i professor universitari. Ha promogut i participat en campanyes ciutadanes i plataformes en defensa de la participació i aprofundiment democràtic. Va ser l’encarregat de presentar a les corts la ILP sobre RTVV.

  Alberto Jarabo és un cineasta madrileny que ha estat escollit pel 35,8% dels simpatitzants, concretament ha obtingut 1075 vots. Jarabo va néixer i formar-se a Madrid i fa catorze anys que es va establir a Mallorca. En el seu equip hi ha gent pròxima al nucli de Pablo Iglesias, com ara Laura Camargo, que fins a les eleccions europees havia estat la cara més visible del partit a les Illes, i Antoni Palerm, que va participar en l’organització de l’assemblea constituent de Podem de l’any passat que va servir per a designar Iglesias secretari general.
  Garrotxa http://www.elgarrotxi.cat/gemma-ubasart-secretaria-general-de-podem-a-catalunya-amb-el-77-dels-vots/

 18. lejarza said

  Carta de la gestora de Podem Catalunya

  Benvolguts companys i benvolgudes companyes de Podem Catalunya:
  La dimissió del Secretari General de Podem Catalunya, Albano Dante Fachín, ha fet necessari el nomenament d’un equip gestor per a coordinar l’organització de la campanya i convocar la pròxima Assemblea Ciutadana.
  L’equip gestor, tal i com regulen els estatuts, va ser nomenat per a poder dirigir aquest procés de transició. Es va reunir per primer cop el 12 de novembre i ara tenim l’honor de convidar-vos a participar a tots i totes en aquest projecte il·lusionant i guanyar les pròximes eleccions del 21D per assegurar que els interessos de les classes populars catalanes, tan oblidades durant tant de temps pels Governs de dretes a la Generalitat de Catalunya, es vegin representats al Govern i al Parlament de Catalunya.
  Realitzem aquesta campanya conjuntament amb partits germans, com a part de la coalició Catalunya en Comú-Podem, liderada pel nostre company Xavier Domènech. Aquesta aliança ha existit exitosament durant dos anys en l’àmbit estatal i la vocació de l’organització sempre ha estat favorable a mantenir aquesta aliança també a Catalunya.
  Ens hem de lamentar, però, que per un període de temps massa llarg, aquesta no va poder ser concretada i la direcció de Podem Catalunya va prendre una orientació que va crear una gran frustració i desencís, com va quedar clarament reflectit quan els inscrits i les inscrites a Podem Catalunya –el seu veritable subjecte sobirà– van participar massivament a la consulta (17.379 vots, rècord històric) i van enviar un mandat clar i rotund, amb un 72% a favor, d’establir una aliança també a Catalunya. La gestora està ja aplicant aquest mandat.
  Per això som i serem part d’aquesta aliança, perquè hem defensat junts i juntes l’atac als nostres drets laborals i socials amb el desmantellament del nostre Estat de benestar a través de les retallades en sanitat, educació, serveis socials, dependència, entre d’altres.
  Som i serem part d’aquesta aliança perquè junts i juntes hem guanyat els Ajuntaments del Canvi. Hem pogut demostrar que sí hi ha alternatives a les polítiques neoliberals i que podem posar les institucions a treballar al servei de la gent.
  Aquest nou espai polític fratern és un orgullós hereu del PSUC, que sempre va conjugar la lluita social amb la lluita per la democràcia, la llibertat i l’autogovern de Catalunya. Som i ens sentim germanes de les diferents forces sorgides a partir del 15M, que lluiten per a aconseguir una Espanya solidària, fraterna i plurinacional.
  És hora d’una alternativa a on Catalunya sigui el motor del canvi a l’Estat espanyol, davant del fracàs de la via unilateral a la independència que ha portat Catalunya a una situació sense precedents, danyant el benestar de les classes populars i reforçant, com a resposta, les forces reaccionàries que controlen l’Estat espanyol i que bloquegen el canvi polític a Espanya, imposant a Catalunya mesures que sempre van desitjar realitzar, com eliminar la seva autonomia.
  D’aquí la nostra oposició a la DUI per una banda i el nefast article 155 per l’altra. Som els únics i les úniques que ens oposem a una polarització a Catalunya que està danyant enormement la convivència i la qualitat de vida de la gent comuna. La primera responsabilitat per aquest dany i dolor és l’oposició de l’Estat espanyol a reconèixer la plurinacionalitat d’Espanya. Però no es pot ocultar l’enorme responsabilitat que ha tingut també en el desastre actual el Govern de Junts Pel Sí, prenent decisions antidemocràtiques i actuant falsament com a representants de tot el poble català.
  Per aquest motiu, som i serem part d’aquesta aliança que vol trencar una dinàmica en què tant el Govern de dretes espanyol com el Govern de dretes català han estat utilitzant les banderes per a ocultar les seves pròpies corrupteles i les seves polítiques neoliberals, que han creat la crisi social més gran que hagi existit mai a Catalunya durant el període democràtic.
  Davant d’aquesta realitat, s’ha d’expressar el nostre rebuig a aquesta polarització i a les polítiques que s’han estat imposant a la població catalana, responsables de tant de patiment, presentant un projecte alternatiu, factible i il·lusionant, que respongui ara i no només demà a les urgents necessitats de la gent comuna.
  Creiem que en comú podem.
  Gestora de Podem Catalunya
  24 de novembre de 2017

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: