Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Procés Constituent vol fer els següents aclariments sobre una possible candidatura conjunta amb la CUP

Posted by lejarza en 24 diciembre, 2014


Procés Constituent vol fer els següents aclariments sobre una possible candidatura conjunta amb la CUP

Nota de premsa aclaratòria del Procés Constituent 23 de desembre 2014

El Procés Constituent vol fer constar els següents aclariments en relació a les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació sobre una possible candidatura conjunta entre el Procés Constituent i la CUP:

– El Procés Constituent porta més d’un any debatent amb diverses forces polítiques i socials de l’esquerra per articular un front ampli que doni resposta a una majoria social per iniciar una ruptura constituent de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta va ser la raó de ser del naixement del Procés Constituent l’abril de 2013 i ens ha portat a dialogar de manera permanent amb forces polítiques com ICV-EUiA, Podem o la CUP.

– Durant aquest període de treball i diàleg s’han produït avenços i s’han acostat postures en diversos temes. Tanmateix, també s’ha constatat que la confluència del conjunt de l’esquerra és una tasca difícil, tot i que continua sent el nostre horitzó. El Procés Constituent posarà tot el seu esforç en fer possible una candidatura unitària i plural que aspiri a ser majoritària, contrària a les polítiques d’austeritat i favorable a l’obertura d’un procés constituent democràtic i participatiu a Catalunya per definir com serà la futura República catalana.

– El Procés Constituent manté un treball de diàleg amb forces com la CUP, Podem, ICV i EUiA i, de forma paral·lela, segueix duent a terme el debat intern assambleari sobre la postura que adoptarà en un escenari d’eleccions al Parlament de Catalunya. Així mateix, el nostre full de ruta preveu que el procés de debat extern i intern culmini en una assemblea general extraordinària en la que es decidirà de manera col·lectiva la política del Procés Constituent en un possible avenç d’eleccions al Parlament. Fins a l’assemblea general, el Procés Constituent no pendrà cap decisió formal sobre la seva orientació de cara a les eleccions al Parlament i no té cap acord bilateral amb cap força política.

– En definitiva, el debat en relació a les properes eleccions al Parlament continua viu en el si del Procés Constituent i la seva resolució serà resultat d’un balanç de la feina realitzada en els seus quasi dos anys de vida i de l’evolució en l’escenari polític i social català. Les conclusions d’aquest balanç resten obertes i, d’aquesta manera, hauran de definir si el Procés Constituent entra en política institucional a nivell nacional o no; en cas que decideixi entrar-hi, si ho fa sol o no, i amb sigles pròpies o no; i en cas que decideixi entrar-hi establint aliances amb altres formacions, amb quines ho farà i en quines condicions.

Procés Constituent a Catalunya PC La Garrotxa-Olot (Argelaguer - Lejarza)

Procés Constituent a Catalunya PC La Garrotxa-Olot (Argelaguer – Lejarza)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: