Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

No ho feu, si us plau, no ho feu!

Posted by lejarza en 17 diciembre, 2014


No ho feu, si us plau, no ho feu!

Roser Frigola i Macià

Recordeu la Sra. Yvette Barbaza, amb noranta i escaig anys, en un vídeo sobre “Els límits de la Costa Brava”. L’eminent geògrafa acomiadant-se de la gent i del país, amb llàgrimes als ulls, lamentava la deriva negativa que s’havia permès a la nostra Costa. Era l’any 2004. Va semblar, després del Debat Costa Brava (2003-4) que, sobrepassats els límits, finalment seríem conscients que calia dir prou!

Fins i tot, en un intent de protegir-la tota, va sorgir la idea de demanar que es declarés reserva de la biosfera, i per tant que es pogués sotmetre a protecció internacional. Si no recordo malament aquesta proposta va sortir del Sr. Sargatal. El mateix que havia pres part activa en la defensa dels Aiguamolls de l’Empordà.

El Cap de Creus (tot) és un espai protegit per llei dels PNIN amb el màxim grau que poden aconseguir els espais naturals a Catalunya.

Ara, el 2014, després d’haver-nos adonat de la desferra en què s’ha convertit el territori, es vol seguir la fugida endavant? Parlo de la cala Montjoy -naturalment-, que és un dels pocs racons privilegiats, relativament verge, al Cap de Creus -naturalment-.

Però hi ha més: hi ha que caldrà canviar una llei a gust de qui paga més, per més que s’embolcalli amb el “pretext” de l’interès públic. Hi ha més, hi ha que, si es canvia la llei per afavorir-los a ells, per què no es pot afavorir a d’altres que tinguin el mateix “pretext”? O és que l’interès públic dels uns no és igual que el dels altres? Hi ha més, hi ha que un projecte tan prestigiós podria potenciar un altre espai més necessitat que Montjoi, al qual no li cal cap altra protecció que el respecte. Hi ha més, hi ha que, en cas que es canvïi la llei, tard o d’hora, els que ho hagin propiciat, hauran de sentir-se avergonyits d’haver-ne compar?tit la responsabilitat. O és que la consciència ja no compta? Hi ha més, hi ha que tindrem una joia natural, verge, emblemàtica… de menys. Hi ha més, hi ha que no s’ha consultat la ciutadania si ho desitja. Hi ha més, hi ha que, una vegada més, hauran d’abaixar el cap, humiliats davant de la imposició forastera i poderosa, els que malden per mantenir el que resta d’autenticitat i encant al territori. Hi ha més, hi ha que és un precedent per a casos similars en d’altres espais.

Fa 14 anys, sembla mentida, va semblar que no hi tornaríem a caure. Si us plau, no ho feu!

Anuncios

2 comentarios to “No ho feu, si us plau, no ho feu!”

 1. lejarza said

  Nou debat sobre el BulliFoundation a Figueres

  17.12.2014

  El cercle Sport de Figueres va acollir ahir un debat obert sobre el projecte del BulliFoundation, organitzat per la delegació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). A l’acte hi va participar l’arquitecte del projecte, Enric- Ruiz Geli, Lluís Domènech, Xavier Canosa, Jordi Sargatal, Joan Antoni Donaire i Albert Cuchí que van debatre sobre l’arquitectura i el paisatge.

 2. lejarza said

  la merda s´ha de treure

  JOSEP CALLOL

  Santi Vila és un polític jove amb una carrera meteòrica incontestable sobre el paper. Es va presentar a les eleccions a Figueres i va aconseguir allò que ningú veia possible: recuperar l’Ajuntament per a CiU. En poc temps va ser cridat en el govern que Mas va anomenar “dels millors” i en una cartera de certa importància com la de Territori. El conseller figuerenc, però, sobre el terreny no té la mateixa fiabilitat que sobre el paper. Quan va deixar Figueres ja es va veure com la seva substituta i fins aquell moment avaladora s’havia de menjar alguns gripaus deixats per l’ara conseller. En la gestió del cas Vacamorta ha passat tres quarts del mateix. El Govern, la Conselleria i el conseller no han mostrat mai cap interès en aquest tema que no fos el de mirar d’allargar tant com es pogués la vida de la instal·lació. I ara, quan finalment s’han adonat que és il·legal i que s’ha de tancar, tenen la pensada de crear una comissió de seguiment del tancament que haurà d’encarregar a un ens “independent” la realització d’una diagnosi que determini si s’ha de buidar o segellar. Tota aquesta parafernàlia per saber una cosa que la sentència ja diu, que la merda s’ha de treure de Vacamorta.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: