Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Garrotxa prepara un bitllet combinat per al nou hospital

Posted by lejarza en 17 diciembre, 2014


La Garrotxa prepara un bitllet combinat per al nou hospital

Argelaguer – Vall del Llierca/DdG-X.V.

“Atès que nosaltres, en aquest moment i referent amb el tema de l’hospital, estem treballant el tema del bitllet combinat”, va explicar Joan Espona (president del Consell Comaral de la Garrotxa per CiU) al darrer ple de l’ens comarcal. La idea que els usuaris puguin pujar a l’autobús a qualsevol lloc de la comarca i baixar al nou Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. El president va fer servir el bitllet combinat de cara a l’hospital per introduir el tema de la integració tarifària a l’apartat de precs i preguntes.

Abans, Espona havia fet una valoració a la baixa de l’ús del transport públic en els deplaçaments a l’hospital. Ho havia fet en el decurs de l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal de la Garrotxa per a la millora del servei de transport de viatgers a la comarca.

“La veritat -va valorar- és que en el tema de l’hospital no és que el transport públic es faci servir gaire”. Va assenyalar que s’ha de tenir en compte que el poc ús del transport públic en els desplaçaments al nou hospital ha estat comptat en els primers dies d’entrada en servei de l’equipament sanitari. Va afegir: “El dia a dia i el temps ens ensenyaran el camí a seguir”.

Conveni de col·laboració

Josep Dorca Serrat (conseller i alcalde d’Argelaguer per CiU) va explicar: “En els darrers anys “El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desenvolupat una sèrie d’actuacions en el transport públic de viatgers a les comarques de muntanya” Va valorar: “Estan destinades a compensar els desequilibris que hi ha entre els diferents pobles”. Va recordar: “El departament i el consell comarcal des de l’any 1991 han fet una sèrie d’actuacions per millorar tot el que fa referència a la xarxa de transpotr a la Garrotxa”. Segons el seu criteri, ” L’experiència és positiva”. En conseqüència va proposar formalitzar un conveni de col·laboracio, pel qual el Consell rebrà 230.302 euros del departament.

Josep Guix (portaveu del PSC) va respondre: “Si que hi han línies que uneixen nuclis rurals amb la ciutat d’Olot i són positives”. Va afirmar que veu molts autobusos buits i que li agradaria optimitzar els serveis.

Espona li va contestar que si li hagués demanat els números del transport de viatgers abans del ple hauria disposat d’elements per fer una valoració.

El conveni es va aprovar amb els vots a favor de CiU i d’ERC i l’abstenció del PSC.

Josep Dorca Serrat alcalde d´Argelaguer i Conseller del Consell Comarcal de la Garrotxa ens polititzat de CiU-Olot

Josep Dorca Serrat alcalde d´Argelaguer i Conseller del Consell Comarcal de la Garrotxa ens polititzat de CiU-Olot

Anuncios

Una respuesta to “La Garrotxa prepara un bitllet combinat per al nou hospital”

 1. lejarza said

  El PSC reclama acció política envers la manca d´inversió a la Garrotxa

  OLOT | XAVIER VALERI

  El portaveu del PSC al Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Guix, va queixar-se de la poca inversió pressupostada per la Generalitat per la Garrotxa el 2015. La inversió prevista és de 716.000 euros, més de la meitat dels quals van a manteniment de carreteres. Va afirmar: “Lamentem la baixa quantitat de diners que ha posat el govern de la Generalitat envers aquesta comarca”. Va valorar: “La Garrotxa és la comarca de Catalunya amb menys inversió de la Generalitat”.
  Va reclamar més pressió política per demanar obres públiques. “Jo -va expressar-demano als responsables polítics que estan en aquesta comarca que facin més pressió política perquè hi ha moltes obres públiques que s’han de desenvolupar”. Tot seguit va enumerar: “La variant d’Olot, la de les Preses i la planta de triatge”. Va recordar que ni tan sols hi figura la rotonda prevista a les Preses en tant que solució provisional a la variant. Va recordar que la localitat pateix embussos de consideració en dates assenyalades. A més va demanar una parada de l’autobús a la travessa de Besalú. Va acabar: “És important una acció política potent perquè la Garrotxa és la més maltractada”.
  “Hi estic totalment d’acord”, va respondre Joan Espona (president del Consell Comarcal de la Garrotxa per CiU). Va oposar: “Si vostè agafa un resum dels últims 5 o 6 anys anys de totes les comarques de Girona veura que en aquesta comarca no estem tan mal pagats”. Va explicar: “Quan va sortir la nota dels darrers 5 anys, jo m’hi vaig entretenir”. El resultat -segons Espona- deixa la Garrotxa a la part alta de les inversions de la Generalitat a la Garrotxa. “És així -va concloure-. Només ha d’agafar i sumar”.
  Tot seguit va recordar la inversió d’1.388.324 euros de la Junta de Residus de Catalunya per l’adequació del vas 2 de l’abocador del Clot de les Mules a Beuda. L’actuació està inclosa en la proposta del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya 2013-2020. L’obra es considera prioritària per fer possible un allargament de la vida de l’abocador, el qual és propietat del Consell Comarcal de la Garrotxa des del juliol. La previsió és que entre l’adequació i la reducció del volum de les escombraries, puguin allargar l’ús de l’abocador durant aproximadament una dècada.
  “Hi ha una inversió d’ 1.300.000 euros que no figura enlloc”, va dir. “Això no obstant – va recordar-, és una inversió” i encara va reblar són uns diners que vénen a la comarca.
  Un cop va haver clarificat -segons el seu criteri- el nivell de les inversions, va assenyalar: “Evidenment que la nostra feina és anar treballant i anar pressionant en el tema de tot el que comentàvem i ho estem fent”. Va posar en situació que “una altra cosa és la situació dolenta que viu el país”. Va expressar: “Per tant, continuarem en aquesta línia, com no pot ser d’una altra manera”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: