Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Podemos volen presentar-se a les properes eleccions municipals d’Olot

Posted by lejarza en 10 diciembre, 2014


Podemos volen presentar-se a les properes eleccions municipals d’Olot

Vall del Llierca – Argelaguer/elgarrotxi.cat

El cercle de Podem Olot manifesta la seva sintonia amb la proposta realitzada per ICV-EUIA en la línia de fer confluir el màxim de ciutadans i ciutadanes, organitzacions polítiques i socials perquè a les pròximes eleccions municipals es pugui configurar una candidatura escollida de forma democràtica i participativa, que tingui com a principal objectiu posar l’Ajuntament i les institucions municipals al servei de les persones impulsant polítiques per al bé comú. Hi haurà una convocatòria organitzada per ICV-EUIA per al Dijous 11 de Desembre a les 19.30 h a la sala d’actes de l’Hospici.

Jaume Andrés, és un dels impulsors de fer una representació a Olot de Podem, que tot just aquest passat octubre, es va fer la primera pressa de contacte amb simpatitzants d’aquesta idiologia. Unes 10 persones es varen reunir per plantejar i debatre com s’hauria d’organitzar la formació i quines serien les prioritats o camis a seguir. Malgrat que és massa aviat, no es descarta que es presentin a les municipals. La primera assemblea d’aquest nou grup a Olot es farà el pròxim 15 de novembre i les seves novetats es podran seguir a través de les xarxes locals. Més info: podemolot@gmail.com

Podemos volen presentar-se a les properes eleccions municipals d’Olot (Garrotxa) Vall del Llierca - Argelaguer/elgarrotxi.cat El cercle de Podem Olot

Podemos volen presentar-se a les properes eleccions municipals d’Olot (Garrotxa) Vall del Llierca – Argelaguer/elgarrotxi.cat El cercle de Podem Olot

Anuncios

4 comentarios to “Podemos volen presentar-se a les properes eleccions municipals d’Olot”

 1. lejarza said

  JORDI ALTESA

  Una llista més de persones que de partits. Això és el què diuen que busquen els representants d’Iniciativa per Catalunya de cara a les properes municipals a Olot. Per això, la formació ecosocialista ha fet una crida a treballar junts davant dels “moments excepcionals que vivim”… on es posa en perill per a l’estat del benestar. En declaracions a Ràdio Olot, des d’Iniciativa Xavier Garcia ha explicat que volien que Procés Constituent liderés aquesta proposta però ho han rebutjat per falta d’estructura.

  A aquesta crida s’hi ha sumat Podemos, el cercle de Pablo Iglesias a Olot, constituït fa poques setmanes, ja va dir que es presentaria a les municipals si ho veia factible i una formació com Iniciativa per Catalunya podria ser el seu aliat. El secretari general del cercle Podem a Olot, Jaume Andrés, ha explicat a Ràdio Olot que a través d’unes converses telefòniques han vist que tenen molt en comú amb Iniciativa.

  Els contactes d’Iniciativa per Catalunya ja van començar abans de l’estiu amb la CUP però les negociacions no van prosperar. Des de la CUP, tal i com han explicat fonts consultades per Ràdio Olot, temen que els ecosocialistes vulguin presentar-se de manera conjunta i que ho facin “amb presses” per haver estat absents del dia a dia de la política local. Per això, la proposta es va descartar i de moment no s’han plantejat fer canvis. Fonts d’Esquerra consultades també per Ràdio Olot diuen que ni se’ls ha consultat per formar-hi part però, tot i que no descarten res, no veuen que sigui la llista progressista on els agradaria anar amb ciutadans independents. Ara caldrà veure si Podem i Iniciativa troben punts en comú suficient i es presenten a les eleccions sota el mateix paraigua. També han preparat una reunió oberta aquest dijous a la sala d’actes de l’Hospici a dos quarts de vuit del vespre oberta a persones individuals i representants d’entitats.

 2. lejarza said

  Olot en Comú reclama atenció als barris

  Han indicat que l’aplicació de les tarifes socials ha omplert d’alumnes l’escola de música

  28.10.2015

  DdG OLOT | X.V.

  Xavier Garcia (regidor d’OeC), Víctor de Paz (OeC), Jaume Andrés (OeC-Podem) i Joan Correa (Associació de Veïns de Sant Miquel), ahir, van expressar el seu compromís amb els barris i van celebrar que el pressupost de l’Ajuntament inclourà algunes de les seves propostes.
  Van concretar la partida de 150.000 € destinada al barri de Sant Miquel. Juan Correa (membre de l’Associació de Veïns de San Miquel) va justificar les causes de la demanda de millores al barri. Va explicar que hi viuen unes 6.000 persones en la seva major part en blocs de pisos. Això fa del barri en si mateix el més dens i amb més immigració d’Olot. La realitat del barri -segons ell- comprèn des del carrer Masbernat fins a la carretera de les Mates.
  La causa de la densitat -segons ell- és que en el moment de l’ordenació els espais verds es van situar a la zona de les Tries, una zona perifèrica aliena a la realitat del barri.
  En conseqüència els veïns demanen -entre d’altres coses- recuperar la plaça de l’antic supermercat Lidl per a l’ús públic, convertir els solars buits en zones esportives, desbloquejar la millora de la plaça del barri i reobrir lla llar d’infants de Sant Miquel. Segons Jaumé Andrés (OeC-Podem) ara hi ha 25 infants en disposició d’anar a la llar d’infants.
  A més de partides pels barris, Olot en Comú -segons Xavier Garcia- ha aconseguit que l’Ajuntament hagi dut a terme propostes de tarificació social. És a dir, pagar pels serveis segons el nivell d’ingressos. Va posar com a exemple l’Escola de Música, que en base a l’aplicació de les tarifes socials ha augmentat les matriculacions fins a quedar plena i ha aconseguit millorar els ingressos.
  Ha anunciat que demanaran cursos de formació ocupacional becats, suport a les cooperatives de treball i l’adequació de l’IBI als nivells de renda.

 3. lejarza said

  Olot en Comú demana la reobertura de la llar d’infants de Sant Miquel i l’equip de Govern no descarta tornar-la a posar en marxa el curs que ve

  Una altra de les demandes d’Olot en Comú és la reobertura de l’escola bressol del barri de Sant Miquel. Segons les dades que ha pogut recollir el partit hi hauria 27 infants al barri que estarien repartits per altres centres o en llistes d’espera, una xifra que segons Olot en Comú seria suficient per la reobertura de la guarderia. Des de l’Ajuntament no es descarta que es pugui tornar a posar en marxa la llar d’infants el curs que ve, si hi ha suficients infants tot i que també s’adverteix que s’han de tenir en compte altres qüestions més enllà de la demanda.

 4. lejarza said

  Olot en Comú marca les tres grans línies que voldria que tinguessin els pressupostos

  Més pes per projectes de barri, enterrar els grans projectes de mandat i posar en marxa iniciatives que facin d’Olot una ciutat sostenible. Aquestes són les grans línies que Olot en Comú li agradaria que marquessin els pressupostos de l’Ajuntament per l’any que ve.

  Des d’Olot en Comú demanen que es facin millores específicament a la zona del barri de Sant Miquel ja que consideren que s’ha degradat però que com que hi ha un pla d’actuacions ja redactat, s’hi actuï de manera decidida en temes com per exemple la reobertura de la llar d’infants. Un dels membres de la coalició, Juan Correa, diu que Sant Miquel és el barri amb més densitat de població de la ciutat i demana aprofitar solars buits per evitar que la zona es pugui convertir en un gueto.

  Un altre paquet de mesures que demanen tenen a veure amb la sobirania energètica on hi posen mesures simbòliques com treure la pista de gel de la Plaça Major per Nadal però també un impuls a la recollida selectiva. En aquesta línia també volen que s’impulsi una mobilitat que permeti deixar el cotxe a casa i desplaçar-se a peu, en bicicleta o transport públic amb mesures com les que explica el número 2 d’Olot en Comú, Víctor de Paz.

  Que l’Institut de Cultura gestioni els seus recursos a través de la banca ètica, destinar més diners a la promoció de l’economia social ressaltant els beneficis de les cooperatives són tan sols alguna de les propostes que els agradaria que s’inclogués en aquests pressupostos, on reconeixen que han pogut dir-hi la seva.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: