Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Els insaciables i la involució

Posted by lejarza en 10 noviembre, 2014


Els insaciables i la involució


Lluís Vilà. La Bisbal d´Empordà


A l´insaciable el castiga el seu propi anhel desaforat, la penitència radica en el pecat. Tots els abusos, més enllà dels usos, porten a la depravació de les virtuts de l´home i de la dona, ho sabem tots. Els que es titllen d´intocables per ocupar llocs de poder no assoleixen ni el nivell de principiant en el camí de l´ètica i la moral, són a les antípodes d´apropar-se al camí iniciàtic de la intel·lectualitat i l´univers de la saviesa els tanca les portes amb pany i forrellat per no estar preparats per accedir-hi; creuen haver encertat el trajecte correcte i s´ han desviat pel ramal que els ha perdut en la immoralitat i la foscor de la luxúria material. Són, al cap i a la fi, víctimes del seu narcicisme social, en primer lloc, i titelles utilitzats per qui ostenta un poder superior en la jerarquia de poders. Ens han decebut, molta gent bona se sent humiliada i desemparada per l´actitud despòtica del mediocre poder egocèntric.
Vindran nous falsos salvadors de la pàtria a vendre discursos enlluernadors adornats amb bones intencions: el que no ens diran mai és que els camins que porten a l´infern estan pavimentats d´aquelles bones intencions. Entraran de nou a la presó com un acte simbòlic de justícia  i en sortiran amb un somriure despietat  per anunciar que la foscor que els envaeix no els deixa ni tan sols intuir la llum.
Si és veritat que per assolir l´alta iniciació s´ha de besar el flagell del botxí, hi ha una muntanya de personatges a les pedreres del poder que, creient ser els nous escollits, encara no s´hi han inscrit. El poderós és qui aixeca a qui ha caigut i qui ajuda que els qui pateixen deixin de fer-ho, res que no sigui això és involució.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: