Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

4 milions d’euros al Liceu

Posted by lejarza en 1 noviembre, 2014


4 milions d’euros al Liceu


J
aume Prat i Pons


Quin món! No sé quants milions de persones passen penúries econòmiques en aquest conglomerat de cultures anomenat Espanya i el Consell de Ministres ha aprovat la concessió d’una subvenció a la Fundació Gran Teatre del Liceu de Barcelona per un import superior als 4 milions d’euros. És el món al revés, en comptes d’ajudar la gent necessitada s’ajuda, amb els diners de tots, una institució de la qual només en poden gaudir uns quants, normalment gent benestant, perquè puguin escoltar (que no entendre, ja que dubto que la majoria dels assistents entengui un borrall del que canten a l’escenari) i gaudir de l’òpera i altres espectacles esnobs. No tinc res en contra de la cultura, ans al contrari, fa més de 15 anys que m’hi dedico com a historiador aficionat, però coi, ja n’hi ha prou. M’indigna que sempre s’acabi ajudant els “mateixos” (rics) i sempre s’acabi deixant penjats els “mateixos” (pobres). No tinc res en contra del Liceu però, tal i com estan les coses actualment, primer s’ha d’ajudar sempre les persones.

Anuncios

Una respuesta to “4 milions d’euros al Liceu”

  1. lejarza said

    Fundació Catalunya Cultura
    Jordi Pausas
    La Fundació Catalunya Cultura ha estat creada per impulsar la col·laboració entre el sector privat i l´àmbit cultural a Catalunya. Vuit grans empreses (Planeta, Fundació Banc Sabadell, Hewlett Packard, Acta Diurna, Fluidra, Gramo­na, Fundació Bassat i Grup Damm, el director general de la qual ocuparà la presidència) van constituir al Palau Marc de Barcelona un organisme que ha estat impulsat pel Departament de Cultura i que té el suport del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) i l´Institut Català de Finances. Els destinataris prioritaris de les iniciatives de la fundació són «els creadors emergents i els projectes culturals amb voluntat d´impacte social, els projectes en fase incipient de desenvolupament i els projectes de rehabilitació o restauració del patrimoni cultural».
    El dirigisme i finançament cultural s´establí als països occidentals en el període del gran daltabaix de la guerra freda a imitació del que ocorria a l´extinta Unió Soviètica. Els artistes, sobretot en el camp de les arts plàstiques, han de connectar amb el públic i crítica per mitjà de les galeries d´art privades. És evident que els artistes emergents –aprenents d´artista– han de seguir aquest camí, i no el del maniqueisme institucional d´exalçar-los en els museus –que en bona lògica han d´estar destinats als artistes que el filtre del temps ha establert com els més destacats–. L´intrusisme institucional en el món de les arts plàstiques –deslligat dels interessos culturals dels ciutadans– és un fracàs que esdevé ridícul per reiterat. El món de l´art oficial –esoterismes abstractes i derivats– és un barret de rialles.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: