Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer agraeix el reconeixement de l’obra de l’artista Josep Pujiula

Posted by lejarza en 29 octubre, 2014


La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer agraeix el reconeixement de l’obra de l’artista Josep Pujiula

Fa uns dies va sortir a la premsa que els diferents partits polítics representats al Consell Comarcal de la Garrotxa es van reunir el 16 d’octubre al vespre a Olot per aprovar en Ple la protecció de Les Cabanes d’Argelaguer. L’obra artística i l’espai de les fonts del Rec de Can Sis Rals d’Argelaguer construida per en Josep Pujiula, va ser declarada Bé Cultural d’Interés Local (BCIL).

La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer va ser testimoni presencial d’aquest acte polític-administratiu tant important per nosaltres. Durant la celebració del Ple, l’alcalde d’Argelaguer, Josep Dorca va exposar davant els consellers comarcals, que l’obra del Garrell és molt estimada per la gent i que s’han recollit nombroses signatures de recolzament, tant a nivell nacional, com internacional. També va explicar que havia generat moltes publicacions i diverses filmacions. Seguidament, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, va cridar a votar als representatnts polítics (Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes de Catalunya) i aquests ho van fer favorablement i per unanimitat.

Va finalitzar així, el procés administratiu que va endegar l’Ajuntament d’Argelaguer, a instància de la demanda social, que es va materialitzar en la constitució de la nostra Plataforma i la recollida de signatures de veïns i simpatitzants d’arreu del món. El mes de juliol passat, el Ple de l’Ajuntament d’Argelaguer va aprovar també per unanimitat una resolució que instava al Consell Comarcal de la Garrotxa a legalitzar, protegir i preservar les actuals restes de les Cabanes d’Argelaguer.

L’aprovació del BCIL suposa el reconeixement oficial de l’obra d’en Josep Pujiula, com a patrimoni cultural i artístic a protegir i a dinamitzar, com un element identitari de la vila d’Argelaguer.

Des de la Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer volem expresar la nostra alegria i el nostre més sentit agraïment a totes i cadascuna de les persones que en aquests més de 45 anys han disfrutat i reconegut el valor de l’obra artística d’en Josep Pujiula. Volem destacar els artistes, arquitectes, periodistes, cineastes, professors i historiadors, que han contribuït amb les seves intervencions a la visualització i reconeixement de les Cabanes d’Argelaguer. Volem fer una menció especial a la Doctora Jo Farb Hernández, de la Universitat de l’Estat de Sant José, Califòrnia (EEUU), al Sr. Carles Vila, a l’equip de Solànum Films, pel seu extraordinari documental “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer”, al jove Director de Cinema Jordi Morató, per la seva premiada pel•licula “Sobre la Marxa” i als polítics de l’Ajuntament d’Argelaguer i del Consell Comarcal de la Garrotxa, que han permés la Declaració del Bé Cultural d’Interés Local.

Per celebrar aquesta excel·lent notícia, Salvem les Cabanes d’Argelaguer estem treballant amb la possibilitat de la celebració d’una gran festa per la propera primavera.

L’Obra d’en Josep Pujiula “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer” patrimoni cultural i artístic del poble d’Argelaguer (f. Lejarza)

L’Obra d’en Josep Pujiula “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer” patrimoni cultural i artístic del poble d’Argelaguer (f. Lejarza)

http://www.elgarrotxi.cat/la-plataforma-salvem-les-cabanes-dargelaguer-agraeix-el-reconeixement-de-lobra-de-lartista-josep-pujiula/

Una respuesta para “La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer agraeix el reconeixement de l’obra de l’artista Josep Pujiula”

 1. lejarza said

  Declaren les Cabanes d´en Garrell Bé d´Interès Local d´Argelaguer

  ARGELAGUER | X.V.

  Les Cabanes d’en Garrell van ser declarades Bé d’Interès Cultural Local d’Argelaguer en el darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa. Josep Dorca (CiU) va explicar que la petició compta amb l’aval de molts informes tècnics, dels veïns, de treballs acadèmics i una abundant presència als mitjans de comunicació. Segons va indicar, però, “no ha estat fàcil, perquè el procés ha estat llarg per diferents coses”.

  Dorca va assenyalar que la declaració farà possible que l’obra de Josep Pujiula es pugui preservar. D’aquesta manera, no només es podrà guardar la part sòlida que aguantava les cabanes, sinó també algunes de les construccions de fusta de Pujiula. Aquesta vegada, però, l’accés a les cabanes testimoni del poblat laberíntic tindran l’accés restringit i normativitzat. “Possiblement”, va avançar Dorca, “a partir d’ara, si surt algun element singular en base a evitar que algú hi pugui pujar es podrà conservar”. Sobre la declaració, el representant de CiU va assenyalar: “És molt important per a la gent que s’estima el poble”. Un cop feta l’aprovació, va avançar: “Ara , ve la fase d’adequació i preservació de la zona”.

  En el torn d’intervencions, Joan Espona, president del Consell Comarcal per CiU, va explicar que “és preceptiu que s’aprovi aquí, perquè els ajuntaments petits són un tema que toca al Consell Comarcal”.

  Josep Guix, portaveu del PSC, va exposar: “Felicitem els promotors d’aquesta proposta i també sobretot l’autor, que ha estat treballant per la comunitat i pel municipi d’Argelaguer”. Al final, Dorca va tornar a intervenir per recordar que les Cabanes d’en Garrell tenen ja 40 anys. En aquest temps, segons va dir, s’han muntat i desmuntat tres vegades.

  Mes Informació:

  Es pretén salvar les cabanes que l’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) i l´ACA han obligat a desfer

  https://llierca.wordpress.com/2013/05/27/es-preten-salvar-les-cabanes-que-lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-i-laca-han-obligat-a-desfer/

  L’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) vol legalitzar el parc de les desaparegudes cabanes de la zona de can Sis Rals que ha obligat a desfer

  https://llierca.wordpress.com/2013/06/20/lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-vol-legalitzar-el-parc-de-les-desaparegudes-cabanes-de-la-zona-de-can-sis-rals-que-ha-obligat-a-desfer/

  La Plataforma Salvem les Cabanes presenta més de 3700 signatures de suport i demana compromisos a l´Ajuntament d´Argelaguer

  https://llierca.wordpress.com/2013/09/26/la-plataforma-salvem-les-cabanes-presenta-mes-de-3700-signatures-de-suport-i-demana-compromisos-a-lajuntament-dargelaguer/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: