Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Què passa a la Vall d’en Bas?

Posted by lejarza en 27 octubre, 2014


Què passa a la Vall d’en Bas?.

2 comentarios para “Què passa a la Vall d’en Bas?”

 1. lejarza said

  Vídeo: Polèmica oberta a Can Serra de la Vall d’en Bas
  Garrotxa Publicat 11 de novembre de 2014
  Des de fa dos anys veïns i oposició reclamen a l’ajuntament de la Vall d’en Bas que doni una solució definitiva a la problemàtica que té el polígon industrial de Can Serra. Aquest problema està protagonitzat per l’empresa Inter-car que constantment acumula vehicles en zones públiques i hi ha arribat a acumular més de 100 vehicles a la via, vehicles que no paguen impostos de circulació i per tant no poden estar a la via pública. L’acumulació d’aquests vehicles tant en nombre com en la manera que els acumulen, i els períodes de temps que estan passant a dins no compleixen les normatives, a més d’utilitzar alguns d’aquests cotxes zones verdes municipals.
  Recentment els veïns també denuncien i reclamen davant l’ajuntament que el propietari de la mateixa empresa, Inter-car, està utilitzant una finca de la Serra, com a activitat econòmica en començar amb projecte de construcció d’un circuit de motos a la finca. Tot plegat sense llicència i sense cap avís. A més de posar tanques en camins públics i asfaltar-los, quan la normativa no ho permet.
  http://www.elgarrotxi.cat/video-polemica-oberta-a-can-serra-de-la-vall-den-bas/

 2. lejarza said

  Acabada l’ampliació de la vorera d’un tram de la carretera de la Pinya a la Garrotxa

  A petició dels veïns de la Pinya, l’ajuntament de la Vall d’en Bas va sol·licitar a la DDGI la construcció d’un drenatge longitudinal o cunetes de plataforma a la carretera de la Pinya en el tram entre la Corda i Mas Garganta

  La mancança de sol durant el dia fa que aquesta zona sigui ombrívola i relliscosa durant els mesos d’hivern que les temperatures són molt baixes. La resposta de la DDGI va ser molt ràpida, per això des de la petició fins a l’acabat de les obres només va passar al voltant d’un mes.

  Les obres han consistit a construir un sistema d’evacuació de les aigües d’escorrentia que cauen sobre la carretera i sobre els terrenys adjacents. D’aquesta manera l’evacuació de les aigües serà més ràpida millorant la seguretat de la circulació dels cotxes i tractors que transiten i conservant el paisatge.

  Per altra banda l’ajuntament té pressupostat 190.000 euros per la millora dels camins municipals per aquest any. Un dels projectes és millorar la carretera de la Parcel·laria entre el trencant de la Pinya fins al veïnat Cirera. Es faria una carretera de dos carrils, tipus carretera comarcal, que estigui pintada i ben senyalitzada, com ja es va fer en un tram entre el veïnat Cirera en la carretera que va direcció a Les Preses.

  També un projecte que té entre els plans és la recuperació de camins municipals per connectar els pobles de la Vall, sobretot per a vianants i ciclistes. Actualment, vianants i cotxes comparteixen les carreteres de la parcel·laria per comunicar-se entre pobles, el que torna perillós per als veïns i visitants que passejant per la carretera, quan coincideixen amb la trobada de dos cotxes en ambdós sentits de la carretera, i els ciclistes no compten amb un espai per poder circular amb major seguretat. Per això l’equip de govern aposta per recuperar camins, preparar-los i senyalitzar-los per ús de vianants i ciclistes. L’opció d’un bicicarril també està pensada, però com ha dit l’alcalde, Lluís amat, és l’opció més complicada perquè implicaria una expropiació de terres particulars.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: