Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Bicicletes d’Argelaguer i de Banyoles per a gent que no té recursos

Posted by lejarza en 23 octubre, 2014


Bicicletes d’Argelaguer i de Banyoles per a gent que no té recursos

23/10/14 BANYOLES – RAMON ESTÉBAN

El responsable de la botiga virtual Artsport Bikes de Banyoles, Jordi Arteman, i un veí d’Argelaguer, Eduard Granados, han posat en marxa Argecletes, un projecte solidari consistent a cedir bicicletes de manera gratuïta a persones que no es poden permetre comprar-ne una, sempre que les facin servir per a activitats bàsiques com ara anar a treballar o dur la mainada a l’escola. La selecció dels beneficiaris la fan els tècnics de l’àrea de benestar social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ja que cal estar inclòs en algun programa social. Fins ara han lliurat cinc bicicletes a través dels serveis socials. Es tracta de vehicles reciclats que han estat objecte d’una posada a punt. La cessió és per a sis mesos, prorrogables si l’usuari continua necessitant-la.

Argecletes va ser una iniciativa de Granados, que l’últim any ha anat reciclant bicicletes per deixar-les a veïns d’Argelaguer (d’aquí ve el nom del projecte) i rodalia que ell considerava que ho necessitaven. “En un moment donat –explicava ahir Arteman– vam creure que per fer-ho ben fet havíem de deixar que fossin els serveis socials els que decidissin qui es podia acollir al projecte.”

Els promotors fan una crida a la gent que tingui bicicletes sense utilitzar perquè els les donin o bé a persones que vulguin fer aportacions econòmiques per comprar-ne. Una altra via de finançament d’Argecletes és la campanya de micromecenatge –amb Verkami– que serveix per finançar els equips de competició d’Artsport. El 10% del que es recapti serà per al projecte solidari.

Argecleta. Artsport.

Una respuesta para “Bicicletes d’Argelaguer i de Banyoles per a gent que no té recursos”

  1. lejarza said

    Un projecte cedeix bicicletes a persones sense recursos
    23.10.2014
    BANYOLES | DDG Un projecte solidari cedeix bicicletes a persones sense recursos econòmics que estan adscrites a algun programa social i que no tenen cap vehicle per anar a treballar, estudiar o per altres assumptes de necessitat. Els promotors de la iniciativa, Eduard Granados -que ja la desenvolupa a la Garrotxa- i Jordi Arteman, ahir van entregar la primera bicicleta del programa Argecleta. L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany deriva les persones incloses en aquest programa. Les “argecletes” són bicicletes reciclades i a punt per circular que se cedeixen per 6 mesos prorrogables, fins que la persona ja no la necessiti. Els promotors en fan el manteniment i criden a col·laborar.
    http://www.diaridegirona.cat/comarques/2014/10/23/projecte-cedeix-bicicletes-persones-recursos/693448.html

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: