Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Del Sr. Josep Gelis i de l’agent 455

Posted by lejarza en 27 septiembre, 2014


Del Sr. Josep Gelis i de l’agent 455

Àngel Moliner Solanes, Olot (Garrotxa)


La majoria d’agents actuen posant ordre amb comprensió i seny a la sortida de les escoles. L’excepció, la rauxa de l’agent 455, un exaltat i irascible municipal amb el qual us aconsello que no aixequeu el cap si la seva intenció no és sancionar-vos. Ni molt menys goseu reclamar el tracte que us mereixeu. Escolteu, capcots i submisos amb la cua entre cames com un gos mesell el cridaner amo. Si no us sentireu a dir que no sou ningú per dir res i menys encara per recriminar-li la seva conducta i… passarà a l’abús d’autoritat: Multant-vos venjativament, mentre que cínicament us informarà que si presenteu recurs perdreu el descompte.
El conseller us farà creure que tot està arreglat. Després, us arribarà la multa. Si li dieu que creieu que l’assumpte estava resolt, us parlarà de mals entesos. Llavors us adonareu que no heu parlat amb un home, sinó amb un polític, un mestre de la dialèctica al qual se li’n fot si teniu raó, o si hi ha hagut abús d’autoritat. De les queixes no en fa cas i de recursos cap prospera. Si dels ingressos de caixa.
Menyspreat per l’agent 455 i enganyat pel conseller, el qual no va fer la feina d’esbrinar els fets, prendre una determinació i comunicar-la clarament. Només em queda picar de peus i explicar-vos-ho a vosaltres.

Una respuesta para “Del Sr. Josep Gelis i de l’agent 455”

 1. lejarza said

  L’agent 348

  Un dia d’octubre qualsevol a les 18:00 acompanyat de la meva família (dona i nens) vaig acostar-me a les instal·lacions de Correus de la Capital de La Garrotxa per poder validar el procediment d’una carta certificada.

  Vaig aparcar el cotxe a la zona blava del carrer Sabina Sureda (pagant el tiquet pertinent) per poder fer aquesta gestió. En acabar-la vaig agafar el cotxe i quan encara estava comprovant que els nens de 8, 12 i 15 anys portaven cordat el cinturó de seguretat, la meva dona ja el duia, a escassos 10 metres de l’arrencada l’agent 348 va detenir la meva marxa, que devia ser entre 3 i 5 per hora i sense dispensar un bona tarda va dir: “ carnet de conduir i carnet d’identitat” amb la meva pertinent pregunta de “per què el vol”?

  La seva seca resposta va ser: “No portava el cinturó de seguretat”. Vaig comentar-li que feia escassos 10 metres havia posat el cotxe en marxa, ja que venia de correus i ell mateix va comprovar que els vailets al darrera del cotxe i la meva dona de copilot ,portaven els cinturons cordats, a mi encara no m’havia donat temps tot i saber que ho havia de fer amb el cotxe aturat, abans d’iniciar la marxa.

  Conec l’article 117-1-0 del Reglament General de Circulació, article que comparteixo i respecto. Cada any faig més de 80.000 kilòmetres en cotxe, com per no respectar-ho. Però no comparteixo la diagnosi que va fer l’agent 348 d’aquesta situació. Intentava explicar-li el que havia passat però amb una actitud distant i força decebedora va ser impossible, tampoc volia fer un espectacle davant dels menuts.

  L’agent 348 (del qual ja estic buscant els seus noms i cognoms per poder anomenar-lo com cal) hauria d’haver interactuat més per poder desgranar una mica més la situació. A Olot manifestament passen coses extraordinàries que passo a enumerar:

  1.- Quan tranquil·lament espero el bus a la parada que se situa davant de casa Tió, zona de prohibit aparcar, és increïble la quantitat de cotxes que amb els intermitents posats baixen a fer compres a les botigues del davant. Agents de Policia ?, mai veig a ningú.

  2.- Quan a les tardes faig un cafè al Bar de Can Sidru a Bonavista és curiós veure com just al davant d’aquest establiment els cotxes aparquen a les dues voreres, molestant el pas de vehicles, agents de Policia?, mai veig a ningú.

  3.- Quan vaig a portar o a recollir els nens a l’Escola Pia (Plaça Clarà) al carrer de davant de l’escola aparquen cotxes més enllà de la zona blava i alguns fins i tot acaben al b creck fent un cafè, allà si que veig Policia, però riuen i comparteixen bon rotllo en els conductors, coneguts, que aparquen en zones que no han de fer-ho llargues estones i no només per deixar els nens a les instal·lacions del col·legi.

  Podria continuar desgranant totes i cadascuna de les situacions que hauríeu de Vigilar/sancionar sense conxorxa.

  Tampoc vull entrar en algunes converses que s’escolten al Bar dels partits de l’Olot amb Agents vestits de paisà respecte com gestionen el seu dia a dia depenent si les persones són més o menys conegudes, si més no fa lleig i mal a les orelles escoltar-ho.

  Quan vaig arribar a casa el noi de 15 anys en va preguntar què havia fet malament i vaig haver-li d’explicar que res, que pensava que l’agent 348 s’havia equivocat en la valoració. Els hi vaig dir que la Policia servia per agafar als dolents, curiosament sempre arriben 10 minuts tard a tot arreu però, però que era més fàcil agafar als bons quan s’equivoquen, és més net, menys perillós i repercuteix positivament en les arques de l’administració, els dolents no paguen mai les seves multes.

  Tinc la sort de moure’m pel món i de poder explicar-ho a diferents mitjans de comunicació de premsa escrita, ràdio i televisió i això és el que he començat a fer. Ja li vaig dir al seu Agent 348 que ell fes la seva feina, la de perseguir als bons vull dir, que jo faria la meva, denunciar per tot arreu les injustícies. Diuen que la gent d’Olot és molt tancada, però semblava que l’obertura del Túnel de Bracons a més d’una mica més de boira osonenca i turisme nacional hauria portat una visió menys carrinclona de la seva Policia.

  Veig que l’Angel Moliner en aquest mateix mitjà va una mica en aquesta línia: “Però, com en tot ja l’excepció que confirma la regla. En aquest cas concret, al mig del seny i la comprensió de la majoria d’agents, la rauxa del agent 455, un exaltat, irascible i descontrolat municipal, al qual recomano cuidi el seu sistema nerviós o canviï de feina si és que no vol esser víctima d’una crisi cardíaca irreparable. Encara que molt em temo que sent funcionari continuarà actuant, sense remei, de les mateixes formes i maneres fins a la jubilació.”

  L’objectiu de l’agent 348 (que aviat podrem anomenar pel seu nom i conèixer de la seva immaculada trajectòria humana i professional, ell mai s’equivoca i sempre aplica la llei) hauria de ser fer prendre consciència als conductors de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat, en el meu cas no calia ser tant groller i distant, ja fa anys que ho faig, sempre, i obligo als acompanyants en el cotxe a que ho facin.

  També tinc la sort de col·laborar amb l’Hospital Sant Joan de Déu i puc veure els estralls que no fer-ho comporta.

  Olot ciutat educadora. No és mereix el títol. Olot com totes les altres és ciutat sancionadora i educar exigeix interacció i conversa, paraules sense voler oblidar les multes ben merescudes.

  A Helsinki les campanyes de trànsit es fan a l’escola i a les empreses aquí al carrer amb un agent i un aparell sancionador. A Finlàndia han baixat espectacularment els pocs accidents de trànsit que ja tenien, aquí anem en augment.

  Ara procediré a pagar una multa que considero injusta i vetllaré pels moviments de l’agent 348 d’aquesta manera podrem denunciar totes les errades que segur que el 348 i la resta del món cometem.

  Joan Carles Folia
  Twitter: @joancarlesfolia

  https://www.elgarrotxi.cat/lagent-348/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: