Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Maria Àngels Davesa de Sant Jaume de Llierca es quedarà al carrer perquè l´Alcalde d´ERC de Sant Jaume de Llierca li haura tirat la casa a terra

Posted by lejarza en 9 mayo, 2014


 

Maria Àngels Davesa de Sant Jaume de Llierca es quedarà al carrer perquè l´Alcalde d´ERC de Sant Jaume de Llierca li haura tirat la casa a terra

Juan R. Lejarza d´Argelaguer

Maria Àngels Davesa, la dona que viu al Casals a Can Coma de Dalt de Sant Jaume de Llierca, es quedarà al carrer perquè li hauran tirat la casa a terra, per que l’Ajuntament de ERC ha de donar aquest pas per fer negocis privats amb el pla parcial urbanístic d’un sector del polígon industrial del Pla de Politger.

Malgrat la immediatesa de l’enderroc (que s’executarà amb una autorització judicial), Davesa no preveu deixar la casa i, ara per ara, no sap on podria anar, segons va dir ahir, la finca va passar a ser propietat de l’Ajuntament. Hi cria aviram i mena els camps.

Els advocats de la dona, el gabinet de Rogeli Montoliu, mantenen que, per més que hi hagi un pla parcial, si l’Ajuntament de l’alcalde, Ferran Puig (ERC) volgués podria evitar l’enderroc, tal com ha fet amb una altra masia afectada pel polígon. A les darreres hores han presentat el cas al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’esperança que considerin el Casals un bé patrimonial amb interès etnogràfic, ja que l’edifici conserva estructures i molts elements de quan va ser construïda al segle XVIII, també s’han adreçat al President del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona Agustì de CiU-Olot.

Maria Àngels Davesa El Casals o can Coma de Dalt  a l'era de casa seva Foto: R. E.

Maria Àngels Davesa El Casals o can Coma de Dalt a l’era de casa seva Foto: R. E.

 

Una respuesta para “Maria Àngels Davesa de Sant Jaume de Llierca es quedarà al carrer perquè l´Alcalde d´ERC de Sant Jaume de Llierca li haura tirat la casa a terra”

  1. lejarza said

    L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca desallotja i enderroca la masia Casals a Can Coma de Dalt de Maria Àngels Davesa

    Juan R. Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

    Dilluns, l´alcalde de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va desallotjar la dona que vivia en aquesta casa de pagès amb una autorització judicial i la casa era derruïda. Per l’ampliació del polígon de Poliger per a les empreses Tavil i Bassols Energia S.L. (els del rebut de la tarifa elèctrica), que ja havien presentat a l’Ajuntament el projecte per enderrocar la casa. La família de la dona desallotjada havia estat masovera de la finca, fa vuit anys, la finca va passar a propietat de l’Ajuntament.

    Els advocats de l’afectada havien intentat evitar l’enderroc de la casa exposant al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’interès patrimonial i etnogràfic que tenia l’edifici, amb estructures i elements del segle XVIII. Paral·lelament, han presentat una denúncia als Jutjats d’Olot (Garrotxa), perquè argumenten que l’alcalde Ferran Puig (ERC-Olot) va emprendre el desallotjament quan el termini d’autorització judicial havia caducat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: